Connect with us

Dâmboviţa

PRO România Dâmboviţa intră în anul 2020 cu o nouă echipă de conducere

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa nu a vrut să intre în noul an într-o situaţie de criză, cu funcţiile de conducere rămase vacante, ca urmare a plecării în grup a unor lideri locali, şi nici cu starea de incertitudine care planează, de obicei, după astfel de abandonuri şi repoziţionări politice.

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, a convocat astăzi, în a treia zi de Crăciun, o şedinţă cu toţi liderii organizaţiilor din judeţ, pentru a stabili rapid echipa de conducere a filialei. S-a hotărât ca PRO România Dâmboviţa să fie coordonată de Adrian Ţuţuianu.

Funcţia de secretar executiv va fi îndeplinită de deputata Oana Vlăducă. Preşedinta organizaţiei de femei va fi profesoara Silvia Mareş. Structura internă a pensionarilor PRO România Dâmboviţa va fi condusă de Marius Dumitru. De problemele tinerilor se va ocupa Irena Dumitru. Coordonator al filialei municipale Târgovişte a fost desemnat Adrian Popescu. Funcţia de trezorier al organizaţiei i-a revenit lui Răzvan Duţă. Profesoara Adriana Vlad va coordona departamentele speciale ale partidului.

În mare parte, cei angrenaţi în structurile de conducere ale PRO România Dâmboviţa sunt oameni care nu au mai activat în niciun partid politic. De altfel, Adrian Ţuţuianu a declarat că şi-a propus să formeze o nouă generaţie de politicieni.

În cadrul întâlnirii, au fost stabilite şi activităţile de natură organizatorică care urmează a fi derulate. Adrian Ţuţuianu şi-a propus, de comun acord cu întrega echipă de conducere, ca, până la finalul lunii ianuarie 2020, să fie constituite toate structurile locale ale PRO România Dâmboviţa.

Următoarea etapă, care înseamnă alegeri în toate filialele comunale, orăşeneşti şi municipale, va fi încheiată până în data de 1 martie, totul urmând să culmineze, în aceeaşi lună, cu o conferinţă judeţeană.

Coordonatorul PRO România Dâmboviţa şi-a propus ca, până pe 15 martie, să aibă definitivate listele cu candidaţi pentru funcţiile de primari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi să fie nominalizată persoana care va intra în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Senatorul Adrian Ţuţuianu este optimist. Consideră că, la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, PRO România va scoate un scor frumos în judeţul Dâmboviţa. Faptul că mai mulţi membri din organizaţie au preferat să plece, în semn de solidaritate cu marii demisionari Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, a fost un motiv de mobilizare şi de valorificare rapidă a resurselor umane existente în cadrul organizaţiei. Cosmin Bozieru, fost lider al ALDE Târgovişte, s-a alăturat şi el proiectului politic intitulat PRO România.

Adrian Ţuţuianu a dat de înţeles, încă o dată, că nu se va întoarce la PSD. Liderul PRO România a spus că aşteaptă să vină la PRO România primarii care, din mai multe motive, simt că nu se mai regăsesc în PSD. Coordonatorul PRO România Dâmboviţa nu a exclus ideea unor alianţe electorale punctuale, în anumite localităţi, între PRO România şi PSD, însă doar dacă nu vor rămâne la butoane Rovana Plumb şi Alexandru Oprea.

ALEGERI

Moțăieni. Alegeri 9 iunie 2024. Ana Maria Obagiu (PSD) vrea să scoată comuna la lumină!

Publicat

pe

La Moțăieni, județul Dâmbovița, există o mare șansă de a se schimba macazul administrativ. Partidul Social Democrat a intrat în campania electorală pentru câștigarea funcției de primar cu tânăra Ana Maria Obagiu.

Candidata PSD ne-a spus că a luat decizia de a se înscrie în această competiție, mânată de gândul de a aduce o schimbare la Moțăieni. O schimbare care, ne-a mărturisit Ana Maria Obagiu, este absolut necesară pentru dezvoltarea acestei localități, pentru ieșirea comunei din conul de umbră în care se află de atâta timp.

„Asta nu o spun doar eu, ci și sutele de oameni cu care am interacționat în ultima perioadă. Am analizat cu seriozitate tot ce se întâmplă în această comunitate și, comparând Moțăieni cu localitățile vecine, noi suntem cu ani în urmă la toate capitolele. Lucrurile se mișcă în jurul nostru, dar, din păcate, la Moțăieni, proiectele și investițiile bat pasul pe loc.Nu se întâmplă nimic”, spune Ana Maria Obagiu.

Candidata PSD ne-a mai mărturisit că a fost încolțită de dezamăgire cu câțiva ani în urmă, atunci când a văzut că mulți dintre consătenii săi, pentru a trăi mai bine, pentru a se realiza profesional, au ales calea străinătății, iar cei care au rămas văd că la ei în comună, de 12 ani, se bate pasul pe loc. Nu există nicio investiție serioasă care să contribuie la crearea confortului și civilizației în comunitate. Promisiunile actualului primar au fost vorbe goale, apă de ploaie.

„Oamenii au ajuns la concluzia că au fost mințiți și nu este vorba doar de minciună, ci și de trădarea încrederii pe care i-au acordat-o actualului primar. Când un lider nu e de încredere, oamenii încep să-și piardă speranța. Lipsa investițiilor importante pentru comunitate a creat o dezamăgire totală, mai ales în ultima perioadă”, a mai precizat candidata PSD pentru funcția de primar al comunei Moțăieni.

Ana Maria Obagiu a înșirat o serie de investiții care ar fi trebuit să existe la Moțăieni, dar nu a avut cine să le realizeze. Nu a existat preocupare! Acum, consideră că, prin votul și încrederea pe care o să i le acorde pe 9 iunie cetățenii localității, ea va fi primarul care va face ceea ce trebuie.

La Moțăieni, a mai spus Ana Maria Obagiu, timpul parcă a stat pe loc, aici nu există locuri de joacă pentru copii, de recreere, spații destinate petrecerii timpului liber.

„Avem generații de copii dornici de recreere și de interacționare, dar acest aspect nu a fost o prioritate pentru actualul primar. Eu consider că trebuie să acordăm o atenție deosebită modului de dezvoltare, de creștere și educare a tinerei generații. Dacă pentru primarul de acum de la Moțăieni acest aspect nu a fost o prioritate, eu vă asigur că împreună cu echipa de consilieri vom trata cu responsabilitate această problemă. Vom construi spații de joacă și recreere atât pentru cei mici cât și pentru generațiile mai mari”.

A pus în discuție candidata PSD pentru funcția de primar al comunei Moțăieni și satul Cucuteni, o așezare pitorească, răsfirată pe un deal străjuit de păduri. Așezarea are un farmec aparte, liniște, aer curat, peisaje mirifice, dar nu sunt suficiente aceste elemente pentru a-i ține pe tineri acasă, înrădăcinați în glia străbună.

Ana Maria Obagiu crede că trebuie sprijinit prin proiecte, prin dezvoltarea infrastructurii, și turismul rural, crearea unor oportunități de afaceri în acest domeniu. În zonă și-au construit case mulți oameni veniți din Capitală, iubitori de natură și relaxare, dar nu este de ajuns.

„Cred cu tărie că turismul se poate dezvolta în această zonă, dar pentru atingerea acestui deziderat mai sunt multe de făcut în ceea ce privește infrastructura locală. Oamenii din Cucuteni se plâng de starea deplorabilă a străzii principale care străbate așezarea, aceasta devenind un dezastru total după ce a fost introdus sistemul de apă potabilă. În plus, străzile secundare sunt într-o stare foarte proastă, în special pe perioada iernii sau atunci când avem ploi puternice. Menționez strada Nae Popescu, strada Plai, strada de legătură cu Vulcana de Sus.

Cât privește rețeaua de apă potabilă nici aceasta nu este mulțumitoare pentru comunitate. Oamenii se plâng de lipsa presiunii apei și uneori de lipsa totală a acesteia cu toate că rețeaua de apă a fost introdusă de foarte scurt timp. Doar de un an de zile”, a mai adăugat Ana Maria Obagiu.

În satul de centru, Moțăieni, nemulțumirile localnicilor sunt și mai multe. Căminul Cultural se află într-o stare dezastruoasă. La fel, Dispensarul medical și Casa Rizescu.

„După părerea mea, aceste obiective necesită o atenție deosebită, fiind monumente de interes județean și local. Primarul actual dorește să dărâme Căminul Cultural și să reconstruiască unul nou ceea ce mi se pare o lipsă de păstrare a autenticității acestei clădiri, de distrugere a trecutului. Lipsa de gospodărire a localității, lipsa de proiecte, de implicare a actualului primar sunt lucruri evidente, iar toate acestea au dus la starea deplorabilă în care se află comunitatea noastră.

Sunt hotărâtă să fac totul pentru a aduce comuna noastră la nivelul anului 2024. Știu că avem multe de făcut, dar împreună cu echipa mea de consilieri locali, oameni care vin din toate domeniile de activitate și foarte bine pregătiți, sperăm să facem lucruri mărețe pentru comunitatea în care am crescut, ne-am dezvoltat și ne-am educat. Suntem hotărâți să ascultăm toate problemele pe care le ridică cetățenii, să analizăm rapid fiecare situație în parte și să acționăm pentru rezolvarea lor. Vreau să construim împreună o comunitate frumoasă, dezvoltată, unită, în care fiecare dintre noi să fie mândru că este locuitor al Moțăieniului”, a transmis Ana Maria Obagiu – candidatul PSD pentru funcția de primar al comunei Moțăieni.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

1 IUNIE 2024: Nu rata activitățile organizate de Camera de Comerț Dâmboviţa pentru copii!

Publicat

pe

Camera de Comerț, industrie și Agricultură Dâmbovița a pregătit și anul acesta activități interesante pentru copii, cu prilejul zilei de 1 iunie.

Prin urmare, sâmbătă – 1 iunie 2024, între orele 10:00 și 13:00, se vor organiza, la sediul Camerei de Comerț Dâmboviţa – Calea Câmpulung , Nr. 6A, Târgoviște, următoarele activități:
– Ateliere de creație: lego, puzzle, desen
– Club de robotică Code School Clubs Targoviste
– Puctură pe față DINI LAND
– Karaoke și Mini Disco
– Festivalul Culorilor. Crează-ți propriul univers cu creta!
– Copiii în acțiune: Întâlnire cu Poliția – Siguranță și distracție
– Multe alte surprize.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite