Connect with us

ACTUALITATE

Remember: Ultima zi în care am strâns mâna directorului Costel Preda…

Publicat

pe

A trecut un an. Coincidenţă stranie. Era tot 17 decembrie. La Direcţia Silvică Dâmboviţa, ultima conferinţă de presă ţinută de regretatul şef al instituţiei, inginerul Costel Preda. L-am văzut atunci puţin schimbat. Mai palid ca de obicei, mai trist, dar încerca să ascundă o anumită nelinişte. Se ţinea tare. Vocea, până nu demult joasă, dar puternică, era acum obosită. A fost ultima oră când l-am văzut şi am vorbit, faţă în faţă, cu directorul Costel Preda.

După încheierea conferinţei de presă, am mai rămas puţin să taifăsim d-ale noastre. Mi-a spus că îşi va lua un mic concediu. Câteva zile. Nu putea să stea prea mult departe de profesiunea lui, de pădure, de oameni. Voia să meargă să facă nişte analize medicale, fiindcă se simţea prea obosit, era ceva în neregulă cu el.

De atunci încolo, a început coşmarul. Am mai dialogat cu Costel Preda doar telefonic până când legătura s-a rupt total. Şi acum am în aparat mesajele primite, sfaturile sale să merg la control, la medic, neapărat, că nu ştii ce se întâmplă în corpul nostru. Să fim preacauţi… Apoi, am vorbit din ce în ce mai rar şi parcă îi dispăruse optimismul. Nu mai era el. Rămăsese în glas o urmă de speranţă. Doar atât.

Astăzi, s-a împlinit un an de la ultima conferinţă de presă ţinută de directorul Costel Preda. I-am simţit spiritul pe undeva, pe aproape. Cândva ne vom revedea, bunule prieten…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: Vino să vezi în premieră „Eroii de la Podul Jiului” și să discuți cu echipa filmului!

Publicat

pe

Marți – 29 noiembrie 2022, de la ora 19:00, va avea loc la Târgoviște, la „Independența”, lansarea în cinematografe a filmului istoric „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, într-o proiecție specială în prezența echipei.

După vizionare, publicul spectator poate pune întrebări actorilor și astfel să afle lucruri nespuse până acum.

„Eroii de la podul Jiului” este prima parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial.

Sinopsis:
În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală.

Vezi trailer

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: Inginerul Ioan Morar creează poezie, pictând!

Publicat

pe

Am aflat mult mai târziu că inginerul Ioan Morar este pasionat de artele plastice și că pictează. Când ne întâlneam, vorbeam mai mult despre agricultură și politică. Teme la modă.

Nu a fost o surpriză mare când a dezvăluit această pasiune, fiindcă spiritul și caracterul fostului director al Oficiului de Consultanță Agricolă Dâmboviţa, chiar primul, o instituție care nu mai există, radia spre astfel de preocupări artistice. Era înzestrat cu acest har.

Lucrările lui Ioan Morar sunt etalate acum la Cercul Militar Târgoviște (lângă stadionul Eugen Popescu), în cadrul unei expoziții colective intitulate „Culori în sărbătoare”, vernisată ieri – 26 noiembrie.

Pictura inginerului Morar emană nostalgie, romantism, candoare. Este ca un ticăit plăcut al unui ceas instalat pe pervazul unei case în care abundă viața îmbrăcată în tradiție și modestie. Peisagistica, transpunerea în muzicalitatea culorii a unor pasteluri, a poeziei simple despre lucrurile esențiale care ne punctează existența și pe lângă care, de multe ori, trecem fără să le băgăm în seamă…

În creația lui Ioan Morar, nu este o abundență de culoare. Există un echilibru, ca o liniștire. Un soi de simetrie a vieții. Fiecare cadru surprins emană parcă o poveste, o amintire, secunde plăcute culese din tumultul existențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats