Connect with us

ADMINISTRAŢIE

2020, un an cu buget record pentru investiţii la Târgovişte. Sunt în derulare 76 de proiecte

Publicat

pe

2020 va fi un an cu investiţii record, un an care va marca un pas decisiv în procesul de dezvoltare şi modernizare a municipiului Târgovişte, un an în care schimbările vor fi evidente – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferinţe de presă.

În susţinerea afirmaţiilor sale, edilul a evidenţiat câteva cifre. Bugetul total pentru investiţii va fi de aproximativ 665 de milioane de lei şi este alcătuit din fonduri europene nerambursabile, sume prin PNDL, CNI, ANL, AFM, plus resurse financiare proprii. Banii vor fi utilizaţi pentru implementarea a 76 de proiecte, aflate în desfăşurare, în diferite stadii de execuţie. Primul obiectiv de investiţii va fi finalizat şi inaugurat chiar în această lună. Este vorba de Grădiniţa nr. 13, unde mai sunt de executat doar lucrările de amenajare a curţii şi locului de joacă.

Cât priveşte cele 11 proiecte derulate cu fonduri europene nerambursabile, cu o valoare totală de 290 de milioane de lei, primarul Daniel Cristian Stan a precizat că, în ultima parte a lunii decembrie, au fost semnate 3 noi contracte de finanţare (unul pentru skate parc, două pentru reabilitare term ică a unor blocuri de locuinţe) şi au mai rămas de contractat 4, respectiv cele pentru amenajare parc la Complexul de Nataţie, reabilitare şi modernizare iluminat şi transport public.

VIDEO AICI

2020 va aduce schimbări majore şi în ceea ce priveşte aspectul zonei centrale a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan. În primul rând, vor fi finalizate proiectele care vizează Piaţa Tricolorului şi Cinematograful independenţa. Apoi, în scurt timp, se va da ordin de începere a lucrărilor pentru Parcul Mitropoliei şi va fi atribuit contractul de execuţie pentru Piaţa Revoluţiei (scuarul din faţa Primăriei până la Casa de Cultură a Sindicatelor). A mai punctat edilul că se fac demersuri, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru construirea unei parcări subterane în perimetrul din faţa Cinematografului Independenţa.

Administraţia publică a municipiului Târgovişte va continua în 2020 procesul de modernizare a unităţilor de învăţământ, plus că vor intra în reabilitare, cu fonduri de la bugetul local, şcolile Tudor Vladimirescu, Vasile Cârlova şi Radu cel Mare – pentru care nu s-au mai putut obţine fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt incluse în programul de asfaltări zeci de străzi, între care şi artere importante de circulaţie, precum bulevardele Carol I, Mircea cel Bătrân, Libertăţii, Independenţei şi Calea Domnească.

Tot în 2020, spune primarul Daniel Cristian Stan, va fi definitivată centura municipiului Târgovişte, proiect împărţit în cinci loturi şi pentru care s-a finalizat licitaţia, urmând ca lucrările să înceapă imediat ce vremea va permite. Edilul este convins că, de data aceasta, nu vor mai apărea probleme în derularea acestei investiţii, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în anii trecuţi, astfel că, până în vară, covorul asfaltic va fi turnat integral pe cei aproximativ 15 km, iar pasajele rutiere vor fi gata, în proporţie de 90%, până la finalul anului 2020, în sensul că vor mai rămâne de executat în 2021 doar câteva lucrări la podul de la Teiş.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de milioane de euro, promovate de Primăria Conțești

Publicat

pe

În comuna Conțești, procesul de dezvoltare și modernizare a comunității nu se derulează în ritmul dorit de primarul Marian Nicolae Alexandru, fondurile fiind insuficiente și procedurile de urmat mult prea birocratice, însă s-au făcut pași importanți și se continuă în această direcție. Administrația publică de la Conțești nu ratează programele de finanțare nerambursabilă – europene, guvernamentale sau județene, având în vedere că bugetul propriu al localității este foarte mic și nu poate susține investiții. Este, practic, singura șansă pentru a ridica nivelul de trai în comună.

2,5 milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor locale

Primăria Conțești, din județul Dâmbovița, a depus la finanțare prin Programul Național Anghel Saligny un proiect în valoare de 1,2 milioane de euro, care vizează reabilitarea și modernizarea a 16 km de drumuri comunale principale, asfaltate cu 25 de ani în urmă și care sunt acum foarte degradate. Investiția presupune, de asemenea, dalarea șanțurilor și podețe de acces în gospodării.

Ne-a mai spus primarul Marian Nicolae Alexandru că administrația publică locală urmează să scoată la licitație în câteva zile un proiect pentru modernizarea a 18 km de străzi adiacente, realizat în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan în premieră națională. Investiția se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro și va fi derulată în următorii 3 ani.

De precizat că au fost incluse în aceste două proiecte toate drumurile locale din comuna Conțești, ceea ce înseamnă că, la finalul perioadei de implementare, nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată.

Proiectul POIM pentru apă și canalizare este în licitație

În acest moment, este în procedură de licitație, investiția care vizează extinderea rețelei de apă potabilă (10 km) și realizarea sistemului de canalizare (20 km) în satele Crângași, Conțești și Boteni – care nu au fost incluse în proiectul început în 2019, cu fonduri AFIR, și recepționat în februarie 2021. Lucrările, spune edilul Marian Nicolae Alexandru, vor demara în 2022. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile prin POIM a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, la care Primăria Conțești urmează să contribuie cu 700.000 de lei.

Introducerea gazelor naturale, altă prioritate a administrației locale

Administrația publică locală de la Conțești a promovat la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2020, un proiect privind introducerea rețelei de gaze naturale în toate satele componente ale comunei. Este vorba despre o rețea de aproximativ 30 de km, în valoare de 6,5 milioane de euro.

Potrivit primarului Marian Nicolae Alexandru, documentația a intrat recent în etapa de evaluare tehnico-financiară. Marele atuu al comunei Conțești este acela că, în anul 2006, Distrigaz a realizat aici o Stație de Reglare-Măsurare. Din păcate, investiția nu a mai continuat, dar SRM-ului este funcțional și astfel a dus la reducerea costurilor proiectului actual de introducere a rețelei de gaze naturale în comună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT