Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Liberalii aplică cu plăcere ceea ce nu le convenea când erau în opoziţie!

Publicat

pe

În timp ce în PSD Dâmboviţa starea de nebulozitate politică persistă, deşi sunt partid aflat în opoziţie şi ar trebui să presteze în acest domeniu, senatorul Adrian Ţuţuianu iese la atac şi loveşte în actuala guvernare liberală. Vicepreşedintele PRO România critică dur modul în care s-a pornit peste ţară tăvălugul liberal, priorităţile pe care le au în actul de guvernare, abordarea unor probleme de natură socială şi politică.

Adrian Ţuţuianu a remarcat, şi pe bună dreptate, că în politică una spui şi alta faci. Totul se întâmplă în funcţie de unde te situezi la un moment dat, la putere sau pe banca opoziţiei. Liberalii, care ieri ţipau în gură de şarpe că guvernanţii PSD invocă la greu ordonanţele de urgenţă, astăzi fac la fel, ba chiar mai abitir.

Senatorul PRO România critică intenţia Guvernului Orban de a-şi asuma, neconsituţional, răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat. Spune Ţuţuianu că liberalii încearcă şi un tertip pentru a evita declanşarea unei eventuale moţiuni de cenzură.

„Domnul Orban vrea să-şi asume răspunderea pe data de 23 decembrie, urmând ca cele 3 zile prevăzute de Constituţie în decursul cărora se poate promova o moţiune de cenzură să se împlinească exact de sărbătorile de Crăciun. Lucrul acesta, în sine, reprezintă o sfidare la adresa Parlamentului şi o modalitate care, pe termen lung, se va dovedi păguboasă, inclusiv pentru PNL.

Se pare că nimeni nu învaţă nimic din istoria mai veche sau mai recentă. Ceea ce face astăzi Ludovic Orban s-ar putea să devină un precedent periculos. Eu văd, în această angajare a răspunderii pe buget, şi o lipsă de transparenţă, în ceea ce priveşte discutarea principalelor date ale bugetului consolidat şi ale bugetului asigurărilor sociale”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Demnitarul PRO România spune că, într-un sistem democratic adevărat, cu respect faţă de Constituţie, angajarea răspunderii sau ordonanţele de urgenţă ar trebui să fie excepţii justificate de circumstanţe obiective certe. Numai când există o situaţie insurmontabilă trebuie apelat la asemenea proceduri.

„Parlamentul este cel îndrituit să dezbată şi să aprobe bugetul, procedura asumării răspunderii fiind una utilizată în acest caz în mod abuziv”, a precizat vicepreşedintele PRO România.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana accesează fonduri PNRR pentru conectarea familiilor vulnerabile la apă și canalizare

Publicat

pe

Consiliul Local Poiana, județul Dâmbovița, a aprobat depunerea unui proiect care vizează obținerea de finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru a sprijini 20 de familii vulnerabile din comună să conectezei la rețelele de apă și canalizare existente.

Potrivit primarului Marian Șerban, valoarea eligibilă a proiectului, corespunzătoare celor 20 de gospodării, este în cuantum de 38.000 euro, fără TVA (186.941 lei) – conform prevederilor Ghidului specific, condiții de accesare a fondurilor europene aferente PNRR.

Proiectul urmează să fie depus în parteneriat cu furnizorul de servicii: Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Moreni: Încep lucrările de modernizare a iluminatului public

Publicat

pe

Încă un proiect al Primăriei Moreni a întrat în linie dreaptă! Edilul Constantin Dinu a semnat, astăzi – 28 noiembrie 2022, contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a iluminatului public, etapa I. Investiția are o valoare de peste 587.000 lei, fără TVA, și este implementată cu fonduri obținute printr-un program al AFM.

„Prin derularea acestui contract se va realiza: implementarea unui sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere, înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic şi luminotehnic, montarea de console de susţinere şi alte lucrări specifice necesare”, precizează primarul Constantin Dinu.

Perioada de implementare este de 6 luni, iar la final se va obține nu doar un sistem de iluminat public mai bun, ci și o economie de energie, concomitent cu scadere emisiilor de gaze cu efect de seră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats