Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa acuză Guvernul Orban că alocă banii, împărţind societatea în „albi şi negri”!

Publicat

pe

2019 a fost un an bun pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, raportat la volumul investiţiilor, chiar dacă au existat şi neîmpliniri în legătură cu derularea unor proiecte – apreciază preşedintele Alexandru Oprea.

„Din păcate, nu acelaşi lucru pot să spun despre perspectivele pentru 2020. M-am uitat pe ceea ce înseamnă alocarea bugetară pentru judeţul Dâmboviţa pe care intenţionează să o facă, prin asumarea răspunderii, Guvernul PNL şi, dacă lucrurile sunt relativ OK pe partea de infrastructură, chiar şi cu o diminuare de 40 de miliarde de lei, pe partea de asistenţă socială, situaţia este dramatică.

De exemplu, cheltuielile la DGASPC s-au situat anul acesta undeva la 470 de miliarde de lei vechi, în bugetul pe anul viitor sunt prevăzute doar 90 de miliarde de lei. Dacă îşi închipuie cineva că bugetul Consiliului Judeţean poate asigura diferenţa de 360 de miliarde de lei, fără să luăm în calcul faptul că salariile vor creşte, că, de asemenea, vor creşte şi cheltuielile de duncţionare, din cauza cursului leu-euro, pentru că utilităţile sunt calculate la cursul valutar… Pe mine, aceste cifre mă îngrijorează”, a declarat Alexandru Oprea în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organiyat/o ast[yi / 19 decembrie 2019.

A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa că judeţele României sunt iarăşi împărţite în albe şi negre, în sensul că se observă clar o discriminare între unităţile administrativ-teritoriale din sudul ţării şi cele din Ardeal. Pentru primele se prevede alocarea unor sume comparabile cu cele din 2017, în timp ce alta este situaţia pentru Transilvania.

„Este clar o favorizare a unor entităţi administrativ-teritoriale. Dacă asta este gândirea, să împărţim iar societatea în albi şi negri, cu asta defilăm…”.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT