Connect with us

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte: Primăria nu a luat nicio măsură când a aflat de expertiza falsă de la stadion

Publicat

pe

Când există sincope, deficienţe, voite sau nu, subiective sau obiective, când lucrurile nu decurg întodeauna aşa cum s-a stabilit, când apar scăpări, evident că acestea sunt exploatate şi diseminate în spaţiul public de adversar, de contracandidatul pe linie politică, de ce nu, de cetăţeanul bine intenţionat. Astfel de acţiuni, că ne plac sau nu, fac parte din jocul libertăţii de expresie, sunt componente ale mecanismului democratic, ţin de controlul asumat de societatea civilă asupra responsabilizării aleşilor, a administratorilor publici.

În acest context variat, reprezentanţii PNL Târgovişte nu pot sta deoparte. În permanenţă ţin sub observaţie activitatea executivului târgoviştean social-democrat, scanează atent derularea unor proiecte de interes local, critică, scot în faţă anumite carenţe şi dau soluţii. Cea mai dezbătută temă din ultimele luni o reprezintă proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal „Eugen Popescu”, despre care liberalii susţin că ar fi inoportun şi că este mare consumator de bani, cu mult mai mulţi decât ce s-a prognozat a se cheltui. Şi, pe deasupra, au mai apărut şi alte probleme generate de constructor, proiectanţi, expertize.

Totul pare să fi culminat cu dezvăluirile dintr-o publicaţie bucureşteană care, indirect, pune într-un con de umbră efortul edililor târgovişteni, buna lor credinţă, din cauza expertizelor tehnice false realizate de un profesor care se folosea de datele asigurate de un specialist.

Între timp, aflăm că respectivului cadru universitar i s-a cerut demisia din funcţia de prodecan. Totuşi, unda de îndoială persistă şi, într-un an electoral, nu te numeşti politician dacă nu ştii să exploatezi toate oportunităţile care ţi se oferă. Asta face şi preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, foarte posibil candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al muncipiului Târgovişte la alegerile locale din acest an.

Aurelian Cotinescu, astăzi – 17 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, a explicat încă o dată, poate cu subiectivismul normal al opozantului politic, cum stă treaba cu proiectul de reabilitare şi modernizare a stadionului „Eugen Popescu”. Punctul de plecare al declaraţiei sale pe acest subiect l-a reprezentat articolele apărute în ultimele zile în presa bucureşteană cu privire la acest caz.

„Venim în faţa dumneavoastră şi a târgoviştenilor, încercând să facem lumină în minciuna numită «afacerea stadion». Aşa cum ne-am priceput noi şi cum am putut, am încercat să scoatem adevărul la iveală, astfel încât toată lumea să fie informată. Nu oprim în nici un fel construcţia stadionului prin ceea ce facem noi. Din contră, ajutăm Primăria să intre în legalitate. Dacă faci o investiţie la nivelul acela, trebuie să înţeleagă că nu trebuie să pună în pericol viaţa oamenilor, acolo este o lucrare mare, nu se face un coteţ de câine! Rişti viaţa oamenilor!

Ne-am făcut de râs în media naţională prin reportajele făcute de «Libertatea» în Târgovişte. Şi aşa nu se ştia prea mult despre oraşul nostru. Acum am devenit celebri. Primăria avea obligaţia să vină în faţa oamenilor atunci când s-a constatat problema respectivă. O să demonstrăm că Primăria ştia de expertiza falsă. Da, într-adevăr, avem această problemă. Avem următoarea rezolvare, recuperăm prejudiciul, facem o nouă experiză tehnică, de la zero, şi continuăm lucrările la stadion. Simplu. Au preferat minciuna, demagogia. Au preferat să ne atace pe noi. Că noi, liberalii, suntem de vină pentru proasta lor administraţie”, a menţionat liderul PNL Târgovişte.

Aurelian Cotinescu a povestit, respectând o anumită cronologie de caz, cum ar fi stat lucrurile cu proiectul stadionului.

„În luna aprilie 2019, câştigă contractul de proiectare firma DAC Project. Aceştia anunţă imediat Primăria că sunt probleme la expertiză şi cer clarificări. Primăria face demersuri în luna mai către MIPRO Proiect, cei care se ocupau de experiză, şi, ulterior, la solicitarea DAC Project, abia în luna otcombrie, află că experiza este falsă.

Problema este că Primăria nu a luat niciun fel de măsură atunci când a aflat că expertiza este falsă. Au venit cu un alt expert, pe care ni l-au prezentat ca pe un salvator. De fapt, acest expert, nu a făcut o altă expertiză, a făcut doar o completare la expertiză. La cea falsă, pe care Primăria ne-a prezentat-o ca un lucru extraordinar”.

Şi povestea merge mai departe. Spune Cotinescu că nu pot continua lucrările de construcţie în baza unei expertize false.

„De ce nu s-a trecut la denunţarea contractului de expertiză şi la recuperarea prejudiciului, că aşa era normal”?

A susţinut preşedintele PNL, tot consultând nişte hârtii pe care le avea în faţă, că tribuna a doua a stadionului ar fi fost demolată pe baza unei expertize false.

„Nu vine nimeni din Primărie să ne spună cine răspunde pentru treaba asta. Poate nu trebuia demolată. Poate tribuna a doua putea să rămână în continuare în picioare şi stadionul se putea doar renova”.

Şi, ca să nu ne pierdem prea mult în amănunte, concluzia trasă de Aurelian Cotinescu este că pentru stadionul „Eugen Popescu”, lăsând la o parte alte neajunsuri, se vor cheltui mult mai mulţi bani decât s-a prognozat. După calculele sale, s-ar ajunge, în final, la 20 de milioane de euro!

Dâmboviţa

PNL Dâmbovița a împărțit produse agricole autohtone pe străzile municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Partidul Național Liberal Dâmbovița a desfășurat, în data de 21 mai 2022, prima acțiune din cadrul campaniei locale de informare și conștientizare a dâmbovițenilor, în privința consumului de produse românești și a importanței sprijinirii producătorilor locali.

Pe Platoul Prefecturii din municipiul Târgoviște a fost organizat un punct de informare, de unde au fost împărțite trecătorilor produse autohtone, provenite de la producători din localitățile cu specific pomicol și legumicol din județul Dâmbovița. Târgoviștenii au apreciat mesajul campaniei.

„Merele de Voinești, trufandalele din Băleni și Cartierul Matei Voievod, cartoful și varza de Lungulețu ne reamintesc de aromele copilărie, de gustul de acasă. În varietatea de produse și mărci din piață, mânați de agitația cotidiană, uităm uneori să apreciem calitatea și gustul autentic. Ne umplem cărucioarele cu produse din import, deși România e capabilă să ne hrănească”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

În cadrul campaniei „PNL Dâmbovița promovează produsele românești și sprijină producătorii locali”, oamenii au fost informați asupra importanței achiziției de produse de proveniență locală pentru sprijinirea economiei locale, susținerea agricultorilor dâmbovițeni și dezvoltarea afacerilor românești. Județul Dâmbovița este unul dintre cei mai mari producători de mere și legume din țară.

La acțiune au participat Aurelian Cotinescu -secretar general PNL Dâmbovița și Adrian Alexandrescu – noul membru al PNL Dâmbovița.

“Această campanie are un mesaj clar: fiecare producător reprezintă o verigă importantă pentru dezvoltarea economiei românești. Ne-am propus ca, prin campania noastră, să promovăm produsele românești și să sprijinim producătorii locali. Îi încurajăm pe dâmbovițeni să cumpere produse autohtone de calitate și să înțeleagă beneficiile acestui comportament responsabil. Pe de-o parte, au garanția produselor proaspete și sănătoase, iar pe de altă parte, sprijină economia locală”, spune Aurelian Cotinescu.

“Ca târgoviștean, consider că este și de datoria mea să mă implic în promovarea producătorilor locali, a legumicultorilor din Cartierul Matei Voievod. Această campanie este în favoarea producătorilor dâmbovițeni, dar și a alimentației de calitate”, a adăugat Alexandru Alexandrescu.

Acțiunile PNL Dâmbovița vor continua și în alte zone ale municipiului, dar și în localitățile din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Începe Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast” 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate va organiza, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast”.

Programul include spectacole de teatru, demonstrații de aeromodelism, automodelism și drone, ateliere de lucru în aer liber, pictură, confecționat buburuze, fluturi, măști venețiene, streetball, carte și povești, pictură pe față, scriere / citire de povești, reporter de o zi, distracție și multe jocuri alături de comicul Aiurel și Ceata lui Zâmbilici. Toate acestea în Parcul Central Pucioasa.

De asemenea, sâmbătă – 28 mai, se va organiza, începând cu ora 10:00, Parada „PucFast”. Participanții vor fi îmbrăcați în costume de carnaval. Totodată, în toate cele cinci zile de festival, nu vor lipsi spectacole pentru copii, tineri și părinți, concerte, competiții sportive. Invitat special: Teatrul Republican Licurici din Chișinău, Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT