Connect with us

ACTUALITATE

„Cu şi despre Caragiale”, expoziţie de fotografie la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Muzeul de Istorie din Târgovişte, organizează, joi – 30 ianuarie 2020, în colaborare cu Şcoala „Matei Basarab”, Şcoala „Tudor Vladimirescu” şi Şcoala Specială din Târgovişte, cea de-a VII-a ediţie a proiectului cultural „Cu şi despre Caragiale”, care are ca scop aprofundarea noţiunilor legate de viaţa şi opera marelui dramaturg, născut în localitatea Haimanale, în prezent I.L. Caragiale, județul Dâmbovița.

Astfel, mâine, la ora 09:00, va fi deschisă publicului expoziţia de fotografii, realizate după documente, ce evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală, debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat.

Cea de-a doua activitate a proiectului „Cu şi despre Caragiale” este reprezentată de un concurs, ce va fi organizat în data de 5 februarie, de la ora 10:30, având trei probe: „Cei mai buni actori” – interpretarea artistică a schiţelor din dramaturgia caragialiană; „Ce ştim despre I.L. Caragiale?” – întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi a vieţii scriitorului şi o secţiune de desene inspirate de personajele lui Caragiale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Inaugurări importante la Pucioasa, vineri – 9 decembrie 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa inaugurează, vineri – 9 decembrie 2022, două obiective de investiții, proiecte implementate cu fonduri guvernamentale nerambursabile. Este vorba despre Piața Cartaxo și Colegiul Național „Nicolae Titulescu”.

„Începând cu ora 10:00, va avea loc deschiderea Pieței Cartaxo”. Aceasta a fost reabilitată, modernizată și extinsă printr-un proiect cu finanțare de la Compania Națională de Investiții, prin Programul național de construcții de interes public sau social”.

De la ora 12:00, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” își redeschide larg porțile, cu ocazia inaugurării clădirii recent reabilitată și modernizată cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats