Connect with us

ACTUALITATE

Poliţiştii din Dâmboviţa au aplicat sute de amenzi într-o singură noapte!

Publicat

pe

Polițiștii dâmbovițeni au desfăşurat, azi-noapte, o acțiune de amploare pe linia prevenirii faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Operațiunea a fost coordonată de comisarul șef Adrian Antofie, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Politie Dâmbovița. De precizat că, după mulţi ani, au fost invitaţi să fie prezenţi şi jurnaliştii locali şi corespondenţii presei centrale.

Pe parcursul desfășurării raziei, oamenii legii au verificat 856 de autovehicule şi au legitimat 987 de persoane. De asemenea, au fost supuse controlului de legalitate 63 de societăți comerciale. Polițiștii au constatat comiterea a 19 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice şi au aplicat 605 sancțiuni contravenționale pentru abateri la circulația rutieră. Totodată, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Nu au scăpat de amenzi nici cei care au încălcat normele de conviețuire socială și pe cele privind ordinea şi liniştea publică. În acest sens, au fost aplicate 93 de sancțiuni, în valoare totală de peste 185.000 lei. În timpul derulării misiunii, poliţiştii au întâlnit și situații care arătă că mulți cetățeni nu au respect nici faţă de lege, nici față de semenii lor, punându-le viața în pericol prin comportament. Exemplificăm cu câteva astfel de cazuri.


Lucrătorii de la Secția nr 1 Rurală Târgoviște au vrut să oprească în trafic pentru controlul de rutină un autoturism marca Wolsvhagen Golf. Conducătorul mașinii nu a răspuns pozitiv la semnalele agentului, demarând în tromba. Oamenii legi au pornit imediat în urmărire, reușind să-l oprească pe nesăbuit câteva sute de metri mai încolo, pe teritoriul comunei Razvad. La volan se afla un tânăr de 24 de ani, din Răzvad, care mirosea bine a bautură. Știa el de ce nu vrea să oprească în fața polițiștilor!

În urma testării cu aparatul Drager, a rezultat o alcoolemie de 0,51mg/litru alcool în aerul expirat, drept pentru care s-a impus transportarea sa sub execortă la Spitalul Județean de Urgență pentru recoltarea de probe biologice. Pentru fapta sa, tânărul s-a ales cu dosar penal.

Tot din Răzvad și tot atins de aburii alcoolului a fost depistat în trafic un alt bărbat, în vârstă de 39 de ani. Și acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Reclama

Polițiștii târgovișteni au oprit în trafic un autoturism marca Opel Corsa la volanul căruia se afla un tânăr de 27 de ani din comuna Poianarii Burchii, județul Prahova. Surpriză. Conducătorul auto nu poseda permis de conducere și mai era și sub influența băuturilor alcoolice. Și acesta s-a ales cu dosar penale pentru săvârșirea a două infracțiuni.

La Cornesti, un tânăr de 19 ani conducea fără permis, beat și sub influența unor substanțe psihotrope. Autoturismul la volanul căruia se afla pe un drum județean nu era înmatriculat, iar numerele erau ale altei mașini. Faptele comise de tânărul abia ieșit din adolescenţă sunt deosebit de grave, lucru ce a impus reţinerea sa pentru 24 de ore.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Kaufland România explică cum sunt îmbunătățite ouăle cu vitaminele D și E

Publicat

pe

De

Echipa Kaufland România a trimis pe adresa de e-mail a redacției noastre un răspuns la întrebarea pe care am pus-o în articolul din data de 16 iulie 2024′: „PERPLEX. Ofertă de supermarket: ouă îmbunătățite cu vitaminele D și E! Cum adică?”, pe care vă invităm să-l citiți:

„Conform informațiilor furnizate de producătorul Aviputna, ouăle îmbogățite cu vitaminele D3 și E sunt rezultatul unei cercetări ample și al unei colaborări cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală. Aceste produse nu sunt supuse unor tratamente invazive, ci sunt obținute prin inovații în alimentația păsărilor, asigurând astfel un aport suplimentar de vitamine esențiale pentru sănătatea consumatorilor.

Informațiile despre produsele Aviputna sunt disponibile atât pe site-ul oficial, cât și prin scanarea codului QR de pe ambalaj, oferind detalii complete și transparente. De asemenea, ouăle au fost recunoscute pentru calitatea și gustul lor, fiind premiate cu „Superior Taste” la Bruxelles, alături de alte distincții obținute pentru gama „Din Ogradă” – precizează Kaufland România.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite