Connect with us

Dâmboviţa

Lideri PSD Dâmboviţa, despre o posibilă alianţă electorală cu PRO România

Publicat

pe

Odată cu instalarea unei noi echipe la conducerea PSD Dâmboviţa, deşi nu a trecut decât o săptămână, putem spune că se simte deja o nouă abordare, în sensul că s-a revenit la conferinţele de presă bisăptămânale – asta ca să ne referim doar la ceea ce se vede în afară. Şi, odată ce jurnaliştilor li să răspunde la întrebări clar, corect şi la timp, este de la sine înţeles că ştirile „pe surse” se împuţinează pe zi ce trece. Plus că s-a terminat cu scandalurile din interiorul organizaţiei, care au ţinut capul de afiş în multe publicaţii!

În cadrul conferinţei de presă de astăzi – 27 ianuarie 2020, trei lideri ai PSD Dâmboviţa, membri ai noii echipe de conducere – secretarul executiv Daniel Cristian Stan – primar municipiul Târgovişte şi vicepreşedinţii Marian Ţachianu (deputat) şi Dănuţ Gabriel Sandu (primar Voineşti), au vorbit deschis despre necesitatea unei alianţe electorale cu PRO România, pentru a maximiza şansele stângii politice româneşti de a câştiga alegerile din acest an.

„Susțin o alianță pe stânga eșicherului politic și trebuie ca acest lucru să se întâmple cât mai rapid. De altfel, aceasta este și opinia domnului președinte interimar Ciolacu. Eu i-am spus lucrul acesta de la microfon, la Conferință, și este și părerea cvasitotalității primarilor de municipii reședință de județ din Partidul Social Democrat. Suntem într-un moment foarte important și, dacă acest pas ar fi făcut, și sunt convins că va fi făcut, veți vedea într-adevăr o forță politică greu de bătut în județul Dâmbovița”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Deputatul Marian Ţachianu a fost la fel de categoric, în ceea ce priveşte o alianţă cu PRO România.

„Majoritatea membrilor PRO România sunt foști membri PSD. La nivel de județ, Adrian Țuțuianu ați văzut ce rezultate a obținut cu PRO România, și la alegerile prezidențiale și la alegerile europarlamentare, așa că este binevenită o astfel de alianță în opinia mea. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să lăsăm liberă această abordare, alegerea să fie la fiecare organizație în parte, cu toate că bine ar fi să picăm de acord să facem la nivel de județ această alianță”.

Şi primarul comunei Voineşti a spus că îşi doreşte ca PSD Dâmboviţa să încheie o alianţă electorală cu PRO România, altfel PSD riscă să rămână un partid izolat.

„Cred că această alianță o putem face exact cum a fost USL în 2012. Atunci rezultatele au fost foarte bune, au fost unități administrativ-teritoriale unde s-a candidat sub sigla USL, au fost UAT-uri în care s-a mers separat. Candidatura pe USL a maximizat atunci rezultatul pentru funcția de președinte la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ales pe vot uninominal. Eu am foarte mare încredere în cei care conduc astăzi PSD Dâmbovița”.

Cât priveşte alegerile locale de la începutul verii, echipa de conducere a PSD Dâmboviţa, instalată prin vot secret în data de 19 ianuarie 2020, şi-a asumat data de 15 februarie pentru identificarea candidaţilor pentru funcţiile de primar, urmând ca listele complete să fie definitivate până la 1 martie, astfel încât să se poată intra în precampanie electorală pentru alegerile locale.

„Primarii care sunt în funcție în momentul de față reprezintă, desigur, prima opțiune pentru alegerile locale. Nu s-a discutat nici despre retragerea sprijinului vreunui primar. Dacă se va pune problema de așa ceva, lucrurile vor fi tranșate prin vot în Comitetul Executiv Județean, nu va fi inițiativa unuia sau a altuia sau în funcție de simpatii sau antipatii personale, așa cum se întâmpla până acum, când se căutau candidați contabili de la anumite primării, candidați la alte comune și așa mai departe…

Cu siguranță se va merge cu acei candidați care au cele mai mari șanse, vom face și câteva sondaje de opinie și vom stabili foarte repede care sunt candidații, cu precizarea că singurul criteriu va fi cel legat de capacitatea de a câștiga aceste alegeri. Nu există alte tipuri de criterii care să fie avute în vedere la aceste alegeri. Și, vă pot spune de acum, Partidul Social Democrat va câștiga alegerile locale în județul Dâmbovița”, a explicat Daniel Cristian Stan – secretar executiv PSD Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmboviţa, anunț implementare proiect

Publicat

pe

De

CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA implementează proiectul „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”, cod SMIS 116464, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, și are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

Valoarea totală a proiectului este 19.787.516,94 lei (inclusiv TVA), din care asistența financiară nerambursabilă solicitată este în valoare de 19.234.308,79 lei (inclusiv TVA), iar contribuția proprie în proiect a unității administrativ-teritoriale este în valoare de 553.208,15 lei (inclusiv TVA).

Obiectivul general al proiectului este valorificarea durabilă a Ansamblului Curtea Domnească, ca urmare a conservării și protejării obiectivelor: ruinele bisericii – paraclis, Turnul Chindiei, Biserica „Sf. Vineri” – Domnească Mică și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul ansamblului, pentru impulsionarea dezvoltării locale prin creșterea numărului de vizitatori și intensificarea activităților economice pe parcursul perioadei de implementare și sustenabilitate.

Vineri – 29 septembrie 2023, a avut loc primul eveniment cultural din seria evenimentelor culturale denumite generic „Monumentul lunii”, dedicate celor patru obiective valorificate prin proiect.

Primul obiectiv astfel valorificat este Biserica „Sf. Vineri” – Domnească Mică

În partea de sud-est a Curţii Domneşti, pe marginea terasei înalte a râului Ialomiţa, se ridică cea de-a doua biserică domnească, cu hramul „Cuvioasa Paraschiva” (ce apare menţionată, documentar, şi cu denumirea de „Sfânta Vineri” sau „Sf. Petca”), situată iniţial în afara zidurilor de incintă și cunoscută până la începutul secolului trecut cu denumirea de „Biserica Domnească Mică”. Cea mai veche mărturie ce atestă existenţa bisericii, purtând data de 13 iulie 1517, este un ancadrament care are pe listel o pisanie-pomelnic în limba slavonă, amintind pe clucerul Manea Perşanu şi pe jupâneasa sa, Vlădaia. Este vorba numai de consemnarea unei reparaţii a bisericii într-o perioadă în care, în Târgovişte, activitatea din domeniul construcțiilor era febrilă. Ctitorul amintit în această pisanie este una şi aceeaşi persoană cu ctitorul de mai târziu al bisericii Sfântul Nicolae – Androneşti. În secolele XVII – XVIII, Biserica Sf. Paraschiva (sau Biserica Sf. Petca sau Sf. Vineri) este amintită adesea în documente, ceea ce dovedeşte că a funcţionat fără întrerupere. În acea vreme, făcând parte din complexul Curţii Domneşti, domnii ţării i-au purtat o grijă deosebită.

Evenimentul „Monumentul lunii”
Pentru a pune în valoare acest obiect de patrimoniu, s-a organizat o expoziţie/sesiune ştiinţifică de prezentare a monumentului caracterizat printr-o unicitate și valoare istorică și cultural-spirituală deosebită. Publicul-țintă prezent a fost alcătuit din turiști, public adult și public tânăr – de vârstă școlară (8 – 12 ani). Specialiștii Complexului Național Muzeal Curtea Domnească au prezentat obiectivele și rezultatele proiectului, precum și etapele și rezultatele cercetărilor arheologice. De asemenea, vizitarea obiectivului a urmărit prezentarea evoluției lucrărilor de conservare și protejare a Ansamblului „Curtea Domnească”.

Atât publicul tânăr, cât și cel adult a fost încântat de explicațiile vorbitorilor, dar și de expoziția ce reunește obiectele descoperite în urma cercetărilor și săpăturilor arheologice din zona Bisericii „Sf. Vineri” – Domnească Mică. În concluzie, considerăm că evenimentul „Monumentul Lunii”, din data de 29 septembrie 2023, și-a atins scopul specificat în planul de marketing al proiectului.

Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite