Connect with us

ACTUALITATE

APIA Dâmboviţa a început plata ajutoarelor tranzitorii cu două luni mai devreme ca în trecut

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, plata ajutoarelor naţionale tranzitorii către fermieri a început cu două luni mai devreme, respectiv pe 22 ianuarie faţă de luna martie – cum se întâmpla în trecut, ceea ce reprezintă o noutate, cel puţin dacă ne raportăm la ultimii 5 ani. În numai o săptămână, spune Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa, au fost deja autorizaţi la plată 11.263 de fermieri.

„Stăm foarte bine şi cred că, până în martie, aproape că finalizăm plăţile, pentru că sunt fermieri care, la momentul acesta, şi-au încasat banii integral. Pentru autorizarea la plată a ajutoarelor tranzitorii, se ia decizie pentru fiecare cerere în parte. Eşantioanele se stabilesc de APIA central, iar autorizarea se face şi în funcţie de câte scheme de plată a solicitat fiecare fermier”, ne-a declarat Oana Năstase.

În acest moment, sunt  nestabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin cuplat, însă vorbim de forme de sprijin mai speciale, întrucât fermierii sunt obligaţi să depună la APIA, până la 31 martie, o serie de documente, deoarece se angajează, atunci când depun cererea, să scoată o anumită producţie pe unitatea de suprafaţă sau pe cap de animal.

„Am început să luăm legătura cu fermierii, să le amintim că au de adus aceste documente şi, în cazul în care au făcut livrările, să vină cu ele. Odată ce primim aceste documente şi le procesăm, la nivel naţional se poate stabili cuantumul şi, în momentul în care s-a terminat perioada, să înceapă plăţile repede. Ne dorim această fluidizare pentru a nu-i încurca pe fermieri, să nu-i suprapunem cu campania de primire cereri în 2020, care demarează la 1 martie”, explică Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: Vino să vezi în premieră „Eroii de la Podul Jiului” și să discuți cu echipa filmului!

Publicat

pe

Marți – 29 noiembrie 2022, de la ora 19:00, va avea loc la Târgoviște, la „Independența”, lansarea în cinematografe a filmului istoric „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, într-o proiecție specială în prezența echipei.

După vizionare, publicul spectator poate pune întrebări actorilor și astfel să afle lucruri nespuse până acum.

„Eroii de la podul Jiului” este prima parte din trilogia „Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial.

Sinopsis:
În dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală.

Vezi trailer

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: Inginerul Ioan Morar creează poezie, pictând!

Publicat

pe

Am aflat mult mai târziu că inginerul Ioan Morar este pasionat de artele plastice și că pictează. Când ne întâlneam, vorbeam mai mult despre agricultură și politică. Teme la modă.

Nu a fost o surpriză mare când a dezvăluit această pasiune, fiindcă spiritul și caracterul fostului director al Oficiului de Consultanță Agricolă Dâmboviţa, chiar primul, o instituție care nu mai există, radia spre astfel de preocupări artistice. Era înzestrat cu acest har.

Lucrările lui Ioan Morar sunt etalate acum la Cercul Militar Târgoviște (lângă stadionul Eugen Popescu), în cadrul unei expoziții colective intitulate „Culori în sărbătoare”, vernisată ieri – 26 noiembrie.

Pictura inginerului Morar emană nostalgie, romantism, candoare. Este ca un ticăit plăcut al unui ceas instalat pe pervazul unei case în care abundă viața îmbrăcată în tradiție și modestie. Peisagistica, transpunerea în muzicalitatea culorii a unor pasteluri, a poeziei simple despre lucrurile esențiale care ne punctează existența și pe lângă care, de multe ori, trecem fără să le băgăm în seamă…

În creația lui Ioan Morar, nu este o abundență de culoare. Există un echilibru, ca o liniștire. Un soi de simetrie a vieții. Fiecare cadru surprins emană parcă o poveste, o amintire, secunde plăcute culese din tumultul existențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats