Connect with us

Dâmboviţa

Adevărul şi numai adevărul, prima deviză a puterii liberale!

Publicat

pe

Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, este om de bază al premierului Ludovic Orban, vector de imagine important, bun comunicator, drept pentru care a fost inclus rapid în echipa din cadrul Cancelariei primului ministru. Guran ocupă postul de consilier pe probleme de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, funcţie cu rang de secretar de stat. Liderul liberalilor dâmboviţeni promite că noile atribuţiuni nu îl vor rupe de judeţul Dâmboviţa, de organizaţia liberală de aici şi că se va implica pentru a se întâmpla lucruri bune şi în acest judeţ.

La prima conferinţă de presă de după numirea sa în înalta funcţie guvernamentală, Guran a venit cu un gen de raport în vreo 10 pagini, pentru a arăta ziariştilor ce a făcut Guvernul Orban într-o lună şi jumătate de când se află la putere. Ironic, doar atât cât îi stă bine unui politician, a spus că „dacă veneau cei de la PSD cu ceea ce au făcut în cei 7 ani de stat la guvernare, nu aveau mai mult de o foaie”.

În opinia lui Virgil Guran, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă actualul guvern este acela de a reechilibra bugetul. Liderul PNL spune că ei, liberalii, sunt decişi să prezinte adevărul, să nu mai ascundă sub preş situaţia reală a ţării, aşa cum au procedat social-democraţii. Lumea trebuie să ştie care sunt datoriile, începând de la PNDL, TvA-ul nerambursat, problema deficitului şi câte altele.

Virgil Guran a spus că trebuie rezolvată şi problema cumulului pensiei cu salariul la stat. A dat şi exemple, nu cu nume, doar cu situaţii, că există persoane ieşite la pensie cu 7-8 mii de lei lunar şi care au fost reangajate la stat, pe lefuri la fel de mari şi, culmea, chiar pe aceeaşi funcţie deţinută înainte de pensionare. Şi, în tot acest timp, tinerii capabili ne pleacă din ţară după un venit onorabil, stabil, fiindcă în România nu îşi pot găsi locuri de muncă.

„Trebuie să găsim soluţii, unele poate chiar dureroase, pentru a echilibra ceea ce s-a greşit în 30 de ani în România. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să nu mai minţim. Şi am început prin a spune adevărul despre ceea ce se întâmplă în bugetul naţional, în sistemul bugetar al României, în Guvern, în ministere. Trebuie să spunem ceea ce trebuie să facem şi ceea ce nu putem să facem”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Frații Marin din Târgoviște au parcurs cu succes drumul de la vis la realitate

Publicat

pe

I-am cunoscut pe soții Marius Mihai și Sabina Marin în anul 2011, în redacția Adevărul de Seară Târgoviște. Cumva timid, au venit atunci să ne povestească despre performanțele celor trei băieți ai lor – Mihai, David și Gabriel, care reușiseră să urce pe podiumul unor importante concursuri de arte marțiale la nici un an de zile de la momentul când au decis să renunțe la emoții și să intre în competiții.

Am scris atunci, în 2011, cu mare drag despre cei trei copii de-o șchioapă care aveau un singur vis: să devină campioni ai artelor marțiale, ca tatăl lor. De altfel, ei învățaseră să meargă în sala de sport și își petreceau acolo aproape tot timpul liber. Astăzi, numele fraților Marin, din Târgoviște, apare periodic în multe publicații, Mihai, David și Gabriel fiind multipli campioni naționali, europeni și mondiali la arte marțiale. Este o realitate care mă bucură nespus, mai ales că, indiferent câte articole s-au publicat și câte altele vor mai urma, eu, un gazetar care nu s-a specializat pe domeniul sport, voi rămâne primul jurnalist care le-a pus pe hârtie povestea, să o poată citi un oraș întreg. A fost fel meu simplu de a-i încuraja într-un moment când, în afară de părinți, nu credea nimeni că Mihai, David și Gabriel își vor îndeplini visul.

Frații Marin și tatăl lor, în 2011

Au trecut 10 ani de la prima noastră întâlnire, dar legătura de suflet care s-a creat atunci a rezistat. Cumva, mă simt parte a acestei familii de sportivi și trăiesc și eu cu mândrie toate victoriile băieților și faptul că au devenit ambasadori ai sportului, despre care spun că îți dă încredere de sine și echilibru psihic.

Asociația Club Sportiv Marin Marius Mihai te așteaptă să intri în echipă! Poți alege să urmezi cursuri de inițiere și performanță în Wushu Kung Fu, Sanshou – Box Chinezesc, Tai Chi, Arme Tradiționale, Tonfa, Nunchaku și alte Arme Tradiționale, Lupte de stradă, MMA, Muay Thai, într-o sală dotată cu toate cele necesare. Elevii, studenții și persoanele cu venituri minime vor beneficia de o reducere de 50%, iar persoanele cu dizabilități au acces gratuit la antrenamente. Detalii la telefon 0728.393.649. Și cum deplasările la competițiile naționale, dar mai ales la cele internaționale, sunt costisitoare, ACS Marin Marius Mihai caută sponsori. De asemenea, se pot face donații în contul Asociației: RO12BTRLRONCRT0400432901.

 

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița pot fi vizitate gratuit, marți – 18 mai

Publicat

pe

de

Marţi – 18 mai 2021, de Ziua Internațională a Muzeelor, toate instituțiile de cultură aflate în administrarea Complexului Național Curtea Domnească din Târgovişte pot fi vizitate gratuit.

Vorbim despre: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul de Istorie, Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu”, Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.

Totodată, de marți – 18 mai 2021, se va relua şi serviciul de ghidaj în următoarele muzee: Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul „Casa Romanţei”, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele. Acesta va fi oferit gratuit în data de 18 mai 2021.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT