Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa acuză Guvernul Orban că alocă banii, împărţind societatea în „albi şi negri”!

Publicat

pe

2019 a fost un an bun pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, raportat la volumul investiţiilor, chiar dacă au existat şi neîmpliniri în legătură cu derularea unor proiecte – apreciază preşedintele Alexandru Oprea.

„Din păcate, nu acelaşi lucru pot să spun despre perspectivele pentru 2020. M-am uitat pe ceea ce înseamnă alocarea bugetară pentru judeţul Dâmboviţa pe care intenţionează să o facă, prin asumarea răspunderii, Guvernul PNL şi, dacă lucrurile sunt relativ OK pe partea de infrastructură, chiar şi cu o diminuare de 40 de miliarde de lei, pe partea de asistenţă socială, situaţia este dramatică.

De exemplu, cheltuielile la DGASPC s-au situat anul acesta undeva la 470 de miliarde de lei vechi, în bugetul pe anul viitor sunt prevăzute doar 90 de miliarde de lei. Dacă îşi închipuie cineva că bugetul Consiliului Judeţean poate asigura diferenţa de 360 de miliarde de lei, fără să luăm în calcul faptul că salariile vor creşte, că, de asemenea, vor creşte şi cheltuielile de duncţionare, din cauza cursului leu-euro, pentru că utilităţile sunt calculate la cursul valutar… Pe mine, aceste cifre mă îngrijorează”, a declarat Alexandru Oprea în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organiyat/o ast[yi / 19 decembrie 2019.

A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa că judeţele României sunt iarăşi împărţite în albe şi negre, în sensul că se observă clar o discriminare între unităţile administrativ-teritoriale din sudul ţării şi cele din Ardeal. Pentru primele se prevede alocarea unor sume comparabile cu cele din 2017, în timp ce alta este situaţia pentru Transilvania.

„Este clar o favorizare a unor entităţi administrativ-teritoriale. Dacă asta este gândirea, să împărţim iar societatea în albi şi negri, cu asta defilăm…”.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite