Connect with us

ADMINISTRAŢIE

2020, un an cu buget record pentru investiţii la Târgovişte. Sunt în derulare 76 de proiecte

Publicat

pe

2020 va fi un an cu investiţii record, un an care va marca un pas decisiv în procesul de dezvoltare şi modernizare a municipiului Târgovişte, un an în care schimbările vor fi evidente – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferinţe de presă.

În susţinerea afirmaţiilor sale, edilul a evidenţiat câteva cifre. Bugetul total pentru investiţii va fi de aproximativ 665 de milioane de lei şi este alcătuit din fonduri europene nerambursabile, sume prin PNDL, CNI, ANL, AFM, plus resurse financiare proprii. Banii vor fi utilizaţi pentru implementarea a 76 de proiecte, aflate în desfăşurare, în diferite stadii de execuţie. Primul obiectiv de investiţii va fi finalizat şi inaugurat chiar în această lună. Este vorba de Grădiniţa nr. 13, unde mai sunt de executat doar lucrările de amenajare a curţii şi locului de joacă.

Cât priveşte cele 11 proiecte derulate cu fonduri europene nerambursabile, cu o valoare totală de 290 de milioane de lei, primarul Daniel Cristian Stan a precizat că, în ultima parte a lunii decembrie, au fost semnate 3 noi contracte de finanţare (unul pentru skate parc, două pentru reabilitare term ică a unor blocuri de locuinţe) şi au mai rămas de contractat 4, respectiv cele pentru amenajare parc la Complexul de Nataţie, reabilitare şi modernizare iluminat şi transport public.

VIDEO AICI

2020 va aduce schimbări majore şi în ceea ce priveşte aspectul zonei centrale a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan. În primul rând, vor fi finalizate proiectele care vizează Piaţa Tricolorului şi Cinematograful independenţa. Apoi, în scurt timp, se va da ordin de începere a lucrărilor pentru Parcul Mitropoliei şi va fi atribuit contractul de execuţie pentru Piaţa Revoluţiei (scuarul din faţa Primăriei până la Casa de Cultură a Sindicatelor). A mai punctat edilul că se fac demersuri, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru construirea unei parcări subterane în perimetrul din faţa Cinematografului Independenţa.

Administraţia publică a municipiului Târgovişte va continua în 2020 procesul de modernizare a unităţilor de învăţământ, plus că vor intra în reabilitare, cu fonduri de la bugetul local, şcolile Tudor Vladimirescu, Vasile Cârlova şi Radu cel Mare – pentru care nu s-au mai putut obţine fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt incluse în programul de asfaltări zeci de străzi, între care şi artere importante de circulaţie, precum bulevardele Carol I, Mircea cel Bătrân, Libertăţii, Independenţei şi Calea Domnească.

Tot în 2020, spune primarul Daniel Cristian Stan, va fi definitivată centura municipiului Târgovişte, proiect împărţit în cinci loturi şi pentru care s-a finalizat licitaţia, urmând ca lucrările să înceapă imediat ce vremea va permite. Edilul este convins că, de data aceasta, nu vor mai apărea probleme în derularea acestei investiţii, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în anii trecuţi, astfel că, până în vară, covorul asfaltic va fi turnat integral pe cei aproximativ 15 km, iar pasajele rutiere vor fi gata, în proporţie de 90%, până la finalul anului 2020, în sensul că vor mai rămâne de executat în 2021 doar câteva lucrări la podul de la Teiş.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT