Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Premierul Orban, vizită incognito la Găești?

Publicat

pe

Pe surse, fiindcă oficial nu s-a comunicat nimic, am aflat că premierul Ludovic Orban s-a aflat, sâmbătă seara, la o petrecere liberală organizată la restaurantul Varuna din Găești. Localul este deținut de faimoșii lideri PNL din Dâmbovița – Mihai Drugă și fiul său Vlad.

Vizita a fost una privată, o întâlnire cu membrii de partid, dar, ținând cont că Ludovic Orban este totuși primul ministru al Guvernului României, ar fi fost nimerit să-și anunțe prezența pe meleagurile dâmbovițene. Se pare că au fost prezenți și câțiva miniștri.

UPDATE: Se pare că premierul Ludovic Orban nu a mai ajuns la Găești. A fost prezent ministrul Dezvoltării – Ion Ștefan, însoțit de mai mulți parlamentari PNL din Alba, Suceava, Olt etc. Constatăm, cu tristețe, că se menține și la liberali obiceiul PSD-ist de a se organiza întâlniri cu personaje publice în zona de circuit închis. Când ai decis să reprezinți poporul, ar trebui să-i informezi pe cetățeni cu privire la tot ceea ce întreprinzi…

Dâmboviţa

Bătrâni din Mircea Vodă, atacaţi în propria casă! Tâlharii au fost prinşi şi încarceraţi

Publicat

pe

Cine s-ar fi aşteptat că doi bărbaţi care pozau în indivizi de încredere, oneşti, muncitori, ar putea să se transforme, peste noapte, în tâlhari feroce? Şi totuşi aşa s-a întâmplat. Cei doi indivizi, care au desfăşurat activităţi sezoniere în zona Mircea Vodă, comuna Sălcioara, au luat ca ţintă un cuplu de bătrânei din respectivul sat din judeţul Dâmboviţa. Probabil, i-au filat pe cei doi vârstnici, au urmărit să vadă ce program au, tabieturile, cine îi vizitează, le-au scanat punctual întreaga activitate zilnică. Pentru ei erau cea mai uşoară pradă. Şi-au dat seama că bătrânii dispun şi de ceva bani din moment ce deţin şi un mic magazin.

În noaptea de 16 martie, şi-au pus mârşavul plan în aplicare. Au acţionat ca în filmele cu gangsteri periculoşi. Şi-au pus pe cap cagule, pentru a nu fi identificaţi şi au dat buzna peste cei doi soţi, în vârstă de 73, respectiv 83 de ani. Bătrânii au înlemnit când s-au trezit cu tâlharii în casă. Într-o atare situaţie, singura reacţie, aproape gest reflex, este de căuta să-ţi salvezi viaţa cu orice preţ.

Intruşii i-au bătut pe bieţii oamenii, cu sopul de a afla unde îşi ţin aceştia bunurile de valoare şi banii. Răufăcătorii au sustras din locuinţă suma de 20.000 de lei. La plecare, au luat din magazin şi câteva baxuri de ţigări.

După dispariţia lor în noapte, soţia a mai avut puterea să anunţe poliţia, să spună oamenilor legii ce li s-a întâmplat. Imediat, s-a alcătuit o echipă complexă, formată din criminalişti experimentaţi, şi s-a pornit pe urmele tâlharilor. Poliţiştii au adunat probă după probă, au audiat persoane, au puricat întreaga zonă. Toţi municitorii care la acea dată au desfăşurat anumite activităţi în zonă au fost trecuţi prin filtrul anchetatorilor. S-au deschis mai multe piste de cercetări.

În cele din urmă, laţul s-a strâns în jurul celor doi bărbaţi, unul de 31 de ani, din comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, şi celălalt, de 33 de ani, din Gaujani, judeţul Giurgiu. Astăzi, tâlharii au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Răcari şi au primit mandate de arest preventiv pentru 30 de zile.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filtre în Potlogi, Bucşani şi Corbii Mari. 569 de persoane legitimate şi 331 de maşini oprite în trafic!

Publicat

pe

Pentru a-i descuraja pe cei care nu vor să respecte prevederile ordonanţelor militare cu privire la restricţile de circulaţie în perioada de coronavirus şi măsurile de izolare la domiciliu, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sprijiniţi de importante forţe din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de la Jandarmerie, au organizat o acţiune de amploare în comunele Potlogi, Corbii Mari şi Bucşani.

Oamenii legii au legitimat 569 de persoane şi au verificat în trafic 331 de autovehicule. Pentru încălcarea dispoziţiilor legale, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor se ridică la 96.870 de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT