Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa, locul 5 în ţară după cantitatea de lemne vândută către populaţie

Publicat

pe

Întâmplarea sau mai degrabă Dumnezeu a făcut ca Direcţia Silvică Dâmboviţa să organizeze o conferinţă de presă tip bilanţ, astăzi – 17 decembrie 2019, ziua când s-a împlinit un an de la ultima întâlnire cu jurnaliştii pe care a avut-o dr. ing. Costel Preda, fostul şef al instituţiei, răpit de boală mult prea devreme dintre noi. Ne-a încercat un sentiment de profundă tristeţe să ne aflăm în acelaşi spaţiu şi domnul Preda să nu mai fie.

Apoi, ştiind cât de mult s-a dedicat profesiei, ştiind cât de mândru era să ne spună că Direcţia Silvică Dâmboviţa este, prin rezultatele obţinute an de an, o structură de top a Regiei Naţionale a Pădurilor, ne-am gândit că domnul Preda trebuie să fie şi acolo, sus, în ceruri, mândru de echipa pe care a format-o. Direcţia Silvică Dâmboviţa a reuşit şi în 2019 să îndeplinească, şi chiar să depăşească, indicatorii tehnico-economici prognozaţi – după cum ne-a informat directorul Ion Stoica.

1. Regenerarea pădurii
Direcţia Silvică Dâmboviţa a realizat regenerări naturale pe 179 de hectare (faţă de 108 hectare prognozate) şi împăduriri artificiale pe 44 de hectare (faţă de 32 de hectare prognozate).

2. Punere în valoare (marcare)
S-au prognozat 150.000 mc, s-au realizat 150.000 mc.

3. Tăieri de îngrijire, adică degajări, curăţiri şi rărituri
Programul a fost de 2.210 hectare şi s-au realizat 2.608 hectare.

4. Preluare în pază păduri private, cu acte de constatare
Este vorba despre pădurile ai căror proprietari nu sunt cunoscuţi sau au decedat, iar moştenitorii nu au dezbătut succesiunea. S-au prognozat la începutul anului 250 de hectare şi s-au realizat deja 317 hectare.

5. Investiţii
S-au cumpărat utilaje noi şi au fost achitate fără întârzieri ratele de leasing la cele achiziţionate anterior. Valoare: 1.230 mii de lei. de asemenea, au fost reabilitate trei drumuri forestiere, care măsoară 24 km. Valoare: 3.975 mii de lei, în care este inclusă şi documentaţia pentru construirea a două drumuri noi şi reabilitarea altor trei, lucrări ce vor fi realizate în 2020.

6. Recoltare masă lemnoasă
Formaţiunile proprii de exploatare vor lucra inclusiv în ziua de 31 decembrie. De asemenea, Direcţia Silvică Dâmboviţa are contracte în derulare cu diferiţi agenţi economici care au cumpărat masă lemnoasă pe picior. Şi aceştia sunt interesaţi să extragă întreaga cantitate, altfel vor plăti penalităţi de întârziere începând cu 1 ianuarie 2020.

7. Asigurare lemne pentru populaţie
Programul a fost de 56.900 mc, iar anul se va închide la 59.000 mc, după cum merg vânzările în această perioadă. Raportat la cantitatea de lemne valorificată către populaţie, Direcţia Silvică Dâmboviţa, deşi este o structură mică, se situează pe locul 5 la nivel naţional. De precizat că, la cerere, Direcţia Silvică Dâmboviţa asigură, contra cost, şi transportul către domiciliul cumpărătorilor.

8. Produse, servicii, avize
Vorbim de fructe de pădure, plante medicinale, prestări servicii silvice, punere în valoare, administrare, autorizaţii de vânătoare, taxe de organizare vânătoare, chirii cabane, vânzare carne de vânat. Prognoza a fost de 16.500 mii lei şi s-au realizat 17.366 mii lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Lista unităților de învățământ din Dâmbovița care funcționează după scenariul roșu

Publicat

pe

Foto arhivă

35 de unități de învățământ din județul Dâmbovița funcționează, de astăzi – 19 octombrie 2029, în scenariul roșu (online). De asemenea, 106 sunt incluse în scenariul galben (jumătate la școală, jumătate online).

VEZI LISTA ȘCOLILOR AICI

În scenariul verde, au mai rămas doar 38 de unități de învățământ din Dâmbovița. Și anul școlar nu a început decât de o lună!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a cumpărat șase containere pentru tratament în pandemie

Publicat

pe

Deși trece printr-o perioadă dură în ceea ce privește activitatea, considerată pe bună dreptate de managerul unității, dr. Claudiu Dumitrescu, a fi una asemănătoare unei stări de război, când se lucrează la capacitate maximă, cu nervii încordați, cu mult stres și responsabilitate, Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a reușit să facă față presiunii existente, numărului mare de cazuri, complexității și situației de neprevăzut cauzate de noul coronavirus, care a instalat teama și panica pe întreg mapamondul.

Rezultatele obținute, câștigarea unor bătălii din acest mare război cu nevăzutul virus poartă clar și amprenta manageriatului performant și dăruirii de care dau dovadă cadrele medicale și personalul auxiliar, toți cei angrenați în această luptă. Managerul Claudiu Dumitrescu este conectat în permanență la problematica de minut a Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. Totul se schimbă din mers. Nu există nicio rezervă, atunci când se vorbește de oameni, de salvarea de vieți.


Pentru a face față afluxului de pacienți și pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții normale, conducerea spitalului a decis să renunțe la o parte din corturile de triaj amplasate în imediata apropiere a spațiilor de tratament și cazare a bolnavilor și să instaleze containere moderne, compartimentate corespunzător, confortabile atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

„Sunt elemente indispensabile, spun eu, în situația în care ne aflăm și care corespund, din toate punctele de vedere, desfășurării unui act medical de calitate. Am intrat în sezonul rece, condițiile trebuie să fie altele pentru pacienții noștri, pentru cadre. Containerele dispun de instalație de încălzire și de sistem de alimentare cu energie electrică. Trebuie să precizez că aceste spații nu sunt destinate așteptării, ci trierii pacienților și asigurării tratamentelor”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean de Urgență Târgovişte.

Unitatea medicală a reușit să procure șase astfel de module mobile. Două au fost amplasate în fața corpului central al Spitalului, în apropierea Departamentului Primiri Urgențe, și urmează al treilea. Un alt container a fost instalat în zona Secției Oncologie, unul în curtea Secției de Boli Infecțioase de la Dealu Mare și altul va ajunge la Compartimentul Primiri Urgențe de la Titu. Fiecare astfel de corp dispune de câte două locuri destinate tratării bolnavilor.

Managerul Spitalului ne-a mai spus că, în funcție de evoluția lucrurilor, modulele pot fi folosite și pentru izolarea persoanelor suspecte de coronavirus. Corturile militare vor fi folosite în continuare ca zonă de așteptare pentru pacienți. Două dintre ele vor fi mutate în perimetrul Policlinicii, pentru a spori capacitatea de așteptare în condiții decente și în concordanță cu normele privind protecția împotriva coronavirusului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!