Connect with us

ACTUALITATE

Remember: Ultima zi în care am strâns mâna directorului Costel Preda…

Publicat

pe

A trecut un an. Coincidenţă stranie. Era tot 17 decembrie. La Direcţia Silvică Dâmboviţa, ultima conferinţă de presă ţinută de regretatul şef al instituţiei, inginerul Costel Preda. L-am văzut atunci puţin schimbat. Mai palid ca de obicei, mai trist, dar încerca să ascundă o anumită nelinişte. Se ţinea tare. Vocea, până nu demult joasă, dar puternică, era acum obosită. A fost ultima oră când l-am văzut şi am vorbit, faţă în faţă, cu directorul Costel Preda.

După încheierea conferinţei de presă, am mai rămas puţin să taifăsim d-ale noastre. Mi-a spus că îşi va lua un mic concediu. Câteva zile. Nu putea să stea prea mult departe de profesiunea lui, de pădure, de oameni. Voia să meargă să facă nişte analize medicale, fiindcă se simţea prea obosit, era ceva în neregulă cu el.

De atunci încolo, a început coşmarul. Am mai dialogat cu Costel Preda doar telefonic până când legătura s-a rupt total. Şi acum am în aparat mesajele primite, sfaturile sale să merg la control, la medic, neapărat, că nu ştii ce se întâmplă în corpul nostru. Să fim preacauţi… Apoi, am vorbit din ce în ce mai rar şi parcă îi dispăruse optimismul. Nu mai era el. Rămăsese în glas o urmă de speranţă. Doar atât.

Astăzi, s-a împlinit un an de la ultima conferinţă de presă ţinută de directorul Costel Preda. I-am simţit spiritul pe undeva, pe aproape. Cândva ne vom revedea, bunule prieten…

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT