Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Actualul Guvern blochează proiecte importante de dezvoltare pe fonduri europene!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a prezentat, astăzi – 30 ianuarie 2020, cu documente, modalitatea în care Ministerul Dezvoltării amână nejustificat semnarea contractelor de finanţare pentru proiecte care ar trebui implementate cu fonduri europene nerambursabile – în cazul municipiului Târgovişte, proiectul care vizează modernizarea transportului public local. Asta în condiţiile în care, spune edilul Daniel Cristian Stan, municipiul Târgovişte a primit de la Guvernul Orban şi o alocare bugetară cu 58 de milioane de lei în minus!

„Actualul Guvern blochează cele mai importante proiecte de dezvoltare pe care le au comunităţile locale şi care trebuiau să fie deja în desfăşurare. Este un act de iresponsabilitate fără precedent. Pe proiectul pentru transportul public din Târgovişte, cel mai important proiect ca şi valoare, am primit de la Ministerul Dezvoltării două solicitări de clarificări, una pe 16 ianuarie, cealaltă pe 27 ianuarie.

În prima solicitare, ni se spune să actualizăm documentaţiile, întrucât alocarea financiară la nivelul priorităţii investiţionale 4.1 este depăşită cu 40,62%. Vă rugăm să intraţi în Consiliul Local, să modificaţi documentaţiile şi să le retransmiteţi. Am convocat Consiliul Local, săptămâna trecută, în şedinţă extraodinară, am modificat bugetul proiectului, aşa cum ni s-a spus, am trimis documentele la Minister şi aşteptam semnarea contractului.

În loc de semnarea contractului, primim altă cerere de clarificare, în care spune aşa: ca urmare a instrucţiunii Ministerului din 23.01.2020, vă rugăm să reveniţi la varianta iniţială a bugetului cu finanţare nerambursabilă. Astfel încât, astăzi, în şedinţa Consiliului Local, trebuie să revocăm hotărârea de consiliu pe care am luat-o în urmă cu o săptămână.

Ăsta este Guvernul Orban! Proiect de 146 de milioane de lei. Bătaie de joc. Aceasta este modalitatea în care acest guvern, prea ocupat cu modificarea legislaţiei electorale şi manipularea voinţei electoratului, se apleacă asupra problemelor importante pe care comunităţile locale le au. Sigur că astăzi modificăm, retransmitem şi sper să nu vină şi a treia solicitare de clarificări, prin care să-mi spună să revoc cea de-a doua hotărâre, de revocare a primei hotărâri!

Cu precizarea că discutăm de, atenţie, fonduri europene! Sper să nu aibă domnii de la Minister tupeul să spună că nu se atrag fonduri europene. Păi, cum să se atragă fonduri europene? Noi avem finalizată licitaţia pentru autobuze de luni de zile. 54 de milioane de lei – valoarea autobuzelor, bani care intrau în România, pe fonduri europene, imediat ce se semna contractul de finanţare. Situaţiile sunt similare în toată ţara, cel puţin pe Axa 4″, a precizat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats