Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Convulsiile din PSD Dâmboviţa au ecou în presa centrală

Publicat

pe

Problemele din PSD Dâmbovița au ajuns în atenția presei naționale. Agitația din filială este atent monitorizată, mai ales că, în ultimul timp, contradicțiile au alunecat pe panta violenţei verbale, cu tentă spre cea fizică.

Stiripesurse.ro a punctat astăzi starea de spirit de la Dâmbovița, faptul că, ieri, Rovana Plumb, lidera PSD Dâmboviţa, puternic contestată de mulți membri, și-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei.

Jurnaliștii de la renumitul portal de știri au amintit și de deputatul Corneliu Ștefan, cel care conduce gruparea revenirii PSD Dâmboviţa în matca firească. Se spune în articol că Rovana Plumb ar fi încercat o împăcare a tuturor taberelor combatante. Nu contestăm acest lucru, dar măsura, dacă a existat, a venit prea târziu.

Pe 19 ianuarie este clar că Rovana Plumb îl va înfrunta în această bătălie internă pentru șefia organizației pe deputatul Corneliu Ștefan, care a reușit să strângă de partea lui destule nume grele din PSD Dâmbovița.

„Rovana Plumb a venit cu o ofertă ca să împace aripile din filială: ea să fie în continuare președintele PSD Dâmbovița, deputatul Corneliu Ștefan să fie instalat la locale șeful Consiliului Județean, iar actualul șef de CJ, Alexandru Oprea, să primească un loc eligibil la parlamentare pentru un mandat de senator.

Corneliu Ștefan ar fi refuzat pentru moment oferta și vrea să candideze împotriva Rovanei Plumb la șefia organizației. Totul depinde de ce zice si «centrul». Dacă Marcel Ciolacu și Paul Stănescu îi dau undă verde să candideze, atunci Corneliu Ștefan o să intre în cursă. Dacă nu, înseamnă că Plumb are sprijinul conducerii centrale și are prima șansă”, au scris jurnaliştii de la stiripesurse.ro.

ACTUALITATE

Un pasionat de speologie a descoperit intrarea dinspre Moroeni în tunelul Izvor, detonată de Securitate

Publicat

pe

Foto: Constantin Stan
Foto: Constantin Stan

Un bărbat din Brașov, Constantin Stan, pasionat de natură, de speologie, pensionar militar, s-a angajat într-o misiune dificilă, dar extrem de captivantă. Aceea de a decoperta intrarea dinspre Moroeni în tunelul Izvor, săpat pe sub muntele Paduchiosu până la Sinaia.

Inimosul brașovean a reușit să găsească gura tunelului astupată în anii 80 de Securitate. Tunelul urma să unească feroviar Valea Ialomiței cu Valea Prahovei. Conducerea Căilor Ferate Române a decis, în 1913, să lege Bucureștiul de Sinaia, prin Titu-Târgoviște-Pietroșita. Lucrările i-au fost încredințate renumitului inginer Julius Berger, iar tunelul urma să aibă o lungime de 5.818 metri. Investiția a fost părăsită în perioada Primului Război Mondial și reluată în 1938. Ulterior, trupele germane de ocupație au preluat șantierul de la tunelul Izvor, fiind interesate să îl execute total. Se pare că nemții au lucrat cel mai mult la acest tunel. Evident, finalul războiul a prins tunelul Izvor neterminat.

Foto: Constantin Stan

Foto: Constantin Stan

În 1985, gura de intrare de la Cărpiniș, Moroeni, a fost blocată, spun oamenii locului, la ordinul Elenei Ceaușescu. Se vorbea atunci că ceva a speriat-o îngrozitor, de a trimis Securitatea pentru a detona intrarea. Acum, brașoveanul Constantin Stan dorește să redeschidă acest tunel. Primii pași au fost deja făcuți. Intrarea de la Cărpiniș – Moroeni a fost descoperită. Constantin Stan vrea să meargă mai departe. Se pare că în tunel, în partea dinspre Dâmbovița, există o locomotivă abandonată, un prototip de o imensă valoare. Vom reveni cu un amplu material despre demersurile întreprinse de Constantin Stan pe lângă autorități.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Țuțuianu: Regret că mulți din PSD văd în PRO România dușmanul lor nr. 1

Publicat

pe

La un an de la alegerile europarlamentare, senatorul Adrian Țuțuianu, președintele PRO România Dâmbovița, face o analiză la rece a acestei perioade din punct de vedere politic. Fostul președinte al PSD Dâmbovița nu o trece cu vederea pe Rovana Plumb, cea care a condus o vreme organizația, prima pe lista de europarlamentari a PSD și care, de la eliminarea sa de la conducerea PSD Dâmbovița, nu a mai pus piciorul în județ. Din textul senatorului Țuțuianu emană o stare de dezamăgire generată se pare de unii dintre foștii colegi din PSD, care încercă să îi faulteze activitatea politică în județ.

„A fost momentul în care PRO România s-a validat ca partid politic, în urma unui scrutin electoral. Am reușit să obținem două posturi de europarlamentar și un scor național de 6,5%, în condițiile în care eram doar o mână de oameni, fără organizații în majoritatea județelor/localităților. Aveam doar entuziasm și mult curaj de a spune lucrurilor pe nume.

În Dâmbovița, am obținut un scor aproape dublu, în aceleași condiții severe: două partide mari (PSD și PNL) cu mulți bani, cu mulți primari, cu mulți oameni în instituții.

A fost momentul căderii groaznice a marelui PSD. O cădere pe care, personal, am anticipat-o cu precizie și pe care, în cvasitotalitatea lor, foștii mei colegi au ignorat-o sau au așteptat-o cu resemnare. Lașitatea multora dintre ei i-a costat acel rezultat din 26 mai 2019.

Cum s-a ajuns acolo nu mai e cazul să repet, am spus-o de o mie de ori. Pe scurt: politica falimentară de cadre a lui Liviu Dragnea, apetența pentru oameni fără coloană vertebrală în dauna celor care-i spunea adevărul în față, alegerea Rovanei Plumb drept cap de listă, toxicitatea pe care o emanau liderii PSD.

În Dâmbovița – dezastru. S-o ai pe Rovana Plumb cap de listă la nivel național și președinte de organizație și să obții cel mai mic scor din istoria PSD e chestiune de Cartea Recordurilor. Se pare că cei din PSD nu prea au înțeles mare lucru din ce li s-a întâmplat acum un an. Preferă să se mintă singuri („a fost o întâmplare”) și acționează în continuare, unii dintre ei, ca și cum ar fi stăpâni de oameni, proprietari de localități.

În Dâmbovița, sunt obligat să constat cu regret că mulți din PSD trăiesc și astăzi în „epoca Plumb” și văd în PRO România dușmanul lor politic nr. 1 și nu pe adversarul natural care e PNL. Recent, două personaje responsabile de activitatea politică pe Valea Dâmboviței și-au permis să amenințe membri din PRO România pentru „vina” de a-și organiza filiale în localitățile lor. Le atrag atenția celor doi că, foarte curând, vor avea o reacție din partea mea și le voi aminti câtă valoare au și cât caracter. Ei fac parte din șerpii pe care-i crește PSD în curte, sperând să-i muște doar pe vecini. Dar știți învățătura”, a scris senatorul Țuțuianu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!