Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Guvernul Orban PNL trebuie demis fiindcă încalcă legea fundamentală

Publicat

pe

Moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR, sub titulatura „Guvernul Orban PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, deschide, practic, sub presiune, sesiunea parlamentară din acest an, ultima a actualului legislativ.

Intenţia social-democraţilor este de a da jos de la putere Cabinetul Ludovic Orban, chiar dacă, după aceea, există o nebuloasă în ceea ce priveşte paşii politici care vor fi urmaţi. Adică, nu se ştie dacă se va reuşi formarea unui nou guvern, PSD, PNL ori de coaliţie, sau se va ajunge spre ceea ce îşi doresc acum, de fapt, liberalii: provocarea alegerilor anticipate.

Oricum, după cum a precizat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă deputata PSD de Dâmboviţa, Claudia Gilia, Guvernul Orban trebuie să plece. Motivaţia principală ar fi încălcarea flagrantă a principiilor după care funcţionează democraţia, a Constituţiei României.

„Trebuie demis nu doar pentru măsura de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri, pentru că încalcă standardele europene, decizii ale Curţii Constituţionale, ci mai ales pentru că adoptarea acestor modificări se face de o manieră unilaterală, fără consultare, fără dezbatere, prin angajarea răspunderii guvernului de către partidul aflat la putere”, a precizat parlamentara.

Practic, suţine Claudia Gilia, liberalii, profitând de faptul că sunt la butoane, vor să-şi asigure un avantaj în competiţia electorală din vară.

„Se mai doreşte să se inducă o falsă idee, aceea că PSD se teme de alegerea primarilor în două tururi. În alegerile locale, candidatul este foarte important. Noi am demonstrat că avem în partid oameni capabili, profesionişti, oameni implicaţi în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunităţilor locale.

Primarii noştri au implementat foarte multe proiecte pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc. Cu siguranţă, nu există această teamă că, utilizându-se alegerile în două tururi, colegii noştri nu îşi vor mai obţine mandatele. Aici nu vorbim de teamă, este vorba despre încălcarea legii, despre încălcarea standardelor europene, despre schimbarea regulilor în timpul jocului. Este un abuz de putere să vii cu angajări de răspundere pe proiecte aflate deja în dezbaterea parlamentară.

PNL încalcă legea fundamentală a statului român care este Constituţia. Vom demonstra, la votul de la moţiunea de cenzură, că suntem determinaţi să trimitem acasă Guvernul Orban, un guvern incompetent, neprofesionist şi care nu are ca prioritate interesele cetăţenilor români”, a mai spus deputata Claudia Gilia.

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT