Connect with us

ACTUALITATE

UPDATE: Percheziţii la şcoli şi primării din şapte comune din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: romanialibera.ro)

Nu doar la Primăria Vulcana Pandele au efectuat poliţiştii percheziţii în această dimineaţă, ci şi în alte şase comune din Dâmboviţa, mai precis la primării şi şcoli din comunele Hulubeşti, Ciocăneşti, Corneşti, Poiana, Potlogi şi Ulieşti.

Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane sunt suspectate de comiterea infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare. Dosarul în cauză este instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale.

Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de euro.

„Am văzut că sunt pe SICAP (Nota redacţiei: sistemul electronic de achiziţii publice), preţul era destul de bun, de ce să cheltui banii contribuabililor pe cine ştie ce firme, care aveau preţuri mai mari? Şi chiar m-au convins cu preţul”, a declarat, pentru MDI TV, Radu Vesile – primarul comunei Vulcana Pandele.

Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Medicamente la liber în România, interzise în Grecia! Riști amendă sau chiar închisoarea!

Publicat

pe

Este vremea concediilor și foarte mulți români aleg ca destinație de vacanță Grecia. Dar câți dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că unele medicamente care se eliberează fără rețetă în România sunt interzise in Grecia și că, dacă le ai în bagaj, ești amendat sau chiar poți să ajungi la închisoare?

Spre exemplu, potrivit Adevărul, sunt interzise Diazepam (Denumire comercială: Diazepam) și Tramadol (Denumire comercială: Tramadol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa), medicamente pentru care trebuie să prezinți prescripția eliberată de doctor. La fel trebuie procedat și în cazul antibioticelor. De asemenea, nu sunt permise deloc medicamentele care conțin codeină, inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal și siropurile de tuse pe bază de codeină. Această interdicție a intrat în vigoare în 2023.

„Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe, care precizează de asemenea și că nu ar trebui să plecăm din țară fără asigurare medicală de călătorie sau card european de sănătate.

Numărul pentru urgențe medicale în Grecia este 166.

Pe lângă medicamente, Grecia a introdus recent și reguli de conduită noi:
– Este interzisă mestecarea gumei pe stradă, sub sancțiunea unei amenzi considerabile.
– Femeile sunt rugate să nu poarte tocuri înalte în zonele cu lăcașe de cult, mănăstiri și schituri.
– Este interzisă aruncarea hârtiei igienice în vasul de toaletă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Finalizezi BAC-ul cu 10, primești abonament la UNTOLD!

Publicat

pe

Absolvenții care vor finaliza examenul de bacalaureat cu media 10 vor fi recompensați cu abonament General Access pentru cele patru zile de UNTOLD – anunță creatorii festivalului muzicalce se organizează la Cluj.

Brățara de acces va putea fi ridicată în baza unei dovezi (foaie matricolă, diplomă de Bacalaureat etc), din zona de „Acreditări”, la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca începând cu prima zi a festivalului UNTOLD.

Campania “Bac de 10” a ajuns la cea de-a 10-a ediție și este organizată cu sprijinul Kaufland România. În ultimii 9 ani, organizatorii UNTOLD au oferit acces gratuit și experiențe unice unui număr de peste 1.500 de absolvenți de 10.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite