Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviştei este împotriva majorării taxei de habitat

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a avut o reacţie fermă cu privire la o eventuală majorare a taxei de habitat pe care o plătesc dâmboviţenii pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer. Cuantumul de 21 de lei/gospodărie este suficient!

„Mărirea taxei de habitat? Este prima dată când aud de această posibilitate. Ca o primă opinie, nu cred că problema este cuantumul taxei de habitat. Cred că problema este modul în care se monitorizează activitatea operatorului de salubritate (Nota redacţiei: SC Supercom SA).

Eu aştept mult mai mult de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) şi trebuie să avem în vedere faptul că, potrivit legislaţiei în domeniu, în situaţia în care nu se asigură ţinta de colectare selectivă, operatorul trebuie să suporte aceste sume de bani. Trebuiau făcute demersuri pentru ca, în contractul cu operatorul, să fie trecute aceste clauze. Vom vedea.

Eu sper să găsim o soluţie, astfel încât unităţile administrativ-teritoriale, care nu au în momentul de faţă niciun fel de control cu privire la acest serviciu, să nu suporte prejudiciile generate de neatingerea ţintelor de colectare selectivă. Această iniţiativă trebuie să plece de la aparatul administrativ al ADI Salubritate. Noi am ridicat chestiunile acestea în cadrul şedinţelor ADI, am atras atenţia asupra situaţiei că nu reuşim să atingem ţinta de colectare selectivă. Sper să se găsească o soluţie. Cred că am ajuns la 50%. Ţinta trebuia îndeplinită până în luna iunie 2019. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgovişte nu exclude nici varianta de a se retrage din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri şi a încheia direct contract de delegare firma care se ocupă de colectarea şi transportul gunoaielor menajere.

„Nu vreau să fac acest lucru, pentru că ar reprezenta o povară în plus pentru colegii primari din tot judeţul, pentru că principalul contributor la acest serviciu este municipiul Târgovişte, însă, în ultimă instanţă, nu avem ce să facem. Nu vreau să fac acest demers, vreau să stăm de vorbă cu toţii şi să luăm o decizie care să fie unanim acceptată şi în interesul cetăţenilor.

Dacă nu vom ajunge la un acord, nu exclud posibilitatea să solicit Consiliului Local Municipal Târgovişte ca serviciul de delegare să se facă direct de către administraţia locală, să nu se mai facă prin ADI, pentru că aşa aş avea control asupra operatorului şi aş accepta şi reproşurile pe care, pe bună dreptate, le fac cetăţenii şi mi-aş asuma şi această activitate. Vom vedea ce se va întâmpla.

Sper să găsim o soluţie în cadrul ADI. Sunt oameni plătiţi să asigure concordanţa serviciului la nivelul judeţului Dâmboviţa cu normele legale în vigoare şi care impun anumite obligaţii. Din păcate, în pofida acestui fapt, cei care plătesc sunt cetăţenii şi nu cred că este corect să suporte, prin unităţile administrativ teritoriale, pentru lipsa de implicare a acestor oameni (Nota redacţiei: aparatul administrativ ADI Salubritate)”, a explicat primarul municipiului Târgovişte.

Reamintim faptul că, în judeţul Dâmboviţa, s-a creat deja un precedent în ceea ce priveşte retragerea dintr-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. Ne referim la Primăria Voineşti care a părăsit ADI Apă, pe fondul creşterii preţului pentru apă şi canal.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT