Connect with us

ACTUALITATE

Judeţul Dâmboviţa trebuie să aibă un stand comun la Târgul de Turism!

Publicat

pe

Târgul de Turism al României constituie un bun prilej pentru promovare, însă judeţul Dâmboviţa nu trebuie să se mai regăsească niciodată în situaţia de a avea standuri diferite, fără o viziune comună, fiecare cu câte un Turn al Chindiei – spune Valentin Calcan, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Dâmboviţa.

„Dacă vrem să avem un impact major, ar trebui să avem Consiliul Judeţean la aceeaşi masă cu Primăria Târgovişte, cu Camera de Comerţ, asociaţiile turistice şi întreprinzătorii din turism. Trebuie să-i aducem pe toţi sub acelaşi numitor. Cred că promovarea trebuie făcută sub un singur band. Am văzut-o la alţii, funcţionează la alţii. Este o măsură testată.

Altfel, vă aduc aminte o imagine pe care nu pot să mi-o şterg din minte. Era standul Consiliului Judeţean cu un Turn al Chindiei măricel, de vreo 2 metri, şi, la câţiva metri, era standul municipiului Târgovişte cu nişte domniţe extrem de frumos îmbrăcate şi cu un Turn al Chindiei mai mic. Cred că acesta este un exemplu «aşa nu». Haideţi să nu mai facem aşa! Turnul Chindiei este un simbol extraordinar, este un simbol prin care putem să identificăm România, nu numai Târgovişte. Ca şi Sfinxul. Asta este opinia mea”, a explicat Valentin Calcan.

CCIA Dâmboviţa, spune preşedintele Calcan, îşi va asuma în mod foarte serios rolurile de reprezentare, mediere şi promovare. De altfel, s-a făcut şi un prim pas în această direcţie: încheierea unui protocol de colaborare cu Primăria Târgovişte, care prevede, între altele, participarea cu stand comun la ediţia din noiembrie a Târgului de Turism al României.

„Nu putem participa la Târgul de Turism din februarie pentru că, deja, standurile au fost contractate. Nu se mai poate face absolut nimic în acest moment. Târgul din noiembrie este specializat pentru promovarea agenţilor de turism din România. Târgul din primăvară crează vizibilitate, dar este axat în special pe turismul de vară pentru exterior. Practic, impactul pe care-l va avea prezenţa noastră este de 100% în noiembrie şi undeva la 60% în februarie. Cred că trebuie mers însă la amândouă ediţiile.

Referitor la cum au fost alte ediţii, vă spun sincer că mi-a plâns sufletul de fiecare dată în parte. Din punctul meu de vedere, niciunul nu a fost ceea ce ar trebui. Ar trebui un singur stand, nu de o mărime colosală, ci de calitate şi de brand. Haideţi să stabilim împreună ce promovăm în judeţul Dâmboviţa. Promovăm turismul montan, turismul cultural, Turnul Chindiei, promovăm zimbrii?

Haideţi să stabilim ce promovăm şi să mergem cu un singur brand, poate la un moment dat găsim o soluţie astfel încât acesta să fie actualizat într-o anumită perioadă, dar trebuie unul singur”, spune preşedintele CCIA Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite