Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte: Primăria nu a luat nicio măsură când a aflat de expertiza falsă de la stadion

Publicat

pe

Când există sincope, deficienţe, voite sau nu, subiective sau obiective, când lucrurile nu decurg întodeauna aşa cum s-a stabilit, când apar scăpări, evident că acestea sunt exploatate şi diseminate în spaţiul public de adversar, de contracandidatul pe linie politică, de ce nu, de cetăţeanul bine intenţionat. Astfel de acţiuni, că ne plac sau nu, fac parte din jocul libertăţii de expresie, sunt componente ale mecanismului democratic, ţin de controlul asumat de societatea civilă asupra responsabilizării aleşilor, a administratorilor publici.

În acest context variat, reprezentanţii PNL Târgovişte nu pot sta deoparte. În permanenţă ţin sub observaţie activitatea executivului târgoviştean social-democrat, scanează atent derularea unor proiecte de interes local, critică, scot în faţă anumite carenţe şi dau soluţii. Cea mai dezbătută temă din ultimele luni o reprezintă proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal „Eugen Popescu”, despre care liberalii susţin că ar fi inoportun şi că este mare consumator de bani, cu mult mai mulţi decât ce s-a prognozat a se cheltui. Şi, pe deasupra, au mai apărut şi alte probleme generate de constructor, proiectanţi, expertize.

Totul pare să fi culminat cu dezvăluirile dintr-o publicaţie bucureşteană care, indirect, pune într-un con de umbră efortul edililor târgovişteni, buna lor credinţă, din cauza expertizelor tehnice false realizate de un profesor care se folosea de datele asigurate de un specialist.

Între timp, aflăm că respectivului cadru universitar i s-a cerut demisia din funcţia de prodecan. Totuşi, unda de îndoială persistă şi, într-un an electoral, nu te numeşti politician dacă nu ştii să exploatezi toate oportunităţile care ţi se oferă. Asta face şi preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, foarte posibil candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al muncipiului Târgovişte la alegerile locale din acest an.

Aurelian Cotinescu, astăzi – 17 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, a explicat încă o dată, poate cu subiectivismul normal al opozantului politic, cum stă treaba cu proiectul de reabilitare şi modernizare a stadionului „Eugen Popescu”. Punctul de plecare al declaraţiei sale pe acest subiect l-a reprezentat articolele apărute în ultimele zile în presa bucureşteană cu privire la acest caz.

„Venim în faţa dumneavoastră şi a târgoviştenilor, încercând să facem lumină în minciuna numită «afacerea stadion». Aşa cum ne-am priceput noi şi cum am putut, am încercat să scoatem adevărul la iveală, astfel încât toată lumea să fie informată. Nu oprim în nici un fel construcţia stadionului prin ceea ce facem noi. Din contră, ajutăm Primăria să intre în legalitate. Dacă faci o investiţie la nivelul acela, trebuie să înţeleagă că nu trebuie să pună în pericol viaţa oamenilor, acolo este o lucrare mare, nu se face un coteţ de câine! Rişti viaţa oamenilor!

Ne-am făcut de râs în media naţională prin reportajele făcute de «Libertatea» în Târgovişte. Şi aşa nu se ştia prea mult despre oraşul nostru. Acum am devenit celebri. Primăria avea obligaţia să vină în faţa oamenilor atunci când s-a constatat problema respectivă. O să demonstrăm că Primăria ştia de expertiza falsă. Da, într-adevăr, avem această problemă. Avem următoarea rezolvare, recuperăm prejudiciul, facem o nouă experiză tehnică, de la zero, şi continuăm lucrările la stadion. Simplu. Au preferat minciuna, demagogia. Au preferat să ne atace pe noi. Că noi, liberalii, suntem de vină pentru proasta lor administraţie”, a menţionat liderul PNL Târgovişte.

Aurelian Cotinescu a povestit, respectând o anumită cronologie de caz, cum ar fi stat lucrurile cu proiectul stadionului.

„În luna aprilie 2019, câştigă contractul de proiectare firma DAC Project. Aceştia anunţă imediat Primăria că sunt probleme la expertiză şi cer clarificări. Primăria face demersuri în luna mai către MIPRO Proiect, cei care se ocupau de experiză, şi, ulterior, la solicitarea DAC Project, abia în luna otcombrie, află că experiza este falsă.

Problema este că Primăria nu a luat niciun fel de măsură atunci când a aflat că expertiza este falsă. Au venit cu un alt expert, pe care ni l-au prezentat ca pe un salvator. De fapt, acest expert, nu a făcut o altă expertiză, a făcut doar o completare la expertiză. La cea falsă, pe care Primăria ne-a prezentat-o ca un lucru extraordinar”.

Şi povestea merge mai departe. Spune Cotinescu că nu pot continua lucrările de construcţie în baza unei expertize false.

„De ce nu s-a trecut la denunţarea contractului de expertiză şi la recuperarea prejudiciului, că aşa era normal”?

A susţinut preşedintele PNL, tot consultând nişte hârtii pe care le avea în faţă, că tribuna a doua a stadionului ar fi fost demolată pe baza unei expertize false.

„Nu vine nimeni din Primărie să ne spună cine răspunde pentru treaba asta. Poate nu trebuia demolată. Poate tribuna a doua putea să rămână în continuare în picioare şi stadionul se putea doar renova”.

Şi, ca să nu ne pierdem prea mult în amănunte, concluzia trasă de Aurelian Cotinescu este că pentru stadionul „Eugen Popescu”, lăsând la o parte alte neajunsuri, se vor cheltui mult mai mulţi bani decât s-a prognozat. După calculele sale, s-ar ajunge, în final, la 20 de milioane de euro!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Poliţia Dâmboviţa, acţiune de verificare în pieţele de Mărţişor

Publicat

pe

Primăvara, dintotdeauna, se primeneşte natura, apar florile şi se dedică momente Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii. Totuşi, în afară de candoarea şi frumuseţea evenimentelor derulate, în târgurile cu specific din această perioadă, unde se vând la greu tot soiul de obiecte cu semnificaţie, îşi fac loc, încercând să câştige bani pe lângă lege, şi tot soiul de indivizi.

Tocmai pentru a-i descuraja, pentru a-i determina să intre în legalitate, poliţiştii târgovişteni au luat astăzi la puricat pieţele târgoviştene şi locurile unde s-au pus în vânzare mărţişoare, flori şi bijuterii din argint şi aur.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANIF Dâmboviţa poate asigura apă gratis pentru fermieri prin 50 km de canale de irigaţii

Publicat

pe

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Dâmboviţa are posibilitatea să asigure apă gratis pentru fermieri, conform programului guvernamental aprobat, prin intermediul sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni, care acoperă aproximativ 23.000 de hectare. În total, este vorba de 50 de km de canale.

„Astăzi, avem deja pregătite 6.500 de hectare pentru irigaţii, din care avem contractate 4.500 de hectare. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8.000 de hectare în organizaţii ale utilizatorilor de apă. Asta înseamnă aproximativ 30% din amenajarea Titu-Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun.

Organizaţia de la Potlogi a accesat submăsura 4.3, iar cea de la Odobeşti are proiectul depus. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire la Odobeşti-Potlogi-Lunguleţu (2.500 de hectare), Corbii Mari (1.500 de hectare) şi Odobeşti (1.250 de hectare).

Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să constituie aceste organizaţii de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de punere sub presiune de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3″, ne-a declarat Ion Alexandru – directorul ANIF Dâmboviţa.

Programul guvernamental „apă gratuită pentru fermieri” presupune ca ANIF să umple cu apă canalele de irigaţii, de unde agricultorii o pot lua fără plată, fiecare pe cont propriu. Odată constituiţi în organizaţii ale utilizatorilor, fermierii pot prelua cu titlu gratuit staţiile de punere sub presiune, pe care să le folosească în comun pentru irigarea suprafeţelor de teren, evident cu plata curentului electric.

De asemenea, pot accesa submăsura 4.3 prin care li se asigură fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru irigaţii. Sprijinul nerambursabil este în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 1,5 milione de euro – în funcţie de specificul fiecărui proiect.

Pentru a putea prelua o staţie de punere sub presiune de la ANIF este obligatzoriu ca suprafaţa de de teren inclusă în organizaţia utilizatorilor de apă să acopere 50%+1 din cea care poate fi deservită de respectiva staţie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT