Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Sursă nouă de apă pentru oraşul Pucioasa. Cetăţenii sunt invitaţi la faţa locului, să se convingă!

Publicat

pe

Contantin Ana, primarul de la Pucioasa, a venit, astăzi – 3 februarie 2020, la conferinţa de presă organizată la sediul PSD Dâmboviţa, pentru a anunţa că, după 30 de ani de stres, incertitudini şi promisiuni, problema apei potabile în oraş a fost rezolvată.

„Suntem în faza în care realizăm probe de presiune şi lucrăm la finalizarea tuturor documentelor, în vederea efectuării recepţiei. Am convenit cu reprezentanţii Companiei de Apă să înceapă demersurile pentru autorizarea acestei surse de apă”, a spus Constantin Ana.

Edilul a mai vorbit despre o situaţie pe care se va preocupa să o rezolve rapid – aceea a reticenţei şi neîncrederii cetăţeanului în această oportunitate. Locuitorii Pucioasei, care au trăit ani şi ani sub spectrul nesiguranţei în ceea ce priveşte calitatea apei, achiesează mai greu la noua realitate, sunt reticenţi, neconvinşi, nesiguri pe faptul că lucrurile au intrat în normal.

Tocmai de aceea, primarul Constantin Ana este decis să comunice mai mult că concetăţenii săi pe această temă, să le explice cum stau lucrurile acum. Ba mai mult, edilul vrea să îi ducă pe oameni la faţa locului, pe traseul de aducţiune, pentru a le arăta, la firul ierbii, situaţia, faptul că, de acum încolo, nu trebuie să-şi mai facă griji cu privire la potabilitatea apei pe care o primesc la robinet.

Constantin Ana este mulţumit şi de faptul că lucrările la reţeaua de aducţiune au fost finalizate cu mult înainte de termenul stabilit.

„S-a lucrat foarte intens, profesionist. Deşi termenul de definitivare era de 6-8 luni, s-a reuşit terminarea acestei investiţii foarte importante pentru oraşul nostru într-o lună şi jumătate”, a precizat primarul oraşului Pucioasa.

ADMINISTRAŢIE

Poiana, județul Dâmbovița. Încă un proiect finalizat cu succes – reabilitarea școlii vechi

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare și modernizare a școlii vechi din satul Poiana, investiție care va duce și la creșterea eficienței energetice a clădirii, sunt aproape de finalizare. Proiectul, în valoare de aproximativ 1,65 milioane de lei, a fost finanțat în proporție de 90% de Administrația Fondului pentru Mediu, diferența fiind suportată din bugetul propriu al comunei. Contractul cu AFM a fost semnat de primarul Marian Șerban la sfârșitul lunii aprilie 2023 și, iată că acum, un an mai târziu, urmează recepția și darea în folosință.

S-au executat următoarele lucrări:
• Camășuirea fundațiilor la exterior pentru a limita infiltrația apelor, după care s-a realizat termo-hidroizolația;
• S-au instalat uși rezistente la foc, conform legislației în vigoare;
• Tencuieli interioare, după consolidarea structurii de rezistență;
• A fost realizat un termositem de vată minerală (10 cm) pentru creșterea eficienței termice și s-au montat panouri fotovoltaice;
• S-au aplicat tencuieli exterioare decorative;
• Pardoselile interioare din sălile de clasă, cât și cele de pe holuri au fost refăcute, cu finisaje corespunzătoare normelor in vigoare, respectiv: plăci ceramice pe holuri și parchet stratificat în salile de clase.

Reamintim faptul că primarul Marian Șerban a fost preocupat în permanență să asigure copiilor din localitate condiții excelente de studiu, dar și pentru petrecerea timpului liber. Spre exemplu, Poiana a fost prima comună din județul Dâmbovița care a deschis un centru after school. Ulterior, administrația publică locală a răspuns solicitărilor primite de la părinți și a construit o creșă, fiind din nou prima localitate rurală din județ unde a funcționat o asemenea unitate. De asemenea, nu putem să nu amintim și că, anul trecut, Primăria Poiana a amenajat trei locuri de joacă în doar trei săptămâni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu reușește să atragă tinerii din oraș în diferite competiții sportive

Publicat

pe

Activitățile sportive organizate, săptămâna aceasta, de Primăria Titu, în parteneriat cu unitățile de învățământ și Casa de Cultură, în cadrul evenimentului anual „Luna Tineretului”, s-au bucurat de o largă participare a elevilor de gimnaziu și de liceu din oraș.

S-a început cu „Crosul Tineretului”, după care au urmat competițiile de baschet și fotbal, iar pe 30 și 31 mai se va desfășura „Cupa orașului Titu la înot”. Toate cu scopul de a promova un stil de viață sănătos în rândul tinerilor și de a-i implica în activități care să-i țină departe de tentația tehnologiei.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la baschet”, 2024:
LOCUL 1: Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu”
LOCUL 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de către: Grigorescu Liliana, Bibliotecar Responsabil la Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană și de domnul Florescu Mihai, șef Serviciu Cultură și Sport din cadrul Casei de Cultură Titu.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la fotbal”, 2024:
GIMNAZIU:
Locul 1: Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”
LICEU:
Locul 1: Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de doamnele referent cultural, Sandu Gheorghița și Dincă Irinel, din cadrul Casei de Cultură Titu, alături de domnul Adrian Marius Sandu, administratorul public al orașului Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite