Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Liberalii aplică cu plăcere ceea ce nu le convenea când erau în opoziţie!

Publicat

pe

În timp ce în PSD Dâmboviţa starea de nebulozitate politică persistă, deşi sunt partid aflat în opoziţie şi ar trebui să presteze în acest domeniu, senatorul Adrian Ţuţuianu iese la atac şi loveşte în actuala guvernare liberală. Vicepreşedintele PRO România critică dur modul în care s-a pornit peste ţară tăvălugul liberal, priorităţile pe care le au în actul de guvernare, abordarea unor probleme de natură socială şi politică.

Adrian Ţuţuianu a remarcat, şi pe bună dreptate, că în politică una spui şi alta faci. Totul se întâmplă în funcţie de unde te situezi la un moment dat, la putere sau pe banca opoziţiei. Liberalii, care ieri ţipau în gură de şarpe că guvernanţii PSD invocă la greu ordonanţele de urgenţă, astăzi fac la fel, ba chiar mai abitir.

Senatorul PRO România critică intenţia Guvernului Orban de a-şi asuma, neconsituţional, răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat. Spune Ţuţuianu că liberalii încearcă şi un tertip pentru a evita declanşarea unei eventuale moţiuni de cenzură.

„Domnul Orban vrea să-şi asume răspunderea pe data de 23 decembrie, urmând ca cele 3 zile prevăzute de Constituţie în decursul cărora se poate promova o moţiune de cenzură să se împlinească exact de sărbătorile de Crăciun. Lucrul acesta, în sine, reprezintă o sfidare la adresa Parlamentului şi o modalitate care, pe termen lung, se va dovedi păguboasă, inclusiv pentru PNL.

Se pare că nimeni nu învaţă nimic din istoria mai veche sau mai recentă. Ceea ce face astăzi Ludovic Orban s-ar putea să devină un precedent periculos. Eu văd, în această angajare a răspunderii pe buget, şi o lipsă de transparenţă, în ceea ce priveşte discutarea principalelor date ale bugetului consolidat şi ale bugetului asigurărilor sociale”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Demnitarul PRO România spune că, într-un sistem democratic adevărat, cu respect faţă de Constituţie, angajarea răspunderii sau ordonanţele de urgenţă ar trebui să fie excepţii justificate de circumstanţe obiective certe. Numai când există o situaţie insurmontabilă trebuie apelat la asemenea proceduri.

„Parlamentul este cel îndrituit să dezbată şi să aprobe bugetul, procedura asumării răspunderii fiind una utilizată în acest caz în mod abuziv”, a precizat vicepreşedintele PRO România.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Elevă de la Liceul Voinești, violată de mai mulți colegi de școală

Publicat

pe

Comunitatea oamenilor gospodari, pașnici, la locul lor, din Voinești, județul Dâmbovița, a fost tulburată de o veste dramatică, bulversantă. S-a aflat tocmai acum (de ce oare așa târziu?) că în luna martie, pe teritoriul localității, s-ar fi consumat două oribile abuzuri sexuale și emoționale. Protagoniștii acestor fapte reprobabile sunt patru elevi de la Liceul Tehnologic din localitate. Adolescenții, din categoria de vârstă 15 și 16 ani, sunt din Bărbulețu și Pietrari. Victime ar fi fost două eleve de la aceeași școală, fete aflate în plasament la două familii, din Pucheni și Bărbulețu. Cele două tinere prezintă și unele dizabilități.

Una dintre fapte, cea documentată sigur de anchetatori, s-ar fi consumat în perimetrul unei stații de autobuz din Izvoare-Suduleni, pe DN 72A, într-o zonă mai retrasă. Atunci, cei patru ar fi abuzat sexual o elevă de 17 ani. Fata s-ar fi dus acasă în stare de șoc. Părinții adoptivi au intrat la bănuială și, în final, au aflat ce se întâmplase.

Au fost anunțate Poliția și Protecția Copilului, instituție care are în atribuiții să supravegheze atent familiile și copiii aflați la asistenți maternali. Fata ar fi recunoscut că a fost violată de patru colegi de la liceu. Băieții au fost reținuți, apoi arestați preventiv pentru 30 de zile. Acum, s-ar afla depuși în arestul IPJ Teleorman, la Dâmbovița nemaifiind locuri în celule.

Cel de-al doilea abuz sexual s-ar fi consumat, se pare, în februarie, în toaleta școlii, victimă fiind o altă fată, care prezenta aceleași probleme de sănătate. Autorul ar fi unul dintre elevii arestați deja.

Au fost demarate și anchetele efectuate de Inspectoratul Școlar Județean și de Protecția Copilului, plus investigațiile efectuate de polițiști.

Comunicat IPJ Dâmbovița
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, la data de 8 aprilie a.c., patru minori, în vârstă 15 și 16 ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 9 aprilie, aceștia au fost prezentați magistraților, pe numele celor în cauză fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în zilele de 28 și 29 martie a.c., o minoră de 17 ani, în timp ce s-ar fi aflat într-o zonă izolată din satul Suduleni, ar fi fost constrânsă de minori pentru a întreține acte de natură sexuală.

Cei patru minori sunt cercetați în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală, viol, tentativă la infracțiunea de viol, complicitate la tentativă la infracțiunea de viol, complicitate la infracțiunea de viol.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pa lângă Judecătoria Târgoviște.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite