Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița, în vâltoarea alegerilor!

Publicat

pe

Astăzi, se anunță o zi furtunoasă în politica dâmbovițeană! La Clubul Studenților din Târgoviște, începând cu ora 11:00, se desfășoară Conferința județeană de alegeri a PSD Dâmbovița. Și-au anunțat candidatura pentru funcția de președinte al organizației europarlamentara Rovana Plumb și deputatul Corneliu Ștefan. Peste 200 de electori, membri PSD, vor fi în sală pentru a-și exprima votul. Aceste alegeri sunt considerate a fi fără precedent, un eveniment cum nu s-a mai întâmplat până acum în Dâmbovița, când se știa clar, de la început, cine trebuie să câștige și, de cele mai multe ori, pentru principalele poziții de conducere, nu exista decât câte un candidat.

Ultimele alegeri interne s-au desfășurat în 2019, când, practic, după ce a fost exclus din partid senatorul Adrian Tutuianu, prin metode oculte, liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a venit la Târgoviște cu secretarul general Codrin Ștefănescu și au instalat-o pe Rovana Plumb la cârma organizației fără probleme, doar prin ridicare de mână, ca într-o regie ieftină. Și atunci a fost doar un singur candidat. Acum, lucrurile stau altfel. Democrația și-a spus pe deplin cuvântul. Mai este de menționat și că aceste alegeri nu s-ar fi ținut deloc dacă grupul de reformiști, coordonat de Corneliu Ștefan, Titus Corlățean, Marian Țachianu, Cristian Daniel Stan, Constantin Ana, Gabriel Dănuț Sandu, Ionuț Bănică, Cristi Stroe, Constantin Dinu, Cătălin Rădulescu, Radu Popa și mulți, mulți alții, nu ar fi cerut Bucureștiului în nenumărate rânduri organizarea de alegeri. S-a ajuns în aceasta situație din cauza proastei administrări a filialei de către Rovana Plumb, care, preferând să lase la butoane interpuși, să renunțe la comunicare, la vechea echipă, care a făcut performanță în Dâmbovița, a sfârtecat organizația. PSD Dâmbovița, împărțită ulterior un grupuri și grupulețe, a fost măcinat de conflicte interne.

La conferința de alegeri de astăzi și-au anunțat participarea președintele interimar Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu și fostul premier Sorin Grindeanu, recent întors în PSD. Acesta, în toate luările de cuvânt de până acum, a militat pentru resetarea din temelii a organizațiilor PSD și pentru trecerea în rezervă a fețelor vechi din partid. Vineri, la Pitești, Șerban Valeca, liderul social-democraților argeșeni, s-a retras din cursa pentru șefia organizației chiar în cadrul conferinței. Este greu de crezut că va proceda în acest mod și Rovana Plumb la Dâmbovița. Dacă nu o face, înseamă că ambițiile și interesul, nu neapărat dorința de a performa politic, sunt mult mai mari.

Încă de la primele ore ale dimineții, deputatul Corneliu Ștefan, considerat spaima Rovanei Plumb, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj mobilizator adresat, în primul rând, social-democraților care vor fi prezenți și vor vota la această conferință de alegeri.

„Stimați colegi, a sosit ziua în care trebuie să ne recâștigam unitatea! A sosit ziua în care ne jucăm, democratic, statutar, șansa de a intra în normalitate, de a redeveni organizația care am fost zeci de ani! Este momentul să arătăm oamenilor acestui județ, cetățenilor care totdeauna și-au pus speranțele în partidul nostru, care au avut încredere în proiectele noastre, că avem forța de a reseta această structură politică, că suntem demni și puternici!

Avem o misiune importantă de îndeplinit. Suntem la începutul unui an greu, plin de provocări și de confruntări electorale, tocmai de aceea este nevoie, mai mult ca niciodată, de comunicare, de spirit de echipă, de încredere și seriozitate! Împreună cu mine, cu senatorul Titus Corlățean, cu primarul municipiului Târgoviștei, Cristian Daniel Stan, și cu toți colegii din PSD Dâmbovița vom recrea valul care să spulbere politic pe toți aceia care nu vor binele acestui județ și al acestei țări”, a scris Corneliu Ștefan – candidat pentru funcția de președinte al PSD Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte rezistă între acuze, stres și lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Suntem încă în perioada de pandemie, poate chiar nu am intrat în miezul acestei crize fără de precedent pentru contemporaneitate, criză care ne afectează viaţa de zi cu zi, sănătatea şi chiar ne pune într-o lumină nefastă şi viitorul. Este pe undeva normal să existe stres, tensiune, ba chiar şi intoleranţă, nelinişte, dar toate trebuie să aibă o limită.

Este nevoie de înţelegere, de sprijin pentru cei care, de luni de zile, depun eforturi considerabile pentru ca pandemia să nu scape de sub control, pentru ca oamenii să trăiască, să nu fie răpuşi de periculosul coronavirus. Şi cu toate acestea, dinspre politic apar o serie de nemulţumiri vizavi de activitatea depusă în spitale. Poate multe dintre ele subiective şi neverificate atent. Dar, într-un fel, este bine că există, pentru că au, pe undeva, menirea de a ţine mereu în priză, activ, corpul medical, pe cei care luptă pentru vieţile noastre.

Acuzațiile liderului PNL Dâmboviţa

Într-o declaraţie de presă remisă astăzi către mass-media, preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, critică o serie de proceduri medicale privind testarea, care, din punctul său de vedere, se desfăşoară greoi şi asta ar sta la baza răspândirii masive a infecţiei cu COVID-19 în judeţul Dâmboviţa.

Virgil Guran, aşa cum procedează de obicei politicienii, şi nu este de acuzat pentru asta, fiindcă stă în natura lucrurilor, îşi arată nemulţumirea pentru faptul că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, nu există mai multe unităţi pentru efectuarea testelor, deşi bani există, ba chiar şi dumnealui s-a implicat pentru alocarea fondurilor necesare.

Virgil Guran – președinte PNL Dâmboviţa

Liderul liberal, supărat probabil din cauza faptului că Dâmboviţa a devenit judeţ fruntaş la îmbolnăviri cu COVID-19, somează conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte să acorde maximă importanţă achiziţionării acestui aparat pentru testare.

Posibil ca Virgil Guran să nu fii știut că procedurile pentru achiziţionarea unui aparat PCR de ultimă generaţie, care să răspundă nevoilor unităţii medicale în vremuri de pandemie respectă întocmai normele birocratice existente în România. Că, în final, contractul încheiat nu a fost dus până la capăt nu este vina conducerii Spitalului şi nici a administraţiei judeţene. Pur şi simplu, după cum ne-a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte – dr. Dumitrescu, nerezolvarea acestei probleme strigente trebuie căutată în altă parte.

Contract de achiziție aparat PCR, semnat în luna mai

L-am informat pe managerul Claudiu Dumitrescu despre faptul că, astăzi – 14 iulie, a fost ţinta unui atac politic şi am cerut şi punctul său de vedere, deşi ştiam cum stă treaba cu PCR-ul care nu mai soseşte, de ce sunt lucrurile împotmolite. Trebuia însă să venim cu un punct de vedere proaspăt, care să echilibreze balanţa şi să restabilească adevărul. Nu suntem adepţii acuzaţiilor nefondate şi nici nu îi luăm în braţe pe cei vinovaţi. Aşa am aflat încă o dată că unitatea medicală târgovişteană a iniţiat procedurile de achiziţionare a unui aparat PCR încă din luna martie, când ne aflam în plină situaţie de urgenţă. Totul s-a făcut ca la carte, aşa cum prevăd reglementările româneşti în materie de achiziţii. Demersurile legale pentru procurarea echipamentului de testare s-au încheiat la începutul lunii mai.

„În ultima zi, înainte de semnarea contractului, furnizorul desemnat ne-a anunţat că aparatul PCR poate fi livrat destul de târziu, peste o lună, chiar două, iar testele nu mai devreme de luna septembrie. Vă daţi seama cum ne-am simţit când am auzit o asemenea veste. Evident, nu am fost de acord cu asemenea condiţii şi ca atare am fost nevoiţi să anulăm procedura. Noi aveam nevoie de aparat rapid, nu după un timp aşa de îndelungat.

Am reluat procedura de achiziţie, aşa cum cere legea, în luna mai, imediat după încheierea primei proceduri, respectând întocmai termenele. A fost finalizată în luna mai”, ne-a precizat Claudiu Dumitrescu.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte

Pentru a evita eventualele sincope în livrare, alte neconcordanţe, a fost pusă condiţia ca aparatul PCR să fie livrat în 14 zile. Furnizorul declarat câştigător a acceptat condiţia pusă de beneficar, respectiv de către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Din păcate, au apărut din nou probleme, de care nu se fac vinovaţi cei din conducerea unităţii medicale şi nici echipa de la achiziţii.

„Ne-a amânat de două ori, succesiv, pe motiv că aparatul este produs în Marea Britanie şi că nu au obţinut de la Ministerul Sănătăţii din această ţară viza de export. După două sau chiar trei proceduri, am fost nevoiţi să renunţăm, asta fiindcă furnizorul din Marea Britanie ne-a trimis o adresă prin care ne înştiinţează că se obligă să livreze aparatul până la finalul anului 2020. Vă daţi seama că nu am putut să acceptăm aşa ceva.

Acum, conform legislaţiei în vigoare, am demarat o nouă procedură. Am întocmit un caiet de sarcini extrem de elaborat, care să permită o participare mai largă a furnizorilor de astfel de echipamente, în aşa fel încât să nu mai întâmpinăm probleme ca la primele proceduri rămase fără rezultat şi, repet, nu din vina noastră. Noi am fost de bună credinţă, interesaţi să achiziţionăm rapid acest aparat. Dar nu a depins de noi”, ne-a mai spus Claudiu Dumitrescu.

De precizat că aparatul PCR pentru efectuarea testelor de coronavirus pe care îl doreşte spitalul din Târgovişte este unul performant, automat, care lucrează în sistem închis şi care a fost ales de către specialiştii unităţii medicale.

„Aparatul pentru care am iniţiat procedurile prezintă cel puţin două avantaje. Ocupă un spaţiu foarte limitat, ceea ce ne-a interesat foarte mult întrucât nu avem la dispoziţie mai multe încăperi. Ca exemplu, un aparat de testare în sistem deschis ocupă 4-5 camere cu circuit complet separat. Al doilea avantaj al acestui tip de aparat care lucrează în sistem închis este că oferă siguranţă şi protecţie maximă pentru persoanalul medical care îl deserveşte. Sperăm ca, de data aceasta, să reuşim să îl achiziţionăm fără să ne mai lovim de vreun obstacol birocratic. Procedura demarează săptămâna aceasta”, a mai adăugat dr. Claudiu Dumitrescu.

Spitalul Județean de Urgență din Târgovişte efectuează teste PCR

La Spitalul Judeţean de Urgență din Târgoviște se efectuează teste pentru coronavirus de peste o lună de zile. Este folosit pentru realizarea acestora un aparat modern pentru care, prin implicare şi efort, au fost procurate consumabilele respective.

„Ba mai mult, am comandat peste 3.000 de teste să ne ajungă până la sfârşitul anului. Săptâmâna aceasta, sperăm să primim prima tranşă de 700 de teste”.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în ciuda tuturor situaţiilor dificile, a unor luări de poziţie nu tocmai corecte, a reuşit să treacă cu bine până acum prin această criză creată de pandemie, ceva neprevăzut, un fenomen cu care corpul medical românesc nu s-a mai confruntat până acum.

Cadrele medicale, datorită tratării cu maximă seriozitate a situaţiei, datorită unui management eficient, a aplicării unei bune protecţii, nu a fost infectat în masă, aşa cum s-a întâmplat, din nefericire, în alte unităţi spitaliceşti din ţară.

„Gândiţi-vă că, la un efectiv de 2.100 de angajaţi, în toată această perioadă de pandemie, deosebit de dificilă, cu un rulaj de pacienţi enorm, noi am avut doar 10 cadre infectate cu coronavirus, ceea ce a demonstrat că responsabilitatea şi măsurile de protecţie pe care le-am luat au fost bune. Şi, sunt convins că mare parte din cele 10 cazuri s-au contaminat în afara spitalului nostru, în comunitate, în alte împrejurări sociale”, ne-a declarat Claudiu Dumitrescu.

Procedura pentru COVID-19 întârzie timpii de așteptare la UPU

Singurul reproş pe care şi-l aduce în momentul de faţă managerul Spitalului de Urgenţă din Târgovişte pleacă de la faptul că nu s-a reuşit micşorarea timpilor de aşteptate pentru pacienţii care vin la Departamentul Urgenţe.

„Acest lucru se datorează faptului că la UPU, în această perioadă, se prezintă atât pacienţi suspecţi COVID, cât şi cu alte afecţiuni, iar noi trebuie să îi preluăm pe toţi şi, credeţi-mă, este o întreagă procedură de urmat. Echiparea personalului medical, dezechiparea întârzie procedurile medicale”.

Dr. Claudiu Dumirescu, managerul Spitalului de Urgenţă din Târgovişte, a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra faptului că, din cauza nerespectării normelor de protecţie, a restricţiilor şi distanţării fizice, numărul de infectări poate creşte. Iată că s-a întâmplat, iar unitatea medicală este nevoită acum, cu acelaşi număr de cadre medicale, să facă faţă unei presiuni imense.

Același număr de cadre medicale la un număr de infectări cu COVID-19 într-o continuă creștere

„Cadrele noastre medicale sunt epuizate din punct de vedere psihic şi fizic. Oamenii nu şi-au luat libere, concedii şi nici nu ştim dacă vor beneficia de ele prea curând. Aşa că, pentru unii, este uşor să ne acuze că nu ne facem treaba, că nu ne implicăm. Îi aşteptăm aici, la spital, să le arătăm tot ceea ce am făcut, tot ceea întreprindem în continuare. Suntem dedicaţi comunităţii, cetăţenilor acestui judeţ şi nu vreau să fim acuzaţi pe nedrept pentru apariţia unor situaţiii neprevăzute, care nu au ţinut de noi”.

Şi a mai vrut Claudiu Dumitrescu să răspundă unei hai să o numim acuzaţie lansată de liderul liberal, aceea că numărul de cazuri a crescut fiindcă sunt prea mari timpii de aşteptare între momentul testării şi confirmarea rezultatelor. Ne-a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte că pacienţii testaţi, în cea mai mare parte a cazurilor, au rămas la spital până la sosirea rezultatelor, deci sporirea numărului de infectări nu are nicio legătură cu această situaţie.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: PSD va da o Lege a carantinei care să nu lase loc abuzurilor

Publicat

pe

Legea carantinei trebuie să respecte drepturile cetățenilor, dar care să ofere și instituțiilor statului instrumentele necesare pentru combaterea situațiilor de pandemie – spune Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița. Este nevoie, așadar, de un cadru normativ previzibil și care să nu permită abuzuri.

„Propunerea Guvernului Orban este departe de aceste principii. Este nevoie de un proiect clar, în acord cu normele internaționale, care să nu lase loc abuzurilor. PSD va da un asemenea proiect”, a declarat deputata Carmen Holban.

A mai punctat parlamentara că toți cei care muncesc în domeniul sanitar simt cel mai mult lipsa unor reglementări clare și înțeleg impactul acesteia în societate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!