Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Protecţia Copilului Dâmboviţa a primit de la Guvern doar 17% din fondurile necesare

Publicat

pe

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a prezentat, astăzi – 4 februarie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, una dintre „binefacerile” Guvernului liberal Ludovic Orban, care pune în pericol funcţionarea unor instituţii publice la parametri normali.

Din dorinţa de a face economie la bani sau pentru a arăta cât de duri sunt la capitolul alocări bugetare, liberalii au acordat mai puţini bani Direcţiilor Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

În Dâmboviţa, a precizat Alexandru Oprea, actuala putere a alocat 9 milioane de lei pentru funcţionarea acestei instituţii, adică mai puţin de 17% faţă de estimarea realizată.

Situaţia este una alarmantă şi se află în atenţia Uniunii Consiliilor Judeţene din România, care a iniţiat deja un demers la Guvern pentru a prezenta aceste lucruri care ies din normalitate.

Conform celor spuse de preşedintrele CJ Dâmboviţa, până în luna octombrie 2020, activitatea din cadrul Protecţiei Copilului Dâmboviţa se va desfăşura fără probleme, dar, dacă nu va interveni o rectificare bugetară, angajaţii nu vor mai putea să-şi primească salariile.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT