Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Aparate de sudură profesionale. Cum le alegi corect?

Publicat

pe

Dacă ai căutat să afli mai multe informații despre modelele de aparate de sudură profesionale înseamnă că îți desfășori activitatea cel mai probabil fie pe un șantier de construcții, fie într-un atelier de reparații auto, fie în industria alimentară. Așadar, pentru tine acest dispozitiv reprezintă un instrument de strictă necesitate, care te ajută să îți desfășori munca mai ușor și mai eficient.

Ca fapt divers, însă, te-ai gândit vreodată că un aparat de sudat nu îndeplinește doar o sarcină practică, ci uneori îți poate transforma munca într-o adevărată operă de artă?

O lucrare a artistului francez Yves Klein realizată, printre altele, cu ajutorul unui aparat de sudură, s-a vândut în 2012 cu suma record de 36 milioane de dolari. Putem spune, deci, că pentru Yves Klein dispozitivul a reprezentat o investiție cum nu se poate mai profitabilă. Așa poate fi și pentru tine, cu condiția să îl alegi corect.

Aparate de sudură profesionale – criterii de selecție

Piața aparatelor de sudură a evoluat și s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Retailerii români de profil comercializează astăzi trei mari tipuri de astfel de dispozitive:
● de tip hobby;
● semi-profesionale;
● profesionale.

Cum probabil ți-ai dat seama, modelele de tip hobby sunt recomandate pentru micile lucrări de bricolaj, iar cele semi-profesionale pentru efectuarea micilor reparații casnice. Pentru acestea din urmă sunt însă ideale și modelele profesionale, însă cer ca utilizatorul să aibă un anumit nivel de îndemânare și cunoștințe specifice.

Prin urmare, dacă te-ai hotărât deja că afacerea ta are nevoie de modele profesionale, care să fie ușor de manevrat, să aibă un consum redus, să fie foarte fiabile și, nu în ultimul rând, să nu fie nici foarte scumpe, atunci iată ce întrebări ar trebui să-i adresezi furnizorului tău înainte de a le achiziționa:
● Beneficiază de o plajă extinsă de reglare a intensității, care să permită un reglaj continuu al curentului de sudură?
● Au funcția de răcire forțată, care permite un timp de răcire mai scurt?
● Beneficiază de protecție la scurtcircuit, supraîncălzire și suprasarcină?
● Ce tip de electrozi utilizează?
● Pot susține mai multe procedee de sudură, eventual toate procedeele de sudură?

! Este recomandat să ții cont de tipurile de sudură: metoda MMA (sudura cu arc electric și electrod consumabil), metoda MIG (sudură cu fir/sârmă), metoda TIG/WIG (sudura cu electrod nefuzibil în mediu gazos).

Dacă majoritatea răspunsurilor primite la întrebările de mai sus sunt afirmative, atunci poți fi sigur că vei achiziționa într-adevăr produse performante.

Unde găsești aparatul de sudură potrivit nevoilor tale?

Oferta de pe piața românească de aparate de sudură profesionale este foarte bogată, ceea ce poate fi un avantaj, pentru că ai astfel șanse mai mari să găsești exact produsul care corespunde necesităților afacerii tale. Dar tot aceasta este și un dezavantaj: pentru că face ca alegerea să fie mai dificilă.

Așadar, dacă te confrunți cu problema alegerii celui mai potrivit furnizor și dacă o recomandare ți-ar fi de ajutor în acest sens, noi îți sugerăm DeTop, principalul furnizor al produselor marca Miller în România.

DeTop vine în întâmpinarea problemelor clienților cu o ofertă foarte variată de produse, dar oferă și piese de schimb pentru aparate de sudat, accesorii și consumabile de sudură, precum și servicii profesionale de calibrare și service pentru acestea.

În ceea ce privește prețurile, la DeTop poți găsi aparate de sudură profesionale începând de la aproximativ 1.500 de lei și mergând până la 50.000 de lei și chiar mai mult. De exemplu: un aparat de sudură argon BIMAX 182 TURBO costă apx. 2.600 lei, un model MIG-MAG Telwin Bimax 152 Turbo poate fi achiziționat la prețul de apx. 1.500 lei, iar unul TIG Miller STH 270 depășește 12.000 lei. Intră pe scule.detop.ro și descoperă produsele! (P)

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT