2019 a fost un an plin de provocări pentru administraţia publică a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan, un an şantierelor, un an în care au demarat numeroase proiecte. Cât priveşte perspectivele pentru 2020, edilul spune că va fi un an în care vor fi implementate foarte multe investiţii şi, foarte probabil, va fi un an mai bun ca 2019.
Dacă ne raportăm doar la proiectele cu fonduri europene nerambursabile, Primăria Târgovişte are depuse la ADR Sud Muntenia 10 cereri de finanţare. Pentru o parte dintre acestea au fost semnate deja contractele din finanţare şi au început lucrările, altele sunt în evaluare. De menţionat că, pentru a câştiga timp, administraţia târgovişteană a organizat deja licitaţii cu clauză suspensivă pentru desemnarea constructorilor – fiind singura din Regiunea Sud Muntenia care a procedat în acest mod, astfel că lucrările vor putea demara imediat ce se obţine finanţarea.
Şi tot legat de fondurile europene, precizăm că sunt în execuţie cele mai mari proiecte din istoria municipiului Târgovişte, ca valoare, pe zona de infrastructură educaţională, la şcoala nr. 13 – Matei Basarab şi la şcoala nr. 8 – Mihai Viteazul, cărora li se adaugă investiţia de la Grădiniţa nr. 8 – Rază de Soare, cea mai mare grădiniţă din judeţul Dâmboviţa şi una dintre cele mai mari din România.
„Totodată, am semnat şi contractul de finanţare pentru noul parc de la fosta UM Gară, proiect în valoare de aproximativ 7 milioane de lei. Şi aici am început execuţia de lucrări”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.
De asemenea, a intrat în faza de precontractare proiectul care vizează modernizarea transportului public în comun, în valoare de 21 de milioane de euro. Cum licitaţia pentru achiziţionarea celor 28 de autobuze este finalizată de mai bine de două luni, noile mijloace de transport în comun (Mercedes Citaro Hybrid) vor putea fi livrate în luna aprilie – apreciază primarul Daniel Cristian Stan. În cadrul acestui proiect, vor fi reabilitate toate staţiile de traseu din Târgovişte, vor fi construite trei staţii de capăt şi un depou şi vor fi modernizate mai multe artere de circulaţie, respectiv: bulevardele Regele Carol I şi Mircea cel Bătrân şi străzile Gării şi lt. Stancu Ion. Totodată, va fi reabilitat pasajul de la Pavcom.
„Mai avem proiectul pe reabilitare termică a locuinţelor rezidenţiale, cel pe iluminat public, cel pentru construirea unui skate park lângă parcul Chindia şi proiectul privind crearea unui parc nou în zona Complexului de Nataţie, pe o suprafaţă de 50.000 mp – al doilea parc ca mărime din Târgovişte, după Parcul Chindia. Sunt numai câteva dintre proiectele cu finanţare europeană care au fost depuse. Vom face în continuare tot ceea ce putem pentru a atrage cât mai multe fonduri europene”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.
Investiţiilor cu finanţare europeană nerambursabilă li se adaugă zeci de proiecte implementate cu bani de la Guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi cele susţinute din bugetul propriu al Primăriei Târgovişte – multe dintre ele încheiate deja, altele aflate în execuţie şi cu termen de finalizare anul 2020.