Connect with us

ADMINISTRAŢIE

2020, un an cu buget record pentru investiţii la Târgovişte. Sunt în derulare 76 de proiecte

Publicat

pe

2020 va fi un an cu investiţii record, un an care va marca un pas decisiv în procesul de dezvoltare şi modernizare a municipiului Târgovişte, un an în care schimbările vor fi evidente – a declarat, astăzi, primarul Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferinţe de presă.

În susţinerea afirmaţiilor sale, edilul a evidenţiat câteva cifre. Bugetul total pentru investiţii va fi de aproximativ 665 de milioane de lei şi este alcătuit din fonduri europene nerambursabile, sume prin PNDL, CNI, ANL, AFM, plus resurse financiare proprii. Banii vor fi utilizaţi pentru implementarea a 76 de proiecte, aflate în desfăşurare, în diferite stadii de execuţie. Primul obiectiv de investiţii va fi finalizat şi inaugurat chiar în această lună. Este vorba de Grădiniţa nr. 13, unde mai sunt de executat doar lucrările de amenajare a curţii şi locului de joacă.

Cât priveşte cele 11 proiecte derulate cu fonduri europene nerambursabile, cu o valoare totală de 290 de milioane de lei, primarul Daniel Cristian Stan a precizat că, în ultima parte a lunii decembrie, au fost semnate 3 noi contracte de finanţare (unul pentru skate parc, două pentru reabilitare term ică a unor blocuri de locuinţe) şi au mai rămas de contractat 4, respectiv cele pentru amenajare parc la Complexul de Nataţie, reabilitare şi modernizare iluminat şi transport public.

VIDEO AICI

2020 va aduce schimbări majore şi în ceea ce priveşte aspectul zonei centrale a municipiului Târgovişte – spune primarul Daniel Cristian Stan. În primul rând, vor fi finalizate proiectele care vizează Piaţa Tricolorului şi Cinematograful independenţa. Apoi, în scurt timp, se va da ordin de începere a lucrărilor pentru Parcul Mitropoliei şi va fi atribuit contractul de execuţie pentru Piaţa Revoluţiei (scuarul din faţa Primăriei până la Casa de Cultură a Sindicatelor). A mai punctat edilul că se fac demersuri, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru construirea unei parcări subterane în perimetrul din faţa Cinematografului Independenţa.

Administraţia publică a municipiului Târgovişte va continua în 2020 procesul de modernizare a unităţilor de învăţământ, plus că vor intra în reabilitare, cu fonduri de la bugetul local, şcolile Tudor Vladimirescu, Vasile Cârlova şi Radu cel Mare – pentru care nu s-au mai putut obţine fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt incluse în programul de asfaltări zeci de străzi, între care şi artere importante de circulaţie, precum bulevardele Carol I, Mircea cel Bătrân, Libertăţii, Independenţei şi Calea Domnească.

Tot în 2020, spune primarul Daniel Cristian Stan, va fi definitivată centura municipiului Târgovişte, proiect împărţit în cinci loturi şi pentru care s-a finalizat licitaţia, urmând ca lucrările să înceapă imediat ce vremea va permite. Edilul este convins că, de data aceasta, nu vor mai apărea probleme în derularea acestei investiţii, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în anii trecuţi, astfel că, până în vară, covorul asfaltic va fi turnat integral pe cei aproximativ 15 km, iar pasajele rutiere vor fi gata, în proporţie de 90%, până la finalul anului 2020, în sensul că vor mai rămâne de executat în 2021 doar câteva lucrări la podul de la Teiş.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa va avea curând una dintre cele mai moderne școli din județ

Publicat

pe

Schimbările sunt vizibile de la o zi la alta la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Primarul Constantin Ana spune că administraţia locală va implementa, în scurt timp, și un proiect care vizează sistematizarea curții acestei unități de învățământ, cu circuite mai eficiente și mult mai utile pentru elevi.

„Curând, foarte curând, vom avea în față cea mai modernă școală din județ, sper mult mai atrăgătoare pentru toți copiii din nordul județului, dar și pentru cadrele didactice de la școlile generale din zonă, care vor avea un motiv mai puțin să sfătuiască absolvenții clasei a VIII-a să opteze pentru liceele din alte orașe! La fel, vine momentul ca cei de la Titulescu să se ridice la înălțimea eforturilor noastre”, a punctat primarul Constantin Ana.

Proiectul de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa are o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au demarat în luna august 2020. Edilul își dorește ca investiția principală (etapa întâi) să fie gata până la debutul anul școlar 2021-2022.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT