Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Toate proiectele POR din lista de rezervă vor fi finanţate! 31 sunt din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Veste bună pentru primăriile care aveau proiecte incluse în lista de rezervă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020! Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, aflat astăzi, 23 ianuarie 2020, în judeţul Dâmboviţa, a precizat că Guvernul României a decis ca toate aceste investiţii să fie finanţate.

În total, este vorba, la nivelul Regiunii sud Muntenia, despre 105 proiecte, după cum urmează:
– 3 proiecte pe Axa 3, în judeţele Prahova şi Argeş;
– 24 de proiecte pe Axa 4, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Argeş;
– 51 de proiecte pe Axa 10, în judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman;
– 20 de proiecte pe Axa 13,în judeţele Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi Călăraşi;
– 2 proiecte pe Axa 6, în judeţele Giurgiu şi Călăraşi
– 2 proiecte pe Axa 7, în judeţele Ialomiţa şi Prahova
– 3 proiecte pe Axa 8, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş.

De remarcat că 22 din cele 51 de proiecte pe Axa 10 şi 8 din cele 20 de proiecte pe Axa 13 care vor fi finanţate sunt din judeţul Dâmboviţa.

Pe Axa 10 sunt incluse instituţii de învăţământ din municipiile Târgovişte (Şcoala Specială, Şcoala Tudor Vladimirescu) şi Moreni (Şcoala 4), din oraşele Pucioasa (Liceul Tehnologic), Găeşti (Şcoala Şerban Cioculescu), Fieni (Şcoala Diaconu Coresi) şi Titu (Liceul Goga Ionescu) şi din comunele Vişina (Şcoala Broşteni), Corbii Mari (şcolile din Corbii Mari şi Ungureni), Cobia (Şcoala Gherghiţeşti), Gura Ocniţei (Şcoala Gura Ocniţei), Costeştii din Vale (Şcoala Costeştii din Vale), Bucşani (Şcoala Dora Dalles şi Şcoala nr. 2), Ocniţa (Şcoala Ocniţa, plus sală de sport), Malu cu Flori (Şcoala Malu cu Flori), Mătăsaru (Şcoala Mătăsaru şi Şcoala Poroinica), Răzvad (Şcoala Răzvad), Răscăieţi (Şcoala Răscăieţi) şi Dragodana (Şcoala Boboci).

Pe Axa 13, regăsim următoarele 8 proiecte din judeţul Dâmboviţa: construire şi dotare Grădiniţa „Prichindel” Pucioasa; sistem de supraveghere video în Pucioasa; construire trei blocuri de locuinţe sociale în Pucioasa; reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Pucioasa; îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin investiţii în infrastructură oraş Titu; Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin investiţii în infrastructura rutieră, educaţională şi socio-culturală în oraşul Titu; proiect de regenerare urbană Sud Răcari şi proiect integrat de regenerare urbană nord Răcari.

Mai regăsim pe lista de rezervă, pe Axa 8, un proiect de înfiinţare centru social pentru persoane vârstnice în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ploiești demarează rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Rosal SA

Publicat

pe

Scandalul gunoaielor de la Ploiești continuă. La propunerea primarului Andrei Volosevici, a fost inițiat un proiect de hotărâre privind demararea procedurii de reziliere a contractului cu firma Rosal. Se motivează în hotărâre că societatea care trebuia să se ocupe de ridicarea deșeurilor menajere și-a îndeplinit obligațiile contractuale în proporție de sub 50%.

La votul pe acest proiect s-au înregistrat o abţinere și o neparticipare, ceilalți consilieri votând pentru rezilierea contractului.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploieşti, Zoia Staicu, a precizat că Rosal şi-a îndeplinit sub 50% obligaţiile contractuale privind activităţile de măturat manual şi mecanizat, situaţia fiind aceeaşi anii trecuţi, dar şi în ultimele luni. Contractul încheiat între Primăria Ploiești şi Rosal expiră în aprilie 2022.

Consiliul Local l-a împuternicit pe primarul Andrei Volosevici să voteze pentru rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale în zonele 2 – Boldeşti-Scăeni şi 6 – Valea Doftanei, în care este inclus şi municipiul Ploieşti, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” cu SC Rosal Grup SA, ca urmare a solicitării formulată de comuna Blejoi.

De precizat că angajaţii operatorului de salubritate Rosal s-au aflat la sfârşitul lunii aprilie, timp de mai multe zile, în grevă fiindcă nu și-au primit salariile. Deșeurile menajere au rămas neridicate în acea perioadă în toate cele 84 de localităţi în care operatorul deține contracte.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consilierul municipal Aurelian Cotinescu vorbește despre concedieri la Primăria Târgoviște

Publicat

pe

Liderul PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a tras astăzi, 14 mai 2021, un semnal de alarmă, în cadrul unei conferințe de presă, cu privire la funcționarea Primăriei Târgoviște și a societăților și direcțiilor subordonate administrației publice locale cu un buget cu mult sub cel al anului trecut.

Reamintim faptul că primarul Daniel Cristian Stan și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu problemele ce vor fi generate de resursele financiare insuficiente, încă de la începutul anului, atunci când cifrele bugetului de stat erau cunoscute opiniei publice doar pe surse.

Realitatea este clară, așadar. Primăria Târgoviște are la dispoziție anul acesta fonduri cu mult mai mici, raportat la necesități. Prin urmare, vor exista consecințe, în sensul că programul investițional va fi diminuat și foarte probabil se vor efectua reduceri de personal. De altfel, sunt foarte multe administrații publice din țară care au anunțat astfel de măsuri după ce le-au fost repartizate sumele de la bugetul de stat, cu mult sub așteptări.

Cum spuneam, și consilierul local Aurelian Cotinescu, liderul PNL Târgovişte, și edilul Daniel Cristian Stan afirmă că bugetul municipalității pentru anul în curs nu acoperă nici pe departe nevoile orașului. Divergențele de opinie între cei doi derivă de la cauzele care au adus Primăria Târgoviște în această situație delicată. Cotinescu îl acuză pe Daniel Cristian Stan că gestionează prost treburile obștei, iar edilul spune că s-a ajuns aici din cauza Guvernului PNL, care a ignorat solicitările primite dinspre Târgoviște. Mai mult, nici parlamentarii care reprezintă actuala putere în Dâmbovița, trei de la PNL și doi de la USR PLUS, nu au susținut proiectele județului Dâmbovița și ale municipiului Târgoviște promovate prin amendamente la Legea bugetului de stat, toate fiind respinse.

„Parcurgând bugetul municipiului Târgoviște pentru 2021, mi-am pus numeroase întrebări și, vă spun sincer, nu înțeleg cum poate funcționa în acest an administrația locală cu o finanțare cu mult sub bugetul anului trecut. La nivelul salarizării, în buget sunt prinși mai puțini bani decât anul trecut. De fapt, banii ajung doar pentru primele 8 luni. Ne punem întrebarea firească dacă vor fi tăieri de salarii în Primăria Târgoviște sau dacă vor fi disponibilizări. Și ajungem la Municipal Security, o companie a Primăriei, unde deja 50 de oameni au primit hârtiile pentru disponibilizare. Lucrurile sunt simple: nu le-au mai fost prelungite contractele pe perioadă determinată și și-au pierdut locurile de muncă.

În fapt, toate companiile Primăriei sunt într-o situație îngrijorătoare, ca să folosesc un termen ușor. Totul se datorează, în principal, faptului că Primăria nu plătește la timp facturile pentru funcționare sau pentru serviciile prestate. Din această cauză, companiile Primăriei acumulează datorii către furnizori și către bugetul de stat, bineînțeles achitând apoi penalități și dobânzi. La nivelul bugetului de stat, înțeleg că, de la începutul anului, majoritatea companiilor Primăriei Târgovişte au cerut reeșalonarea datoriilor, dar asta nu înseamnă că nu vor plăti dobânzi pentru acei bani, din taxele și impozitele noastre, ca rezultat al proastei administrații locale sau al proastei administrații a acestor companii.

Municipal Construct are de încasat de la Primăria Târgoviște șapte milioane de lei, două sunt facturate, cinci milioane de lei încă nu sunt facturate. De ce? Pentru că Primăria nu vrea să acumuleze datorii mai vechi de 90 de zile și atunci facturile rămân în așteptare. EcoSal are de încasat de la Primărie peste 5,5 milioane de lei. Compania de Apă – aproximativ 10 milioane de lei.

Direcția de Asistență Socială a primit anul acesta, în buget, pentru funcționare 3,9 milioane de lei, ținând cont că anul trecut aveau un buget de 4,3 milioane de lei. Pe de altă parte, înregistrează datorii, încă din anul trecut, de peste 1 milion de lei, iar în momentul de față a cheltuit deja din bugetul alocat 1,6 milioane de lei. Ne întrebăm, pentru următoarele 7 luni, cum va funcționa DAS Târgovişte?

Ni s-a tot spus în spațiul public, de luni de zile, că Guvernul este de vină pentru toate problemele administrative de la nivelul municipiului Târgoviște. Guvernul este vinovat că nu terminăm stadionul, deși nu are nicio treabă. Guvernul este vinovat că nu se termină lucrările la centură, deși nu are nicio treabă, dimpotrivă, a ajutat. Guvernul este vinovat că sare asfaltul la trei luni de zile… Și probabil că toată această mutare a atenției publice de la problemele Primăriei către Guvern reprezintă doar o dorință de a scăpa, de fapt, de probleme. Noi am venit aici să demontăm toate aceste lucruri și să arătăm cum stau exact treburile.

În fapt, pentru acest an, în bugetul local sunt prinși 38 de milioane de lei din cote defalcate din TVA. Pe de altă parte, încă 48 de milioane de lei vin de la nivelul bugetului de stat ca subvenții prin programul PNDL, adică grădinițe, creșe, anvelopări termice etc. În acest moment, singurele proiecte funcționale, viabile, la nivelul Primăriei Târgovişte sunt aceste construcții, reabilitări, renovări de creșe și grădinițe, care sunt făcute cu bani guvernamentali. Primăria are doar o cotă de 2% în aceste investiții. Bugetul de stat a alocat 10 milioane de lei pentru funcționarea unităților de învățământ, Primăria alocând sub 10% din această sumă totală. Pentru bursele elevilor, Guvernul a alocat 4 milioane de lei, Primăria Târgovişte a alocat zero lei”, a declarat Aurelian Cotinescu.

Contactat de incomod-media.ro, primarul Daniel Cristian Stan ne-a declarat că liberalii pot spune ce vor, însă adevărul este unul singur: orașul Târgovişte nu a primit nicio rectificare bugetară pozitivă de la Guvern într-un an și jumătate, ba dimpotrivă, i-au fost luați peste 200.000 din buget.

„Toți parlamentarii PNL de Dâmbovița, fără excepție, au votat, când s-a pus în discuție Legea bugetului național, împotriva finanțării lucrărilor la stadion, împotriva finanțării reabilitării Școlii Radu cel Mare și împotriva finanțării a două proiecte de reabilitare a unor străzi din Târgoviște.

În rest, ce fac ei acum se înscrie în retorica unei ipocrizii cunoscute foarte bine de către târgovișteni, care au taxat-o dur la ultimele alegeri locale, PNL obținând în Târgoviște cel mai slab scor din istorie, pentru un partid aflat la guvernare”, a punctat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT