Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Proiectele derulate prin GAL Titu, dezvoltare şi confort pentru cetăţeni!

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2019, la Titu, s-a desfăşurat o conferinţă de presă organizată de echipa de coordonare a Grupului de Acţiune Locală Titu, având ca temă informarea şi promovarea Strategiei de Dezvoltare Locală în cadrul proiectului „Sprijin pentru cheltuieli de funcţionare şi animare”.

Alături de preşedintele GAL Titu – Ion Nicolae şi de managerul Cătălin Anghel, s-au aflat edilii comunelor din zona de influenţă a GAL Titu şi alţi reprezentanţi desemnaţi din cadrul primăriilor. Aceştia au fost informaţi cu privire la activitatea echipei de management, de la 1 ianuarie 2017 şi până în prezent.

Au fost subliniate rezultatele înregistrate în ceea ce priveşte contractarea fondurilor nerambursabile prin proiecte viabile de către autorităţile publice din teritoriul GAL, respectiv: oraşul Titu, Braniştea, Brezoaele, Corbii Mari, Costeştii din Vale, Lunguleţu, Odobeşti, Poiana, Potlogi şi Slobozia Moară. S-a vorbit, de asemenea, şi despre proiectele ai căror beneficiari sunt agenţi economici privaţi, SRL-uri sau Întreprinderii Individuale.

„Din cele peste 2,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate prin contractul de finanțare, au fost contractate 25 de proiecte depuse de solicitanți publici și privați (din cele 42 depuse în total), însumând peste 97%, și au fost rambursate de către AFIR (Autoritatea de management pentru PNDR 2014-2020) peste jumătate din valoare, respectiv aproape 59%. Din cele 25 de proiecte, 15 au fost finalizate deja, iar restul se află în diferite stadii de execuție”, a arătat managerul Cătălin Anghel.

Investiţiile derulate în localităţile aflate în competenţa GAL Titu au vizat amenajarea de spaţii publice de agrement şi sport, achiziţia de utilaje şi echipamente specifice pentru serviciile publice de gospodărire comunală şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Pe măsurile care vizează domeniul agricol şi non-agricol, proiectele contractate de către societăţile comerciale şi întreprinderile individuale au urmărit dotarea cu utilaje şi echipamente agricole, precum şi înfiinţarea de pensiuni agroturistice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, obligată să recupereze un ajutor de salvare în valoare de 13 milioane de euro!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: business24.ro)

Comisia Europeană a constatat că diferite măsuri de sprijin public acordate de România în favoarea Companiei Naționale a Uraniului SA nu sunt în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

În consecință, România nu poate pune în aplicare măsurile de sprijin prevăzute în planul de restructurare. De asemenea, trebuie să recupereze un ajutor pentru salvare incompatibil în valoare de 13 milioane EUR, pe care Compania Naţională a Uraniului l-a primit în 2016, plus dobânda. În cazul în care CNU nu este în măsură să restituie ajutorul, aceasta ar trebui, în principiu, să își înceteze activitățile economice și să fie în cele din urmă lichidată, activele sale productive urmând a fi dobândite de alte societăți.

Normele UE privind ajutoarele de stat îi permit unui stat să intervină în sprijinul unei întreprinderi aflate în dificultate financiară numai în condiții specifice și impun, în special, ca respectiva întreprindere să facă obiectul unui plan de restructurare solid, care să asigure restabilirea viabilității sale pe termen lung, ca întreprinderea să contribuie la costurile aferente restructurării sale și ca denaturările concurenței să fie limitate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANIF Dâmboviţa poate asigura apă gratis pentru fermieri prin 50 km de canale de irigaţii

Publicat

pe

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Dâmboviţa are posibilitatea să asigure apă gratis pentru fermieri, conform programului guvernamental aprobat, prin intermediul sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni, care acoperă aproximativ 23.000 de hectare. În total, este vorba de 50 de km de canale.

„Astăzi, avem deja pregătite 6.500 de hectare pentru irigaţii, din care avem contractate 4.500 de hectare. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8.000 de hectare în organizaţii ale utilizatorilor de apă. Asta înseamnă aproximativ 30% din amenajarea Titu-Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun.

Organizaţia de la Potlogi a accesat submăsura 4.3, iar cea de la Odobeşti are proiectul depus. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire la Odobeşti-Potlogi-Lunguleţu (2.500 de hectare), Corbii Mari (1.500 de hectare) şi Odobeşti (1.250 de hectare).

Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să constituie aceste organizaţii de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de punere sub presiune de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3″, ne-a declarat Ion Alexandru – directorul ANIF Dâmboviţa.

Programul guvernamental „apă gratuită pentru fermieri” presupune ca ANIF să umple cu apă canalele de irigaţii, de unde agricultorii o pot lua fără plată, fiecare pe cont propriu. Odată constituiţi în organizaţii ale utilizatorilor, fermierii pot prelua cu titlu gratuit staţiile de punere sub presiune, pe care să le folosească în comun pentru irigarea suprafeţelor de teren, evident cu plata curentului electric.

De asemenea, pot accesa submăsura 4.3 prin care li se asigură fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru irigaţii. Sprijinul nerambursabil este în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 1,5 milione de euro – în funcţie de specificul fiecărui proiect.

Pentru a putea prelua o staţie de punere sub presiune de la ANIF este obligatzoriu ca suprafaţa de de teren inclusă în organizaţia utilizatorilor de apă să acopere 50%+1 din cea care poate fi deservită de respectiva staţie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT