Connect with us

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Guvernul PNL vrea să favorizeze bolnavii bogaţi în detrimentul celor săraci!

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Parlamentului, a declarat, astăzi – 30 ianuarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsura pe care o pregăteşte Guvernul Orban de privatizare a programelor naţionale de sănătate va însemna îngrădirea accesului cetăţenilor la serviciile medicale de stat.

„Demersul PNL este un afront la adresa tuturor românilor, dar mai ales la adresa celor care trăiesc la limita supravieţuirii. Proiectul respectiv se traduce prin a lua bani de la pacienţii care nu îşi permit tratamentul medical contra-cost şi a-i transfera către oamenii cu dare de mână, care îşi pot permite oricum tratamente în clinici private, în sistemul de co-plată, respectiv peste suma asigurată de stat. În consecinţă, numărul bolnavilor care vor putea fi trataţi la stat va scădea considerabil”, a explicat Carmen Holban.

Parlamentara PSD de Dâmboviţa îi întreabă pe cei care au lucrat la respectiva ordonanţă de urgenţă ce se întâmplă în situaţia în care spitalul de stat nu are fonduri şi nici pacientul nu dispune de bani să meargă la privat.

„Ca membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, nu voi accepta ca bugetul destinat tratamentelor mai costisitoare şi celor de urgenţă să se împartă între spitalele de stat şi cele private, aşa cum intenţionează Guvernul. Sunt pentru dezvoltarea spitalelor private, dar nu în acest mod!

În consecinţă, nu voi vota legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Legii privind reforma în sănătate, deoarece accesul unitar al furnizorilor publici şi privaţi la programele naţionale de sănătate bugetate de stat va avea ca efect îngrădirea intereselor pacienţilor şi favorizarea celor bogaţi în detrimentul celor săraci”, a declarat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT