Connect with us

ACTUALITATE

Abuzul practicat de instituţiile de forţă, disecat aspru de un judecător!

Publicat

pe

Suntem mândri că mai există în România oameni de talia judecătoarei Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea. Simţim într-adevăr că trăim într-un stat democratic, în care drepturile şi libertăţile sunt oarecum respectate, chiar dacă multora dintre cei aflaţi la butoane nu le convine acest lucru.

Magistratul, ori de câte ori a avut ocazia, a sancţionat derapajele sistemului, pe cele ale instituţiilor de forţă. Şi astăzi, într-o postare curajoasă, demnă, pe blogul personal, Florica Roman, preşedinta Asociaţiei Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului, a reacţionat la vestea morţii unui cunoscut avocat cercetat de DNA. A făcut infarct, tracasat, hărţuit, timorat de instituţiile de forţă.

„Pe 15 decembrie 2019, in urma unui stop cardio-respirator, a murit avocatul Ioan Sava din Oradea, sau Sava, cum ii spuneau cei apropiati.

Avocatul Sava a fost una dintre “tintele” impotriva carora procurorii de la DNA Oradea, condusi de procurorul Ciprian Man, s-au mobilizat incepand cu anul 2012 cu tot ce au avut ca sa il execute si extermine. Au mobilizat contra lui si a sotiei sale Daniela arsenalul clasic al DNA, in tandem cu SRI: inventarea unor infractiuni, denunturi mincinoase, transcrieri trunchiate ale unor interceptari, fabricarea de probe, incalcarea grosolana a legii.

Sava nu s-a plans niciodata si a luptat pana la capat sa i se faca dreptate. Cazul Sava este unul simptomatic pentru aroganta si formalista justitie din Romania, care ascunde sub pres abuzurile si erorile, in loc sa si le asume si sa le corecteze.

Pentru insanatosirea justitiei si a Romaniei este imperativ sa se faca un bilant impartial, adevarat, bazat pe fapte, al rezultatelor asa numitei “lupte anticoruptie”, mai ales dupa anul 2013. Un inventar care sa ii cuprinda si pe cei carora anchetele DNA le-a nenorocit destinul, le-a distrus viata privata, familiile, afacerile ori chiar le-a adus moartea.

Inventarul este necesar pentru ca romanii sa afle cata nedreptate, drama, durere si suferinta umana se ascude in spatele bilanturilor triumfaliste ale DNA prezentate de fostul procuror Laura Codruta Kovesi in fata romanilor si a ambasadelor straine.

Romanii trebuie sa stie ca lupta anticoruptie si anchetele DNA au fost NU doar despre aflarea adevarului, despre impunerea legii, despre ordinea de drept si protejarea acesteia, astfel cum intr-un stat de drept, democratic, ar trebui, in mod exclusiv, sa fie.

In multe dintre anchetele DNA s-au incalcat grosolan drepturile celor anchetati, legea si Constitutia, iar pana in prezent nici un procuror nu a raspuns pentru abuzuri.

Deplin elocvente pentru dovedirea mentalitatilor deformate ale unor procurori din cadrul DNA sunt declaratiile procurorului Cipria Man, fostul sef al DNA Oradea, responsabilul nr. 1 pentru drama familiei Sava.

Referindu-se la o solutie de achitare definitivadata de ICCJ intr-un dosar instrumentat de el, procurorul Ciprian Man a spus: “În ceea ce privește soluția de achitare, este bine-cunoscut faptul că nu în toate situațiile adevărul judiciar, stabilit de instanță, corespunde cu realitatea, dimpotrivă, există și situații în care acesta nu acoperă cele întâmplate în realitate“.

Altfel spus, NU adevarul judiciar, faptele, intemeiate pe probe, ar trebui sa fie importante pentru justitie ci o anume “realitate”.

Ce spune in concret procurorul Man este ca exista magistrati care cunosc aprioric “realitatea”, adica stiu ei cine este corupt, de aceea sunt datori si indreptatiti ca, folosindu-se de functia ocupata, sa dovedeasca respectiva “realitate” prin orice mijloace, inclusiv prin incalcarea legii, cu denunturi smulse sub presiune, martori mincinosi, interceptari “editate”, orice, in scopul dovedirii “realitatii” lor.

Afirmatia procurorului Ciprian Man este o sinistra confirmare ca lupta anticoruptie s-a dus conform butadei lui Visinski, procurorul general al URSS in perioada marii terori si a proceselor spectacol, care a spus: “Dati-mi un om si voi gasi crima”.

Asa se explica cum au fost calcate in picioare, in ultimii ani, drepturile oamenilor, a fost instituita prezumtia de vinovatie a unora, obligatia celor acuzati de a-si dovedi nevinovatia, adica de a dovedi ca “realitatea” procurorilor nu era reala.

Destui procurori de la DNA, in numele “realitatilor” pe care si le-au inchipuit si insusit zelos, au purces la a construi probatiuni pe elucubratii si inventii cu scopul de a dovedi ca propriile lor inventii erau realitatea, adevarul.

In tot acest joc meschin, abuziv si ipocrit aplaudat de presa, o parte a societatii civile si decorat de ambasadele straine, vietile unor oameni au fost iremediabil distruse.

Avocatul Sava este unul dintre romanii care au cunoscut personal ce inseamna sa lupti cu un stat moloh, cu uriase resurse de a-i calca in picioare pe oameni, un stat care, prin functionarii sai, si-a folosit efectiv acest potential distructiv impotriva propriilor cetateni, iar pentru aceste abuzuri si vieti distruse nu a raspuns nimeni inca.

Un astfel de stat roman este sustinut de partide politice, a fost si este promovat de un imens aparat de propaganda care i-a manipulat pe romani si i-a facut sa creada ca, in numele ideologiei “luptei anticoruptie”, victimele nu conteaza, acestea fiind “pagube colaterale” acceptabile.

Acest stat profund defect si nedemocratic, care, fara discernamant si in dispretul legii si a Constitutiei, si-a folosit forta represiva impotriva propriilor cetateni, a fost sustinut de ambasadele straine la Bucuresti si de institutiile europene.

Un asemenea stat, in care drepturile oricarui om, ale fiecarui om, nu conteaza, iar cei care le incalca drepturile nu sunt trasi la raspundere, este un stat fara nici un viitor.

Romania se va putea numi stat democratic, in care domneste legea, doar atunci cand toti cei care au incalcat legea, functionarii din institutiile de represiune ale statului, vor fi deferiti justitiei pentru abuzurile pe care le-au facut in exercitarea functiei contra semenilor lor.

Daca lupta lui Sava pentru dreptate pe acest pamant s-a incheiat, a noastra continua”, a scris judecătoarea Roman pe blogul său.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CCIA Dâmbovița, precizări privind programul național de stimulare a femeilor antreprenor

Publicat

pe

Astăzi – 17 august 2022, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, a avut loc o conferință de presă, susținută de directorul general Ștefania Stroică și expertul Alexandra Bârlea, premergătoare declanșării programului național privind dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager care activează în sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Scopul acestei acțiuni, ne-a spus Ștefania Stroică, este acela de a încuraja și stimula înființarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, cu susținerea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Lansarea va avea loc mâine, 18 august. Cu acest prilej, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza prima întâlnire cu femeilor antreprenor, în cadrul căreia se vor purta discuții despre acest program și utilitatea sa. Femeile antreprenor care vor să aplice în acest program o vor putea face până la data de 30 septembrie 2022.

„Acest program reprezintă o măsură personalizată, în sensul că asigură accesul la finanțare pentru femeia antreprenor. Există clar un deficit între bărbatul antreprenor și femeia antreprenor. Acest program încearcă să reducă acest deficit. Încurajăm doamnele să depună proiecte”, a precizat directorul general al Camerei de Comerț Dâmbovița – Ștefania Stroică.

Înscrierea în program se face sută la sută electronic, pe platforma granturi.imm.gov.ro. Condițiile sunt cât se poate de simple și de clare. Unul dintre asociații microîntreprinderii sau IMM-ului trebuie să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale sau acțiuni. Pentru societățile înființate în baza Legii nr.1/2005, privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperației din Consiliul de Administrație este formată din femei.

Caracteristici pozitive ale acestui program care vine în sprijinul femeilor antreprenor sunt că firma care aplică nu are o limită în ceea ce privește intervalul de timp în care trebuie să fie înființată. Nu se va mai ține cont de debutul în afaceri.

Înscrierea în program se realizează în două etape. Prima dată se creează profilul, user și parolă, în care aplicanții vor înregistra, folosind semnătura electronică, datele reprezentantului legal sau împuternicitului și datele IMM-ului care aplică. În cea de-a doua etapă, va fi completat formularul de înscriere, va fi semnat electronic și transmis.

Pentru a participa la program, cel puțin unul dintre asociați sau acționari sau administratorul societății trebuie să facă dovada faptului că a urmat o formă de pregătire antreprenorială sau declară pe propria răspundere sub sancțiunea neacordării AFN că prezintă dovada absolvirii unei forme de pregătire antreprenorială până la momentul decontului. Cursurile trebuie să fie acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Aplicanții pot prezenta diploma de licență, master, doctorat, atestat, adeverință sau certificat eliberate de Ministerul Educației.

De asemenea, unul dintre asociați sau acționari trebuie să facă dovada faptului că a urmat un curs de competențe digitale sau declară pe propria răspundere că a absolvit un asemena curs până la momentul decontului. Cursurile pentru competențe digitale trebuie să fie acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări sau de Ministerul Educației.

Aplicantul pentru acest program trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă, cu normă întreagă și pe o perioadă nedeterminată după intrarea în vigoare a acordului de finanțare și menține locul de muncă ocupat cel puțin 2 ani de la data plății ajutorului financiar nerambursabil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Reuniune a grupului de lucru pentru elaborarea Planului de acțiune 2022-2026 în domeniul drogurilor

Publicat

pe

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a prezidat, astăzi – 17 august 2022, prima ședință a grupului de lucru, în noua componență, constituit pentru elaborarea Planului de acțiune 2022-2026 în domeniul drogurilor. Au participat reprezentanți din 25 de instituții și organizații guvernamentale și neguvernamentale cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului ilicit de droguri.

Cu acest prilej, au fost dezbătute următoarele propuneri:
– Consolidarea sistemului județean de prevenire ce cuprinde totalitatea programelor, proiectelor și intervențiilor de prevenire adresate populației generale, școlare și grupurilor vulnerabile, în baza evidențelor științifice;
– Reducerea riscurilor asociate consumului de droguri prin acordarea de asistență medicală, psihologică și socială persoanelor care consumă droguri;
– Asistența specializată a persoanelor care consumă droguri, în vederea reintegrării sociale a acestora;
– Dezvoltarea unei abordări integrate a consumului de droguri în rândul persoanelor care execută o pedeapsă privativă de libertate;
– Reducerea ofertei de droguri prin consolidarea intervențiilor de contracarare a grupărilor de criminalitate organizată care își desfășoară activitatea în România sau alte grupări de sorginte română care au în vizor traficul de droguri pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene și care pot pune în pericol securitatea națională;
– Consolidarea mecanismului de control al precursorilor și medicamentelor cu conținut stupefiant;
– Dezvoltarea și consolidarea unui sistem integrat și flexibil de colectare a datelor privind fenomenul drogurilor în scopul aplicării lor în domeniul securității cetățenilor;
– Monitorizarea și implementarea politicilor naționale/județene în domeniul drogurilor pentru reducerea cererii și ofertei de droguri.

”Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această inițiativă. Îi mulțumesc doamnei comisar șef de poliție Nicoleta Bobe, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița, pentru dăruire, implicare și profesionalism. Nădăjduiesc că întâlnirea de astăzi va fi concretizată prin acțiuni și rezultate promițătoare în ce privește reducerea consumului de droguri în rândul adolescenților și adulților. Efectele consumului de droguri sunt devastatoare pentru fiecare om și pentru societate, în ansamblul ei.

Este nevoie de un efort susținut pentru dezvoltarea de programe și proiecte de prevenire implementate în școli, familie și comunitate. Informarea, educarea și conștientizarea populației cu privire la efectele consumului de droguri sunt axe primordiale pe care le avem în vedere la punerea în aplicare a planului județean. Este nevoie de implicarea tuturor: familie – societate civilă – autorități, pentru a-i proteja pe copiii și tinerii noștri de acest flagel”, a declarat prefectul Claudia Gilia.

La întâlnire a participat și șefa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ploiești – inspector principal Claudia Ileana Bîrsan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT