Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Toate proiectele POR din lista de rezervă vor fi finanţate! 31 sunt din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Veste bună pentru primăriile care aveau proiecte incluse în lista de rezervă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020! Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, aflat astăzi, 23 ianuarie 2020, în judeţul Dâmboviţa, a precizat că Guvernul României a decis ca toate aceste investiţii să fie finanţate.

În total, este vorba, la nivelul Regiunii sud Muntenia, despre 105 proiecte, după cum urmează:
– 3 proiecte pe Axa 3, în judeţele Prahova şi Argeş;
– 24 de proiecte pe Axa 4, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Argeş;
– 51 de proiecte pe Axa 10, în judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman;
– 20 de proiecte pe Axa 13,în judeţele Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi Călăraşi;
– 2 proiecte pe Axa 6, în judeţele Giurgiu şi Călăraşi
– 2 proiecte pe Axa 7, în judeţele Ialomiţa şi Prahova
– 3 proiecte pe Axa 8, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş.

De remarcat că 22 din cele 51 de proiecte pe Axa 10 şi 8 din cele 20 de proiecte pe Axa 13 care vor fi finanţate sunt din judeţul Dâmboviţa.

Pe Axa 10 sunt incluse instituţii de învăţământ din municipiile Târgovişte (Şcoala Specială, Şcoala Tudor Vladimirescu) şi Moreni (Şcoala 4), din oraşele Pucioasa (Liceul Tehnologic), Găeşti (Şcoala Şerban Cioculescu), Fieni (Şcoala Diaconu Coresi) şi Titu (Liceul Goga Ionescu) şi din comunele Vişina (Şcoala Broşteni), Corbii Mari (şcolile din Corbii Mari şi Ungureni), Cobia (Şcoala Gherghiţeşti), Gura Ocniţei (Şcoala Gura Ocniţei), Costeştii din Vale (Şcoala Costeştii din Vale), Bucşani (Şcoala Dora Dalles şi Şcoala nr. 2), Ocniţa (Şcoala Ocniţa, plus sală de sport), Malu cu Flori (Şcoala Malu cu Flori), Mătăsaru (Şcoala Mătăsaru şi Şcoala Poroinica), Răzvad (Şcoala Răzvad), Răscăieţi (Şcoala Răscăieţi) şi Dragodana (Şcoala Boboci).

Pe Axa 13, regăsim următoarele 8 proiecte din judeţul Dâmboviţa: construire şi dotare Grădiniţa „Prichindel” Pucioasa; sistem de supraveghere video în Pucioasa; construire trei blocuri de locuinţe sociale în Pucioasa; reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Pucioasa; îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin investiţii în infrastructură oraş Titu; Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin investiţii în infrastructura rutieră, educaţională şi socio-culturală în oraşul Titu; proiect de regenerare urbană Sud Răcari şi proiect integrat de regenerare urbană nord Răcari.

Reclama

Mai regăsim pe lista de rezervă, pe Axa 8, un proiect de înfiinţare centru social pentru persoane vârstnice în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite