Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte cu fonduri europene nerambursabile la Primăria Târgovişte

Publicat

pe

2019 a fost un an plin de provocări pentru administraţia publică a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan, un an şantierelor, un an în care au demarat numeroase proiecte. Cât priveşte perspectivele pentru 2020, edilul spune că va fi un an în care vor fi implementate foarte multe investiţii şi, foarte probabil, va fi un an mai bun ca 2019.

Dacă ne raportăm doar la proiectele cu fonduri europene nerambursabile, Primăria Târgovişte are depuse la ADR Sud Muntenia 10 cereri de finanţare. Pentru o parte dintre acestea au fost semnate deja contractele din finanţare şi au început lucrările, altele sunt în evaluare. De menţionat că, pentru a câştiga timp, administraţia târgovişteană a organizat deja licitaţii cu clauză suspensivă pentru desemnarea constructorilor – fiind singura din Regiunea Sud Muntenia care a procedat în acest mod, astfel că lucrările vor putea demara imediat ce se obţine finanţarea.

Şi tot legat de fondurile europene, precizăm că sunt în execuţie cele mai mari proiecte din istoria municipiului Târgovişte, ca valoare, pe zona de infrastructură educaţională, la şcoala nr. 13 – Matei Basarab şi la şcoala nr. 8 – Mihai Viteazul, cărora li se adaugă investiţia de la Grădiniţa nr. 8 – Rază de Soare, cea mai mare grădiniţă din judeţul Dâmboviţa şi una dintre cele mai mari din România.

„Totodată, am semnat şi contractul de finanţare pentru noul parc de la fosta UM Gară, proiect în valoare de aproximativ 7 milioane de lei. Şi aici am început execuţia de lucrări”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, a intrat în faza de precontractare proiectul care vizează modernizarea transportului public în comun, în valoare de 21 de milioane de euro. Cum licitaţia pentru achiziţionarea celor 28 de autobuze este finalizată de mai bine de două luni, noile mijloace de transport în comun (Mercedes Citaro Hybrid) vor putea fi livrate în luna aprilie – apreciază primarul Daniel Cristian Stan. În cadrul acestui proiect, vor fi reabilitate toate staţiile de traseu din Târgovişte, vor fi construite trei staţii de capăt şi un depou şi vor fi modernizate mai multe artere de circulaţie, respectiv: bulevardele Regele Carol I şi Mircea cel Bătrân şi străzile Gării şi lt. Stancu Ion. Totodată, va fi reabilitat pasajul de la Pavcom.

„Mai avem proiectul pe reabilitare termică a locuinţelor rezidenţiale, cel pe iluminat public, cel pentru construirea unui skate park lângă parcul Chindia şi proiectul privind crearea unui parc nou în zona Complexului de Nataţie, pe o suprafaţă de 50.000 mp – al doilea parc ca mărime din Târgovişte, după Parcul Chindia. Sunt numai câteva dintre proiectele cu finanţare europeană care au fost depuse. Vom face în continuare tot ceea ce putem pentru a atrage cât mai multe fonduri europene”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Investiţiilor cu finanţare europeană nerambursabilă li se adaugă zeci de proiecte implementate cu bani de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi cele susţinute din bugetul propriu al Primăriei Târgovişte – multe dintre ele încheiate deja, altele aflate în execuţie şi cu termen de finalizare anul 2020.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Premii pentru cele mai frumoase și curate asociații de proprietari din municipiul Pitești

Publicat

pe

Primarul Cristian Gentea i-a premiat, astăzi – 20 mai 2022, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local prilejuită de „Zilele municipiului Pitești”, pe câștigătorii concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ajuns la ediția cu numărul 10.

„Organizat de Primăria Municipiului Piteşti, având la bază voluntariatul, concursul a contribuit la îmbunătăţirea aspectului orașului și a mobilizat un număr mare de piteșteni în acțiunea de curățare, reamenajare și înfrumusețare a locului pe care îl numesc „acasă”.

Îi felicităm pe toți cei care s-au implicat în această competiție, câștigători sau doar participanți, pentru entuziasmul lor și pentru munca prin care au dorit și au reușit să facă din Pitești un oraș mai frumos, pentru noi toți!”, se precizează într-un comunicat de presă.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,, J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2.000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a aprobat la finanțare 19 proiecte, în prima sesiune din 2022

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 19 mai 2022, primele 19 contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul județului pentru cele 19 proiecte din domeniile sport, tineret, promovarea turismului și protecția mediului, educație civică și social care au fost selectate în cadrul primei sesiuni din acest an.

Beneficiarii acestui program sunt asociații, cluburi sportive și organizații non-guvernamentale care realizează activități în domeniile menționate, iar valoarea celor 19 proiecte depășește 432 de milioane de lei.

„Pentru mine, un astfel de eveniment nu poate fi decât un moment de bucurie, deoarece semnarea contractelor de finanțare pentru aceste inițiative înseamnă că un număr important de activități din domeniile sportului, tineretului, turismului, protecției mediului, educației civice au primit șansa de a fi implementate, iar, prin aceasta, visurile acelora care le-au gândit, dar și ale celor care vor participa la implementarea lor vor putea deveni realitate.

În același timp, fac apel la dumneavoastră să respectați ghidul de finanțare și termenii contractelor. Nu în ultimul rând, sunt convins că dumneavoastră – inițiatorii, cei care vă veți implica în realizarea acestor proiecte, dar și grupurile-țintă ale acestor proiecte – sunteți ambasadori potriviți în ceea ce privește promovarea județului Dâmbovița, iar pentru acest lucru vă mulțumesc și vă urez mult succes!”, a spus președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cele 19 proiecte aprobate în cadrul primei sesiuni de finanțare din 2022 se împart astfel:
– 7 din domeniul sportului, în valoare totală de 175.528 lei;
– 4 din categoria tineret, în valoare totală de 76.700 lei;
– 3 pentru promovarea turismului și protecția mediului, cu o valoare cumulată de 60.000 lei;
– 5 din categoria educație civică și social, în valoare totală de 120.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT