Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Liberalii aplică cu plăcere ceea ce nu le convenea când erau în opoziţie!

Publicat

pe

În timp ce în PSD Dâmboviţa starea de nebulozitate politică persistă, deşi sunt partid aflat în opoziţie şi ar trebui să presteze în acest domeniu, senatorul Adrian Ţuţuianu iese la atac şi loveşte în actuala guvernare liberală. Vicepreşedintele PRO România critică dur modul în care s-a pornit peste ţară tăvălugul liberal, priorităţile pe care le au în actul de guvernare, abordarea unor probleme de natură socială şi politică.

Adrian Ţuţuianu a remarcat, şi pe bună dreptate, că în politică una spui şi alta faci. Totul se întâmplă în funcţie de unde te situezi la un moment dat, la putere sau pe banca opoziţiei. Liberalii, care ieri ţipau în gură de şarpe că guvernanţii PSD invocă la greu ordonanţele de urgenţă, astăzi fac la fel, ba chiar mai abitir.

Senatorul PRO România critică intenţia Guvernului Orban de a-şi asuma, neconsituţional, răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat. Spune Ţuţuianu că liberalii încearcă şi un tertip pentru a evita declanşarea unei eventuale moţiuni de cenzură.

„Domnul Orban vrea să-şi asume răspunderea pe data de 23 decembrie, urmând ca cele 3 zile prevăzute de Constituţie în decursul cărora se poate promova o moţiune de cenzură să se împlinească exact de sărbătorile de Crăciun. Lucrul acesta, în sine, reprezintă o sfidare la adresa Parlamentului şi o modalitate care, pe termen lung, se va dovedi păguboasă, inclusiv pentru PNL.

Se pare că nimeni nu învaţă nimic din istoria mai veche sau mai recentă. Ceea ce face astăzi Ludovic Orban s-ar putea să devină un precedent periculos. Eu văd, în această angajare a răspunderii pe buget, şi o lipsă de transparenţă, în ceea ce priveşte discutarea principalelor date ale bugetului consolidat şi ale bugetului asigurărilor sociale”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Demnitarul PRO România spune că, într-un sistem democratic adevărat, cu respect faţă de Constituţie, angajarea răspunderii sau ordonanţele de urgenţă ar trebui să fie excepţii justificate de circumstanţe obiective certe. Numai când există o situaţie insurmontabilă trebuie apelat la asemenea proceduri.

„Parlamentul este cel îndrituit să dezbată şi să aprobe bugetul, procedura asumării răspunderii fiind una utilizată în acest caz în mod abuziv”, a precizat vicepreşedintele PRO România.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Pro România merge înainte! | Ion Spânu pentru Caraș-Severin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT