Connect with us

ACTUALITATE

Proiectele derulate prin GAL Titu, dezvoltare şi confort pentru cetăţeni!

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2019, la Titu, s-a desfăşurat o conferinţă de presă organizată de echipa de coordonare a Grupului de Acţiune Locală Titu, având ca temă informarea şi promovarea Strategiei de Dezvoltare Locală în cadrul proiectului „Sprijin pentru cheltuieli de funcţionare şi animare”.

Alături de preşedintele GAL Titu – Ion Nicolae şi de managerul Cătălin Anghel, s-au aflat edilii comunelor din zona de influenţă a GAL Titu şi alţi reprezentanţi desemnaţi din cadrul primăriilor. Aceştia au fost informaţi cu privire la activitatea echipei de management, de la 1 ianuarie 2017 şi până în prezent.

Au fost subliniate rezultatele înregistrate în ceea ce priveşte contractarea fondurilor nerambursabile prin proiecte viabile de către autorităţile publice din teritoriul GAL, respectiv: oraşul Titu, Braniştea, Brezoaele, Corbii Mari, Costeştii din Vale, Lunguleţu, Odobeşti, Poiana, Potlogi şi Slobozia Moară. S-a vorbit, de asemenea, şi despre proiectele ai căror beneficiari sunt agenţi economici privaţi, SRL-uri sau Întreprinderii Individuale.

„Din cele peste 2,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate prin contractul de finanțare, au fost contractate 25 de proiecte depuse de solicitanți publici și privați (din cele 42 depuse în total), însumând peste 97%, și au fost rambursate de către AFIR (Autoritatea de management pentru PNDR 2014-2020) peste jumătate din valoare, respectiv aproape 59%. Din cele 25 de proiecte, 15 au fost finalizate deja, iar restul se află în diferite stadii de execuție”, a arătat managerul Cătălin Anghel.

Investiţiile derulate în localităţile aflate în competenţa GAL Titu au vizat amenajarea de spaţii publice de agrement şi sport, achiziţia de utilaje şi echipamente specifice pentru serviciile publice de gospodărire comunală şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Pe măsurile care vizează domeniul agricol şi non-agricol, proiectele contractate de către societăţile comerciale şi întreprinderile individuale au urmărit dotarea cu utilaje şi echipamente agricole, precum şi înfiinţarea de pensiuni agroturistice.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT