Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Scandalul mocneşte! Dâmboviţa a devenit groapă de gunoi pentru alte judeţe!

Publicat

pe

Sursa foto: mditv.ro

Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, a recunoscut că au fost aduse în judeţ deşeuri menajere din zonele limitrofe. Şi lucrul acesta s-a întâmplat în condiţiile în care, de mai multă vreme, autorităţile atrag atenţia asupra faptului că depozitele de la Aninoasa şi Titu sunt pline ochi şi nu vor mai putea prelua gunoiul.

Ba mai mult, a apărut şi un litigiu între administraţia publică de la Titu şi Consiliul Judeţean, în care, pe bună dreptate, edilii oraşului nu au vrut să mai accepte extinderea depozitului de deşeuri în acea zonă. Primăria Titu a solicitat anumite condiţii şi facilităţi pentru cetăţenii oraşului, în cazul în care îşi vor da acordul pentru mărirea gropii de gunoi. Lucru pe care mai marii judeţului l-au trecut cu vederea. Litigiul se află acum pe masa judecătorilor. Şi, după ce că există atâtea probleme, hodoronc-tronc, operatorul care administrerează groapa de gunoi de la Aninoasa şi-a permis să aducă deşeuri din alte zone ale ţării. Ca la el acasă!

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a recunoscut acest fapt dar nu s-a arătat suficient de indignat pentru o astfel de neregulă mare cât roata de căruţă. Dacă până nu demult se vorbea prin CJ chiar de rezilierea contractului cu acest operator, acum situaţia pare mai bândă, se trec cu vederea unele gafe, pare, de teamă că nu ar mai avea cine gestiona gropile de gunoi. Adică, mai închidem ochii, că nu avem încotro.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomnunitară ADI Salubritate ar fi trebuit să urmărească, prin agenţii proprii, cum stau lucrurile prin ograda operatorului şi dacă nu cumva este adus în Dâmboviţa gunoiul de pe alte meleaguri. Aşa după cum a precizat în ultima conferinţă de presă preşedintele CJ, operatorul, legal, nu ar fi putut să importe cele 500 tone de deşeuri (asta se cunoaşte oficial!) fără acordul ADI. Şi, din câte ştie şeful judeţului, această asociaţie nu şi-a pus avizul, dar nici nu pare că a urmărit cu atenţie ce intră pe rampa de la Aninoasa. Este pe undeva o scăpare. Ceva pluteşte în ceaţă! Situaţia este una deosebit de gravă, dar se încearcă, româneşte, aşezarea batistei pe ţambal şi diminuarea scandalului.

Ne-a spus Alexandru Oprea că există o pedeapsă pentru greşeală, s-a hotărât majorarea redevenţei lunare cu 10 procente. O mângiere pe săracul umăr al operatorului şi care nu exclude posibilitatea de a mai aduce gunoi din judeţele limitrofe. Să nu îl supărăm. Putea să fi adus şi 10 mii de tone de gunoi. Cine ştie. Trebuie să-i tolerăm abuzurile mai mari sau mai mici, fiindcă ne poate lăsa cu gunoiul la poartă.

Reclama

Aşa că se caută o soluţie, după cum a spus şeful judeţului, de a se aplica sancţiuni gradual. Şi de treaba asta se va ocupa Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Salubritate. Şefii acestui for de interes judeţean nu au prezentat deocamdată nici un punct de vedere. De fapt, cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară, ADI Apă şi ADI Salubritate, despre care conducerea judeţului spune că sunt cu treaba lor, nu prea comunică în spaţiul public despre ceea ce fac pe acolo.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite