Connect with us

ACTUALITATE

APIA Dâmboviţa a început plata ajutoarelor tranzitorii cu două luni mai devreme ca în trecut

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, plata ajutoarelor naţionale tranzitorii către fermieri a început cu două luni mai devreme, respectiv pe 22 ianuarie faţă de luna martie – cum se întâmpla în trecut, ceea ce reprezintă o noutate, cel puţin dacă ne raportăm la ultimii 5 ani. În numai o săptămână, spune Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa, au fost deja autorizaţi la plată 11.263 de fermieri.

„Stăm foarte bine şi cred că, până în martie, aproape că finalizăm plăţile, pentru că sunt fermieri care, la momentul acesta, şi-au încasat banii integral. Pentru autorizarea la plată a ajutoarelor tranzitorii, se ia decizie pentru fiecare cerere în parte. Eşantioanele se stabilesc de APIA central, iar autorizarea se face şi în funcţie de câte scheme de plată a solicitat fiecare fermier”, ne-a declarat Oana Năstase.

În acest moment, sunt  nestabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin cuplat, însă vorbim de forme de sprijin mai speciale, întrucât fermierii sunt obligaţi să depună la APIA, până la 31 martie, o serie de documente, deoarece se angajează, atunci când depun cererea, să scoată o anumită producţie pe unitatea de suprafaţă sau pe cap de animal.

„Am început să luăm legătura cu fermierii, să le amintim că au de adus aceste documente şi, în cazul în care au făcut livrările, să vină cu ele. Odată ce primim aceste documente şi le procesăm, la nivel naţional se poate stabili cuantumul şi, în momentul în care s-a terminat perioada, să înceapă plăţile repede. Ne dorim această fluidizare pentru a nu-i încurca pe fermieri, să nu-i suprapunem cu campania de primire cereri în 2020, care demarează la 1 martie”, explică Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Munca în echipă dă rezultate în Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Din dorința de a veni în sprijinul firmelor care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, directorul Gabriel Purcaru a organizat, astăzi – 18 ianuarie 2022, o întâlnire între reprezentanții acestora și conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmboviţa.

În cadrul discuțiilor privind nevoia de ocupare a locurilor de muncă vacante, angajatorii au primit informații complete cu privire la beneficiile pe care le acordă statul pentru recrutarea forței de muncă pe categorii de vârstă.

De asemenea, a fost avansată ideea unui parteneriat între Parcul Industrial Moreni și AJOFM Dâmboviţa, în vederea organizării unor cursuri de calificare în diferite meserii. În acest fel, firmele nu vor mai fi nevoite să cheltuiască fonduri pentru pregătirea personalului.

Reamintim faptul că Parcul Industrial Moreni este una dintre cele mai mari unități economice de acest tip din România, cu o suprafață de 252.000 mp și un grad de ocupare de 100%. La începutul acestei luni, societatea a achiziționat un imobil de 1.000 mp și 2.400 mp de teren aferent construcției, spații care au fost deja închiriate către două firme. Totodată, sunt aproape de finalizare procedurile de preluare a unei suprafețe de 18.000 mp de la Primăria Moreni, unde vor fi ridicate noi hale de producție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunț finalizare proiect Grant capital de lucru SC TRANSPORT SAMOILĂ SRL

Publicat

pe

de

18.01.2022

SC TRANSPORT SAMOILĂ SRL anunță finalizarea proiectul cu titlul ” Grant 2 Transport Samoilă S.R.L.” pentru capital de lucru, proiect nr. RUE M2- 15448 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv nr. M2- 15448 din 27.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC TRANSPORT SAMOILĂ SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
– menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni;
– menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 60.433,1325 lei(valoare totală) din care: 52.550,55 lei grant și 7.882,5825 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Persoană de contact:
SAMOILA FLORIN-DANIEL
dan83florin@yahoo.com
0765347113

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT