Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, în procedură de expropriere

Publicat

pe

Primăria Târgovişte are în derulare procedura de expropriere pentru Casa de Cultură a Sindicatelor. în acest moment, se elaborează documentaţia tehnico-economică. Odată ce va fi finalizată şi apoi aprobată în Consiliul Local, se va produce exproprierea propriu-zisă.

Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că banii pentru despăgubire vor fi viraţi într-un cont, de unde vor putea fi ridicaţi de cei care vor dovedi că sunt proprietarii Casei de Cultură a Sindicatelor, având în vedere că este un litigiu cu acest obiect.

„Cred că este un moment important pentru orașul nostru la nivel de instituții, de clădiri emblematice, pentru că această Casă a Sindicatelor risca să se dărâme, să se deterioreze și mă bucur că am avut și inspirația, și curajul de a lua o asemenea decizie, care cred că este unicat în România”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Odată intrată în patrimoniul municipalităţii, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte va intra într-un program de reabilitare şi modernizare. Momentan, nu a fost identificată o sursă de finanţare nerambursabilă, însă, a punctat primarul Daniel Cristian Stan, pentru această investiţie merită chiar şi să fie contractat un credit de 10-15 milioane de lei, având în vedere că gradul de îndatorare al administraţiei publice locale este de doar 3%.

Reamintim faptul că, timp de mai mulţi ani, Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au încercat să realizeze un parteneriat cu cei care s-au declarat proprietari ai Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru reabilitarea şi modernizarea imobilului, însă nu s-a ajuns la un consens. Prin urmare, s-a ales calea exproprierii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 18 august 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 18.08.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordurilor de colaborare încheiate între A.J.V.P.S. Dâmbovița – gestionar Fond Cinegetic și Consiliul Local Voinești, cu privire la fondul cinegetic aflat pe proprietatea UAT Voinești;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea suspendării activității școlare, pentru anul 2022 – 2023, în unitățile de învățământ: Școala Gimnazială Gemenea Brătulești, str. Principală nr. 356, Școala Primară Izvoarele, Școala Gimnazială Suduleni;
3. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de expert evaluator ec. Balan Cristina Iuliana, pentru proprietățile imobiliare teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unor imobile – cota parte teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexei emise de ADI Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița cu nr. 15690 / 26.07.2022, pentru luna august 2022;
6. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT