Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

A început reabilitarea Parcului Mitropoliei din centrul municipiului Târgovişte. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte promite o reabilitare spectaculoasă a Parcului Mitropoliei. Lucrările, în valoare de 5,3 milioane de lei, au demarat în această săptămână şi vor fi finalizate în cel mult 16 luni.

„Este un proiect care presupune reabilitarea aleilor, ceea ce s-a început în momentul de faţă, schimbarea mobilierului urban, tot ceea ce înseamnă fântâni, dar, în acelaşi timp, presupune şi restaurarea ruinelor.

Este un proiect complex, fără precedent la nivelul municipiului Târgovişte, un proiect care va schimba zona aceasta din centrul oraşului. Sunt convins că va fi un proiect absolut spectaculos, este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte pe care am avut ocazia să le văd.

Va fi o investiţie care îi va bucura pe târgovişteni foarte mulţi ani de acum înainte. Acest parc nu a cunoscut o intervenţie de substanţă până acum, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă.

Precizez, pentru a înlătura orice fel de discuţii pe acest subiect, că atât constructorul, cât şi proiectanţii care au asigurat documentaţia tehnică sunt autorizaţi pentru intervenţii pe zona d emonumente istorice, şi mă refer la ruinele Mitropoliei, constructorul are personal autorizat să intervină.

Referitor la ruine, acestea vor fi restaurate, vor fi puse în valoare. Vor fi curăţate, va fi un sistem de drenaj, se va realiza o hidroizolaţie. Sunt lucrări specifice de restaurare, care, pe deo parte vor scoate în evidenţă ruinele, iar pe de altă parte le vor şi păstra pentru o perioadă foarte lungă de timp. Sunt convins că rezultatul va fi unul foarte pozitiv.

Va fi şi loc de joacă pentru copii. Vor fi şi spaţii pentru role. Vor fi şi accese pentru persoane cu dizabilităţi. Veţi vedea un proiect cum nu a mai existat în municipiul Târgovişte până în acest moment, într-un loc încărcat de istorie şi o zonă foarte frecventată de târgovişteni.

Vor fi plantaţi peste 400 de arbori şi arbuşti în Parcul Mitropoliei. Nu vor fi îndepărtaţi arbori, vom pune accent pe spaţiul verde şi veţi vedea că vom avea o zonă centrală de invidiat, aşa cum merită fosta Cetate de Scaun a domnitorilor valahi”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Şeful administraţiei târgoviştene a mai spus că, ieri, a fost predat şi amplasamentul pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a pieţei Revoluţiei (nota redacţiei: scuarul pietonal dintre Primărie şi Casa Sindicatelor).

Totodată, reamintim că Piaţa Mihai Viteazul a fost modernizată în urmă cu aproape 3 ani, iar în acest moment se lucrează la Piaţa Tricolorului şi la Cinematograful Independenţa. Cu alte cuvinte, într-un an de zile, perimetrul central al municipiului Târgovişte va fi total schimbat, mai ales că administraţia locală are în implementare şi un proiect care vizează trama stradală, respectiv: Calea Domnească şi bulevardele Libertăţii, Mircea cel Bătrân şi Independenţei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la Creşa nr. 8 Târgovişte (Micro 9) au ajuns la ultimele finisaje

Publicat

pe

Un buchet de investiţii în domeniul educaţional se dezvoltă puternic în microraionul 9 din municipiul Târgovişte. În viitorul foarte apropiat, aceste instituţii vor fi date în folosinţă. Vorbim aici despre Şcoala Mihai Viteazul, un complex destinat învăţământului gimnazial cum puţine există în România, reclădit, recompartimentat şi modernizat aproape de la zero şi într-un timp record, despre Grădiniţa „Rază de Soare” şi despre Creşa nr. 8, obiectiv inspectat astăzi, 14 iulie, de primarul Cristian Daniel Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu şi administratorul public Gabriel Boriga.

Creşa nr. 8, pe care reprezentanţii administraţiei publice vor să o deschidă în această toamnă, este o investiţie finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În momentul de faţă, se lucrează intens la dotările interioare şi la ultimele finisaje. În afară de reabilitarea şi modernizarea corpului vechi, de aproximativ 300 mp, a mai fost ridicată o clădire nouă, cu o suprafaţă de peste 800 mp. Asta înseamnă, a spus primarul Cristian Daniel Stan, că instituţia va putea face faţă tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor din Târgovişte.

În acelaşi context, în municipiu se execută lucrări de reabilitare şi modernizare la creşele 13, 14 şi 16. A mai precizat edilul Târgoviştei că, în perioada următoare, se va deschide și la creşa nr. 2 şantierul de reabilitare şi modernizare.

„Toate aceste proiecte cu finanţare nerambursabilă, prin PNDL, fac parte dintr-un program de dezvoltare a infrastructurii educaţionale fără de precedent, cum nu s-a mai derulat până acum în municipiul Târgovişte”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Lista primăriilor din Dâmbovița care au primit fonduri de la Guvern pentru remediere pagube calamități

Publicat

pe

Guvernul a alocat fonduri, ieri – 13 iulie 2020, mai multor primării din județul Dâmbovița, pentru remedierea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme. Intervențiile vizează refaceri de drumuri locale sau comunale, poduri și podețe sau construcții hidrotehnice

De asemenea, informează Instituția Prefectului, în decursul zilei de ieri, au fost înaintate note de fundamentare în vederea emiterii unor Hotărâri de Guvern pentru alocarea de sume din Fondul de intervenție și Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului pentru alte 11 localități din Dâmbovița.

Fonduri alocate în județul Dâmbovița prin HG 531 / 13 iulie 2020:
– Orașul Pucioasa : 131.000 lei
– Comuna Bezdead: 55.000 lei
– Comuna Pietroșița: 230.000 lei
– Comuna Runcu: 100.000 lei
– Comuna Sălcioara: 35.000 lei
– Comuna Valea Lungă: 370.000 lei
– Comuna Vișinești: 160.000 lei
– Comuna Vlădeni: 450.000 lei
– Comuna Voinești: 105.000 lei
– Comuna Vulcana-Băi: 90.000 lei
– DJ 712 A Runcu – Râu Alb: 10.000 lei

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!