Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedinte PNL Târgovişte: Primăria nu a luat nicio măsură când a aflat de expertiza falsă de la stadion

Publicat

pe

Când există sincope, deficienţe, voite sau nu, subiective sau obiective, când lucrurile nu decurg întodeauna aşa cum s-a stabilit, când apar scăpări, evident că acestea sunt exploatate şi diseminate în spaţiul public de adversar, de contracandidatul pe linie politică, de ce nu, de cetăţeanul bine intenţionat. Astfel de acţiuni, că ne plac sau nu, fac parte din jocul libertăţii de expresie, sunt componente ale mecanismului democratic, ţin de controlul asumat de societatea civilă asupra responsabilizării aleşilor, a administratorilor publici.

În acest context variat, reprezentanţii PNL Târgovişte nu pot sta deoparte. În permanenţă ţin sub observaţie activitatea executivului târgoviştean social-democrat, scanează atent derularea unor proiecte de interes local, critică, scot în faţă anumite carenţe şi dau soluţii. Cea mai dezbătută temă din ultimele luni o reprezintă proiectul privind reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal „Eugen Popescu”, despre care liberalii susţin că ar fi inoportun şi că este mare consumator de bani, cu mult mai mulţi decât ce s-a prognozat a se cheltui. Şi, pe deasupra, au mai apărut şi alte probleme generate de constructor, proiectanţi, expertize.

Totul pare să fi culminat cu dezvăluirile dintr-o publicaţie bucureşteană care, indirect, pune într-un con de umbră efortul edililor târgovişteni, buna lor credinţă, din cauza expertizelor tehnice false realizate de un profesor care se folosea de datele asigurate de un specialist.

Între timp, aflăm că respectivului cadru universitar i s-a cerut demisia din funcţia de prodecan. Totuşi, unda de îndoială persistă şi, într-un an electoral, nu te numeşti politician dacă nu ştii să exploatezi toate oportunităţile care ţi se oferă. Asta face şi preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, foarte posibil candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al muncipiului Târgovişte la alegerile locale din acest an.

Aurelian Cotinescu, astăzi – 17 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, a explicat încă o dată, poate cu subiectivismul normal al opozantului politic, cum stă treaba cu proiectul de reabilitare şi modernizare a stadionului „Eugen Popescu”. Punctul de plecare al declaraţiei sale pe acest subiect l-a reprezentat articolele apărute în ultimele zile în presa bucureşteană cu privire la acest caz.

„Venim în faţa dumneavoastră şi a târgoviştenilor, încercând să facem lumină în minciuna numită «afacerea stadion». Aşa cum ne-am priceput noi şi cum am putut, am încercat să scoatem adevărul la iveală, astfel încât toată lumea să fie informată. Nu oprim în nici un fel construcţia stadionului prin ceea ce facem noi. Din contră, ajutăm Primăria să intre în legalitate. Dacă faci o investiţie la nivelul acela, trebuie să înţeleagă că nu trebuie să pună în pericol viaţa oamenilor, acolo este o lucrare mare, nu se face un coteţ de câine! Rişti viaţa oamenilor!

Ne-am făcut de râs în media naţională prin reportajele făcute de «Libertatea» în Târgovişte. Şi aşa nu se ştia prea mult despre oraşul nostru. Acum am devenit celebri. Primăria avea obligaţia să vină în faţa oamenilor atunci când s-a constatat problema respectivă. O să demonstrăm că Primăria ştia de expertiza falsă. Da, într-adevăr, avem această problemă. Avem următoarea rezolvare, recuperăm prejudiciul, facem o nouă experiză tehnică, de la zero, şi continuăm lucrările la stadion. Simplu. Au preferat minciuna, demagogia. Au preferat să ne atace pe noi. Că noi, liberalii, suntem de vină pentru proasta lor administraţie”, a menţionat liderul PNL Târgovişte.

Aurelian Cotinescu a povestit, respectând o anumită cronologie de caz, cum ar fi stat lucrurile cu proiectul stadionului.

„În luna aprilie 2019, câştigă contractul de proiectare firma DAC Project. Aceştia anunţă imediat Primăria că sunt probleme la expertiză şi cer clarificări. Primăria face demersuri în luna mai către MIPRO Proiect, cei care se ocupau de experiză, şi, ulterior, la solicitarea DAC Project, abia în luna otcombrie, află că experiza este falsă.

Problema este că Primăria nu a luat niciun fel de măsură atunci când a aflat că expertiza este falsă. Au venit cu un alt expert, pe care ni l-au prezentat ca pe un salvator. De fapt, acest expert, nu a făcut o altă expertiză, a făcut doar o completare la expertiză. La cea falsă, pe care Primăria ne-a prezentat-o ca un lucru extraordinar”.

Şi povestea merge mai departe. Spune Cotinescu că nu pot continua lucrările de construcţie în baza unei expertize false.

„De ce nu s-a trecut la denunţarea contractului de expertiză şi la recuperarea prejudiciului, că aşa era normal”?

A susţinut preşedintele PNL, tot consultând nişte hârtii pe care le avea în faţă, că tribuna a doua a stadionului ar fi fost demolată pe baza unei expertize false.

„Nu vine nimeni din Primărie să ne spună cine răspunde pentru treaba asta. Poate nu trebuia demolată. Poate tribuna a doua putea să rămână în continuare în picioare şi stadionul se putea doar renova”.

Şi, ca să nu ne pierdem prea mult în amănunte, concluzia trasă de Aurelian Cotinescu este că pentru stadionul „Eugen Popescu”, lăsând la o parte alte neajunsuri, se vor cheltui mult mai mulţi bani decât s-a prognozat. După calculele sale, s-ar ajunge, în final, la 20 de milioane de euro!

Dâmboviţa

Titus Corlățean: Cetățeanul, nu alegerile trebuie să fie prioritatea Guvernului

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, a declarat aseară, la un post local de televiziune, că partidul pe care îl reprezintă este pregătit de alegeri indiferent dacă scrutinul electoral se va ține pe 6 decembrie, în ianuarie sau în martie.

Candidatul pentru încă un mandat de demnitar în Parlamentul României consideră că problema se află la guvernanți, care nu știu să gestioneze cum trebuie situația de pandemie și care sunt interesați mai mult de păstrarea puterii, a privilegiilor și afacerilor pe care le au decât de soarta românilor.

„Ei nu știu să prioritizeze problemele cu care se confruntă țara. Important pentru orice politician de bună credință este ce facem pentru cetățeni, cum putem ieși din acest coșmar pandemic”.

Concluzia senatorului Corlățean este că președintele țării și premierul Ludovic Orban vor musai alegeri în decembrie pentru a-și conserva puterea, fiindu-le frică că, în eventualitatea unor amânări, le pot pierde pe fondul erodării juste a imaginii.

„Oferta lor este spălați-vă pe mâini, puneți-vă masca și mergeți la alegeri”, a spus Titus Corlățean.

Senatorul PSD a mai mărturisit că nu poate să spună cu siguranță dacă vom avea scrutin electoral pe 6 decembrie.

„Evoluția este una proastă. Nici nu știm ce se va întâmpla peste două săptămâni”, a mai spus demnitarul.

A mai dezvăluit senatorul Titus Corlățean că în cercurile politice, atât ale opoziției cât și ale puterii, se vorbește că după scrutinul electoral din decembrie guvernanții liberali s-ar pregăti să închidă România, să intrăm din nou un starea de urgență.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Salariată a Consiliului Județean Dâmboviţa a trecut în neființă

Publicat

pe

de

Îmi exprim profundul regret pentru trecerea în neființă a colegei noastre, Angelica Popa, din cadrul Direcției Economice a Consiliului Județean Dâmbovița, un bun profesionist, un model de înțelepciune, demnitate și modestie.

Doresc să transmit un gând de alinare și sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente grele. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Alexandru Oprea,
Președinte al CJ Dâmboviţa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!