Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa acuză Guvernul Orban că alocă banii, împărţind societatea în „albi şi negri”!

Publicat

pe

2019 a fost un an bun pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, raportat la volumul investiţiilor, chiar dacă au existat şi neîmpliniri în legătură cu derularea unor proiecte – apreciază preşedintele Alexandru Oprea.

„Din păcate, nu acelaşi lucru pot să spun despre perspectivele pentru 2020. M-am uitat pe ceea ce înseamnă alocarea bugetară pentru judeţul Dâmboviţa pe care intenţionează să o facă, prin asumarea răspunderii, Guvernul PNL şi, dacă lucrurile sunt relativ OK pe partea de infrastructură, chiar şi cu o diminuare de 40 de miliarde de lei, pe partea de asistenţă socială, situaţia este dramatică.

De exemplu, cheltuielile la DGASPC s-au situat anul acesta undeva la 470 de miliarde de lei vechi, în bugetul pe anul viitor sunt prevăzute doar 90 de miliarde de lei. Dacă îşi închipuie cineva că bugetul Consiliului Judeţean poate asigura diferenţa de 360 de miliarde de lei, fără să luăm în calcul faptul că salariile vor creşte, că, de asemenea, vor creşte şi cheltuielile de duncţionare, din cauza cursului leu-euro, pentru că utilităţile sunt calculate la cursul valutar… Pe mine, aceste cifre mă îngrijorează”, a declarat Alexandru Oprea în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organiyat/o ast[yi / 19 decembrie 2019.

A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa că judeţele României sunt iarăşi împărţite în albe şi negre, în sensul că se observă clar o discriminare între unităţile administrativ-teritoriale din sudul ţării şi cele din Ardeal. Pentru primele se prevede alocarea unor sume comparabile cu cele din 2017, în timp ce alta este situaţia pentru Transilvania.

„Este clar o favorizare a unor entităţi administrativ-teritoriale. Dacă asta este gândirea, să împărţim iar societatea în albi şi negri, cu asta defilăm…”.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a primit finanţare pentru modernizarea iluminatului public stradal

Publicat

pe

Sistemul de iluminat public stradal în municipiul Târgovişte va fi schimbat radical, prin implementarea unui proiect cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproape 22 de milioane de lei. Contractul de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost semnat, astăzi – 19 februarie 2020.

Cu acest prilej, primarul Daniel Cristian Stan a prezentat principalele coordonate ale acestei investiţii, una inovativă la nivelul municipiului Târgovişte, în sensul că iluminatul public va fi programat dintr-un dispecerat, în funcţie de tipul şi de clasa străzilor, cu un control foarte strict asupra aprinderilor şi stingerilor şi cu intensitate luminoasă mai ridicată în zona trecerilor de pietoni.

„Este un proiect foarte ofertant, un proiect care tinde mult spre zona de smart city, un proiect inovativ, un proiect cum nu a mai existat la nivelul municipiului Târgovişte. Mă bucur că am ajuns la faza de semnare a contractului de finanţare. Licitaţia pentru execuţie este deja în desfăşurare”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a precizat că este cel de-al optulea contract de finanţare semnat cu Primăria Târgovişte în actuala sesiune de finanţare europeană şi că, până la sfârşitul lunii martie, vor urma cele două proeicte care vizează modernizarea sistemului de transport public local şi achiziţia de autobuze noi. De asemenea, urmare unei decizii luate la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, municipiul Târgovişte va primi finanţare şi pentru o investiţie care fusese trecută iniţial, din lipsă de resurse financiare, pe lista de rezervă: Şcoala Tudor Vladimirescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Traseul „apă din munte” pentru Pucioasa şi comunele limitrofe, verificat pas cu pas

Publicat

pe

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa efectuează, astăzi – 19 februarie 2020, o deplasare de verificare pe traseul surselor de apă care vor alimenta aducţiunea construită de Primăria Pucioasa şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, procedură necesară în vederea emiterii autorizaţiei în baza căreia apa captată din munte va putea fi livrată populaţiei din oraş şi din comunele limitrofe, cel mai probabil începând cu luna martie 2020.

Cu alte cuvinte, se rezolvă o problemă veche de zeci de ani, alimentarea din barajul de acumulare Pucioasa, o „bombă cu ceas” – cum s-a exprimat primarul Constantin Ana, la care se va renunţa în sfârşit! După ce inspectorii DSP îşi vor da avizul, în staţia de tratare Pucioasa va ajunge apă potabilizabilă cu o puritate de 95%, provenind din Munţii Bucegi.

„Analizele efectuate cu un laborator autorizat ne-au convins că avem o apă de o calitate extraordinară, în parametrii de o sută de ori mai jos decât ceea ce se întâmplă în lacul de acumulare astăzi. Ba, mai mult de atât, surpriza a venit din faptul că apa este mai curată chiar şi decât cea de la 7 Izvoare, una dintre sursele ce alimentează această conductă. Probabil datorită faptului că se oxigenează, se aerează prin cele patru turbine, apa ajunge în condiţii optime în aducţiunea noastră”, ne-a declarat Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Edilul este dispus să îi ducă pe „traseul apei” pe toţi cetăţenii care doresc să vadă, la firul ierbii, că, odată pusă în funcţiune aducţiunea, nu mai au motive să-şi facă griji cu privire la potabilitatea apei pe care o primesc la robinet.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT