Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, în procedură de expropriere

Publicat

pe

Primăria Târgovişte are în derulare procedura de expropriere pentru Casa de Cultură a Sindicatelor. în acest moment, se elaborează documentaţia tehnico-economică. Odată ce va fi finalizată şi apoi aprobată în Consiliul Local, se va produce exproprierea propriu-zisă.

Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că banii pentru despăgubire vor fi viraţi într-un cont, de unde vor putea fi ridicaţi de cei care vor dovedi că sunt proprietarii Casei de Cultură a Sindicatelor, având în vedere că este un litigiu cu acest obiect.

„Cred că este un moment important pentru orașul nostru la nivel de instituții, de clădiri emblematice, pentru că această Casă a Sindicatelor risca să se dărâme, să se deterioreze și mă bucur că am avut și inspirația, și curajul de a lua o asemenea decizie, care cred că este unicat în România”, a spus edilul Daniel Cristian Stan.

Odată intrată în patrimoniul municipalităţii, Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte va intra într-un program de reabilitare şi modernizare. Momentan, nu a fost identificată o sursă de finanţare nerambursabilă, însă, a punctat primarul Daniel Cristian Stan, pentru această investiţie merită chiar şi să fie contractat un credit de 10-15 milioane de lei, având în vedere că gradul de îndatorare al administraţiei publice locale este de doar 3%.

Reamintim faptul că, timp de mai mulţi ani, Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au încercat să realizeze un parteneriat cu cei care s-au declarat proprietari ai Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru reabilitarea şi modernizarea imobilului, însă nu s-a ajuns la un consens. Prin urmare, s-a ales calea exproprierii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats