Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Toate proiectele POR din lista de rezervă vor fi finanţate! 31 sunt din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Veste bună pentru primăriile care aveau proiecte incluse în lista de rezervă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020! Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, aflat astăzi, 23 ianuarie 2020, în judeţul Dâmboviţa, a precizat că Guvernul României a decis ca toate aceste investiţii să fie finanţate.

În total, este vorba, la nivelul Regiunii sud Muntenia, despre 105 proiecte, după cum urmează:
– 3 proiecte pe Axa 3, în judeţele Prahova şi Argeş;
– 24 de proiecte pe Axa 4, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Argeş;
– 51 de proiecte pe Axa 10, în judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş şi Teleorman;
– 20 de proiecte pe Axa 13,în judeţele Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi Călăraşi;
– 2 proiecte pe Axa 6, în judeţele Giurgiu şi Călăraşi
– 2 proiecte pe Axa 7, în judeţele Ialomiţa şi Prahova
– 3 proiecte pe Axa 8, în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş.

De remarcat că 22 din cele 51 de proiecte pe Axa 10 şi 8 din cele 20 de proiecte pe Axa 13 care vor fi finanţate sunt din judeţul Dâmboviţa.

Pe Axa 10 sunt incluse instituţii de învăţământ din municipiile Târgovişte (Şcoala Specială, Şcoala Tudor Vladimirescu) şi Moreni (Şcoala 4), din oraşele Pucioasa (Liceul Tehnologic), Găeşti (Şcoala Şerban Cioculescu), Fieni (Şcoala Diaconu Coresi) şi Titu (Liceul Goga Ionescu) şi din comunele Vişina (Şcoala Broşteni), Corbii Mari (şcolile din Corbii Mari şi Ungureni), Cobia (Şcoala Gherghiţeşti), Gura Ocniţei (Şcoala Gura Ocniţei), Costeştii din Vale (Şcoala Costeştii din Vale), Bucşani (Şcoala Dora Dalles şi Şcoala nr. 2), Ocniţa (Şcoala Ocniţa, plus sală de sport), Malu cu Flori (Şcoala Malu cu Flori), Mătăsaru (Şcoala Mătăsaru şi Şcoala Poroinica), Răzvad (Şcoala Răzvad), Răscăieţi (Şcoala Răscăieţi) şi Dragodana (Şcoala Boboci).

Pe Axa 13, regăsim următoarele 8 proiecte din judeţul Dâmboviţa: construire şi dotare Grădiniţa „Prichindel” Pucioasa; sistem de supraveghere video în Pucioasa; construire trei blocuri de locuinţe sociale în Pucioasa; reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 Pucioasa; îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin investiţii în infrastructură oraş Titu; Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei prin investiţii în infrastructura rutieră, educaţională şi socio-culturală în oraşul Titu; proiect de regenerare urbană Sud Răcari şi proiect integrat de regenerare urbană nord Răcari.

Mai regăsim pe lista de rezervă, pe Axa 8, un proiect de înfiinţare centru social pentru persoane vârstnice în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Cum rezolvă Primăria Târgovişte problema locurilor de parcare din zona centrală

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a stabilit perimetrul de teren care va fi expropriat de la UPET SA, în vederea amenajării unei parcări cu 1.000 de locuri în zona centrală a municipiului. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, accesul se va face pe lângă magazinul Kaufland, urmând să existe două ieşiri – una în Bulevardul IC Brătianu şi cealaltă în faţa fostei cantine a UPET (acum Restaurant Nova).

Proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere pentru cei aproximativ 18.000 mp se va regăsi, cel mai probabil, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal din luna martie 2020. În atare condiţii, noua parcare va fi gata într-un an şi jumătate, maxim doi.

„Vom vedea dacă va fi numai la sol sau va fi o parcare subterană sau supraterană. Vom vedea în funcţie de soluţiile care ne vor fi date de către proiectant. Parcarea va fi realizată în vecinătatea fostului Cantup, astfel încât să se poată ajunge pe jos la tot ceea ce înseamnă instituţie publică din zona centrală a municipiului Târgovişte.

De asemenea, problema parcărilor din zona centrală este abordată şi de o altă manieră, în sensul că, prin proiectul care vizează modernizarea transportului public, vom încuraja foarte mult utilizarea mijloacelor de transport în comun, pentru că vor fi foarte moderne, la cel mai înalt nivel, dacă ne referim la standardele de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Titu: Bonificaţie 10% pentru plata integrală a impozitelor până la 31 martie 2020

Publicat

pe

Consiliul Local Titu a decis prin vot ca taxele şi impozitele locale aferente anului 2020 să nu fie majorate, ci doar indexate cu rata inflaţiei (4,6%).

De reţinut că aceste obligaţii fiscale se achită în două tranşe egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, iar pentru plata integrală până la sfţrşitul lunii martie se acordă o bonificaţie de 10%.

Aleşii din Titu au aprobat şi o serie de scutiri în procent de 80, 90 şi chiar 100% pentru anumite categorii de persoane.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT