Connect with us

ACTUALITATE

Cărțile de arhitectură, cadouri perfecte pentru cei pasionați de acest domeniu!

Publicat

pe

Cu toții avem un prieten care este pasionat de un domeniu neobișnuit. Pentru unii dintre noi este unul pasionat de astrofizică. În cazul altora, este vorba de un prieten care are un interes special față de inteligența artificială.

În cercul multora dintre noi există însă acel amic care iubește arhitectura sau designul interior. Dacă și tu faci parte din ultima categorie și ai ajuns aici căutând o idee de cadou pentru un alt pasionat de arhitectură, atunci ești unde trebuie: mai jos ți-am pregătit un top de cărți de la Antic ExLibris care să te inspire.

Cărți în engleză pe care le găsești la un click distanță

Faptul că acum găsim cărțile dorite atât de rapid este un mare avantaj, de care ar trebui să profităm nu doar când vine vorba de cadouri, ci și atunci când dorim să ne relaxăm sau să învățăm noi lucruri. În cele ce urmează îți prezentăm 4 titluri deosebite, pe care chiar dacă vei dori să le oferi în dar cuiva drag, cu siguranță vei fi tentat să le descoperi și tu.
Unde le găsești? După cum am spus și anterior, se află la dispoziția ta în gama de cărți de la Antic ExLibris (cea destinată arhitecturii, desigur), alături de altele la fel de interesante.

● Big Design, Small Budget
Acest volum ar putea intra cu ușurință într-un top 100 cărți despre arhitectură. Este potrivit atât pentru un iubitor al arhitecturii, care își dorește o sursă de inspirație pentru viitorul său proiect, cât și pentru cineva care este în căutare de idei pentru decorarea noii locuințe.

Betsy Helmuth, autorul volumului și unul dintre cei mai cunoscuți designeri de interior, oferă sfaturi și diverse trucuri care te pot ajuta să transformi un spațiu banal într-unul cu personalitate cu un buget mic sau foarte mic.

● Twentieth Century Classics
Volumul lui Dennis Sharp face parte dintr-o serie care își propune nu numai să treacă în revistă clasicii secolului al XX-lea, ci și să disece cele mai reprezentative construcții ale acestei perioade.

Cartea include, printre altele, și desene tehnice menite să expună detaliile clădirilor, dar și viziunea social și umanistă din spatele lor. Secolul XX este o perioadă de bază a arhitecturii moderne, așa că orice pasionat de cărți în engleză, în general, și de cărțile de arhitectură, în particular, va fi încântat să primească acest volum cadou.

● Building Your Own Sustainable and Energy Efficient House
Cu siguranță și tu ai auzit cel puțin un prieten spunând că vrea să trăiască sustenabil. Volumul lui Henry Skates i-ar putea fi de folos. Skates explică cum să construiești o casă cu un buget fix și nu prea mare și având grijă, totodată, ca această construcție să reducă emisiile de carbon și să nu aibă, în general, o amprentă negativă asupra mediului.

● VISIONS OF THE FUTURE: Architecture for the 21st century
Acest volum i s-ar potrivi cel mai bine unui prieten care nu numai că este pasionat de arhitectură, ci și de viitorul spațiilor urbane. Potrivit Martei Serrats, autorul, viitorul le aparține, în mod cert, construcțiilor ecologice, care cel mai probabil vor domina secolul următor.

Însă pentru ca acest viitor verde să fie posibil, eforturile trebuie să vină din partea tuturor: trebuie să învățăm să folosim panourile solare la o scară mult mai largă, să învățăm să construim inteligent, să nu mai risipim resurse și așa mai departe.

Antic ExLibris: magazinul online de unde poți cumpăra cele mai populare cărți de arhitectură

Dacă te-au convins volumele de mai sus, atunci vestea bună este că sunt toate la un click distanță: le găsești pe site-ul Antic ExLibris, brand pe care l-am menționat și mai sus.

Librăria-anticariat Antic ExLibris se poate lăuda cu o gamă impresionantă de cărți în limba engleză, nu doar de arhitectură, ci și de știință sau volume destinate în mod special prichindeilor. Toate sunt disponibile la prețuri accesibile, chiar cele mai bune de pe piață, am putea spune. Așadar, nu ezita să intri pe anticexlibris.ro și să citești mai multe despre volumele succint prezentate în prezentul articol sau să descoperi altele mai pe placul tău! (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT