Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Semnal de alarmă: Au crăpat zidurile Mănăstirii Stelea!

Publicat

pe

Scandalul generat de săpăturile arheologice din buricul târgului, din imediata apropiere a Mănăstirii Stelea, pare să se adâncească şi mai mult. Este ştiut că astfel de lucrări arheologice, absolut obligatorii, reprezintă o motivaţie, un pretext, un prim pas de intrare în legalitate a unui proiect de construcţie. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că în zonele cu potenţial arheologic, unde există vestigii istorice, se procedează în acest mod.

Arhiepiscopia Târgoviştei, prin vocea vicarului eparhial Ionuţ Ghibanu, atrăgea atenţia, încă din 4 decembrie 2019, cu privire la ceea ce se întâmplă acolo şi că rostul aşa-ziselor săpături arheologice este acela ca proprietarul să obţină mai repede avizul Ministerului Culturii.

„După puțin timp, lucrările au încetat și am crezut că demersul public a avut efect asupra conștiinței proprietarului terenului aflat în legătură strânsă cu o doamnă arhitect care este acreditată de Ministerul Culturii pentru a întocmi proiecte, «gura de Târgoviște» afirmând chiar că fiul doamnei este proprietarul «de facto». Ieri, am aflat, cu mâhnire, că au reînceput săpăturile pe acel teren și că au crăpat zidurile chiliilor Mănăstirii”, scrie preotul Ionuţ Ghibanu pe pagina sa de Facebook.

Stareţul Mănăstirii Stelea a solicitat lămuriri managerului Complexului Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, Ovidiu Cristina, fiindcă săpăturile sunt realizate sub coordonarea respectivei instituţii. Ba mai mult, vicarul eparhial Ionuţ GhibanU aşteaptă un punct de vedere oficial din partea directorului Cristina, de obicei tăcut şi neimplicat în astfel de chestiuni.

„Vă rog, dragi târgovişteni şi dâmboviţeni, să apăraţi patrimoniul naţional şi Mănăstirea Stelea, simbol al împăcării celor doi domnitori Vasile Lupu al Moldovei şi Matei Basarab al Ţării Româneşti”, îşi încheie apelul părintele vicar.

ACTUALITATE

Coronavirus România: Linie telefonică dedicată pentru românii din afara ţării

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: sudouest.fr)

În România au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus), starea celor trei pacienți fiind bună. De asemenea, în acest moment, sunt în carantină 52 de persoane şi alte 8.796 sunt în izolare la domiciliu – informează Guvernul României.

„În cursul zilei de ieri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni.

Totodată, având în vedere nevoia de informare a cetățenilor români aflați în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului, a fost operaționalizată o linie dedicată celor din afara țării: +4021.320.20.20, apelabila din orice rețea și având tarif normal.

În situația necesității măririi capacității de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde, specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale dețin resursele necesare și pot acționa în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește persoanele care au apelat numărul unic de urgență, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26) cu privire la Coronavirus. Odată cu operaționalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgență, întrucât cetățenii pot solicita informații direct de la specialiști pe linia dedicată de informare”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, obligată să recupereze un ajutor de salvare în valoare de 13 milioane de euro!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: business24.ro)

Comisia Europeană a constatat că diferite măsuri de sprijin public acordate de România în favoarea Companiei Naționale a Uraniului SA nu sunt în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

În consecință, România nu poate pune în aplicare măsurile de sprijin prevăzute în planul de restructurare. De asemenea, trebuie să recupereze un ajutor pentru salvare incompatibil în valoare de 13 milioane EUR, pe care Compania Naţională a Uraniului l-a primit în 2016, plus dobânda. În cazul în care CNU nu este în măsură să restituie ajutorul, aceasta ar trebui, în principiu, să își înceteze activitățile economice și să fie în cele din urmă lichidată, activele sale productive urmând a fi dobândite de alte societăți.

Normele UE privind ajutoarele de stat îi permit unui stat să intervină în sprijinul unei întreprinderi aflate în dificultate financiară numai în condiții specifice și impun, în special, ca respectiva întreprindere să facă obiectul unui plan de restructurare solid, care să asigure restabilirea viabilității sale pe termen lung, ca întreprinderea să contribuie la costurile aferente restructurării sale și ca denaturările concurenței să fie limitate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT