Connect with us

ACTUALITATE

Proiectele derulate prin GAL Titu, dezvoltare şi confort pentru cetăţeni!

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2019, la Titu, s-a desfăşurat o conferinţă de presă organizată de echipa de coordonare a Grupului de Acţiune Locală Titu, având ca temă informarea şi promovarea Strategiei de Dezvoltare Locală în cadrul proiectului „Sprijin pentru cheltuieli de funcţionare şi animare”.

Alături de preşedintele GAL Titu – Ion Nicolae şi de managerul Cătălin Anghel, s-au aflat edilii comunelor din zona de influenţă a GAL Titu şi alţi reprezentanţi desemnaţi din cadrul primăriilor. Aceştia au fost informaţi cu privire la activitatea echipei de management, de la 1 ianuarie 2017 şi până în prezent.

Au fost subliniate rezultatele înregistrate în ceea ce priveşte contractarea fondurilor nerambursabile prin proiecte viabile de către autorităţile publice din teritoriul GAL, respectiv: oraşul Titu, Braniştea, Brezoaele, Corbii Mari, Costeştii din Vale, Lunguleţu, Odobeşti, Poiana, Potlogi şi Slobozia Moară. S-a vorbit, de asemenea, şi despre proiectele ai căror beneficiari sunt agenţi economici privaţi, SRL-uri sau Întreprinderii Individuale.

„Din cele peste 2,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate prin contractul de finanțare, au fost contractate 25 de proiecte depuse de solicitanți publici și privați (din cele 42 depuse în total), însumând peste 97%, și au fost rambursate de către AFIR (Autoritatea de management pentru PNDR 2014-2020) peste jumătate din valoare, respectiv aproape 59%. Din cele 25 de proiecte, 15 au fost finalizate deja, iar restul se află în diferite stadii de execuție”, a arătat managerul Cătălin Anghel.

Investiţiile derulate în localităţile aflate în competenţa GAL Titu au vizat amenajarea de spaţii publice de agrement şi sport, achiziţia de utilaje şi echipamente specifice pentru serviciile publice de gospodărire comunală şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Reclama

Pe măsurile care vizează domeniul agricol şi non-agricol, proiectele contractate de către societăţile comerciale şi întreprinderile individuale au urmărit dotarea cu utilaje şi echipamente agricole, precum şi înfiinţarea de pensiuni agroturistice.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Kaufland România explică cum sunt îmbunătățite ouăle cu vitaminele D și E

Publicat

pe

De

Echipa Kaufland România a trimis pe adresa de e-mail a redacției noastre un răspuns la întrebarea pe care am pus-o în articolul din data de 16 iulie 2024′: „PERPLEX. Ofertă de supermarket: ouă îmbunătățite cu vitaminele D și E! Cum adică?”, pe care vă invităm să-l citiți:

„Conform informațiilor furnizate de producătorul Aviputna, ouăle îmbogățite cu vitaminele D3 și E sunt rezultatul unei cercetări ample și al unei colaborări cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală. Aceste produse nu sunt supuse unor tratamente invazive, ci sunt obținute prin inovații în alimentația păsărilor, asigurând astfel un aport suplimentar de vitamine esențiale pentru sănătatea consumatorilor.

Informațiile despre produsele Aviputna sunt disponibile atât pe site-ul oficial, cât și prin scanarea codului QR de pe ambalaj, oferind detalii complete și transparente. De asemenea, ouăle au fost recunoscute pentru calitatea și gustul lor, fiind premiate cu „Superior Taste” la Bruxelles, alături de alte distincții obținute pentru gama „Din Ogradă” – precizează Kaufland România.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite