Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Managerul Spitalului municipal Feteşti s-a aflat timp de 3 ani în incompatibilitate!

Publicat

pe

Sursa foto: https://infoialomita.ro/

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că managerul Spitatului municipal ”Anghel Saligny” Fetești, județul Ialomița, s-a aflat timp de mai bine de 3 ani în stare de incompatibilitate. Potrivit ANI, în perioada 7 iunie 2016-24 septembrie 2019, Nicolae Dugală a exercitat și deținut simultan şi alte două calităţi: administrator în cadrul unei societăți comerciale (07 iunie 2016 – 06 iunie 2019) şi expert contabil în cadrul cabinetului individual expert contabil (07 iunie 2016 – 24 septembrie 2019).

Nicolae Dugală nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

ACTUALITATE

Expoziția itinerantă „In memoriam preot-profesor Gheorghe I. Cotenescu” ajunge la Oradea

Publicat

pe

Sursa foto: Oradea în imagini

Joi – 3 decembrie, publicistul Radu Petrescu Muscel va vernisa, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” din Oradea, cea de-a 12-a expoziție itinerantă de fotografie – ultima din acest an, proiect pe care l-a inițiat în luna iulie din dorința de a aduce în atenția publicului oameni și evenimente cărora nu li se dă atenție în manualele de istorie, între care și bunicul său – preotul militar Gheorghe I. Cotenescu. Până acum, au fost organizate astfel de evenimente în Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Pitești, București și Iași.

Sursa foto: mărturisitorii.ro

Expoziția de la Oradea – „In memoriam. 55 de ani de la trecerea în veșnicie a preotului profesor căpitan Gheorghe I. Cotenescu” – cuprinde 30 de fotografii din colecția personală Radu Petrescu Muscel, este dedicată „vieții și faptelor eliberatorilor Bihorului, din primăvara anului 1919” și va fi deschisă pentru public în perioada 4 – 13 decembrie, între orele 10:00-17:00. Ca preot militar, Gheorghe I. Cotenescu a oficiat, în aprilie 1919, slujba din noaptea de Înviere alături de preoții din Beiușul eliberat de Armata Română, în urma ofensivei lansate în Munții Apuseni împotriva trupelor lui Béla Kun.

Radu Petrescu Muscel ne-a mărturisit că va continua proiectul și anul viitor. Speră să găsească înțelegere și sprijin și în Dâmbovița, județul natal al bunicului său.

Foto, de la stânga la dreapta: General Gh. Dabija, General Gh. Rasoviceanu, Preot capitan Gh. Cotenescu

Citește în continuare

ACTUALITATE

1 decembrie este ziua care ne amintește că România și-a îndeplinit un ideal

Publicat

pe

de

Dragi români,
1 decembrie este despre fiecare dintre noi – este ziua care ne amintește că România și-a îndeplinit un ideal la care a visat de veacuri.

1 decembrie este un moment de bilanț, de reflecție, în care ne încărcăm cu speranța că Națiunea va avea un destin mai bun. Este ziua pe care o putem replica în fiecare zi, dacă știm să lucrăm împreună, să fim buni cu cei din jur și să fim buni în ceea ce facem, să ne facem datoria la locul de muncă și în comunitatea din care venim.

În 1918, românii care trăiau separați au construit România Mare. I-a ajutat istoria, dar mai mult ca orice, i-a ajutat credința că vor reuși. Vom reuși și noi să ducem această moștenire urmașilor noștri. În aceste timpuri tulburi putem fi uniți prin fapte, chiar dacă la distanță unii dealții. Putem face o Românie mai prosperă, mai sănătoasă și mai respectată în lume, doar dacă vom crede în acest lucru și vom munci în această direcție.

România are nevoie acum, mai mult ca oricând, să se unească în jurul unui proiect comun care să o redefinească. Vă îndemn pe toți să ne iubim țara, să îi prețuim valorile, să îi cinstim înaintașii, să îi punem în valoare potențialul uriaș. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

Claudia Gilia,
Deputat PSD de Dâmboviţa

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!