Connect with us

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Guvernul Orban PNL trebuie demis fiindcă încalcă legea fundamentală

Publicat

pe

Moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR, sub titulatura „Guvernul Orban PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, deschide, practic, sub presiune, sesiunea parlamentară din acest an, ultima a actualului legislativ.

Intenţia social-democraţilor este de a da jos de la putere Cabinetul Ludovic Orban, chiar dacă, după aceea, există o nebuloasă în ceea ce priveşte paşii politici care vor fi urmaţi. Adică, nu se ştie dacă se va reuşi formarea unui nou guvern, PSD, PNL ori de coaliţie, sau se va ajunge spre ceea ce îşi doresc acum, de fapt, liberalii: provocarea alegerilor anticipate.

Oricum, după cum a precizat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă deputata PSD de Dâmboviţa, Claudia Gilia, Guvernul Orban trebuie să plece. Motivaţia principală ar fi încălcarea flagrantă a principiilor după care funcţionează democraţia, a Constituţiei României.

„Trebuie demis nu doar pentru măsura de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri, pentru că încalcă standardele europene, decizii ale Curţii Constituţionale, ci mai ales pentru că adoptarea acestor modificări se face de o manieră unilaterală, fără consultare, fără dezbatere, prin angajarea răspunderii guvernului de către partidul aflat la putere”, a precizat parlamentara.

Practic, suţine Claudia Gilia, liberalii, profitând de faptul că sunt la butoane, vor să-şi asigure un avantaj în competiţia electorală din vară.

Reclama

„Se mai doreşte să se inducă o falsă idee, aceea că PSD se teme de alegerea primarilor în două tururi. În alegerile locale, candidatul este foarte important. Noi am demonstrat că avem în partid oameni capabili, profesionişti, oameni implicaţi în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunităţilor locale.

Primarii noştri au implementat foarte multe proiecte pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc. Cu siguranţă, nu există această teamă că, utilizându-se alegerile în două tururi, colegii noştri nu îşi vor mai obţine mandatele. Aici nu vorbim de teamă, este vorba despre încălcarea legii, despre încălcarea standardelor europene, despre schimbarea regulilor în timpul jocului. Este un abuz de putere să vii cu angajări de răspundere pe proiecte aflate deja în dezbaterea parlamentară.

PNL încalcă legea fundamentală a statului român care este Constituţia. Vom demonstra, la votul de la moţiunea de cenzură, că suntem determinaţi să trimitem acasă Guvernul Orban, un guvern incompetent, neprofesionist şi care nu are ca prioritate interesele cetăţenilor români”, a mai spus deputata Claudia Gilia.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

Dâmbovița, locul I în România după numărul de școli europene

Publicat

pe

Toate cele 13 unități de învățământ dâmbovițene din județul Dâmbovița care au candidat anul acesta pentru titlul de „Școală europeană” organizat de Ministerul Educației au fost declarate câștigătoare. Sunt instituții de învățământ cunoscute pentru tradiția în accesarea și implementarea proiectelor europene:

– Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște;
– Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște;
– Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa;
– Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște;
– Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște;
– Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Moreni;
– Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște;
– Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Târgoviște;
– Școala Gimnaziala nr. 4 Moreni;
– Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa;
– Școala Gimnazială Specială Târgoviște;
– Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi;
– Școala Gimnazială „I. Al. Brătescu-Voinești” Târgoviște.

În competiție au fost înscrise 134 de unități de învățământ din 38 de județe. 104 dintre acestea au obținut titlul de „Școală europeană”.

„Se remarcă punctajele mari obținute de școlile dâmbovițene, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște deținând al treilea punctaj la nivel național (193 de puncte dintr-un total de max. 200 de puncte) și cel mai mare punctaj al unei instituții dâmbovițene înregistrat la această competiție în toate cele 19 ediții.

11 unități de învățământ dâmbovițene își reconfirmă titlul, dar sunt admirabile efortul și reușita a două instituții care dobândesc statutul de ”Școala europeană” pentru prima dată: Școala Gimnazială Specială Târgoviște și Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi (singura școală din mediul rural care deține acest statut). (…)

Reclama

La nivel național, după numărul de școli europene desemnate în acest an, regăsim următoarele județe: Dâmbovița – 13 unități câștigătoare, Iași – 11, București – 7, Suceava – 6, Vaslui – 6, Bihor – 5, Dolj – 5.

Acest succes a fost posibil pentru că județul Dâmbovița este lider în accesarea fondurilor alocate prin Programul Erasmus+ 2021-2027, implementând anual peste 70 de proiecte. 55 de unități dețin acreditarea Erasmus+ în domeniul educației școlare și 12 unități în domeniul educație și formare profesională – VET. Acest tip de finanțare anuală asigură bugete pentru mobilități internaționale pentru mai mult de 700 de elevi și profesori din județul Dâmbovița și contribuie la inovarea didactică și la îmbunătățirea rezultatelor școlare.

Odată obținut, certificatul „Școala Europeană” este valabil pentru o perioada de trei ani.

Decernarea premiilor pentru câștigătorii competiției naționale „Școală Europeană” va avea loc la Palatul Parlamentului din București în toamna acestui an, după deschiderea sesiunii parlamentare”, ne informează Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite