Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE Dâmboviţa: Facem tot posibilul să se aprobe votarea timp de trei zile și în ţară!

Publicat

pe

Votarea timp de trei zile şi pentru românii din ţară, nu doar în Diaspora, este o iniţiativă a preşedintelui ALDE – Călin Popescu Tăriceanu, care a iniţiat un proiect legislativ în acest sens încă din luna noiembrie 2019, motivul principal fiind acela că alegătorii care au rămas acasă nu trebuie să fie discriminaţi – reaminteşte liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, care îi acuză pe cei din Partidul Național Liberal și din Partidul Forța Națională că sunt amnezici, după ce au venit cu o propunere similară, tratată drept subiectul momentului.

„Oarecum, este bine că ideile noastre sunt atât de bune încât adversarii politici le copiază! Ce nu conștientizează aceștia este faptul că subestimează electoratul, crezând că propunerile legislative inițiate în favoarea românilor pot fi uitate atât de ușor. Românii din țară și de peste hotare știu că în Diaspora se votează timp de trei zile, grație soluției găsite tot de ALDE.

Facem tot posibilul să se aprobe votarea timp de trei zile și în România. Ideea ne aparține și o vom susține până la capăt! Dacă cei din PNL și Forța Națională spun că sunt de acord, încercând să mimeze o așa-zisă propunere legislativă, înseamnă că legea se va modifica în acest sens pentru că vom avea și susținerea unora dintre colegii din Parlament”, se arată într-un comunicat remis de ALDE Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Pucioasa, prins în flagrant în timp ce voia să vândă un pistol în Moroeni

Publicat

pe

Un bărbat de 54 de ani, din Pucioasa, a mers în comuna Moroeni, cu gând să comercializeze un pistol pentru care nu poseda documente de deținător legal.

Individul a fost interceptat de polițiști, iar, în urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, a fost găsit în geanta pe care o purta asupra sa pistolul încarcat cu 8 cartușe, armă cu potențial letal supusă autorizării.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, au demarat cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite