Connect with us

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa, locul 5 în ţară după cantitatea de lemne vândută către populaţie

Publicat

pe

Întâmplarea sau mai degrabă Dumnezeu a făcut ca Direcţia Silvică Dâmboviţa să organizeze o conferinţă de presă tip bilanţ, astăzi – 17 decembrie 2019, ziua când s-a împlinit un an de la ultima întâlnire cu jurnaliştii pe care a avut-o dr. ing. Costel Preda, fostul şef al instituţiei, răpit de boală mult prea devreme dintre noi. Ne-a încercat un sentiment de profundă tristeţe să ne aflăm în acelaşi spaţiu şi domnul Preda să nu mai fie.

Apoi, ştiind cât de mult s-a dedicat profesiei, ştiind cât de mândru era să ne spună că Direcţia Silvică Dâmboviţa este, prin rezultatele obţinute an de an, o structură de top a Regiei Naţionale a Pădurilor, ne-am gândit că domnul Preda trebuie să fie şi acolo, sus, în ceruri, mândru de echipa pe care a format-o. Direcţia Silvică Dâmboviţa a reuşit şi în 2019 să îndeplinească, şi chiar să depăşească, indicatorii tehnico-economici prognozaţi – după cum ne-a informat directorul Ion Stoica.

1. Regenerarea pădurii
Direcţia Silvică Dâmboviţa a realizat regenerări naturale pe 179 de hectare (faţă de 108 hectare prognozate) şi împăduriri artificiale pe 44 de hectare (faţă de 32 de hectare prognozate).

2. Punere în valoare (marcare)
S-au prognozat 150.000 mc, s-au realizat 150.000 mc.

3. Tăieri de îngrijire, adică degajări, curăţiri şi rărituri
Programul a fost de 2.210 hectare şi s-au realizat 2.608 hectare.

4. Preluare în pază păduri private, cu acte de constatare
Este vorba despre pădurile ai căror proprietari nu sunt cunoscuţi sau au decedat, iar moştenitorii nu au dezbătut succesiunea. S-au prognozat la începutul anului 250 de hectare şi s-au realizat deja 317 hectare.

5. Investiţii
S-au cumpărat utilaje noi şi au fost achitate fără întârzieri ratele de leasing la cele achiziţionate anterior. Valoare: 1.230 mii de lei. de asemenea, au fost reabilitate trei drumuri forestiere, care măsoară 24 km. Valoare: 3.975 mii de lei, în care este inclusă şi documentaţia pentru construirea a două drumuri noi şi reabilitarea altor trei, lucrări ce vor fi realizate în 2020.

6. Recoltare masă lemnoasă
Formaţiunile proprii de exploatare vor lucra inclusiv în ziua de 31 decembrie. De asemenea, Direcţia Silvică Dâmboviţa are contracte în derulare cu diferiţi agenţi economici care au cumpărat masă lemnoasă pe picior. Şi aceştia sunt interesaţi să extragă întreaga cantitate, altfel vor plăti penalităţi de întârziere începând cu 1 ianuarie 2020.

7. Asigurare lemne pentru populaţie
Programul a fost de 56.900 mc, iar anul se va închide la 59.000 mc, după cum merg vânzările în această perioadă. Raportat la cantitatea de lemne valorificată către populaţie, Direcţia Silvică Dâmboviţa, deşi este o structură mică, se situează pe locul 5 la nivel naţional. De precizat că, la cerere, Direcţia Silvică Dâmboviţa asigură, contra cost, şi transportul către domiciliul cumpărătorilor.

8. Produse, servicii, avize
Vorbim de fructe de pădure, plante medicinale, prestări servicii silvice, punere în valoare, administrare, autorizaţii de vânătoare, taxe de organizare vânătoare, chirii cabane, vânzare carne de vânat. Prognoza a fost de 16.500 mii lei şi s-au realizat 17.366 mii lei.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT