Connect with us

Dâmboviţa

25 de ordonanţe de urgenţă, adoptate într-o noapte. „Statul de drept a fost ucis”!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, critică vehement acţiunea total nedemocratică a Guvernului PNL orban, sfidătoare la adresa instituţilor statului de drep, a Parlamentului, a cetăţenilor români, de a adopta, într-o noapte, într-o totală lipsă de transparenţă, 25 de ordonanţe de urgenţă! Un record absolut, cu implicaţii extrem de importante în zonele socialului, economicului şi politicului.

„Statul de drept a fost ucis aseară de guvernanții liberali, care, în prag de moțiune de cenzură, au trecut peste toate normele constituționale și au adoptat, în regim de urgență, modificări privitoare la sistemul electoral, prin care afectează grav democrația. Este pur și simplu de necrezut până unde merge disperarea lor de a-și asigura avantaje electorale vădite, fără nici un fel de moderație sau rușine.

Vă spuneam zilele trecute că eu cred ca PNL este cel care se teme, nu PSD! Și cred că modificările făcute «noaptea ca hoții» îmi dau dreptate. Au stabilit liberalii că, la alegerile parlamentare se poate vota oriunde, pe listă suplimentară, indiferent de domiciliu.

Deci, indiferent de locul în care te afli, te poți duce să votezi pe cineva să ajungă în Parlament, fără a avea măcar idee cine este acea persoană. Păi unde este principiul reprezentativității? Cine pe cine mai reprezintă în Parlament? Simpla prezență la vot poate fi mai importantă decât responsabilitatea votului dat, în cunoștință de cauză? A legiferat PNL turismul electoral? PNL transformă românul din cetățean în votant! Și atât.

În aceeași ordonanță s-a scurtat termenul pentru organizarea anticipatelor. În Constituție este prevăzut un termen de trei luni de la dizolvarea Parlamentului, pentru organizarea alegerilor parlamentare, în timp ce legislația electorală prevede minim 90 de zile. Prin ordonanța „nocturnă” se prevăd 50 de zile pentru anunțarea datei alegerilor parlamentare după dizolvarea Parlamentului.

De unde atâta grabă de a reglementa noaptea niște chestiuni atât de importante? Pentru că astăzi Guvernul Orban are toate șansele să plece acasă! Iar un Guvern interimar nu poate adopta ordonanțe de urgență! De fapt, singura urgență a Guvernului Orban a fost să-și asigure un avantaj electoral în ciuda desființării statului de drept! PSD sancționează astazi aceste grave derapaje de la democrație prin votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului incompetent și abuziv al PNL”, a declarat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

„Cupa răzvedeanului la fotbal” i-a scos din case pe tinerii din comună

Publicat

pe

Șapte echipe de tineri, reprezentând toate satele componente ale comunei Răzvad, își dispută în această după-amiază „Cupa răzvedeanului la fotbal” – o competiție inițiată de primarul Emanuel Spătaru în anul 2017. Finalista va reprezenta localitatea la turneul organizat cu prilejul „Zilelor județului Dâmbovița”, 1-5 iunie.

„Suntem aici să ne simțim bine împreună. Competiția de astăzi, pur și simplu, am adus-o în atenția tinerilor, pentru a rupe un pic perioada de muncă, de stres, de probleme și, cumva, să încercăm să readucem zâmbetul pe buzele tuturor. Cred că mișcarea este o metodă foarte bună. Sper să fie pe placul tuturor tinerilor care s-au înscris în această competiție”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru, care a fost astăzi și jucător de fotbal alături de tinerii din comună.

Echipele înscrise în „Cupa răzvedeanului” (5 + 1 și două rezerve) au disputat meciuri cu reprize de câte 12 minute. Au intrat în semifinale următoarele echipe: Răzvad (trupa lui Voicu) și Gorgota (trupa lui Alin), respectiv Răzvad de Jos și Valea Voievozilor.

„Profit de această ocazie și urez un călduros La mulți ani! soției mele, că este Elena, și tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin și Elena. La mulți ani!”, a fost mesajul de final transmis de primarul Emanuel Spătaru.

Vom reveni cu numele echipei care a câștigat competiția de fotbal de la Răzvad.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT