Conectați-vă cu noi

POLITIC

Lideri vechi ai PSD se retrag, rând pe rând, de la conducerea organizaţiilor judeţene

Publicat

pe

Serban Valeca (Sursa foto: https://jurnaluldearges.ro/)

Surprize mari la PSD Argeș! Șerban Valeca, liderul acestei organizații, a anunțat, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri de astăzi – 17 ianuarie 2020, că nu mai candidează pentru un nou mandat de președinte. Decizia lui Valeca a venit după ce Paul Stănescu, liderul social-democraților din Olt, de asemenea, nu a mai candidat pentru funcția supremă în organizație.

La Dâmbovița, pare să nu se producă același fenomen. Rovana Plumb ţine încă tare de hăţurile organizației, chiar dacă bidiviii sunt nărăvași și nu vor deloc să mai răspundă la controlul europarlamentarei.

Mai mult decât atât, am aflat, pe surse, că emisarii Rovanei Plumb umblă prin județ pentru a-i convinge cu orice preț pe electorii social-democrați să o realeagă preşedinte al PSD Dâmboviţa, la conferința judeţeană extraordinară de duminica – 19 ianuarie, care se va desfășura la Clubul Studenților din Târgoviște.

PS – Lider al PSD Argeş a fost ales Ion Mânzână, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. 

Ion Mânzână (Sursa foto: jurnaluldearges.ro)

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: PSD va da o Lege a carantinei care să nu lase loc abuzurilor

Publicat

pe

Legea carantinei trebuie să respecte drepturile cetățenilor, dar care să ofere și instituțiilor statului instrumentele necesare pentru combaterea situațiilor de pandemie – spune Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița. Este nevoie, așadar, de un cadru normativ previzibil și care să nu permită abuzuri.

„Propunerea Guvernului Orban este departe de aceste principii. Este nevoie de un proiect clar, în acord cu normele internaționale, care să nu lase loc abuzurilor. PSD va da un asemenea proiect”, a declarat deputata Carmen Holban.

A mai punctat parlamentara că toți cei care muncesc în domeniul sanitar simt cel mai mult lipsa unor reglementări clare și înțeleg impactul acesteia în societate.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ministrul „Grindă” este omul greșit la locul greșit!

Publicat

pe

Ministrul liberal al Dezvoltării, Ion Ștefan, supranumit „Grindă”, a primit astăzi în Parlamentul României un vot de neîncredere pentru activitatea pe care a depus-o până în prezent în fruntea acestei structuri ministeriale. Moțiunea simplă a trecut cu 168 de voturi „pentru”. Au votat împotrivă 81 de parlamentari, iar 50 s-au abținut.

Deputata PSD Claudia Gilia a postat pe pagina sa de Facebook un text acid la adresa Guvernării liberale, țintindu-l în mod deosebit pe ministrul Ion Ștefan, care, în logica normalității, după ce a primit un vot de blam în Parlament, ar fi trebuit să-și dea demisia. Din păcate, în politică, onoarea și demnitatea sunt simple noțiuni teoretice, fără aplicabilitate în practică.

„Vă aduceți aminte povestea cum i s-a “dezvoltat” casa din cauza unui constructor care a greșit dimensiunea grinzii? Cam totul este greșit cu domnul Ștefan, mai ales postura de ministru al dezvoltării. Este omul greșit, la locul greșit. Asta dacă vrem dezvoltare. În schimb este omul potrivit, la locul potrivit, dacă este vorba de angajarea rudelor și prietenilor (26 până acum), cu care ministrul a căpușat ministerul. Probabil așa cum s-a mărit din greșeală grinda, s-a mărit și organigrama ministerului care să-i încapă ministrului toate rudele. De fapt s-a mărit prin micșorarea Direcției de integritate și anticorupție din minister, care și-a redus mult personalul.

Înainte de guvernare, liberalii plângeau cu lacrimi de crocodil anticorupția, iar la instalarea la putere au făcut tot ce au putut să lupte contra direcțiilor anticorupție de care nu s-a atins nimeni până la ei. Funcționarii acestora au ajuns să-și caute dreptatea în instanță, lăsați pe drumuri în mod ilegal și abuziv de către acest ministru.

Ocupat cu rudele, ministrul a uitat că e mandatat să dezvolte România. În afara unui drum pe un câmp al țării, ministerul condus de domnul “Grindă” Ștefan nu poate bifa nimic din lista de priorități a României. Dezvoltarea a rămas, de la instalarea acestui Guvern, pe umerii comunităților locale, pe umerii primarilor care înțeleg necesitățile localităților lor. Însă e foarte dificil pentru aceștia, în lipsa unei strategii naționale coerente, în lipsa unor linii clare, sigure și predictibile de finanțare. Nu poți face strategii de dezvoltare integrată la nivel local, doar sperând că ar putea părea vreo „grindă” la Ministerul Dezvoltării, pe care să se sprijine proiectul comunității tale!

Ministerul Dezvoltării, Guvernul României, România are nevoie de oameni pregătiți, de profesioniști în domeniile lor, de oameni cu viziune și cu dorință de a face! Cât să mai stăm după promisiunile mincinoase ale ministrului “Grindă” Ștefan și ale colegiilor lui Cîţu, Oros, Anisie, Vela şi Alexandru, împotriva cărora Parlamentul a votat până acum 5 moțiuni simple? Sunt ei răspunsul politic la nevoile de astăzi ale României? Eu cred că nu! Cred că sunt fix opusul”, a scris Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!