Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Liberalii aplică cu plăcere ceea ce nu le convenea când erau în opoziţie!

Publicat

pe

În timp ce în PSD Dâmboviţa starea de nebulozitate politică persistă, deşi sunt partid aflat în opoziţie şi ar trebui să presteze în acest domeniu, senatorul Adrian Ţuţuianu iese la atac şi loveşte în actuala guvernare liberală. Vicepreşedintele PRO România critică dur modul în care s-a pornit peste ţară tăvălugul liberal, priorităţile pe care le au în actul de guvernare, abordarea unor probleme de natură socială şi politică.

Adrian Ţuţuianu a remarcat, şi pe bună dreptate, că în politică una spui şi alta faci. Totul se întâmplă în funcţie de unde te situezi la un moment dat, la putere sau pe banca opoziţiei. Liberalii, care ieri ţipau în gură de şarpe că guvernanţii PSD invocă la greu ordonanţele de urgenţă, astăzi fac la fel, ba chiar mai abitir.

Senatorul PRO România critică intenţia Guvernului Orban de a-şi asuma, neconsituţional, răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat. Spune Ţuţuianu că liberalii încearcă şi un tertip pentru a evita declanşarea unei eventuale moţiuni de cenzură.

„Domnul Orban vrea să-şi asume răspunderea pe data de 23 decembrie, urmând ca cele 3 zile prevăzute de Constituţie în decursul cărora se poate promova o moţiune de cenzură să se împlinească exact de sărbătorile de Crăciun. Lucrul acesta, în sine, reprezintă o sfidare la adresa Parlamentului şi o modalitate care, pe termen lung, se va dovedi păguboasă, inclusiv pentru PNL.

Se pare că nimeni nu învaţă nimic din istoria mai veche sau mai recentă. Ceea ce face astăzi Ludovic Orban s-ar putea să devină un precedent periculos. Eu văd, în această angajare a răspunderii pe buget, şi o lipsă de transparenţă, în ceea ce priveşte discutarea principalelor date ale bugetului consolidat şi ale bugetului asigurărilor sociale”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Demnitarul PRO România spune că, într-un sistem democratic adevărat, cu respect faţă de Constituţie, angajarea răspunderii sau ordonanţele de urgenţă ar trebui să fie excepţii justificate de circumstanţe obiective certe. Numai când există o situaţie insurmontabilă trebuie apelat la asemenea proceduri.

„Parlamentul este cel îndrituit să dezbată şi să aprobe bugetul, procedura asumării răspunderii fiind una utilizată în acest caz în mod abuziv”, a precizat vicepreşedintele PRO România.

Dâmboviţa

Accident la ieșirea din Târgoviște spre Ulmi și altul în comuna IL Caragiale

Publicat

pe

Accident de circulație, în această seară, în zona benzinăriei Moll de la ieșire din Târgoviște spre Ulmi. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar o persoană a fost rănită. Pompierii au acționat la fața locului cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

O oră și jumătate mai târziu, echipajele ISU au fost solicitate să intervină la un eveniment rutier petrecut pe DN72A, în comuna IL Caragiale. Au fost implicate un autotren și un autoturism. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei persoane cu atac de panică. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT