Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa acuză Guvernul Orban că alocă banii, împărţind societatea în „albi şi negri”!

Publicat

pe

2019 a fost un an bun pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, raportat la volumul investiţiilor, chiar dacă au existat şi neîmpliniri în legătură cu derularea unor proiecte – apreciază preşedintele Alexandru Oprea.

„Din păcate, nu acelaşi lucru pot să spun despre perspectivele pentru 2020. M-am uitat pe ceea ce înseamnă alocarea bugetară pentru judeţul Dâmboviţa pe care intenţionează să o facă, prin asumarea răspunderii, Guvernul PNL şi, dacă lucrurile sunt relativ OK pe partea de infrastructură, chiar şi cu o diminuare de 40 de miliarde de lei, pe partea de asistenţă socială, situaţia este dramatică.

De exemplu, cheltuielile la DGASPC s-au situat anul acesta undeva la 470 de miliarde de lei vechi, în bugetul pe anul viitor sunt prevăzute doar 90 de miliarde de lei. Dacă îşi închipuie cineva că bugetul Consiliului Judeţean poate asigura diferenţa de 360 de miliarde de lei, fără să luăm în calcul faptul că salariile vor creşte, că, de asemenea, vor creşte şi cheltuielile de duncţionare, din cauza cursului leu-euro, pentru că utilităţile sunt calculate la cursul valutar… Pe mine, aceste cifre mă îngrijorează”, a declarat Alexandru Oprea în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organiyat/o ast[yi / 19 decembrie 2019.

A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa că judeţele României sunt iarăşi împărţite în albe şi negre, în sensul că se observă clar o discriminare între unităţile administrativ-teritoriale din sudul ţării şi cele din Ardeal. Pentru primele se prevede alocarea unor sume comparabile cu cele din 2017, în timp ce alta este situaţia pentru Transilvania.

„Este clar o favorizare a unor entităţi administrativ-teritoriale. Dacă asta este gândirea, să împărţim iar societatea în albi şi negri, cu asta defilăm…”.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT