Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Război total între liberali şi Primăria Târgovişte pe proiectul de modernizare a stadionului

Publicat

pe

Chiar înaintea sărbătorilor de Crăciun, liberalii au declanşat un atac la baionetă împotriva executivului târgoviştean, majoritar PSD. Echipa lui Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi, posibil, principalul contracandidat al primarului Cristian Daniel Stan în alegerile locale de anul viitor, monitorizează cu atenţie sporită toate proiectele edilitare derulate în Târgovişte, scotoceşte, profită de surse, află şi aruncă în spaţiul public tot ceea ce li se pare ciudat, ilegal, imoral, neserios, neconcludent, tot ceea ce le pică bine. Tot ceea ce cred ei că poate strica imaginea primarului Cristian Daniel Stan.

Este clar, lupta politică este acerbă şi, pe măsură ce ne deplasăm spre primăvara anului 2020, spiritele sunt din ce în ce mai încinse. Scannerele liberale sunt acum amplasate în zona stadionului „Eugen Popescu”, intrat într-un amplu şi scump program de reabilitare şi modernizare. Nu scapă nimic. Urmăresc totul la sânge, forţând executivul târgoviştean, după orice ieşire publică, cu mesaje tip dezvăluiri, aducând în vizibil contra-argumente care să clatine puterea locală. Şi fiindcă se comunică din ambele părţi la foc automat, ziariştii, ca mobil al acestui război al declaraţiilor, trebuie să fie prezenţi pe frontul comunicaţional.

Astăzi – 23 decembrie 2019, Aurelian Cotinescu a susţinut o conferinţă de presă care nu a avut ca temă bilanţul de peste an al liberalilor târgovişteni, ci a mai vărsat către Primăria Târgovişte două încărcătoare de dezvăluiri despre lucrările la stadion. Totul bazat pe surse care i-au pus la dispoziţie documente.

Cotinescu i-a avut alături pe consilierul local Adrian Bercu şi pe Dragoş Paraschiv, în calitate de consultant tehnic. E groasă rău, cel puţin aşa reieşea din explicaţiile şi acuzele lansate de Aurelian Cotinescu. Conform informaţilor prezentate, la stadion s-ar lucra în baza unor expertize false, nevalidate de specialişti. Ba mai mult, reprezentanţii firmelor implicate în proiectul renovării şi modernizării sadionului au ajuns în litigiu de factură penală, cu plângere la Parchet!

Aurelian Cotinescu, blindat de hârtii, cu o vervă totală de a lansa noi informaţii de factură compromiţătoare, acuză executivul târgoviştean că a ascuns cu bună ştiinţă faptul că există mari probleme cu expertiza tehnică de la stadion, situaţia culminând cu o plângere penală.

În vizorul procurorilor nu a intrat Primăria, nu are nicio treabă, ci una dintre firmele care până mai ieri părea că colaboreze bine cu asociatul său. A spus Cotinescu, folosindu-se de documentele avute în faţă, că licitaţia pentru efectuarea expertizei tehnice la stadion a fost câştigată de Mipro Concept Design SRL. Societatea a intrat în colaborare cu SC Siaco Grup Construct. Reprezentanţii acestei firme au prezentat o expertiză tehnică semnată şi ştampilată de expertul Anton Chirică. Nimeni nu a intuit imediat dedesubturile afacerii. Problemele au apărut când s-a solicitat prezenţa specialistului Chirică la stadion, pentru a emite un punct de vedere cu anumite probleme apărute la consolidare.

Expertul nu a venit niciodată pe şantier, ba mai mult, acesta a transmis celor implicaţi în proiect că experiza tehnică nu este întocmită de el, că nu a realizat nicio astfel de lucrare, pe care exista ştampila şi semnătura sa, pentru stadionul din Târgovişte. Printr-o adresă comunicată pe email reprezentantului Mipro Concept Design – Mitulescu Dragoş, acesta a aflat că Nicolae Daniel Stoica (colaborator al SC Siaco Grup Construct SRL) foloseşte în mod nelegal semnătura şi ştampila pentru realizarea, predarea şi încasarea sumelor de bani aferente unor expertize tehnice.

Toate acestea sunt cuprinse în plângerea penală formulată de Alexandru Dragoş Mitulescu, administratorul Mipro Concept Design, împotriva SC Siaco Grup Construct SRL, depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Au fost invocate săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Litigiul dintre cele două firme, care a îmbrăcat forma penală, a alimentat atacul lui Aurelian Cotinescu la adresa edililor târgovişteni.

„Dacă expertiza tehnică era falsă şi Primăria cunoştea acest lucru, de ce lucrările au continuat şi în ce bază? Pe o expertiză tehnică falsă? Nu am înţeles de ce Primăria, când a aflat de problema respectivă, nu a reziliat contractul cu SC Mipro Concept Design şi a reziliat contractul cu Dak Project (nota redacţiei: proiectantul). Cine îşi va asuma lucrările efectuate până acum în baza acelei expertize tehnice false”?

Liderul liberal este convins că întreaga investiţie, dacă va ajunge la finalizare, va bate spre 20 de milioane de euro.

Câteva consideraţii de natură tehnică a prezentat şi Dragoş Paraschiv. Acesta a recomandat proiectanţilor care se vor prezenta mâine la licitaţie să se ducă pe teren, la stadion, pentru a vedea cum stau lucrurile, să vadă în ce se bagă… Adrian Bercu, consilier local PNL, a constatat, după ce evident a votat pentru acest proiect, că se cheltuie prea mult şi că una s-a vorbit şi alta se face. Bercu, pe un ton ultimativ, solicită executivului târgovişten ca, la următoarea şedinţă de consiliu local, primarul să invite la întâlnire pe toţi reprezentanţii firmelor implicate în acestă mega-investiţie şi, în faţa presei, să lămurească toate problemele existente la proiectul stadionului.

La fix o jumătate de oră după încheierea tirului liberal marca Cotinescu, primarul Cristian Daniel Stan a convocat de urgenţă o conferinţă de presă. Măsură bună! Duşmanul trebuie combătut rapid, înainte de a se răspândi în mediul public informaţii unilaterale. Chiar dacă, sub vraja sărbătorilor de iarnă, când lumea freamătă prin magazine sau alţii deja s-au instalat prin hoteluri din varii staţiuni, prin case de vacanţă sau la ţară, aşteptând Crăciunul, este greu de crezut că dau acum mare importanţă expertizelor tehnice despre stadionul târgoviştean! Dar Cristi Stan a învăţat lecţia şi stă cu bisturiul aproape, pentru a diseca rapid informaţiile liberalilor.

Primarul Târgoviştei, uşor nervos, deranjat, a spus că Aurelian Cotinescu lansează aberaţii. Concluzia edilului, după ce a analizat ce s-a mai întâmplat în timp, este că liberalii nu vor să se constuiască acest stadion. Cristian Daniel Stan s-a arătat deranjat de replica venită dinspe PNL, cum că aleşii liberali nu au ştiut de la început care este valoarea de execuţie a stadionului şi că ei au crezut că este vorba de bani mai puţini pentru investiţie. Primarul Târgoviştei a venit şi el cu documente, chiar cu hotărârea de consiliu privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului reabilitare şi modernizare stadion „Eugen Popescu2. Adică, a mărturisit Stan că liberalii au votat cot la cot cu social-democraţii pentru proiect şi ştiau că valoarea este de peste 6 milioane de euro.

Bomba trântită de PNL-işti, pe care primarul a trebuit să o dezamorseze rapid, înainte de Crăciun, se numeşte expertiza tehnică şi implicarea autorităţilor locale în acest episod. Cristian Daniel Stran a spus că Primăria nu a avut raporturi contractuale cu expertul.

„Noi am avut contract cu un prestator de servicii, care la rândul său a făcut un apel la serviciile unui expert”. A mai precizat edilul că el este cel care i-a solicitat prestatorului să aducă expertul la faţa locului, fiindcă se intră la lucrări şi trebuie clarificate toate lucrurile. „Pe acea expertiză iniţială, nu s-a lucrat şi nu s-a făcut nimic la tribună. Atunci de unde riscuri? Cea de-a doua expertiză este cea care a completat prima expertiză şi în cadrul căreia proiectantul trebuia să ne dea nişte detalii de execuţie şi să intrăm la treabă”.

S-a vorbit şi despre costurile serviciilor de proiectare ale stadionului, considerate de liderii liberali prea mari. Primarul a barat şi această lovitură, afirâmând că, în alte oraşe mari ale ţării, pentru proiecte asemănătoare cu cel de la Târgovişte, s-au cheltuit sume de patru, cinci sau şase ori mai mari.

Cristian Daniel Stan este convins că liberalii (Nota redacţiei: pe baza unor informaţii incomplete pe care le primesc prin varii canale, scurse poate chiar din cadrul Primăriei şi trecute prin mai multe mâini, să se piardă urma sursei) încearcă să inducă în eroare opinia publică, speculând pe seama unui proiect de interes cum este stadionul. Războiul va continua. Suntem convinşi că şi cu mai multă amploare. Intrăm doar în an electoral!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de milioane de euro, promovate de Primăria Conțești

Publicat

pe

În comuna Conțești, procesul de dezvoltare și modernizare a comunității nu se derulează în ritmul dorit de primarul Marian Nicolae Alexandru, fondurile fiind insuficiente și procedurile de urmat mult prea birocratice, însă s-au făcut pași importanți și se continuă în această direcție. Administrația publică de la Conțești nu ratează programele de finanțare nerambursabilă – europene, guvernamentale sau județene, având în vedere că bugetul propriu al localității este foarte mic și nu poate susține investiții. Este, practic, singura șansă pentru a ridica nivelul de trai în comună.

2,5 milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor locale

Primăria Conțești, din județul Dâmbovița, a depus la finanțare prin Programul Național Anghel Saligny un proiect în valoare de 1,2 milioane de euro, care vizează reabilitarea și modernizarea a 16 km de drumuri comunale principale, asfaltate cu 25 de ani în urmă și care sunt acum foarte degradate. Investiția presupune, de asemenea, dalarea șanțurilor și podețe de acces în gospodării.

Ne-a mai spus primarul Marian Nicolae Alexandru că administrația publică locală urmează să scoată la licitație în câteva zile un proiect pentru modernizarea a 18 km de străzi adiacente, realizat în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan în premieră națională. Investiția se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro și va fi derulată în următorii 3 ani.

De precizat că au fost incluse în aceste două proiecte toate drumurile locale din comuna Conțești, ceea ce înseamnă că, la finalul perioadei de implementare, nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată.

Proiectul POIM pentru apă și canalizare este în licitație

În acest moment, este în procedură de licitație, investiția care vizează extinderea rețelei de apă potabilă (10 km) și realizarea sistemului de canalizare (20 km) în satele Crângași, Conțești și Boteni – care nu au fost incluse în proiectul început în 2019, cu fonduri AFIR, și recepționat în februarie 2021. Lucrările, spune edilul Marian Nicolae Alexandru, vor demara în 2022. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile prin POIM a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, la care Primăria Conțești urmează să contribuie cu 700.000 de lei.

Introducerea gazelor naturale, altă prioritate a administrației locale

Administrația publică locală de la Conțești a promovat la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2020, un proiect privind introducerea rețelei de gaze naturale în toate satele componente ale comunei. Este vorba despre o rețea de aproximativ 30 de km, în valoare de 6,5 milioane de euro.

Potrivit primarului Marian Nicolae Alexandru, documentația a intrat recent în etapa de evaluare tehnico-financiară. Marele atuu al comunei Conțești este acela că, în anul 2006, Distrigaz a realizat aici o Stație de Reglare-Măsurare. Din păcate, investiția nu a mai continuat, dar SRM-ului este funcțional și astfel a dus la reducerea costurilor proiectului actual de introducere a rețelei de gaze naturale în comună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT