Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Actualul Guvern blochează proiecte importante de dezvoltare pe fonduri europene!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a prezentat, astăzi – 30 ianuarie 2020, cu documente, modalitatea în care Ministerul Dezvoltării amână nejustificat semnarea contractelor de finanţare pentru proiecte care ar trebui implementate cu fonduri europene nerambursabile – în cazul municipiului Târgovişte, proiectul care vizează modernizarea transportului public local. Asta în condiţiile în care, spune edilul Daniel Cristian Stan, municipiul Târgovişte a primit de la Guvernul Orban şi o alocare bugetară cu 58 de milioane de lei în minus!

„Actualul Guvern blochează cele mai importante proiecte de dezvoltare pe care le au comunităţile locale şi care trebuiau să fie deja în desfăşurare. Este un act de iresponsabilitate fără precedent. Pe proiectul pentru transportul public din Târgovişte, cel mai important proiect ca şi valoare, am primit de la Ministerul Dezvoltării două solicitări de clarificări, una pe 16 ianuarie, cealaltă pe 27 ianuarie.

În prima solicitare, ni se spune să actualizăm documentaţiile, întrucât alocarea financiară la nivelul priorităţii investiţionale 4.1 este depăşită cu 40,62%. Vă rugăm să intraţi în Consiliul Local, să modificaţi documentaţiile şi să le retransmiteţi. Am convocat Consiliul Local, săptămâna trecută, în şedinţă extraodinară, am modificat bugetul proiectului, aşa cum ni s-a spus, am trimis documentele la Minister şi aşteptam semnarea contractului.

În loc de semnarea contractului, primim altă cerere de clarificare, în care spune aşa: ca urmare a instrucţiunii Ministerului din 23.01.2020, vă rugăm să reveniţi la varianta iniţială a bugetului cu finanţare nerambursabilă. Astfel încât, astăzi, în şedinţa Consiliului Local, trebuie să revocăm hotărârea de consiliu pe care am luat-o în urmă cu o săptămână.

Ăsta este Guvernul Orban! Proiect de 146 de milioane de lei. Bătaie de joc. Aceasta este modalitatea în care acest guvern, prea ocupat cu modificarea legislaţiei electorale şi manipularea voinţei electoratului, se apleacă asupra problemelor importante pe care comunităţile locale le au. Sigur că astăzi modificăm, retransmitem şi sper să nu vină şi a treia solicitare de clarificări, prin care să-mi spună să revoc cea de-a doua hotărâre, de revocare a primei hotărâri!

Cu precizarea că discutăm de, atenţie, fonduri europene! Sper să nu aibă domnii de la Minister tupeul să spună că nu se atrag fonduri europene. Păi, cum să se atragă fonduri europene? Noi avem finalizată licitaţia pentru autobuze de luni de zile. 54 de milioane de lei – valoarea autobuzelor, bani care intrau în România, pe fonduri europene, imediat ce se semna contractul de finanţare. Situaţiile sunt similare în toată ţara, cel puţin pe Axa 4″, a precizat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Premii pentru cele mai frumoase și curate asociații de proprietari din municipiul Pitești

Publicat

pe

Primarul Cristian Gentea i-a premiat, astăzi – 20 mai 2022, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local prilejuită de „Zilele municipiului Pitești”, pe câștigătorii concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ajuns la ediția cu numărul 10.

„Organizat de Primăria Municipiului Piteşti, având la bază voluntariatul, concursul a contribuit la îmbunătăţirea aspectului orașului și a mobilizat un număr mare de piteșteni în acțiunea de curățare, reamenajare și înfrumusețare a locului pe care îl numesc „acasă”.

Îi felicităm pe toți cei care s-au implicat în această competiție, câștigători sau doar participanți, pentru entuziasmul lor și pentru munca prin care au dorit și au reușit să facă din Pitești un oraș mai frumos, pentru noi toți!”, se precizează într-un comunicat de presă.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,, J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2.000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a aprobat la finanțare 19 proiecte, în prima sesiune din 2022

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 19 mai 2022, primele 19 contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul județului pentru cele 19 proiecte din domeniile sport, tineret, promovarea turismului și protecția mediului, educație civică și social care au fost selectate în cadrul primei sesiuni din acest an.

Beneficiarii acestui program sunt asociații, cluburi sportive și organizații non-guvernamentale care realizează activități în domeniile menționate, iar valoarea celor 19 proiecte depășește 432 de milioane de lei.

„Pentru mine, un astfel de eveniment nu poate fi decât un moment de bucurie, deoarece semnarea contractelor de finanțare pentru aceste inițiative înseamnă că un număr important de activități din domeniile sportului, tineretului, turismului, protecției mediului, educației civice au primit șansa de a fi implementate, iar, prin aceasta, visurile acelora care le-au gândit, dar și ale celor care vor participa la implementarea lor vor putea deveni realitate.

În același timp, fac apel la dumneavoastră să respectați ghidul de finanțare și termenii contractelor. Nu în ultimul rând, sunt convins că dumneavoastră – inițiatorii, cei care vă veți implica în realizarea acestor proiecte, dar și grupurile-țintă ale acestor proiecte – sunteți ambasadori potriviți în ceea ce privește promovarea județului Dâmbovița, iar pentru acest lucru vă mulțumesc și vă urez mult succes!”, a spus președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cele 19 proiecte aprobate în cadrul primei sesiuni de finanțare din 2022 se împart astfel:
– 7 din domeniul sportului, în valoare totală de 175.528 lei;
– 4 din categoria tineret, în valoare totală de 76.700 lei;
– 3 pentru promovarea turismului și protecția mediului, cu o valoare cumulată de 60.000 lei;
– 5 din categoria educație civică și social, în valoare totală de 120.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT