Connect with us

ACTUALITATE

Tu ştii care este cea mai bună hrană pentru pisica ta?

Publicat

pe

Să ai un animal de companie este un lucru minunat: te întâmpina vesel când ajungi acasă, este lângă tine mereu și te amuză cu poznele lui. Însă acesta are nevoie de iubire, îngrijire și, desigur, de mâncare aleasă cu grijă, care să-i asigure toți nutrienții de care are nevoie.

Oricât ar fi de mică și de adorabilă, pisica este un animal din ordinul felinelor. Deci, are nevoie de o hrană pentru pisică din ingrediente atent alese, care să-i satisfacă nevoile de proteine, grăsimi și vitamine, precum și pe cele subiective (pentru că, cu siguranță, micuța felină are anumite preferințe în ceea ce privește aromele).

Ce tip de hrană pentru pisici este mai bun?

Hrana umedă este recomandată pisicilor în vârstă, care au dificultăți la mestecare sau probleme de deshidratare, deoarece are un conținut mare de apă. Poate fi însă dată spre consum și pisicilor adulte sau puilor, de câteva ori pe săptămâna, pentru diversificarea dietei.

În cazurile în care urmează să fiți plecați de acasă pentru mai multe ore, mâncarea uscată este alegerea perfectă, deoarece nu se alterează și astfel o puteți lăsa într-un bol, pentru ca pisica să mănânce atunci când îi este foame. Mai mult, hrana uscată pentru pisici menține igiena dentară, mestecatul ajutând la reducerea tartrului.

Pisicile cu vârste de până la un an au alte cerințe nutriționale față de cele adulte, deci necesită o dietă specială, pentru juniori. Și pisicile în vârstă sau cele sterilizate au nevoie tot de o dietă specială, care ține cont de necesitățile fiecăreia, așadar, trebuie să alegi cu atenție produsele. În cazul în care nu știi ce mâncare este mai potrivită pentru felina ta mică și adorabilă, nu uita că poți oricând cere sfatul unui medic veterinar.

Ce este hrana super premium pentru pisici?

Mâncarea super premium este cea care conține mai multă carne proaspătă sau uscată, de pui, somon sau alte tipuri, de cele mai multe ori în combinație cu o cantitate mică de cereale sau cu adaos de fructe și legume pentru un plus de vitamine.

Hrana uscată super premium pentru pisici reprezintă varianta optimă prin care îi poți asigura pisicii tale proteinele, vitaminele și nutrienții de care are nevoie pentru o viață sănătoasă și fericită. Așadar, ține cont de următoarele:
● Pisicile au nevoie de proteine ca sursă principală de energie. Dacă alimentația lor nu conține suficiente proteine, apare un risc crescut de infecții;
● Grăsimile din acizii grași îi asigură pisicii, de asemenea, energia necesară și îi protejează organele interne, fiind importante pentru menținerea sănătății pielii și blănii;
● Carbohidrații nu sunt o parte foarte importantă din dieta pisicii tale, dar ajută la menținerea sănătății intestinelor;
● Mineralele, precum fosforul și calciul, au un rol important pentru dinți și oase puternice, iar vitaminele susțin vederea normală, vindecarea rănilor și un sistem nervos sănătos.
În alegerea produselor potrivite trebuie, așa cum am mai spus, să ții cont și de necesitățile micuței feline, pe piață existând hrană: pentru pui (junior sau kitten), pentru pisicile sterilizate, pentru pisicile cu stomac sau piele sensibilă (sensitive sau hypoalergenic) și hrană completă pentru pisici adulte.

Câteva sfaturi pentru a avea o pisica sănătoasă

Alegerea mâncării este importantă, dar nu este singura! Așadar, pentru a avea o pisică sănătoasă și fericită, îți recomandăm să ții cont și de următoarele:
● cel mai bine ar fi să faci un program zilnic de hrănire, pe care să-l respecți întocmai;
● deși poate ești tentat/ă să îi oferi resturi de la masa ta, ar trebui să știi că acestea o pot îmbolnăvi;
● dacă pisica ta este sau are tendințe să devină supraponderală, este recomandat să o hrănești câte puțin și des, cu produse speciale;
● un bol cu apă proaspătă trebuie să fie lăsat într-un loc unde pisica are acces mereu;
● dacă ai mai multe pisici, așază bolurile cu mâncare la o distanță considerabilă unul de altul, pentru a evita certurile;
● verifică informațiile de pe ambalaj pentru a afla care este cantitatea recomandată de mâncare, în funcție de greutate.

Unde găsești mâncare gustoasă și sănătoasă pentru micile feline? În magazinul online PetVet Shop. Te lăsăm pe tine să-l descoperi mai în detaliu și să te bucuri de produse bune, la prețuri ok! (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT