Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Semnal de alarmă: Au crăpat zidurile Mănăstirii Stelea!

Publicat

pe

Scandalul generat de săpăturile arheologice din buricul târgului, din imediata apropiere a Mănăstirii Stelea, pare să se adâncească şi mai mult. Este ştiut că astfel de lucrări arheologice, absolut obligatorii, reprezintă o motivaţie, un pretext, un prim pas de intrare în legalitate a unui proiect de construcţie. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că în zonele cu potenţial arheologic, unde există vestigii istorice, se procedează în acest mod.

Arhiepiscopia Târgoviştei, prin vocea vicarului eparhial Ionuţ Ghibanu, atrăgea atenţia, încă din 4 decembrie 2019, cu privire la ceea ce se întâmplă acolo şi că rostul aşa-ziselor săpături arheologice este acela ca proprietarul să obţină mai repede avizul Ministerului Culturii.

„După puțin timp, lucrările au încetat și am crezut că demersul public a avut efect asupra conștiinței proprietarului terenului aflat în legătură strânsă cu o doamnă arhitect care este acreditată de Ministerul Culturii pentru a întocmi proiecte, «gura de Târgoviște» afirmând chiar că fiul doamnei este proprietarul «de facto». Ieri, am aflat, cu mâhnire, că au reînceput săpăturile pe acel teren și că au crăpat zidurile chiliilor Mănăstirii”, scrie preotul Ionuţ Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Stareţul Mănăstirii Stelea a solicitat lămuriri managerului Complexului Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, Ovidiu Cristina, fiindcă săpăturile sunt realizate sub coordonarea respectivei instituţii. Ba mai mult, vicarul eparhial Ionuţ GhibanU aşteaptă un punct de vedere oficial din partea directorului Cristina, de obicei tăcut şi neimplicat în astfel de chestiuni.

„Vă rog, dragi târgovişteni şi dâmboviţeni, să apăraţi patrimoniul naţional şi Mănăstirea Stelea, simbol al împăcării celor doi domnitori Vasile Lupu al Moldovei şi Matei Basarab al Ţării Româneşti”, îşi încheie apelul părintele vicar.

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în Dragodana și Valea Leurzii

Publicat

pe

de

Marți – 24 noiembrie, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragodana, între orele 08:00-16:00, pentru igienizarea bazinului de stocare apă potabilă.

De asemenea, în zilele de 25, 26 și 27 noiembrie, va fi întreruptă furnizarea cu apă potabilă în satul Valea Leurzii, comuna Buciumeni, între orele 09:00-15:00, din cauza lipsei energiei electrice la statia de repompare (lucrări programate SC Electrica SA).

„Înainte de reluarea alimentării vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afisate pe site-ul Companiei de Apa Targoviste Dambovita, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, INFORMARE solicitare aviz de gospodărire a apelor

Publicat

pe

de

COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA S.A. solicită, de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, Aviz de gospodarire a apelor pentru DOCUMENTAȚIE TEHNICĂ PENTRU FUNDAMENTAREA SOLICITĂRII AVIZULUI DE GOSPODARIRE A APELOR PRIVIND „EXECUȚIE FORAJ DE EXPLOATARE AF1-PRODULEȘTI. Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.

Persoanele care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul la adresa: municipiul Târgoviște, jud. Dâmbovița, str. IC Bratianu, nr.50 sau la tel. 0245/614403, fax 0245/611774.

Persoanele care doresc sa transmita observatii, sugestii si recomandari se pot adresa la adresa mentionata dupa data aparitiei anuntului in ziar, in termen de 7 zile.

DIRECTOR GENERAL,
Ec. Adrian Dumitru

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!