Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Scandalul mocneşte! Dâmboviţa a devenit groapă de gunoi pentru alte judeţe!

Publicat

pe

Sursa foto: mditv.ro

Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, a recunoscut că au fost aduse în judeţ deşeuri menajere din zonele limitrofe. Şi lucrul acesta s-a întâmplat în condiţiile în care, de mai multă vreme, autorităţile atrag atenţia asupra faptului că depozitele de la Aninoasa şi Titu sunt pline ochi şi nu vor mai putea prelua gunoiul.

Ba mai mult, a apărut şi un litigiu între administraţia publică de la Titu şi Consiliul Judeţean, în care, pe bună dreptate, edilii oraşului nu au vrut să mai accepte extinderea depozitului de deşeuri în acea zonă. Primăria Titu a solicitat anumite condiţii şi facilităţi pentru cetăţenii oraşului, în cazul în care îşi vor da acordul pentru mărirea gropii de gunoi. Lucru pe care mai marii judeţului l-au trecut cu vederea. Litigiul se află acum pe masa judecătorilor. Şi, după ce că există atâtea probleme, hodoronc-tronc, operatorul care administrerează groapa de gunoi de la Aninoasa şi-a permis să aducă deşeuri din alte zone ale ţării. Ca la el acasă!

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a recunoscut acest fapt dar nu s-a arătat suficient de indignat pentru o astfel de neregulă mare cât roata de căruţă. Dacă până nu demult se vorbea prin CJ chiar de rezilierea contractului cu acest operator, acum situaţia pare mai bândă, se trec cu vederea unele gafe, pare, de teamă că nu ar mai avea cine gestiona gropile de gunoi. Adică, mai închidem ochii, că nu avem încotro.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomnunitară ADI Salubritate ar fi trebuit să urmărească, prin agenţii proprii, cum stau lucrurile prin ograda operatorului şi dacă nu cumva este adus în Dâmboviţa gunoiul de pe alte meleaguri. Aşa după cum a precizat în ultima conferinţă de presă preşedintele CJ, operatorul, legal, nu ar fi putut să importe cele 500 tone de deşeuri (asta se cunoaşte oficial!) fără acordul ADI. Şi, din câte ştie şeful judeţului, această asociaţie nu şi-a pus avizul, dar nici nu pare că a urmărit cu atenţie ce intră pe rampa de la Aninoasa. Este pe undeva o scăpare. Ceva pluteşte în ceaţă! Situaţia este una deosebit de gravă, dar se încearcă, româneşte, aşezarea batistei pe ţambal şi diminuarea scandalului.

Ne-a spus Alexandru Oprea că există o pedeapsă pentru greşeală, s-a hotărât majorarea redevenţei lunare cu 10 procente. O mângiere pe săracul umăr al operatorului şi care nu exclude posibilitatea de a mai aduce gunoi din judeţele limitrofe. Să nu îl supărăm. Putea să fi adus şi 10 mii de tone de gunoi. Cine ştie. Trebuie să-i tolerăm abuzurile mai mari sau mai mici, fiindcă ne poate lăsa cu gunoiul la poartă.

Aşa că se caută o soluţie, după cum a spus şeful judeţului, de a se aplica sancţiuni gradual. Şi de treaba asta se va ocupa Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Salubritate. Şefii acestui for de interes judeţean nu au prezentat deocamdată nici un punct de vedere. De fapt, cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară, ADI Apă şi ADI Salubritate, despre care conducerea judeţului spune că sunt cu treaba lor, nu prea comunică în spaţiul public despre ceea ce fac pe acolo.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fostul primar al Pucioasei se luptă să blocheze comerţul civilizat în oraş!

Publicat

pe

de

Dănuţ Bădău - fost primar oraş Pucioasa (Sursa foto: Dambovita la zi)

Situaţie tensionastă, generatoare de stres la Primăria Pucioasa, din cauza fostului edil – Dănuţ Bădău, care a pornit împotriva administraţiei publice un adevărat război. După cum ne precizează actualul primar – Cnstantin Ana, Bădău a formulat 14 cereri de chemare în judecată, în nume propriu sau în calitate de administrator al SC VULCAN BD SRL ori ca reprezentant al Asociaţiei pentru civism edilitar din România.

„În anul 2017, în calitate de persoană fizică, cât și în calitate de reprezentant al Asociaţiei pentru civism edilitar din România, a solicitat prin cererea de chemare în judecată ce formează obiectul dosarului nr. 1566/120/2017, instanței de judecată următoarele:

– să se constate nelegalitatea Dispoziției Primarului privind convocarea Consiliului Local al Orașului Pucioasa în ședința de îndată din 10.11.2016, cu următoarea ordine de zi:
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea introducerii în inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al UAT-ului Orașul Pucioasa, aprobat conform HCL nr. 77/30.10.2001 a unui teren în suprafață de 643 mp situat în Pucioasa, str. Republicii;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea menținerii imobilului situat în Pucioasa, str. Republicii, nr. 83 având destinația magazin miniMax Discount, construit în baza Autorizației nr. 82/16.06.2006, Autorizație de construire anulată prin Decizia nr. 991/10.09.2008 și emiterea unei autorizații de construire în vederea intrării în legalitate;

Constantin Ana – primar oraş Pucioasa

– să se constate nelegalitatea HCL nr. 188/10.11.2016 privind aprobarea introducerii în inventarul bunurilor care aparțin domeniului privat al u.a.t. Orașul Pucioasa a unui teren în suprafață de 643 mp situat în Pucioasa, str. Republicii;

– să se constate nelegalitatea HCL nr. 189/10.11.2016 privind aprobarea menținerii imobilului situat în Pucioasa, str. Republicii, nr. 83 având destinația magazin MiniMax Discount, construit în baza Autorizației nr. 82/16.06.2006, Autorizație de construire anulată prin Decizia nr. 991/10.09.2008 și emiterea unei autorizații de construire în vederea intrării în legalitate;

– să se constate nelegalitatea Certificatului de urbanism nr. 227/14.11.2016 emis în scopul intrării în legalitate și amenajare magazin Penny Market;

– să se constate nelegalitatea Procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 7/14.11.2016 emis de Primarul Orașului Pucioasa prin care s-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, așa cum reiese din adresa nr. 49988/29.11.2016 emisă de Inspectoratul Județean în Construcții Dâmbovița”, precizează primarul Constantin Ana.

Astăzi – 23 ianaurie 2020, la Pucioasa s-a executat o expertiză topografică, urmând să se identifice şi să se reprezinte în schiţă de plan terenul în suprafaţă de 6.150 mp din domeniul de administrare UNCAP, afectat Hotelului Ceres şi Bazei de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, cât şi terenul transmis de Consiliul Local Pucioasa societăţii SRL Magnum Dezvoltare, pentru edificarea supermarketului „Mini-Max Discount”.

Primarul Constantin Ana ne-a spus, cu mâhnire, că „scopul final al acțiunilor întreprinse de Dănuţ Bădău este același ca și în ultimii 8 ani, și anume, blocarea comerțului civilizat în orașul Pucioasa”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa va instala, cu fonduri europene, un sistem de iluminat public performant

Publicat

pe

Administraţia oraşului Pucioasa a pornit în noul an într-un ritm optimist, susţinut de o serie de realizări în plan socio-edilitar aflate în curs de materializare. Astăzi – 23 ianuarie 2020, la sediul Primăriei Pucioasa, a fost semnat încă un proiect cu finanţare europeană, care vizează îmbunătăţirea nivelului de trai al celor care trăiesc aici, civilizaţie, mai multe oportunităţi pentru transformarea Pucioasei într-un oraş european, într-o adevărată staţiune balneo-climaterică. Este cel de-al 11-lea proiect cu finanţare europeană la care s-a finalizat evaluarea şi s-a ajuns în faza de contractare – după cum a precizat edilul Constantin Ana.

La eveniment, alături de primarul Pucioasei şi de ceilalţi membri ai echipei de implementare, s-a aflat Liviu Muşat – directorul ADR Sud Muntenia, care a mărturisit, înainte de semnarea contractului de finanţare, că vine cu plăcere la Pucioasa, în judeţul Dâmboviţa, unde se află în derulare o mulţime de proiecte cu finanţare europeană. Mai mult, a precizat Liviu Muşat, este prima vizită de lucru în regiunea de competenţă a ADR Sud Muntenia pe care o întreprinde în anul 2020.

„Acest al 11-lea proiect pe care îl implementăm în oraşul nostru are în vedere realizarea unui sistem de iluminat eficient. Este un proiect de care are nevoie urbea noastră. Este un proiect care ţine de normalitate, de civilizaţie. Se are în vedere reducerea consumului de energie electrică cu cel puţin 50%.

Mai mult decât atât, este vorba de un sistem performant de telegestiune. Practic, vom monta lămpi inteligente, cu o putere pornind de la 26 waţi la 151 waţi. Sistemul este în aşa fel gândit încât intensitatea luminii să fie controlată, să se ţină cont de mai mulţi factori, cum ar fi: traficul de persoane, de autovehicule, condiţiile meteorologice, luminozitatea din orice moment al zilei. Repet, pornind de la eficienţă şi reducerea consumului de energie electrică”, a precizat Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Noul sistem inteligent de iluminat public, format din peste 2.000 de lămpi speciale, va fi instalat pe o distanţă de 55 km. A mai spus primarul de la Pucioasa că nu a fost prinsă în acest proiect zona Muşa, pe DJ 710, dar lucrurile nu vor rămâne aşa, urmând ca şi aici să se realizeze iluminatul public inteligent, printr-o investiţie asigurată de la bugetul local.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, s-a arătat încântat de faptul că edilii Pucioasei sunt perseverenţi, angrenaţi în acest efort considerabil privind atragerea fondurilor europene pentru materializarea unor proiecte de interes cetăţenesc, de modernizare a infrastructurii locale, în ton cu cerinţele europene.

„Acest proiect nu este neapărat important prin valoare, ci prin ceea ce reprezintă pentru oraşul Pucioasa, pentru că va veni să completeze, într-un mod fericit, celelalte proiecte legate de problemele urbanistice ale oraşului Pucioasa. Proiectul va avea o componentă importantă de reducere a consumului de energie electrică şi, implicit, a cheltuielilor cu iluminatul public.

Ne-am bucurat să vedem această implicare a edililor din Pucioasa pentru implementarea unor proiecte cu finanţare europeană. Vrem să vedem acest tip de preocupare şi în alte locuri. Sperăm ca exemplul dumneavoastră să se propage în cât mai multe unităţi administrativ-teritoriale din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia”, a declarat Liviu Muşat.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT