Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Zona industrială şi de servicii Ulmi-Văcăreşti-Comişani a intrat în etapa plan urbanistic

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a asociat cu localităţile Comişani, Ulmi şi Văcăreşti, în vederea realizării planului urbanistic pentru zona industrială şi de servicii Ulmi-văcăreşti-Comişani şi declararea acesteia ca fiind de interes judeţean.

CITEŞTE ŞI: Panica exproprierilor la Văcăreşti! 255 ha de teren au fost declarate de interes public

„Suprafața totală estimată a fi reglementată este de 976,24 hectare, din care 179.30 hectare pe raza comunei Comișani, 468,74 în comuna Ulmi și 328,20 hectare în comuna Văcărești. Valoarea serviciilor necesare realizării contractului este de 550.000 lei, exclusiv TVA”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Străzi asfaltate prin PJDL în comuna Poiana, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Poiana este una dintre puținele comune din județ unde rețeaua deosebit de vastă de drumuri de exploatare agricolă, vorbim despre zeci de kilometri, a fost asfaltată. De asemenea, administrația publică locală condusă de primarul Marian Șerban are în permanență sub supraveghere căile de acces din interiorul localității, pe care le reabilitează și modernizează într-un ritm susținut.

Zilele trecute, în ciuda vremii caniculare, edilul localității se afla pe teren. Se executau lucrări de modernizare a străzilor Gerilă-Gârlă și Silcu-Stăvilar. Vorbim despre un traseu de circa 3 km. Investiția a putut fi realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală pus în practică de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Continuăm să facem lucruri bune pentru comuna Poiana. La acest moment, urmărim bunul mers al proiectului de modernizare a acestei artere importante, în cadrul unui proiect de 3,6 milioane de lei. Avem o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program foarte bun, care susține proiectele pe care nu le-am fi putut realiza doar cu bani de la bugetul local. Consiliul Județean Dâmbovița susține 45% din investiție, restul de 55% fiind contribuția noastră”, ne-a precizat primarul Marian Șerban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite