Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Război total între liberali şi Primăria Târgovişte pe proiectul de modernizare a stadionului

Publicat

pe

Chiar înaintea sărbătorilor de Crăciun, liberalii au declanşat un atac la baionetă împotriva executivului târgoviştean, majoritar PSD. Echipa lui Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi, posibil, principalul contracandidat al primarului Cristian Daniel Stan în alegerile locale de anul viitor, monitorizează cu atenţie sporită toate proiectele edilitare derulate în Târgovişte, scotoceşte, profită de surse, află şi aruncă în spaţiul public tot ceea ce li se pare ciudat, ilegal, imoral, neserios, neconcludent, tot ceea ce le pică bine. Tot ceea ce cred ei că poate strica imaginea primarului Cristian Daniel Stan.

Este clar, lupta politică este acerbă şi, pe măsură ce ne deplasăm spre primăvara anului 2020, spiritele sunt din ce în ce mai încinse. Scannerele liberale sunt acum amplasate în zona stadionului „Eugen Popescu”, intrat într-un amplu şi scump program de reabilitare şi modernizare. Nu scapă nimic. Urmăresc totul la sânge, forţând executivul târgoviştean, după orice ieşire publică, cu mesaje tip dezvăluiri, aducând în vizibil contra-argumente care să clatine puterea locală. Şi fiindcă se comunică din ambele părţi la foc automat, ziariştii, ca mobil al acestui război al declaraţiilor, trebuie să fie prezenţi pe frontul comunicaţional.

Astăzi – 23 decembrie 2019, Aurelian Cotinescu a susţinut o conferinţă de presă care nu a avut ca temă bilanţul de peste an al liberalilor târgovişteni, ci a mai vărsat către Primăria Târgovişte două încărcătoare de dezvăluiri despre lucrările la stadion. Totul bazat pe surse care i-au pus la dispoziţie documente.

Cotinescu i-a avut alături pe consilierul local Adrian Bercu şi pe Dragoş Paraschiv, în calitate de consultant tehnic. E groasă rău, cel puţin aşa reieşea din explicaţiile şi acuzele lansate de Aurelian Cotinescu. Conform informaţilor prezentate, la stadion s-ar lucra în baza unor expertize false, nevalidate de specialişti. Ba mai mult, reprezentanţii firmelor implicate în proiectul renovării şi modernizării sadionului au ajuns în litigiu de factură penală, cu plângere la Parchet!

Aurelian Cotinescu, blindat de hârtii, cu o vervă totală de a lansa noi informaţii de factură compromiţătoare, acuză executivul târgoviştean că a ascuns cu bună ştiinţă faptul că există mari probleme cu expertiza tehnică de la stadion, situaţia culminând cu o plângere penală.

În vizorul procurorilor nu a intrat Primăria, nu are nicio treabă, ci una dintre firmele care până mai ieri părea că colaboreze bine cu asociatul său. A spus Cotinescu, folosindu-se de documentele avute în faţă, că licitaţia pentru efectuarea expertizei tehnice la stadion a fost câştigată de Mipro Concept Design SRL. Societatea a intrat în colaborare cu SC Siaco Grup Construct. Reprezentanţii acestei firme au prezentat o expertiză tehnică semnată şi ştampilată de expertul Anton Chirică. Nimeni nu a intuit imediat dedesubturile afacerii. Problemele au apărut când s-a solicitat prezenţa specialistului Chirică la stadion, pentru a emite un punct de vedere cu anumite probleme apărute la consolidare.

Expertul nu a venit niciodată pe şantier, ba mai mult, acesta a transmis celor implicaţi în proiect că experiza tehnică nu este întocmită de el, că nu a realizat nicio astfel de lucrare, pe care exista ştampila şi semnătura sa, pentru stadionul din Târgovişte. Printr-o adresă comunicată pe email reprezentantului Mipro Concept Design – Mitulescu Dragoş, acesta a aflat că Nicolae Daniel Stoica (colaborator al SC Siaco Grup Construct SRL) foloseşte în mod nelegal semnătura şi ştampila pentru realizarea, predarea şi încasarea sumelor de bani aferente unor expertize tehnice.

Toate acestea sunt cuprinse în plângerea penală formulată de Alexandru Dragoş Mitulescu, administratorul Mipro Concept Design, împotriva SC Siaco Grup Construct SRL, depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti. Au fost invocate săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Litigiul dintre cele două firme, care a îmbrăcat forma penală, a alimentat atacul lui Aurelian Cotinescu la adresa edililor târgovişteni.

„Dacă expertiza tehnică era falsă şi Primăria cunoştea acest lucru, de ce lucrările au continuat şi în ce bază? Pe o expertiză tehnică falsă? Nu am înţeles de ce Primăria, când a aflat de problema respectivă, nu a reziliat contractul cu SC Mipro Concept Design şi a reziliat contractul cu Dak Project (nota redacţiei: proiectantul). Cine îşi va asuma lucrările efectuate până acum în baza acelei expertize tehnice false”?

Liderul liberal este convins că întreaga investiţie, dacă va ajunge la finalizare, va bate spre 20 de milioane de euro.

Câteva consideraţii de natură tehnică a prezentat şi Dragoş Paraschiv. Acesta a recomandat proiectanţilor care se vor prezenta mâine la licitaţie să se ducă pe teren, la stadion, pentru a vedea cum stau lucrurile, să vadă în ce se bagă… Adrian Bercu, consilier local PNL, a constatat, după ce evident a votat pentru acest proiect, că se cheltuie prea mult şi că una s-a vorbit şi alta se face. Bercu, pe un ton ultimativ, solicită executivului târgovişten ca, la următoarea şedinţă de consiliu local, primarul să invite la întâlnire pe toţi reprezentanţii firmelor implicate în acestă mega-investiţie şi, în faţa presei, să lămurească toate problemele existente la proiectul stadionului.

La fix o jumătate de oră după încheierea tirului liberal marca Cotinescu, primarul Cristian Daniel Stan a convocat de urgenţă o conferinţă de presă. Măsură bună! Duşmanul trebuie combătut rapid, înainte de a se răspândi în mediul public informaţii unilaterale. Chiar dacă, sub vraja sărbătorilor de iarnă, când lumea freamătă prin magazine sau alţii deja s-au instalat prin hoteluri din varii staţiuni, prin case de vacanţă sau la ţară, aşteptând Crăciunul, este greu de crezut că dau acum mare importanţă expertizelor tehnice despre stadionul târgoviştean! Dar Cristi Stan a învăţat lecţia şi stă cu bisturiul aproape, pentru a diseca rapid informaţiile liberalilor.

Primarul Târgoviştei, uşor nervos, deranjat, a spus că Aurelian Cotinescu lansează aberaţii. Concluzia edilului, după ce a analizat ce s-a mai întâmplat în timp, este că liberalii nu vor să se constuiască acest stadion. Cristian Daniel Stan s-a arătat deranjat de replica venită dinspe PNL, cum că aleşii liberali nu au ştiut de la început care este valoarea de execuţie a stadionului şi că ei au crezut că este vorba de bani mai puţini pentru investiţie. Primarul Târgoviştei a venit şi el cu documente, chiar cu hotărârea de consiliu privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului reabilitare şi modernizare stadion „Eugen Popescu2. Adică, a mărturisit Stan că liberalii au votat cot la cot cu social-democraţii pentru proiect şi ştiau că valoarea este de peste 6 milioane de euro.

Bomba trântită de PNL-işti, pe care primarul a trebuit să o dezamorseze rapid, înainte de Crăciun, se numeşte expertiza tehnică şi implicarea autorităţilor locale în acest episod. Cristian Daniel Stran a spus că Primăria nu a avut raporturi contractuale cu expertul.

„Noi am avut contract cu un prestator de servicii, care la rândul său a făcut un apel la serviciile unui expert”. A mai precizat edilul că el este cel care i-a solicitat prestatorului să aducă expertul la faţa locului, fiindcă se intră la lucrări şi trebuie clarificate toate lucrurile. „Pe acea expertiză iniţială, nu s-a lucrat şi nu s-a făcut nimic la tribună. Atunci de unde riscuri? Cea de-a doua expertiză este cea care a completat prima expertiză şi în cadrul căreia proiectantul trebuia să ne dea nişte detalii de execuţie şi să intrăm la treabă”.

S-a vorbit şi despre costurile serviciilor de proiectare ale stadionului, considerate de liderii liberali prea mari. Primarul a barat şi această lovitură, afirâmând că, în alte oraşe mari ale ţării, pentru proiecte asemănătoare cu cel de la Târgovişte, s-au cheltuit sume de patru, cinci sau şase ori mai mari.

Cristian Daniel Stan este convins că liberalii (Nota redacţiei: pe baza unor informaţii incomplete pe care le primesc prin varii canale, scurse poate chiar din cadrul Primăriei şi trecute prin mai multe mâini, să se piardă urma sursei) încearcă să inducă în eroare opinia publică, speculând pe seama unui proiect de interes cum este stadionul. Războiul va continua. Suntem convinşi că şi cu mai multă amploare. Intrăm doar în an electoral!

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT