Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Senatorul Ţuţuianu îi face plângere penală preşedintelui CJ Dâmboviţa pentru abuz în serviciu

Publicat

pe

Un fapt nemaiîntâlnit se consumă acum în judeţul Dâmboviţa. Un eveniment care sfidează total regulile democraţiei. Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu a fost somat să părăsească biroul de parlamentar pe care îl ocupă la etajul 1 în sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Acţiunea de evacuare a fost declanşată de actualul preşedinte al CJ, Alexandru Oprea, care nu a mai vrut să prelungească contractul de închiriere. Gestul este unul fără precedent, pe care fostul lider al PSD Dâmboviţa îl cataloghează drept un abuz grosolan şi îl va trata ca atare.

„Sub pretextul că are nevoie de spațiu, securistul Oprea a dispus să nu fie prelungit contractul pentru cabinetul parlamentar pe care îl aveam în clădirea Consiliului Județean. Sunt singurul parlamentar în această situație. Spații similare dețin, la etajul 1 al CJD, deputații Rovana Plumb și Corneliu Ștefan.

Am fost și eu președinte al Consiliului Județean și nu mi-a trecut vreodată prin minte să fac așa ceva. Florin Popescu, de pildă, avea spațiu de birou parlamentar. Nici un preşedinte de CJ nu a făcut așa ceva. Este încă o premieră dezgustătoare pe care o bifează securistul.

Eu nu voi elibera sediul! Aștept ca securistul să-și mobilizeze oamenii și să procedeze la o evacuare nelegală. Îi voi face plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice (ca senator, eu nu mă reprezint pe mine însumi, ci pe alegători).

Ca formă de protest, îmi voi organiza audiențele în fața sediului CJD! Mi se pare cel mai democratic, cel mai transparent mod prin care pot să arăt micimea securistului. Sper că oamenii au înțeles ce-i poate pielea individului. Un gest ieftin al unui personaj ieftin, de care o să scăpăm în luna iunie. Gestul lui traduce, de altfel, disperarea unuia condamnat la izolare și, apoi, la dispariție din spațiul public.

Personal, voi continua să critic extrem de dur prestația acestui impostor la Consiliul Județean. E o datorie față de oamenii acestui județ. Nu putem permite, în 2020, o astfel de conduită la acest nivel.

Nu știu dacă domnul Ciolacu, președintele PSD, cel care militează pentru dialog și porți deschise, știe ce se întâmplă în Dâmbovița și dacă girează un astfel de comportament. Sunt curios de reacția pe subiect a foștilor colegi din PSD Dâmbovița, care-mi tot cer să le fiu alături”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Adrian Ţuţuianu.

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte, punct de vedere cu privire la dosarul achiziţiilor fictive

Publicat

pe

de

Pentru a curma orice supoziții eronate, Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința opiniei publice următoarele precizări:

Dosarul despre care se face referire în spațiul public este generat de o plângere formulată chiar de către Primăria Târgoviște, în anul 2017, în baza unui raport al Curții de Conturi. În cadrul plângerii, instituția noastră s-a și constituit parte civilă în vederea recuperării unui prejudiciu de 205.533 lei.

Singura măsură legală și normală era sesizarea Parchetului, demers pe care Primăria l-a inițiat imediat.

CITEŞTE ŞI: Trei persoane reţinute după percheziţiile efectuate la Primăria Târgovişte

Orice alte ipoteze răspândite în spațiul public, voit sau din ignoranță, pot induce în eroare opinia publică. Primăria Municipiului Târgoviște a procedat cu respectatea întocmai a procedurilor legale.

Îi asigurăm pe târgovișteni că această situație nu afectează în niciun fel activitatea administrației publice locale, iar zecile de investiții pe care le avem în derulare vor continua în același ritm susținut.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trei persoane reţinute după percheziţiile efectuate la Primăria Târgovişte

Publicat

pe

de

Anchetatorii dâmboviţeni au reţinut, astăzi – 20 februarie 2020, două femei şi un bărbat, angajaţi ai Primăriei Târgovişte, persoane bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Cei în cauză urmează să fie prezentaţi unității de parchet cu propuneri de măsuri preventive. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 191.896 de lei.

CITEŞTE ŞI: Primăria Târgovişte, punct de vedere cu privire la dosarul achiziţiilor fictive

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituție publică din Târgoviște, și-ar fi însușit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unității.

Pentru a justifica suma însușită, cei trei ar fi întocmit și folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziția unor bunuri consumabile și a unor produse de curățenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituției.

Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale și 77 de chitanțe aferente, aparent emise de societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în București, dar și de către o societate comercială din Târgoviște, unde aceasta avea calitatea de administrator”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Cu ocazia celor patru percheziţii efectuate, ieri, la Primăria Târgovişte şi la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au ridicat documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 și două unități de calculator.

„Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale, existând suspiciunea că persoanele bănuite și-ar fi însușit prin aceeași modalitate diverse sume și în perioada 2014-2015”, precizează sursa citată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT