Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Guvernul Orban PNL trebuie demis fiindcă încalcă legea fundamentală

Publicat

pe

Moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR, sub titulatura „Guvernul Orban PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, deschide, practic, sub presiune, sesiunea parlamentară din acest an, ultima a actualului legislativ.

Intenţia social-democraţilor este de a da jos de la putere Cabinetul Ludovic Orban, chiar dacă, după aceea, există o nebuloasă în ceea ce priveşte paşii politici care vor fi urmaţi. Adică, nu se ştie dacă se va reuşi formarea unui nou guvern, PSD, PNL ori de coaliţie, sau se va ajunge spre ceea ce îşi doresc acum, de fapt, liberalii: provocarea alegerilor anticipate.

Oricum, după cum a precizat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă deputata PSD de Dâmboviţa, Claudia Gilia, Guvernul Orban trebuie să plece. Motivaţia principală ar fi încălcarea flagrantă a principiilor după care funcţionează democraţia, a Constituţiei României.

„Trebuie demis nu doar pentru măsura de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri, pentru că încalcă standardele europene, decizii ale Curţii Constituţionale, ci mai ales pentru că adoptarea acestor modificări se face de o manieră unilaterală, fără consultare, fără dezbatere, prin angajarea răspunderii guvernului de către partidul aflat la putere”, a precizat parlamentara.

Practic, suţine Claudia Gilia, liberalii, profitând de faptul că sunt la butoane, vor să-şi asigure un avantaj în competiţia electorală din vară.

„Se mai doreşte să se inducă o falsă idee, aceea că PSD se teme de alegerea primarilor în două tururi. În alegerile locale, candidatul este foarte important. Noi am demonstrat că avem în partid oameni capabili, profesionişti, oameni implicaţi în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunităţilor locale.

Primarii noştri au implementat foarte multe proiecte pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc. Cu siguranţă, nu există această teamă că, utilizându-se alegerile în două tururi, colegii noştri nu îşi vor mai obţine mandatele. Aici nu vorbim de teamă, este vorba despre încălcarea legii, despre încălcarea standardelor europene, despre schimbarea regulilor în timpul jocului. Este un abuz de putere să vii cu angajări de răspundere pe proiecte aflate deja în dezbaterea parlamentară.

PNL încalcă legea fundamentală a statului român care este Constituţia. Vom demonstra, la votul de la moţiunea de cenzură, că suntem determinaţi să trimitem acasă Guvernul Orban, un guvern incompetent, neprofesionist şi care nu are ca prioritate interesele cetăţenilor români”, a mai spus deputata Claudia Gilia.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT