Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte cu fonduri europene nerambursabile la Primăria Târgovişte

Publicat

pe

2019 a fost un an plin de provocări pentru administraţia publică a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan, un an şantierelor, un an în care au demarat numeroase proiecte. Cât priveşte perspectivele pentru 2020, edilul spune că va fi un an în care vor fi implementate foarte multe investiţii şi, foarte probabil, va fi un an mai bun ca 2019.

Dacă ne raportăm doar la proiectele cu fonduri europene nerambursabile, Primăria Târgovişte are depuse la ADR Sud Muntenia 10 cereri de finanţare. Pentru o parte dintre acestea au fost semnate deja contractele din finanţare şi au început lucrările, altele sunt în evaluare. De menţionat că, pentru a câştiga timp, administraţia târgovişteană a organizat deja licitaţii cu clauză suspensivă pentru desemnarea constructorilor – fiind singura din Regiunea Sud Muntenia care a procedat în acest mod, astfel că lucrările vor putea demara imediat ce se obţine finanţarea.

Şi tot legat de fondurile europene, precizăm că sunt în execuţie cele mai mari proiecte din istoria municipiului Târgovişte, ca valoare, pe zona de infrastructură educaţională, la şcoala nr. 13 – Matei Basarab şi la şcoala nr. 8 – Mihai Viteazul, cărora li se adaugă investiţia de la Grădiniţa nr. 8 – Rază de Soare, cea mai mare grădiniţă din judeţul Dâmboviţa şi una dintre cele mai mari din România.

„Totodată, am semnat şi contractul de finanţare pentru noul parc de la fosta UM Gară, proiect în valoare de aproximativ 7 milioane de lei. Şi aici am început execuţia de lucrări”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, a intrat în faza de precontractare proiectul care vizează modernizarea transportului public în comun, în valoare de 21 de milioane de euro. Cum licitaţia pentru achiziţionarea celor 28 de autobuze este finalizată de mai bine de două luni, noile mijloace de transport în comun (Mercedes Citaro Hybrid) vor putea fi livrate în luna aprilie – apreciază primarul Daniel Cristian Stan. În cadrul acestui proiect, vor fi reabilitate toate staţiile de traseu din Târgovişte, vor fi construite trei staţii de capăt şi un depou şi vor fi modernizate mai multe artere de circulaţie, respectiv: bulevardele Regele Carol I şi Mircea cel Bătrân şi străzile Gării şi lt. Stancu Ion. Totodată, va fi reabilitat pasajul de la Pavcom.

„Mai avem proiectul pe reabilitare termică a locuinţelor rezidenţiale, cel pe iluminat public, cel pentru construirea unui skate park lângă parcul Chindia şi proiectul privind crearea unui parc nou în zona Complexului de Nataţie, pe o suprafaţă de 50.000 mp – al doilea parc ca mărime din Târgovişte, după Parcul Chindia. Sunt numai câteva dintre proiectele cu finanţare europeană care au fost depuse. Vom face în continuare tot ceea ce putem pentru a atrage cât mai multe fonduri europene”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Investiţiilor cu finanţare europeană nerambursabilă li se adaugă zeci de proiecte implementate cu bani de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi cele susţinute din bugetul propriu al Primăriei Târgovişte – multe dintre ele încheiate deja, altele aflate în execuţie şi cu termen de finalizare anul 2020.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats