Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PRO România Dâmboviţa intră în anul 2020 cu o nouă echipă de conducere

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa nu a vrut să intre în noul an într-o situaţie de criză, cu funcţiile de conducere rămase vacante, ca urmare a plecării în grup a unor lideri locali, şi nici cu starea de incertitudine care planează, de obicei, după astfel de abandonuri şi repoziţionări politice.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, a convocat astăzi, în a treia zi de Crăciun, o şedinţă cu toţi liderii organizaţiilor din judeţ, pentru a stabili rapid echipa de conducere a filialei. S-a hotărât ca PRO România Dâmboviţa să fie coordonată de Adrian Ţuţuianu.

Funcţia de secretar executiv va fi îndeplinită de deputata Oana Vlăducă. Preşedinta organizaţiei de femei va fi profesoara Silvia Mareş. Structura internă a pensionarilor PRO România Dâmboviţa va fi condusă de Marius Dumitru. De problemele tinerilor se va ocupa Irena Dumitru. Coordonator al filialei municipale Târgovişte a fost desemnat Adrian Popescu. Funcţia de trezorier al organizaţiei i-a revenit lui Răzvan Duţă. Profesoara Adriana Vlad va coordona departamentele speciale ale partidului.

În mare parte, cei angrenaţi în structurile de conducere ale PRO România Dâmboviţa sunt oameni care nu au mai activat în niciun partid politic. De altfel, Adrian Ţuţuianu a declarat că şi-a propus să formeze o nouă generaţie de politicieni.

În cadrul întâlnirii, au fost stabilite şi activităţile de natură organizatorică care urmează a fi derulate. Adrian Ţuţuianu şi-a propus, de comun acord cu întrega echipă de conducere, ca, până la finalul lunii ianuarie 2020, să fie constituite toate structurile locale ale PRO România Dâmboviţa.

Următoarea etapă, care înseamnă alegeri în toate filialele comunale, orăşeneşti şi municipale, va fi încheiată până în data de 1 martie, totul urmând să culmineze, în aceeaşi lună, cu o conferinţă judeţeană.

Coordonatorul PRO România Dâmboviţa şi-a propus ca, până pe 15 martie, să aibă definitivate listele cu candidaţi pentru funcţiile de primari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi să fie nominalizată persoana care va intra în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Senatorul Adrian Ţuţuianu este optimist. Consideră că, la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, PRO România va scoate un scor frumos în judeţul Dâmboviţa. Faptul că mai mulţi membri din organizaţie au preferat să plece, în semn de solidaritate cu marii demisionari Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, a fost un motiv de mobilizare şi de valorificare rapidă a resurselor umane existente în cadrul organizaţiei. Cosmin Bozieru, fost lider al ALDE Târgovişte, s-a alăturat şi el proiectului politic intitulat PRO România.

Adrian Ţuţuianu a dat de înţeles, încă o dată, că nu se va întoarce la PSD. Liderul PRO România a spus că aşteaptă să vină la PRO România primarii care, din mai multe motive, simt că nu se mai regăsesc în PSD. Coordonatorul PRO România Dâmboviţa nu a exclus ideea unor alianţe electorale punctuale, în anumite localităţi, între PRO România şi PSD, însă doar dacă nu vor rămâne la butoane Rovana Plumb şi Alexandru Oprea.

ACTUALITATE

Tunelul Izvor și misterele care există dincolo de imaginația noastră

Publicat

pe

Foto: Constantin Stan
Sursa foto: Constantin Stan

Constantin Stan este un cutezător, om care caută în trecut nu doar elemente definitorii pentru istorie, date, evenimente, ci mai ales misterul, lucrurile care nu pot fi percepute, ceea ce există dincolo de imaginaţia noastră. Se consideră unul dintre cei aleşi să descifreze tainele, să pătrundă dincolo de lumea în care trăim şi ne mişcăm. Acum, vrea cu tot dinadinsul să „investigheze” Tunelul Izvor, renumita cale feroviară subterană de aproximativ 6 km care ar fi trebuit să străbată masivul Păduchiosu din Bucegi, pentru a lega Valea Ialomiţei de Valea Prahovei, implicit Târgovişte de Sinaia.

Despre enigmaticul tunel început în anul 1912-1913, la iniţiativa Căilor Ferate Române, s-a scris mult. Obiectivul a devenit şi subiect de controvese ştiinţifice, dar şi din domeniul parapsihologic. Sunt tot mai multe voci care susţin că lucrările la Tunelul Izvor nu au fost întrerupte de două ori neapărat din cauza unor conjuncturi socio-economice şi politice, ci pentru că muncitorii, echipele de constructori s-au confruntat sub munte cu fenomene inexplicabile, neelucidate de ştiinţă până acum, lucruri care, pentru mulţi, ţin de domeniul fantasticului, dar s-a preferat să fie ţinute ascunse, departe de ochii muritorului de rând.

Se spune că, în calea tunelului, ar fi apărut un „perete de netrecut”, ceva indestructibil. Constantin Stan tocmai aceste aspecte doreşte să le lămurească. Consideră că poate să facă acest lucru dacă va pătrunde în „măruntaiele” muntelui Păduchiosu. Primul pas l-a făcut. A găsit intrarea în Tunelul Izvor, dinspre Moroeni, județul Dâmboviţa. Consideră cutezătorul braşovean că tainele ascunse în Tunelul Izvor pot avea o contribuţie importantă la salvarea României de necazuri, de spectrul unui eventual război.

Constantin Stan (dreapta), împreună cu renumitul speolog Cristian Lascu (Foto: arhiva personală Constantin Stan)

Vorbeşte el, despre o mulţime de lucruri discutate în diferite cercuri, despre anii 70, când Elena Ceauşescu ar fi fost interesată de ceea ce ascunde tunelul de sub Păduchiosu şi ar fi dat ordin să fie aduşi puşcăriaşi pentru a fora adânc în munte, într-o altă direcţie, separat de tunelul deja terminat.

Se spune că oamenii au ajuns în faţa unui perete de culoare neagră, neted, care nu a putut fi spart cu nimic, nici măcar nu au putut să-l zgrâie. Apoi, după câteva ore în adâncul muntelui, au început să se producă tot felul de fenomene paranormale, respectiv: lumini intermitente, dispariţii de persoane… Poate suna a poveste, a ceva de domeniul fantasticului, dar Constantin Stan crede, în baza unor premoniţii, că doar el poate pătrunde în tunel mai departe de limita a 3 km. Toţi ceilalţi care ar cuteza ar fi „dezintegraţi” imediat.

Constantin Stan este decis să pătrundă cât mai repede în enigmaticul Tunel Izvor, prin intrarea dinspre Moroieni, zona Valea Cărpinişului, pe care a descoperit-o pe 1 decembrie 2018 și unde a revenit în urmă cu aproape 10 zile. Braşoveanul vrea să fie însoţit, în temerara sa expediţie, de specialişti în speologie, de oameni pregătiţi, împreună cu care să încerce să dezlege o parte din mistere, dacă ele există. VOM REVENI.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!