Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa, locul 5 în ţară după cantitatea de lemne vândută către populaţie

Publicat

pe

Întâmplarea sau mai degrabă Dumnezeu a făcut ca Direcţia Silvică Dâmboviţa să organizeze o conferinţă de presă tip bilanţ, astăzi – 17 decembrie 2019, ziua când s-a împlinit un an de la ultima întâlnire cu jurnaliştii pe care a avut-o dr. ing. Costel Preda, fostul şef al instituţiei, răpit de boală mult prea devreme dintre noi. Ne-a încercat un sentiment de profundă tristeţe să ne aflăm în acelaşi spaţiu şi domnul Preda să nu mai fie.

Apoi, ştiind cât de mult s-a dedicat profesiei, ştiind cât de mândru era să ne spună că Direcţia Silvică Dâmboviţa este, prin rezultatele obţinute an de an, o structură de top a Regiei Naţionale a Pădurilor, ne-am gândit că domnul Preda trebuie să fie şi acolo, sus, în ceruri, mândru de echipa pe care a format-o. Direcţia Silvică Dâmboviţa a reuşit şi în 2019 să îndeplinească, şi chiar să depăşească, indicatorii tehnico-economici prognozaţi – după cum ne-a informat directorul Ion Stoica.

1. Regenerarea pădurii
Direcţia Silvică Dâmboviţa a realizat regenerări naturale pe 179 de hectare (faţă de 108 hectare prognozate) şi împăduriri artificiale pe 44 de hectare (faţă de 32 de hectare prognozate).

2. Punere în valoare (marcare)
S-au prognozat 150.000 mc, s-au realizat 150.000 mc.

3. Tăieri de îngrijire, adică degajări, curăţiri şi rărituri
Programul a fost de 2.210 hectare şi s-au realizat 2.608 hectare.

4. Preluare în pază păduri private, cu acte de constatare
Este vorba despre pădurile ai căror proprietari nu sunt cunoscuţi sau au decedat, iar moştenitorii nu au dezbătut succesiunea. S-au prognozat la începutul anului 250 de hectare şi s-au realizat deja 317 hectare.

5. Investiţii
S-au cumpărat utilaje noi şi au fost achitate fără întârzieri ratele de leasing la cele achiziţionate anterior. Valoare: 1.230 mii de lei. de asemenea, au fost reabilitate trei drumuri forestiere, care măsoară 24 km. Valoare: 3.975 mii de lei, în care este inclusă şi documentaţia pentru construirea a două drumuri noi şi reabilitarea altor trei, lucrări ce vor fi realizate în 2020.

6. Recoltare masă lemnoasă
Formaţiunile proprii de exploatare vor lucra inclusiv în ziua de 31 decembrie. De asemenea, Direcţia Silvică Dâmboviţa are contracte în derulare cu diferiţi agenţi economici care au cumpărat masă lemnoasă pe picior. Şi aceştia sunt interesaţi să extragă întreaga cantitate, altfel vor plăti penalităţi de întârziere începând cu 1 ianuarie 2020.

7. Asigurare lemne pentru populaţie
Programul a fost de 56.900 mc, iar anul se va închide la 59.000 mc, după cum merg vânzările în această perioadă. Raportat la cantitatea de lemne valorificată către populaţie, Direcţia Silvică Dâmboviţa, deşi este o structură mică, se situează pe locul 5 la nivel naţional. De precizat că, la cerere, Direcţia Silvică Dâmboviţa asigură, contra cost, şi transportul către domiciliul cumpărătorilor.

8. Produse, servicii, avize
Vorbim de fructe de pădure, plante medicinale, prestări servicii silvice, punere în valoare, administrare, autorizaţii de vânătoare, taxe de organizare vânătoare, chirii cabane, vânzare carne de vânat. Prognoza a fost de 16.500 mii lei şi s-au realizat 17.366 mii lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Copil de 12 ani din Teleorman, suspect de coronavirus!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.europafm.ro/)

Alertă în judeţul Teleorman! Un copil de 12 ani este suspect de coronavirus. Băiatul a făcut febră peste 39 de grade. Starea de panică s-a instalat după ce s-a aflat că tatăl său s-a întors acasă din Lobardia, zonă din Italia în care se manifestă temutul virus.

Despre situaţia copilului s-a aflat după ce asistentul social de la Primăria Blejeşti a avut o discuţie cu un reprezentant al şcolii. Iulian Popescu, directorul DSP Teleorman, a confirmat informaţia. Copilul a fost preluat de un echipaj ISU şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. Probele recoltatte au fost trimise la Institutul Mastei Balş.

Mâine, în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman, dr. Luminiţa Dumitraşcu, medicul şef al Departamentului de Sănătate Publică, va susţine o declaraţie de presă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Mitropolitul Târgoviştei conduce delegaţia Bisericii Ortodoxe Române la reuniunea de la Amman

Publicat

pe

ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitroploit al Târgoviştei, participă, în aceste zile, în calitate de conducător al delegaţiei Bisericii Ortodoxe Române, ca reprezentant al Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul României, la Amman, Iordania, la reuniunea Întâistătătorilor şi a reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe. Scopul acestei întâlniri este acela de a găsi soluţii, modalităţi de reconciliere şi de restabilire a comuniunii euharistice între unele Biserici Ortodoxe autocefale surori.

„Desfășurată la invitația Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului, la această întâlnire participă delegațiile următoarelor Biserici Ortodoxe: Patriarhia Ierusalimului, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului, Patriarhia Rusiei, condusă de Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Biserica Ortodoxă Sârbă, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Irineu, Biserica Ortodoxă Română, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, Biserica Ortodoxă Poloneză, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Abel de Lublin și Chełm și Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehe și Slovace, condusă de Preafericitul Părinte Mitropolit Rastislav.

În ziua de 26 februarie 2020, delegațiile Bisericilor Ortodoxe participante au fost primite de Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea, al Regatului Hașemit al Iordaniei și Custodele Hașemit al Locurilor Sfinte creștine și musulmane din Țara Sfântă, față de care și-au exprimat recunoștința pentru facilitarea găzduirii acestei întruniri din capitala Regatului Iordaniei, Amman, remarcând activitatea extraordinară a Majestății Sale în promovarea dialogului interreligios la nivel internațional.

Într-o atmosfera frățească, s-a convenit ca toate problemele legate de autocefalie și alte chestiuni de importanță pentru întreaga Ortodoxie, să fie discutate în cadrul unui sinod panortodox, în spirit de dialog și de unitate.

S-au discutat problemele legate de disensiunile din Ucraina, Muntenegru si Macedonia de Nord, astfel, în ceea ce privește situația din Ucraina, recunoscându-se, că este necesar dialogul pentru vindecare și reconciliere. În chestiunea referitoare la Macedonia de Nord, s-a declarat că această problemă trebuie soluționată prin dialog în cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe și cu sprijin panortodox. Iar, în ceea ce privește Muntenegru, s-a solicitat autorităților competente să respecte și să păstreze dreptul fundamental de posesiune asupra proprietății, inclusiv cel al Bisericii.

Delegațiile au afirmat că această întrunire are intenția să consolideze relațiile panortodoxe, să promoveze legăturile păcii în Hristos între Bisericile Ortodoxe , să pledeze pentru unitatea ortodoxă și să reînnoiască dialogul în speranța exprimată în rugăciune de a aduce reconcilierea acolo unde există disensiuni.

La finalul intalnirii s-a exprimat speranța ca Sanctitatea Sa Bartolomeu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, cu bine cunoscutul său primat de onoare, se va alătura acestui dialog împreună cu frații săi întâistătători.

Delegațiile au convenit că ar trebui să se întrunească frățește, de preferință înainte de sfârșitul acestui an, pentru a consolida legăturile comuniunii în rugăciune și dialog.

Delegațiile au fost de acord cu îndemnul fratelui lor Patriarhul Teofil al III-lea de a organiza o rugăciune pentru lume, pentru încheierea războiului, a bolilor și a suferinței și pentru toți creștinii, precum și pentru unitatea Bisericii Ortodoxe. Această rugăciune va avea loc în Biserica Mamă, Biserica Învierii (Sfântul Mormânt) din Ierusalim, înaintea Sfântului Mormânt al lui Hristos, din care El a înviat și proclamă lumii pacea”, ne-a informat vicarul eparhial, preot Ionuţ Ghibanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT