Connect with us

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte: Primăria nu a luat nicio măsură când a aflat de expertiza falsă de la stadion

Publicat

pe

Când există sincope, deficienţe, voite sau nu, subiective sau obiective, când lucrurile nu decurg întodeauna aşa cum s-a stabilit, când apar scăpări, evident că acestea sunt exploatate şi diseminate în spaţiul public de adversar, de contracandidatul pe linie politică, de ce nu, de cetăţeanul bine intenţionat. Astfel de acţiuni, că ne plac sau nu, fac parte din jocul libertăţii de expresie, sunt componente ale mecanismului democratic, ţin de controlul asumat de societatea civilă asupra responsabilizării aleşilor, a administratorilor publici.

În acest context variat, reprezentanţii PNL Târgovişte nu pot sta deoparte. În permanenţă ţin sub observaţie activitatea executivului târgoviştean social-democrat, scanează atent derularea unor proiecte de interes local, critică, scot în faţă anumite carenţe şi dau soluţii. Cea mai dezbătută temă din ultimele luni o reprezintă proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal „Eugen Popescu”, despre care liberalii susţin că ar fi inoportun şi că este mare consumator de bani, cu mult mai mulţi decât ce s-a prognozat a se cheltui. Şi, pe deasupra, au mai apărut şi alte probleme generate de constructor, proiectanţi, expertize.

Totul pare să fi culminat cu dezvăluirile dintr-o publicaţie bucureşteană care, indirect, pune într-un con de umbră efortul edililor târgovişteni, buna lor credinţă, din cauza expertizelor tehnice false realizate de un profesor care se folosea de datele asigurate de un specialist.

Între timp, aflăm că respectivului cadru universitar i s-a cerut demisia din funcţia de prodecan. Totuşi, unda de îndoială persistă şi, într-un an electoral, nu te numeşti politician dacă nu ştii să exploatezi toate oportunităţile care ţi se oferă. Asta face şi preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, foarte posibil candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al muncipiului Târgovişte la alegerile locale din acest an.

Aurelian Cotinescu, astăzi – 17 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, a explicat încă o dată, poate cu subiectivismul normal al opozantului politic, cum stă treaba cu proiectul de reabilitare şi modernizare a stadionului „Eugen Popescu”. Punctul de plecare al declaraţiei sale pe acest subiect l-a reprezentat articolele apărute în ultimele zile în presa bucureşteană cu privire la acest caz.

„Venim în faţa dumneavoastră şi a târgoviştenilor, încercând să facem lumină în minciuna numită «afacerea stadion». Aşa cum ne-am priceput noi şi cum am putut, am încercat să scoatem adevărul la iveală, astfel încât toată lumea să fie informată. Nu oprim în nici un fel construcţia stadionului prin ceea ce facem noi. Din contră, ajutăm Primăria să intre în legalitate. Dacă faci o investiţie la nivelul acela, trebuie să înţeleagă că nu trebuie să pună în pericol viaţa oamenilor, acolo este o lucrare mare, nu se face un coteţ de câine! Rişti viaţa oamenilor!

Ne-am făcut de râs în media naţională prin reportajele făcute de «Libertatea» în Târgovişte. Şi aşa nu se ştia prea mult despre oraşul nostru. Acum am devenit celebri. Primăria avea obligaţia să vină în faţa oamenilor atunci când s-a constatat problema respectivă. O să demonstrăm că Primăria ştia de expertiza falsă. Da, într-adevăr, avem această problemă. Avem următoarea rezolvare, recuperăm prejudiciul, facem o nouă experiză tehnică, de la zero, şi continuăm lucrările la stadion. Simplu. Au preferat minciuna, demagogia. Au preferat să ne atace pe noi. Că noi, liberalii, suntem de vină pentru proasta lor administraţie”, a menţionat liderul PNL Târgovişte.

Aurelian Cotinescu a povestit, respectând o anumită cronologie de caz, cum ar fi stat lucrurile cu proiectul stadionului.

„În luna aprilie 2019, câştigă contractul de proiectare firma DAC Project. Aceştia anunţă imediat Primăria că sunt probleme la expertiză şi cer clarificări. Primăria face demersuri în luna mai către MIPRO Proiect, cei care se ocupau de experiză, şi, ulterior, la solicitarea DAC Project, abia în luna otcombrie, află că experiza este falsă.

Problema este că Primăria nu a luat niciun fel de măsură atunci când a aflat că expertiza este falsă. Au venit cu un alt expert, pe care ni l-au prezentat ca pe un salvator. De fapt, acest expert, nu a făcut o altă expertiză, a făcut doar o completare la expertiză. La cea falsă, pe care Primăria ne-a prezentat-o ca un lucru extraordinar”.

Şi povestea merge mai departe. Spune Cotinescu că nu pot continua lucrările de construcţie în baza unei expertize false.

„De ce nu s-a trecut la denunţarea contractului de expertiză şi la recuperarea prejudiciului, că aşa era normal”?

A susţinut preşedintele PNL, tot consultând nişte hârtii pe care le avea în faţă, că tribuna a doua a stadionului ar fi fost demolată pe baza unei expertize false.

„Nu vine nimeni din Primărie să ne spună cine răspunde pentru treaba asta. Poate nu trebuia demolată. Poate tribuna a doua putea să rămână în continuare în picioare şi stadionul se putea doar renova”.

Şi, ca să nu ne pierdem prea mult în amănunte, concluzia trasă de Aurelian Cotinescu este că pentru stadionul „Eugen Popescu”, lăsând la o parte alte neajunsuri, se vor cheltui mult mai mulţi bani decât s-a prognozat. După calculele sale, s-ar ajunge, în final, la 20 de milioane de euro!

ACTUALITATE

Inaugurări importante la Pucioasa, vineri – 9 decembrie 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa inaugurează, vineri – 9 decembrie 2022, două obiective de investiții, proiecte implementate cu fonduri guvernamentale nerambursabile. Este vorba despre Piața Cartaxo și Colegiul Național „Nicolae Titulescu”.

„Începând cu ora 10:00, va avea loc deschiderea Pieței Cartaxo”. Aceasta a fost reabilitată, modernizată și extinsă printr-un proiect cu finanțare de la Compania Națională de Investiții, prin Programul național de construcții de interes public sau social”.

De la ora 12:00, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” își redeschide larg porțile, cu ocazia inaugurării clădirii recent reabilitată și modernizată cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ANUNŢURI

Proiect „Achiziție de echipamente de protecție medicală pentru unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Cornești, județul Dâmbovița”

Publicat

pe

de

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats