Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adevărul şi numai adevărul, prima deviză a puterii liberale!

Publicat

pe

Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, este om de bază al premierului Ludovic Orban, vector de imagine important, bun comunicator, drept pentru care a fost inclus rapid în echipa din cadrul Cancelariei primului ministru. Guran ocupă postul de consilier pe probleme de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului, funcţie cu rang de secretar de stat. Liderul liberalilor dâmboviţeni promite că noile atribuţiuni nu îl vor rupe de judeţul Dâmboviţa, de organizaţia liberală de aici şi că se va implica pentru a se întâmpla lucruri bune şi în acest judeţ.

La prima conferinţă de presă de după numirea sa în înalta funcţie guvernamentală, Guran a venit cu un gen de raport în vreo 10 pagini, pentru a arăta ziariştilor ce a făcut Guvernul Orban într-o lună şi jumătate de când se află la putere. Ironic, doar atât cât îi stă bine unui politician, a spus că „dacă veneau cei de la PSD cu ceea ce au făcut în cei 7 ani de stat la guvernare, nu aveau mai mult de o foaie”.

În opinia lui Virgil Guran, cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă actualul guvern este acela de a reechilibra bugetul. Liderul PNL spune că ei, liberalii, sunt decişi să prezinte adevărul, să nu mai ascundă sub preş situaţia reală a ţării, aşa cum au procedat social-democraţii. Lumea trebuie să ştie care sunt datoriile, începând de la PNDL, TvA-ul nerambursat, problema deficitului şi câte altele.

Virgil Guran a spus că trebuie rezolvată şi problema cumulului pensiei cu salariul la stat. A dat şi exemple, nu cu nume, doar cu situaţii, că există persoane ieşite la pensie cu 7-8 mii de lei lunar şi care au fost reangajate la stat, pe lefuri la fel de mari şi, culmea, chiar pe aceeaşi funcţie deţinută înainte de pensionare. Şi, în tot acest timp, tinerii capabili ne pleacă din ţară după un venit onorabil, stabil, fiindcă în România nu îşi pot găsi locuri de muncă.

„Trebuie să găsim soluţii, unele poate chiar dureroase, pentru a echilibra ceea ce s-a greşit în 30 de ani în România. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să nu mai minţim. Şi am început prin a spune adevărul despre ceea ce se întâmplă în bugetul naţional, în sistemul bugetar al României, în Guvern, în ministere. Trebuie să spunem ceea ce trebuie să facem şi ceea ce nu putem să facem”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Coronavirusul n-a fost o urgenţă pentru Guvernul PNL!

Publicat

pe

În probleme cu adevărat importante pentru sănătatea românilor, precum achiziţia de medicamente şi materiale sanitare necesare prevenirii şi combaterii coronavirusului, guvernanţii PNL nu au mai acţionat la urgenţă, aşa cum au făcut-o, noaptea ca hoţii, când au emis ordonanţe în favoarea clientelei de partid – spune Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa.

Urgența este astăzi asigurarea stocurilor și măsuri de instituire a carantinei în cazul virusului care bântuie lumea. Totuși, nu există nici un ordin de ministru pentru organizarea carantinei sau pentru măsuri și achiziții necesare prevenirii și combaterii coronavirusului.

Comisia de Sănătate a Senatului a decis creșterea bugetului pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare destinate protejării populației împotriva coronavirusului. În lipsa reprezentantului Guvernului României! E adevărat că s-a decis ziua, nu noaptea!”, a scris deputata Carmen Holban pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Reţinut pentru deţinere ilegală de ţigarete şi băuturi alcoolice

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un bărbat din Fieni a fost reţiunut de poliţişti pentru 24 de ore pentru încălcarea art 452, litera h din Codul Fiscal. Practic, cetăţeanul a comis o infracţiune prin „deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”.

Oameni legii au descoperit la locuinţa sa, în urma unei percheziţii domiciliare, 135.000 de ţigarete şi peste 468 de litri de băuturi alcoolice a căror provenienţă nu a putut să o justifice.

Mâine, dâmboviţeanul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa pentru a se dispune o măsură preventivă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT