Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

2020, un an cu buget record pentru investiţii la Târgovişte. Sunt în derulare 76 de proiecte

Publicat

pe

2020 va fi un an cu investiţii record, un an care va marca un pas decisiv în procesul de dezvoltare şi modernizare a municipiului Târgovişte, un an în care schimbările vor fi evidente – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferinţe de presă.

În susţinerea afirmaţiilor sale, edilul a evidenţiat câteva cifre. Bugetul total pentru investiţii va fi de aproximativ 665 de milioane de lei şi este alcătuit din fonduri europene nerambursabile, sume prin PNDL, CNI, ANL, AFM, plus resurse financiare proprii. Banii vor fi utilizaţi pentru implementarea a 76 de proiecte, aflate în desfăşurare, în diferite stadii de execuţie. Primul obiectiv de investiţii va fi finalizat şi inaugurat chiar în această lună. Este vorba de Grădiniţa nr. 13, unde mai sunt de executat doar lucrările de amenajare a curţii şi locului de joacă.

Cât priveşte cele 11 proiecte derulate cu fonduri europene nerambursabile, cu o valoare totală de 290 de milioane de lei, primarul Daniel Cristian Stan a precizat că, în ultima parte a lunii decembrie, au fost semnate 3 noi contracte de finanţare (unul pentru skate parc, două pentru reabilitare term ică a unor blocuri de locuinţe) şi au mai rămas de contractat 4, respectiv cele pentru amenajare parc la Complexul de Nataţie, reabilitare şi modernizare iluminat şi transport public.

VIDEO AICI

2020 va aduce schimbări majore şi în ceea ce priveşte aspectul zonei centrale a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan. În primul rând, vor fi finalizate proiectele care vizează Piaţa Tricolorului şi Cinematograful independenţa. Apoi, în scurt timp, se va da ordin de începere a lucrărilor pentru Parcul Mitropoliei şi va fi atribuit contractul de execuţie pentru Piaţa Revoluţiei (scuarul din faţa Primăriei până la Casa de Cultură a Sindicatelor). A mai punctat edilul că se fac demersuri, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru construirea unei parcări subterane în perimetrul din faţa Cinematografului Independenţa.

Administraţia publică a municipiului Târgovişte va continua în 2020 procesul de modernizare a unităţilor de învăţământ, plus că vor intra în reabilitare, cu fonduri de la bugetul local, şcolile Tudor Vladimirescu, Vasile Cârlova şi Radu cel Mare – pentru care nu s-au mai putut obţine fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt incluse în programul de asfaltări zeci de străzi, între care şi artere importante de circulaţie, precum bulevardele Carol I, Mircea cel Bătrân, Libertăţii, Independenţei şi Calea Domnească.

Tot în 2020, spune primarul Daniel Cristian Stan, va fi definitivată centura municipiului Târgovişte, proiect împărţit în cinci loturi şi pentru care s-a finalizat licitaţia, urmând ca lucrările să înceapă imediat ce vremea va permite. Edilul este convins că, de data aceasta, nu vor mai apărea probleme în derularea acestei investiţii, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în anii trecuţi, astfel că, până în vară, covorul asfaltic va fi turnat integral pe cei aproximativ 15 km, iar pasajele rutiere vor fi gata, în proporţie de 90%, până la finalul anului 2020, în sensul că vor mai rămâne de executat în 2021 doar câteva lucrări la podul de la Teiş.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Imagini de concept ale viitorului stadion din zona UM Gară

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini de concept ale stadionului care va fi construit la Târgoviște, în zona fostei unități militare de la gară, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții.

Studiul de fezabilitate și cele de specialitate sunt aproape gata, astfel că, în scurt timp, va fi demarată licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție – spune Alexandru Oprea.

Detalii despre investiție:
– 12.016 locuri în tribune acoperite (din care 262 – VIP, 92 – jurnaliști, 70 – persoane cu handicap)
– teren de antrenament
– drop-off autocare jucători
– parcări (inclusiv subterane și supraterane)
– spații verzi și zone de alimentație publică
– spații tehnice și pentru dotări specifice

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!