Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Valentin Calcan s-a înscris în cursa pentru preşedinţia Camerei de Comerţ Dâmboviţa

Publicat

pe

Camera de Comerț și Industrie Dâmbovița are posibilitatea deplină de a întra într-o nouă era, cea a realizărilor palpabile, a comunicării spre normalitate și a proiectelor care să o scoată din indiferența în care s-a aflat atâția amar de ani. Am aflat că, pentru alegerile care vor avea loc la începutul anului 2020, și-a depus candidatura o echipă de oameni destoinici, manageri de excepție, oameni cu idei, buni comunicatori, antreprenori care, de-a lungul carierei profesionale, au dovedit că pot urca treaptă cu treaptă pe scara succesului.

Evident, am văzut lista și, pentru unii, am îndoieli că ar avea ce căuta în prima linie, dar poate este o părere de-a mea, subiectivă. Militez pentru ideea ca respectiva instituție să nu devină o castă, o organizație alcătuită din tipi cu sânge albastru și atât. Faptul că Valentin Calcan și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa, că în competiția pentru Colegiul Director există nume grele ale succesului în afaceri, ale promovării pe toate domeniile a acestui județ, cum ar fi Doru Ștefan – patronul de la Romstyl, avocatul Gabriel Cioacă, primarul Marius Caraveteanu, Cristi Pușcaș, mă face să cred că lucrurile vor întra în normalitatea firească. Camera de Comerț și Industrie Dâmboviţa sperăm să nu mai fie, ca până acum, o cetate impenetrabilă, pe ale căror metereze a stat aproape 30 de ani doar Gelu Rusescu.

„Mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița CCIADb.Spuneam că orice antreprenor, mai mic sau mai mare, are obligația morală să se întoarcă spre comunitate, să ofere sprijin în special celor aflați la început de drum. Ca urmare, acum mai bine de o lună m-am decis că ar fi timpul să mă implic într-un nou proiect, cel legat de Camera de Comerț Dâmbovița. O instituție pe care o respect în mod deosebit, un club al antreprenorilor hotărâți să creeze afaceri profitabile.

M-am consultat cu prietenii mei apropiați și abia după ce m-am convins că voi avea o susținere importantă din partea acestora mi-am făcut curaj să-mi expun intenția în… consiliul de familie. Rezultat: vot unanim pentru și susținere totală. Așa că, am pornit pe un drum nou, un drum pe care-l parcurg cu o maximă plăcere și sunt convins că pot face o activitate foarte bună ca președinte al CCIADb”, a scris Valentin Calcan pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!