Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, în procedură de expropriere

Publicat

pe

Primăria Târgovişte are în derulare procedura de expropriere pentru Casa de Cultură a Sindicatelor. în acest moment, se elaborează documentaţia tehnico-economică. Odată ce va fi finalizată şi apoi aprobată în Consiliul Local, se va produce exproprierea propriu-zisă.

Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că banii pentru despăgubire vor fi viraţi într-un cont, de unde vor putea fi ridicaţi de cei care vor dovedi că sunt proprietarii Casei de Cultură a Sindicatelor, având în vedere că este un litigiu cu acest obiect.

„Cred că este un moment important pentru orașul nostru la nivel de instituții, de clădiri emblematice, pentru că această Casă a Sindicatelor risca să se dărâme, să se deterioreze și mă bucur că am avut și inspirația, și curajul de a lua o asemenea decizie, care cred că este unicat în România”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Odată intrată în patrimoniul municipalităţii, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte va intra într-un program de reabilitare şi modernizare. Momentan, nu a fost identificată o sursă de finanţare nerambursabilă, însă, a punctat primarul Daniel Cristian Stan, pentru această investiţie merită chiar şi să fie contractat un credit de 10-15 milioane de lei, având în vedere că gradul de îndatorare al administraţiei publice locale este de doar 3%.

Reamintim faptul că, timp de mai mulţi ani, Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au încercat să realizeze un parteneriat cu cei care s-au declarat proprietari ai Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru reabilitarea şi modernizarea imobilului, însă nu s-a ajuns la un consens. Prin urmare, s-a ales calea exproprierii.

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Imagini de concept ale viitorului stadion din zona UM Gară

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini de concept ale stadionului care va fi construit la Târgoviște, în zona fostei unități militare de la gară, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții.

Studiul de fezabilitate și cele de specialitate sunt aproape gata, astfel că, în scurt timp, va fi demarată licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție – spune Alexandru Oprea.

Detalii despre investiție:
– 12.016 locuri în tribune acoperite (din care 262 – VIP, 92 – jurnaliști, 70 – persoane cu handicap)
– teren de antrenament
– drop-off autocare jucători
– parcări (inclusiv subterane și supraterane)
– spații verzi și zone de alimentație publică
– spații tehnice și pentru dotări specifice

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!