Connect with us

ACTUALITATE

APIA Dâmboviţa a început plata ajutoarelor tranzitorii cu două luni mai devreme ca în trecut

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, plata ajutoarelor naţionale tranzitorii către fermieri a început cu două luni mai devreme, respectiv pe 22 ianuarie faţă de luna martie – cum se întâmpla în trecut, ceea ce reprezintă o noutate, cel puţin dacă ne raportăm la ultimii 5 ani. În numai o săptămână, spune Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa, au fost deja autorizaţi la plată 11.263 de fermieri.

„Stăm foarte bine şi cred că, până în martie, aproape că finalizăm plăţile, pentru că sunt fermieri care, la momentul acesta, şi-au încasat banii integral. Pentru autorizarea la plată a ajutoarelor tranzitorii, se ia decizie pentru fiecare cerere în parte. Eşantioanele se stabilesc de APIA central, iar autorizarea se face şi în funcţie de câte scheme de plată a solicitat fiecare fermier”, ne-a declarat Oana Năstase.

În acest moment, sunt  nestabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin cuplat, însă vorbim de forme de sprijin mai speciale, întrucât fermierii sunt obligaţi să depună la APIA, până la 31 martie, o serie de documente, deoarece se angajează, atunci când depun cererea, să scoată o anumită producţie pe unitatea de suprafaţă sau pe cap de animal.

„Am început să luăm legătura cu fermierii, să le amintim că au de adus aceste documente şi, în cazul în care au făcut livrările, să vină cu ele. Odată ce primim aceste documente şi le procesăm, la nivel naţional se poate stabili cuantumul şi, în momentul în care s-a terminat perioada, să înceapă plăţile repede. Ne dorim această fluidizare pentru a nu-i încurca pe fermieri, să nu-i suprapunem cu campania de primire cereri în 2020, care demarează la 1 martie”, explică Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT