Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviştei este împotriva majorării taxei de habitat

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a avut o reacţie fermă cu privire la o eventuală majorare a taxei de habitat pe care o plătesc dâmboviţenii pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer. Cuantumul de 21 de lei/gospodărie este suficient!

„Mărirea taxei de habitat? Este prima dată când aud de această posibilitate. Ca o primă opinie, nu cred că problema este cuantumul taxei de habitat. Cred că problema este modul în care se monitorizează activitatea operatorului de salubritate (Nota redacţiei: SC Supercom SA).

Eu aştept mult mai mult de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) şi trebuie să avem în vedere faptul că, potrivit legislaţiei în domeniu, în situaţia în care nu se asigură ţinta de colectare selectivă, operatorul trebuie să suporte aceste sume de bani. Trebuiau făcute demersuri pentru ca, în contractul cu operatorul, să fie trecute aceste clauze. Vom vedea.

Eu sper să găsim o soluţie, astfel încât unităţile administrativ-teritoriale, care nu au în momentul de faţă niciun fel de control cu privire la acest serviciu, să nu suporte prejudiciile generate de neatingerea ţintelor de colectare selectivă. Această iniţiativă trebuie să plece de la aparatul administrativ al ADI Salubritate. Noi am ridicat chestiunile acestea în cadrul şedinţelor ADI, am atras atenţia asupra situaţiei că nu reuşim să atingem ţinta de colectare selectivă. Sper să se găsească o soluţie. Cred că am ajuns la 50%. Ţinta trebuia îndeplinită până în luna iunie 2019. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgovişte nu exclude nici varianta de a se retrage din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri şi a încheia direct contract de delegare firma care se ocupă de colectarea şi transportul gunoaielor menajere.

Reclama

„Nu vreau să fac acest lucru, pentru că ar reprezenta o povară în plus pentru colegii primari din tot judeţul, pentru că principalul contributor la acest serviciu este municipiul Târgovişte, însă, în ultimă instanţă, nu avem ce să facem. Nu vreau să fac acest demers, vreau să stăm de vorbă cu toţii şi să luăm o decizie care să fie unanim acceptată şi în interesul cetăţenilor.

Dacă nu vom ajunge la un acord, nu exclud posibilitatea să solicit Consiliului Local Municipal Târgovişte ca serviciul de delegare să se facă direct de către administraţia locală, să nu se mai facă prin ADI, pentru că aşa aş avea control asupra operatorului şi aş accepta şi reproşurile pe care, pe bună dreptate, le fac cetăţenii şi mi-aş asuma şi această activitate. Vom vedea ce se va întâmpla.

Sper să găsim o soluţie în cadrul ADI. Sunt oameni plătiţi să asigure concordanţa serviciului la nivelul judeţului Dâmboviţa cu normele legale în vigoare şi care impun anumite obligaţii. Din păcate, în pofida acestui fapt, cei care plătesc sunt cetăţenii şi nu cred că este corect să suporte, prin unităţile administrativ teritoriale, pentru lipsa de implicare a acestor oameni (Nota redacţiei: aparatul administrativ ADI Salubritate)”, a explicat primarul municipiului Târgovişte.

Reamintim faptul că, în judeţul Dâmboviţa, s-a creat deja un precedent în ceea ce priveşte retragerea dintr-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Ne referim la Primăria Voineşti care a părăsit ADI Apă, pe fondul creşterii preţului pentru apă şi canal.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite