Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Una vorbim, alta fumăm! Șefa OPC Dâmbovița a „uitat” ce-a promis acum o săptămână

Publicat

pe

Sursa foto: politica-broastei.ro

Fapt: Acum fix o săptămână, mai mulți ziariști dâmbovițeni am inițiat un demers cu valoare de protest, dorind să le reamintim șefilor de instituții publice că sunt datori să comunice public pe marginea activității pe care o desfășoară, prin conferințe de presă organizate „periodic, de regulă o dată pe lună”.

Fapt: Prima deplasare a fost la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița, acolo unde ne-a primit dna comisar-șef, Ionela Sandu. Zâmbitoare, ne-a promis că vorbește rapid la București ca să obțină acordul șefilor ierarhici (o anomalie asupra căreia va trebui să revenim!) pentru o conferință de presă. Vorbe: „Dacă nu chiar azi, atunci sigur, sigur mâine sau poimâine vă sun ca să stabilim”.

Fapt: I-am lăsat numerele de telefon și adresele de mail pe o foaie, să nu ne uite.

CITEŞTE ŞI: Stimaţi directori de instituţii publice, vremea statului în bârlog trebuie să apună!

Fapt: Suntem la o săptămână distanță de la momentul în care dna Sandu ne-a spus ce ne-a spus. Nimeni din presă n-a primit un telefon de convocare, nimeni n-a primit un mail. Nimeni n-a primit măcar o explicație jenantă.

Atitudinea din dreptul șefei OPC Dâmbovița nu e izolată. Disprețuitori, ipocriți și mincinoși, foarte mulți șefi de deconcentrate se… varsă cu jet asupra celor care-i întreabă… orice. Acoperiți de partid (unii dintre ei sfătuiți, chiar, să nu organizeze conferințe de presă), s-au puturoșit în rele și nu-i mai doare capul decât atunci când sună telefonul sediului central: „Bună ziua… Pentru cotizație, știți…”.

Sursa: politica-broastei.ro

ACTUALITATE

România, obligată să recupereze un ajutor de salvare în valoare de 13 milioane de euro!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: business24.ro)

Comisia Europeană a constatat că diferite măsuri de sprijin public acordate de România în favoarea Companiei Naționale a Uraniului SA nu sunt în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

În consecință, România nu poate pune în aplicare măsurile de sprijin prevăzute în planul de restructurare. De asemenea, trebuie să recupereze un ajutor pentru salvare incompatibil în valoare de 13 milioane EUR, pe care Compania Naţională a Uraniului l-a primit în 2016, plus dobânda. În cazul în care CNU nu este în măsură să restituie ajutorul, aceasta ar trebui, în principiu, să își înceteze activitățile economice și să fie în cele din urmă lichidată, activele sale productive urmând a fi dobândite de alte societăți.

Normele UE privind ajutoarele de stat îi permit unui stat să intervină în sprijinul unei întreprinderi aflate în dificultate financiară numai în condiții specifice și impun, în special, ca respectiva întreprindere să facă obiectul unui plan de restructurare solid, care să asigure restabilirea viabilității sale pe termen lung, ca întreprinderea să contribuie la costurile aferente restructurării sale și ca denaturările concurenței să fie limitate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANIF Dâmboviţa poate asigura apă gratis pentru fermieri prin 50 km de canale de irigaţii

Publicat

pe

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Dâmboviţa are posibilitatea să asigure apă gratis pentru fermieri, conform programului guvernamental aprobat, prin intermediul sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni, care acoperă aproximativ 23.000 de hectare. În total, este vorba de 50 de km de canale.

„Astăzi, avem deja pregătite 6.500 de hectare pentru irigaţii, din care avem contractate 4.500 de hectare. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8.000 de hectare în organizaţii ale utilizatorilor de apă. Asta înseamnă aproximativ 30% din amenajarea Titu-Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun.

Organizaţia de la Potlogi a accesat submăsura 4.3, iar cea de la Odobeşti are proiectul depus. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire la Odobeşti-Potlogi-Lunguleţu (2.500 de hectare), Corbii Mari (1.500 de hectare) şi Odobeşti (1.250 de hectare).

Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să constituie aceste organizaţii de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de punere sub presiune de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3″, ne-a declarat Ion Alexandru – directorul ANIF Dâmboviţa.

Programul guvernamental „apă gratuită pentru fermieri” presupune ca ANIF să umple cu apă canalele de irigaţii, de unde agricultorii o pot lua fără plată, fiecare pe cont propriu. Odată constituiţi în organizaţii ale utilizatorilor, fermierii pot prelua cu titlu gratuit staţiile de punere sub presiune, pe care să le folosească în comun pentru irigarea suprafeţelor de teren, evident cu plata curentului electric.

De asemenea, pot accesa submăsura 4.3 prin care li se asigură fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru irigaţii. Sprijinul nerambursabil este în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 1,5 milione de euro – în funcţie de specificul fiecărui proiect.

Pentru a putea prelua o staţie de punere sub presiune de la ANIF este obligatzoriu ca suprafaţa de de teren inclusă în organizaţia utilizatorilor de apă să acopere 50%+1 din cea care poate fi deservită de respectiva staţie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT