Connect with us

Dâmboviţa

25 de ordonanţe de urgenţă, adoptate într-o noapte. „Statul de drept a fost ucis”!

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, critică vehement acţiunea total nedemocratică a Guvernului PNL orban, sfidătoare la adresa instituţilor statului de drep, a Parlamentului, a cetăţenilor români, de a adopta, într-o noapte, într-o totală lipsă de transparenţă, 25 de ordonanţe de urgenţă! Un record absolut, cu implicaţii extrem de importante în zonele socialului, economicului şi politicului.

„Statul de drept a fost ucis aseară de guvernanții liberali, care, în prag de moțiune de cenzură, au trecut peste toate normele constituționale și au adoptat, în regim de urgență, modificări privitoare la sistemul electoral, prin care afectează grav democrația. Este pur și simplu de necrezut până unde merge disperarea lor de a-și asigura avantaje electorale vădite, fără nici un fel de moderație sau rușine.

Vă spuneam zilele trecute că eu cred ca PNL este cel care se teme, nu PSD! Și cred că modificările făcute «noaptea ca hoții» îmi dau dreptate. Au stabilit liberalii că, la alegerile parlamentare se poate vota oriunde, pe listă suplimentară, indiferent de domiciliu.

Deci, indiferent de locul în care te afli, te poți duce să votezi pe cineva să ajungă în Parlament, fără a avea măcar idee cine este acea persoană. Păi unde este principiul reprezentativității? Cine pe cine mai reprezintă în Parlament? Simpla prezență la vot poate fi mai importantă decât responsabilitatea votului dat, în cunoștință de cauză? A legiferat PNL turismul electoral? PNL transformă românul din cetățean în votant! Și atât.

În aceeași ordonanță s-a scurtat termenul pentru organizarea anticipatelor. În Constituție este prevăzut un termen de trei luni de la dizolvarea Parlamentului, pentru organizarea alegerilor parlamentare, în timp ce legislația electorală prevede minim 90 de zile. Prin ordonanța „nocturnă” se prevăd 50 de zile pentru anunțarea datei alegerilor parlamentare după dizolvarea Parlamentului.

De unde atâta grabă de a reglementa noaptea niște chestiuni atât de importante? Pentru că astăzi Guvernul Orban are toate șansele să plece acasă! Iar un Guvern interimar nu poate adopta ordonanțe de urgență! De fapt, singura urgență a Guvernului Orban a fost să-și asigure un avantaj electoral în ciuda desființării statului de drept! PSD sancționează astazi aceste grave derapaje de la democrație prin votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului incompetent și abuziv al PNL”, a declarat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats