Connect with us

ACTUALITATE

Directorul CNAIR n-are veşti excelente pentru Dâmboviţa! Când vor fi modernizate DN71 şi DN7?

Publicat

pe

Sorin Scarlat, actualul director al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a aflat, astăzi – 17 decembrie 2019, în judeţul Dâmboviţa, la invitaţia preşedintelui organizaţiei PNL – Virgil Guran.

Cu acest prilej, Scarlat a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, o situaţie la zi a proiectelor care vizează modernizarea drumurilor naţionale din Dâmboviţa, mai precis DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, DN7, Bucureşti-Titu-Găeşti-Piteşti, şi varianta de ocolire a oraşului Găeşti.

Veştile nu sunt tocmai bune, chiar dacă şeful CNAIR a încercat să transmită către dâmboviţeni cu precădere partea pozitivă în legătură cu aceste investiţii.

DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia

Licitaţia pentru execuţie, care a fost suspendată în iulie 2019, ar putea fi reluată peste o lună şi jumătate, timp în care responsabilii CNAIR să răspundă la cele 380 de clarificări solicitate de potenţialii ofertanţi. Apoi, vor fi, conform legii, două luni pentru depunerea ofertelor şi, promite directorul CNAIR, doar trei luni pentru deliberare şi anunţarea firmei câştigătoare, după care urmează timpul alocat pentru depunerea eventualelor contestaţii. Dacă nu vor exista, se va semna contractul de execuţie şi se va da ordin de începere a lucrărilor. În caz contrar, lucrurile se complică, în funcţie de modul cum vor fi soluţionate contestaţiile. Oricum, perioada de aşteptate se va prelungi.

De precizat că vor fi două licitaţii. Una pentru tronsonul Bâldana-Târgovişte, care va fi lărgit la patru benzi, şi alta pentru tronsonul Târgovişte-Sinaia, care va fi modernizat. Proiectul include şi cele două poduri de la Pucioasa, plus cel de la Pietroşiţa, grav avariate. Concluzia? În cazul cel mai optimist, lucrările ar putea demara în toamna anului 2020! Cât priveşte finanţarea, directorul Scarlat spune că aceasta va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin POIM 2014-2020, plus cei trei ani de graţie. Asta înseamnă că riscul de a rămâne fără bani este cu atât mai mare cu cât investiţia debutează mai târziu! Prin urmare, DN71 va fi finanţat mai degrabă în următorul exerciţiu financiar european decât în cel actual.

DN7, Bucureşti-Titu-Găeşti-Piteşti

Instanţa europeană la care a ajuns contestaţia formulată după derularea procedurii de licitaţie s-a pronunţat în favoarea CNAIR, numai că acum a apărut o nouă problemă. Firma declarată câştigătoare nu a mai dorit să încheie contractul de execuţie, motivând că nu-şi mai poate menţine oferta făcută în 2016, preţurile fiind cu totul altele acum, la trei ani distanţă. Prin urmare, CNAIR trebuie să reactualizeze documentaţia şi să organizeze o nouă licitaţie. Adică, ne ducem şi cu acest proiect tot în toamna anului 2020 şi tot în cel mai optimist caz, că, dacă vor apărea din nou contestaţii la procedura de licitaţie, lucrurile se complică şi nu ştim pentru cât timp! Cât priveşte finanţarea, suntem în aceeaşi situaţie ca şi cu DN71.

Varianta de ocolire a oraşului Găeşti

Documentaţia a fost aprobată, iar proiectul se va regăsi în lista de investiţii CNAIR pentru anul 2020 – promite directorul Sorin Scarlat, care apreciază că, în semestrul doi al anului viitor, va fi lansată procedura de achiziţie de lucrări. Asta înseamnă că investiţia propriu-zisă ar putea demara, în cel mai optimist caz, în 2021. Dacă nu vor fi contestaţii, evident!

A mai vorbit şeful CNAIR despre un drum expres Găeşti-Ploieşti, pentru care ar urma să fie începută în 2020 procedura de licitaţie pentru studiu de fezabilitate şi proiect tehnic. Este vorba de un drum care va fi construit de la zero, nicidecum pe structura DN72, Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

Se repară DN71 la Moţăieni

Vestea cu adevărat bună pe care a dat-o directorul Sorin Scarlat este că se lucrează pentru remedierea alunecării de teren de pe DN 71, din zona satului Moţăieni, acolo unde o femeie şi-a pierdut viaţa, după ce un autocamion încărcat cu lemne, intrat în balans, s-a răsturnat peste ea. Reamintim că, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, peste 100 de dâmboviţeni au protestat în acel perimetru, sperând să atragă atenţia autorităţilor şi să se repare drumul, care s-a surpat din primăvară şi nimeni nu a făcut nimic timp de atâtea luni de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Holograf și Direcția 5, super-spectacol la Festivalul Peștera – Padina din Bucegi!

Publicat

pe

În inima Munților Bucegi, în perimetrul intitulat Piciorul Babelor, din stațiunea de interes național Peștera-Padina, s-a consumat încă o ediție de excepție a Festivalului Peștera-Padina. De la an la an, manifestarea cultural-artistică realizată de Consiliul Județean Dâmbovița și Centrul Județean de Cultură este tot mai amplă, mai impresionantă și, ce este important, adună din ce în ce mai mulți turiști, iubitori de munte și de muzică deopotrivă.

Ieri după-amiază, pe scena amenajată în imediata apropiere a stației de telecabină Peștera-Babele, în prezența a peste 2.000 de spectatori, au evoluat într-un spectacol de zile mari renumitele formații Direcția 5 și Holograf. Vremea a fost prielnică. Chiar dacă cerul a fost acoperit de nori și o ploaie incertă prevestea clar că vremea se schimbă concertul a mers mai departe. Muzica de calitate a îmbrățișat parcă liniștea grea a munților. Pe parcursul a aproximativ trei ore, toți cei prezenți au fost conectați la emoționantele și tulburătoarele versuri și ritmuri ale celor două grupuri care au făcut istorie muzicală în România și au încântat atât de multe generații.

Un om al muntelui, văzând valul de spectatori adunat în fața scenei, a spus, impresionat, că niciodată nu s-a strâns atâta suflare de oameni în această zonă, fapt ce dovedește că turismul montan dâmbovițean, sprijinit de astfel de evenimente artistice, a luat amploare.

De menționat faptul că desfășurarea evenimentului a fost supravegheat îndeaproape, urmărită pentru a nu apărea sincope organizaționale pe parcursul celor trei zile, de managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – maestrul Florin Georgescu.

Pentru a da un impuls și a demonstra că sprijină necondiționat dezvoltarea turismului dâmbovițean, dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina și, nu în ultimul rând, cultura și manifestările artistice a venit și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul Dănuț Popa și de administratorul public Cristian Avanu. Au fost prezenți la concertul trupelor Direcția 5 și Holograf și deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Ion Stan a ars și s-a consumat pentru România

Publicat

pe

Ion Stan a fost unul dintre cei mai valoroși politicieni români de după 1989. Un om dedicat țării, un patriot, un creștin ortodox autentic. Un ctitor de biserici, un frate al slujitorilor lui Dumnezeu. De mulți înțeles și prețuit, dar uitat și sfidat de alții. După cum a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Radu Popa, viața lui Ion Stan a fost un jurământ de loialitate. Pentru România a ars și s-a consumat.

Dacă citești și recitești cartea pe care a scris-o , „Idealuri Social-Democrate versus Trădare Națională”, de fapt o culegere a declarațiilor sale politice, a interpelărilor sale juste și demne, plus un rezumat al coșmarului prin care a trecut, constați că fostul și regretatul președinte și secretar al Comisiei Parlamentare de Control SRI a avut un curaj ieșit din comun. S-a luat la trântă cu puterile acestei lumi, cu cei care te pot strivi fără milă prin „n” metode, dacă le-ai atins interesele.

Și așa s-a întâmplat. Când a fost vorba să fie pus la zid, nu s-a mai ținut cont de valoarea sa, de dragostea pentru țară și popor, de ceea ce făcuse bun pentru România, de ceea ce mai putea să ofere. A fost executat fără milă. Batjocorit în piața publică, în lumina reflectoarelor și a camerelor de luat vederi. Probabil, așa a sunat ordinul. Să fie ras cu totul. A fost dat ca exemplu. Când un om, un politician de talia sa, de forța sa, este pus la pământ, fără milă, de sistem, cine mai are curajul să miște în front?

A spus Radu Popa, în ziua de 13 august 2022, când marele dispărut ar fi împlinit 67 de ani dacă nu se întâmpla ciudatul eveniment de la mare, despre care nu se știe prea multe și unora chiar le este frică să mai vorbească acum, că Ion Stan a înfășurat patriotismul în suflet și așa a trăit, cu un crez sudat de speranță.

„A fost un patriot autentic și un suporter necondiționat al idealurilor naționale. A iubit democrația și a asumat valorile ei chiar și atunci când a înțeles că prețul libertății este libertatea însăși.

Luna asta se împlinesc patru ani de la moartea sa prematură. A trăit prea puțin pentru cât avea de oferit. Chiar și așa, ne-au rămas de la el exemplul unui patriotism care a excedat propria ființă și lupta pentru idealurile stângii în vremuri în care social-democrația trăia din gesturi simbolice.

Astăzi, când am fi putut râde împreună sub merii generoși din curtea lui, ne amintim de plecarea lui cu tristețe. Ar fi împlinit 67 de ani, însă unii au avut alte planuri cu el. La fel cum au avut cu Victor Sanda și cu Jean Marinescu. Pentru toți trei, aceiași figură de tablă, cu rânjet dictatorial și schimonosit, a lucrat cavernos și șobolănește. L-au ajutat și tovarășii lui de cauză anti-națională.

Trădarea își găsește mereu loc lângă disperare. Așa se construiește lagărul libertăților, cel care înghite patrioți, idei bune și, în final, șansele unei societăți. În astfel de momente, când ar fi nevoie să gândim un proiect pentru România, constatăm cât de mult ne lipsesc oamenii de respirație patriotică, iar cei pe care îi avem nu reușim să-i coagulăm și de pe umerii lor să vedem viitorul.

Până atunci, să nu uitați că Ion Stan, unul dintre ei, astăzi ar fi împlinit 67 de ani. Dumnezeu să-l ierte și pe el, dar și pe unii dintre noi”, este mesajul postat de Radu Popa.

Câteva gânduri de aducere aminte despre deputatul PSD Ion Stan, a pus pe pagina sa de Facebook și Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet. Se știe deputatul Ion Stan, fiu al acestei localități, este cel care a contribuit decisiv la transformarea din ruină a mănăstirii Nucet în bijuteria care este astăzi.

„13 August 1955! Venea pe lume fiul lui Marin și Margareta Stan, Ion Stan, copilul despre care nimeni nu ar fi intuit la acea vreme că va deveni omul politic, marele patriot Ion Stan! Cu multă muncă, dar și trudă din partea familiei, avea să-și perfecteze studiile economice dar și politice, devenind prefect al județului Dâmbovița, deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei SRI pentru o perioadă mare de timp! Și-a lăsat amprenta în țară, în județ, în satul natal! Nu cred că a mai fost o manifestare de mai mare anvergură, decât cea când a organizat resfințirea Sfintei Mănăstiri Nucet în prezența Preafericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a tuturor mitropoliților Țării Românești! Pentru toate acestea și multe altele, azi, când ar fi împlinit 67 de ani, recunoștință și odihnă veșnică, domnule președinte”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT