Connect with us

ACTUALITATE

Directorul CNAIR n-are veşti excelente pentru Dâmboviţa! Când vor fi modernizate DN71 şi DN7?

Publicat

pe

Sorin Scarlat, actualul director al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a aflat, astăzi – 17 decembrie 2019, în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia preşedintelui organizaţiei PNL – Virgil Guran.

Cu acest prilej, Scarlat a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, o situaţie la zi a proiectelor care vizează modernizarea drumurilor naţionale din Dâmboviţa, mai precis DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, DN7, Bucureşti-Titu-Găeşti-Piteşti, şi varianta de ocolire a oraşului Găeşti.

Veştile nu sunt tocmai bune, chiar dacă şeful CNAIR a încercat să transmită către dâmboviţeni cu precădere partea pozitivă în legătură cu aceste investiţii.

DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia

Licitaţia pentru execuţie, care a fost suspendată în iulie 2019, ar putea fi reluată peste o lună şi jumătate, timp în care responsabilii CNAIR să răspundă la cele 380 de clarificări solicitate de potenţialii ofertanţi. Apoi, vor fi, conform legii, două luni pentru depunerea ofertelor şi, promite directorul CNAIR, doar trei luni pentru deliberare şi anunţarea firmei câştigătoare, după care urmează timpul alocat pentru depunerea eventualelor contestaţii. Dacă nu vor exista, se va semna contractul de execuţie şi se va da ordin de începere a lucrărilor. În caz contrar, lucrurile se complică, în funcţie de modul cum vor fi soluţionate contestaţiile. Oricum, perioada de aşteptate se va prelungi.

De precizat că vor fi două licitaţii. Una pentru tronsonul Bâldana-Târgovişte, care va fi lărgit la patru benzi, şi alta pentru tronsonul Târgovişte-Sinaia, care va fi modernizat. Proiectul include şi cele două poduri de la Pucioasa, plus cel de la Pietroşiţa, grav avariate. Concluzia? În cazul cel mai optimist, lucrările ar putea demara în toamna anului 2020! Cât priveşte finanţarea, directorul Scarlat spune că aceasta va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin POIM 2014-2020, plus cei trei ani de graţie. Asta înseamnă că riscul de a rămâne fără bani este cu atât mai mare cu cât investiţia debutează mai târziu! Prin urmare, DN71 va fi finanţat mai degrabă în următorul exerciţiu financiar european decât în cel actual.

DN7, Bucureşti-Titu-Găeşti-Piteşti

Instanţa europeană la care a ajuns contestaţia formulată după derularea procedurii de licitaţie s-a pronunţat în favoarea CNAIR, numai că acum a apărut o nouă problemă. Firma declarată câştigătoare nu a mai dorit să încheie contractul de execuţie, motivând că nu-şi mai poate menţine oferta făcută în 2016, preţurile fiind cu totul altele acum, la trei ani distanţă. Prin urmare, CNAIR trebuie să reactualizeze documentaţia şi să organizeze o nouă licitaţie. Adică, ne ducem şi cu acest proiect tot în toamna anului 2020 şi tot în cel mai optimist caz, că, dacă vor apărea din nou contestaţii la procedura de licitaţie, lucrurile se complică şi nu ştim pentru cât timp! Cât priveşte finanţarea, suntem în aceeaşi situaţie ca şi cu DN71.

Varianta de ocolire a oraşului Găeşti

Documentaţia a fost aprobată, iar proiectul se va regăsi în lista de investiţii CNAIR pentru anul 2020 – promite directorul Sorin Scarlat, care apreciază că, în semestrul doi al anului viitor, va fi lansată procedura de achiziţie de lucrări. Asta înseamnă că investiţia propriu-zisă ar putea demara, în cel mai optimist caz, în 2021. Dacă nu vor fi contestaţii, evident!

A mai vorbit şeful CNAIR despre un drum expres Găeşti-Ploieşti, pentru care ar urma să fie începută în 2020 procedura de licitaţie pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. Este vorba de un drum care va fi construit de la zero, nicidecum pe structura DN72, Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

Se repară DN71 la Moţăieni

Vestea cu adevărat bună pe care a dat-o directorul Sorin Scarlat este că se lucrează pentru remedierea alunecării de teren de pe DN 71, din zona satului Moţăieni, acolo unde o femeie şi-a pierdut viaţa, după ce un autocamion încărcat cu lemne, intrat în balans, s-a răsturnat peste ea. Reamintim că, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, peste 100 de dâmboviţeni au protestat în acel perimetru, sperând să atragă atenţia autorităţilor şi să se repare drumul, care s-a surpat din primăvară şi nimeni nu a făcut nimic timp de atâtea luni de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pucioasa: Gata! Colegiul Național „Nicolae Titulescu” va fi redat comunității într-o ținută modernă

Publicat

pe

Primarul Pucioasei, Constantin Ana, nu se dezminte. Și-a propus, încă de la preluarea primului mandat de edil, să schimbe în totalitate fața orașului și asta se întâmplă. Obiectivele socio-edilitare, de învățământ, sănătate și cultură, spațiile destinate petrecerii timpul liber și pentru unele activități sportive sunt acum altfel. Asta dacă vorbim despre cele care existau, fără să luăm în calcul tot ceea ce a apărut nou sau pe cele care sunt acum în diferite faze de edificare.

Pe 9 decembrie 2022, la Pucioasa, va fi inaugurat Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, o instituție de învățământ emblematică pentru orașul Pucioasa, pentru nordul județului Dâmbovița, aproape renăscută în totalitate. Puține unități educaționale din județ se pot lauda cu dotările acestui colegiu, cu ținută arhitectonică actuală, cu multe elemente ale modernității, gustului și confortului.

După cum a precizat Constantin Ana, vineri – 9 decembrie, la ora 12:00, va avea loc inaugurarea oficială, iar la ora 15:00, în cadrul programului „Ziua porților deschise”, foștii absolvenți și fostele cadre didactice ale colegiului sunt așteptați să viziteze, împreună cu autoritățile locale și cu elevii și profesorii de acum, „această spectaculoasă unitate de învățământ” – după cum s-a exprimat primarul orașului Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

OFSD Dâmboviţa a oferit daruri copiilor în „Târgul de Crăciun” de la Vulcana Pandele

Publicat

pe

de

Conducerea Organizației Femeilor Social-Democrate Dâmbovița, împreună cu președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a participat, astăzi, la „Târgul de Crăciun cu miresme de sărbători” desfășurat în comuna Vulcana Pandele.

Prima ediție a acestui eveniment, care a început pe 1 decembrie, a fost animată de colindele și momentele artistice interpretate de cei mai mici locuitori ai zonei, dar a fost și o oportunitate pentru producătorii din jurul comunei dâmbovițene să-și prezinte roadele muncii.

Și pentru că suntem în luna cadourilor, doamnele social-democrate conduse Carmen Holban, președintă a OFSD Dâmbovița, și Luciana Cristea, vicepreședintă a organizației, le-au oferit copiilor daruri, răsplătindu-i pentru talentul și implicarea lor.

PSD Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats