Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Scandalul mocneşte! Dâmboviţa a devenit groapă de gunoi pentru alte judeţe!

Publicat

pe

Sursa foto: mditv.ro

Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, a recunoscut că au fost aduse în judeţ deşeuri menajere din zonele limitrofe. Şi lucrul acesta s-a întâmplat în condiţiile în care, de mai multă vreme, autorităţile atrag atenţia asupra faptului că depozitele de la Aninoasa şi Titu sunt pline ochi şi nu vor mai putea prelua gunoiul.

Ba mai mult, a apărut şi un litigiu între administraţia publică de la Titu şi Consiliul Judeţean, în care, pe bună dreptate, edilii oraşului nu au vrut să mai accepte extinderea depozitului de deşeuri în acea zonă. Primăria Titu a solicitat anumite condiţii şi facilităţi pentru cetăţenii oraşului, în cazul în care îşi vor da acordul pentru mărirea gropii de gunoi. Lucru pe care mai marii judeţului l-au trecut cu vederea. Litigiul se află acum pe masa judecătorilor. Şi, după ce că există atâtea probleme, hodoronc-tronc, operatorul care administrerează groapa de gunoi de la Aninoasa şi-a permis să aducă deşeuri din alte zone ale ţării. Ca la el acasă!

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a recunoscut acest fapt dar nu s-a arătat suficient de indignat pentru o astfel de neregulă mare cât roata de căruţă. Dacă până nu demult se vorbea prin CJ chiar de rezilierea contractului cu acest operator, acum situaţia pare mai bândă, se trec cu vederea unele gafe, pare, de teamă că nu ar mai avea cine gestiona gropile de gunoi. Adică, mai închidem ochii, că nu avem încotro.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomnunitară ADI Salubritate ar fi trebuit să urmărească, prin agenţii proprii, cum stau lucrurile prin ograda operatorului şi dacă nu cumva este adus în Dâmboviţa gunoiul de pe alte meleaguri. Aşa după cum a precizat în ultima conferinţă de presă preşedintele CJ, operatorul, legal, nu ar fi putut să importe cele 500 tone de deşeuri (asta se cunoaşte oficial!) fără acordul ADI. Şi, din câte ştie şeful judeţului, această asociaţie nu şi-a pus avizul, dar nici nu pare că a urmărit cu atenţie ce intră pe rampa de la Aninoasa. Este pe undeva o scăpare. Ceva pluteşte în ceaţă! Situaţia este una deosebit de gravă, dar se încearcă, româneşte, aşezarea batistei pe ţambal şi diminuarea scandalului.

Ne-a spus Alexandru Oprea că există o pedeapsă pentru greşeală, s-a hotărât majorarea redevenţei lunare cu 10 procente. O mângiere pe săracul umăr al operatorului şi care nu exclude posibilitatea de a mai aduce gunoi din judeţele limitrofe. Să nu îl supărăm. Putea să fi adus şi 10 mii de tone de gunoi. Cine ştie. Trebuie să-i tolerăm abuzurile mai mari sau mai mici, fiindcă ne poate lăsa cu gunoiul la poartă.

Aşa că se caută o soluţie, după cum a spus şeful judeţului, de a se aplica sancţiuni gradual. Şi de treaba asta se va ocupa Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADI Salubritate. Şefii acestui for de interes judeţean nu au prezentat deocamdată nici un punct de vedere. De fapt, cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară, ADI Apă şi ADI Salubritate, despre care conducerea judeţului spune că sunt cu treaba lor, nu prea comunică în spaţiul public despre ceea ce fac pe acolo.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Pucioasa nu vor mai avea probleme cu apa potabilă

Publicat

pe

Pe rețeaua care alimentează orașul Pucioasa și comunele Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi curge, de astăzi – 1 iunie, apă din munte. Oamenii au scăpat, în sfârșit, de coșmarul care îi bântuia de ani și ani – lipsa apei potabile de calitate. În scurt timp, vor și racordate la acest sistem de distribuție comunele Bezdead și Glodeni, cea din urmă parțial.

„La mai bine de 3 ani de la apariția acestei idei, am ajuns în clipa în care putem spune, cu satisfacție, că am reușit! Am ținut să marcăm acest moment alături de reprezentanții Companiei de Apă, împreună cu edilii localităților Brănești, Vulcana Pandele și Vulcana Băi, avându-l alaturi și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, instituție care ne-a fost un partener de nădejde în acest proiect important și căruia îi mulțumim pentru implicare.

Această investiție, de aproximativ 1,5 milioane lei, a cărei recepție am efectuat-o acum câteva săptămâni, a reușit să ne aducă în oraș o apă de o calitate incontestabilă, dovedită prin analizele pe care le facem permanent!

Vă îndemn, vă sfătuiesc și chiar vă rog să renunțați la teamă și să consumați apa de la robinet!

Probabil că va mai dura puțin până în momentul în care rezerva de apă de la Mușa va pierde orice urmă a apei din lacul de acumulare, însă a venit momentul să ne întoarcem la sursa clasică pentru apa de băut: apa ce ajunge în casele noastre, ale tuturor!”, este mesajul primarului Constantin Ana.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște va acorda „ajutor de bonă” pentru copiii preșcolari

Publicat

pe

Consiliul Local Municipal Târgoviște a aprobat, în ședința ordinară a lunii mai, acordarea unor „ajutoare de bonă”, lunar, părinților care au în întreținere copii de vârstă preșcolară.

Pot beneficia de sprijin persoanele ale căror venituri sunt de până la 3.500 de lei per membru de familie, după cum urmează:
– până la 2.100 lei: 710 lei;
– de la 2.101 lei până la 2.500 lei: 550 lei;
– de la 2.501 lei până la 3.000 lei: 390 lei;
– de la 3.001 lei până la 3.500 lei: 250 lei.

Ajutorul financiar pentru plata bonei se acordă, la cerere, pentru fiecare copil de vârstă preșcolară.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!