Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa: Nu-l evacuez pe Ţuţuianu din clădire, îl trimit la etajul 5!

Publicat

pe

Între senatorul Adrian Ţuţuianu, fost lider al PSD Dâmboviţa, şi Alexandru Oprea, preşedinele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, se pare că nu mai există nicio portiţă de reconciliere. Asta s-ar putea spune după ce şeful CJ a decis că parlamentarul PRO România trebuie să părăsească biroul pe care îl ocupă la etajul 1 al clădirii proprietate a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Dacă stăm să ne gândim bine, obiectiv, pentru ceea ce a făcut pentru partidul care conduce astăzi Dâmboviţa, pentru destui oameni din PSD, pentru cetăţenii acestui judeţ, nici nu ar fi trebuit să se pună problema evacuării lui Ţuţuianu dintr-un birou destinat activităţii de demnitar al statului român. Dar, cum Alexandru Oprea nu este Papa de la Roma, când este vorba de ambiţie, de orgolii, de răzbunare, nimic nu mai contează. Ura este o tară, care, din păcate, îi strică pe mulţi politicieni.

Sandu Oprea a spus astăzi că vrea să-l mute pe senatorul Adrian Ţuţuianu la etajul 5 al CJ, unde ar fi avut şi Florin Popescu cabinet de parlamentar. Preşedintele Oprea nu admite ca liderul PRO România să ocupe o încăpere mai mare decât biroul de şef al judeţului! A găsit şi o motivaţie cu iz de pertinenţă: are destule servicii care au nevoie de mai mult spaţiu de mişcare, iar cabinetul lui Ţuţuianu ar fi tocmai bun.

Scandalul escaladează, iar aceste lucruri, fie vorba între noi, nu sunt privite cu ochi buni de către electorat, de către dâmboviţenii care nu mai înţeleg, până la urmă, care sunt rosturile politicii. Văzând atâta încordare şi atâtea consum de energie pentru eliminarea lui Ţuţuianu de la etajul 1 al CJ, te gândeşti că oamenii ăştia l-ar trimite pe senatorul PRO România chiar şi în exil, dacă legea le-ar permite.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PSD a adus peste 10 miliarde de euro în Dâmbovița, în 3 ani. PNL, zero investiții

Publicat

pe

Liderul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean, a venit astăzi în faţa jurnaliștilor pentru a prezenta, bazându-se pe cifre, pe date concrete, o comparație între ceea ce a realizat PSD în ultimii trei ani de guvernare şi ceea ce au făcut liberalii instalaţi la putere în urmă cu 1 an, adică aproape nimic în plan investiţional economic şi social. Afirmă Corneliu Ştefan că datele prezentate reprezintă panoul clar, diferenţa dintre demagogia PNL şi lucrurile reale, realizările social-democraţilor.

„Trebuie să le spunem acestor băieţi veseli care astăzi conduc România câteva lucruri dureroase. Să le amintim faptul că ei au închis şcolile, au închis pieţele, au închis grădiniţele, au închis toate firmele cu obiect de activitate HoReCa. Au închis ţara, au închis judeţul Dâmboviţa. Nu au un plan de măsuri concrete”, a precizat liderul social democrat.

În 2017, când PSD se afla la guvernare, rata de creştere a economiei era de 7,1%, iar astăzi, sub ocârmuirea PNL, România este deja pe minus cu 4,6%. Produsul intern brut, de asemenea, a scăzut de la 223 miliarde de euro în 2019, când PSD a plecat de la guvernare, la 215 miliarde în prezent. Deficitul bugetar în 2016 era de 2,4%, a urcat la 2,8% în 2019, iar acum, în 2020, este 9,4%.

Cifrele sunt în continuare ameţitătore şi arată clar incapacitatea puterii liberale de a gestiona problemele economice şi sociale ale României.

Social-democraţii, spune Corneliu Ştefan, cât timp au fost la putere, au mărit salariul minim pe economie de la 875 de lei la 1.263 de lei. Liberalii au adăugat la acest capitol zero lei! Punctul de pensie a crescut de la 871 de lei la 1.265 de lei.

„Guvernul liberal nu numai că nu a mărit punctul de pensie dar nici măcar nu respectă legea prin care punctul de pensie ar fi trebuit să crească. Guverrnul PSD a mărit alocaţia copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Liberalii nu vor să aplice legea prin care alocaţia trebuia să se dubleze. Guvernul PNL ne anunţă că dublarea alocaţiilor se va realiza în cinci etape. De când o să înceapă, cum se va face, care vor fi acele perioade, nu se ştie”, a mai adăugat liderul PSD Dâmboviţa.

Cartea albă a guvernării social-democrate expusă de Corneliu Ştefan este încărcată cu dovezi concrete ale implicării PSD în viaţa economică şi socială a ţării, în găsirea unor soluţii de stopare a sărăciei, de realizare a unor proiecte edilitare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală care a fost total blocat de puterea liberală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mărturisit că, în cei trei ani de guvernare PSD, 2016-2019, în judeţul Dâmboviţa, au intrat, prin contracte de investiţii în domeniul public, peste 10 miliarde de euro, proiectele fiind derulate prin PNDL 1 şi 2, programe naţionale de dezvoltare locală create şi implementate cu succes de Partidul Social Democrat.

„În judeţul Dâmboviţa au fost finanţate prin PNDL 1 şi PNDL 2 lucrările de reabilitare şi modernizare a 37 de drumuri judeţene, 113 instituţii de învăţământ, 128 de poduri şi drumuri locale au beneficiat de acelaşi tip de lucrări.

Au mai fost construite de la zero, dispensare, altele au fost modernizate şi dotate. S-au materializat 42 de proiecte de execuţie pentru lucrări la reţele de apă şi de canalizare. PNL nu a reuşit să ducă la capăt nici un proiect de acest tip, ba chiar a oprit finanţările pe PNDL”.

Preşedintele PSD Dâmboviţa a criticat şi programul de guvernare al PNL, pe care l-a numit a fi o gogoaşă electorală, fără sustenabilitate, fără surse, fără resurse.

„PNL vine în faţa oamenilor cu minciuni, cu populisme, crezând că poate păcăli cetăţenii, că le poate deturna atenţia de la dezastrul pe care l-au provocat şi că pot lua voturile necesare pentru menţinerea la putere a acestei găşti numită dreapta unită. Oameni care nu au nicio legătură cu poporul. Oameni care nu au putut să vină în faţa dâmboviţenilor cu proiecte concrete”, a declarat Corneliu Ştefan.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Parcul din zona Dâmboviţa Mall va avea peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic

Publicat

pe

Proiectul de amenajare a parcului din zona Gării Târgovişte a ajuns la faza de așternere a rulourilor de gazon – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se plantează aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Sistemul automat de irigații este finalizat. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, sursa de finanțare este asigurata prin fonduri europene nerambursabile, iar lucrările vor fi finalizate în următoarele 30 de zile”, precizează primarul municipiului Târgoviște.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!