Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni, priorităţi investiţionale pentru anul 2020

Publicat

pe

Constantin Dinu - primar municipiul Moreni

Moreni, al doilea municipiu al judeţului Dâmboviţa, se află în proces de dezvoltare socio-economică, edilitară şi educaţională. Proiectele pe care le derulează autorităţile locale, fie cu fonduri europene sau guvernamentale, fie cu resurse de la bugetul local sau în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, au darul de a reaşeza oraşul acolo unde îi este locul, printre localităţile urbane bine închegate, cu toate sistemele de infrastructură puse la punct, un oraş echilibrat din punct de vedere estetic şi care să dispună de o serie de obiective sociale, educative, culturale şi sportive în ton cu cerinţele europene, elemente indispensabile pregătirii tinerelor generaţii pentru viitor.

Drumul pentru atingerea acestui deziderat a fost început de actualul edil, Constantin Dinu, cu m ai mulţi ani în urmă. Investiţiile s-au derulat una după alta, dar tot mai este nevoie de altele şi altele pentru a spori confortul şi civilizaţia urbei… După cum ne-a precizat Constantin Dinu, deocamdată, bugetul pentru anul 2020 nu a fost aprobat. Se află, aşa cum cere legea, în dezbatere publică, urmând ca, cel mai probabil în data de 20 februarie, să aibă loc şedinţa Consiliului Municipal în cadrul căreia să fie adoptat bugetul, cu eventuale amendamente propuse de aleşii locali sau rezultate în urma dezbaterii publice. Cert este că primarul municipiului are în plan să continue, cu prioritate, proiectele demarate în 2019. Numim aici bazinul de înot, pe care şi-l doresc toţi morenarii – copii, tineri şi bătrâni, pentru a putea petrece timpul liber într-un mod sănătos. Obiectivul este finanţat de Compania Naională de Investiţii. Constantin Dinu doreşte ca bazinul de înot să fie definitivat până în vara acestui an.

FOTO ARHIVĂ

Lista de priorităţi a edililor este lungă. Vor continua lucrările de modernizare a DC 9A, unde se vor mai executa două podeţe, şi a străzii Căpitan Pantea Ion – unde trebuie realizat sistemul de iluminat public şi un podeţ de traversare peste un pârâu. Ambele obiective sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării.

Din fonduri proprii, vor fi continuate şi finalizate anul acesta lucrările de reabilitare şi modernizare pe Bulvardul Petrolului. De asemenea, este în curs de execuţie drumul judeţean 710 A, care face legătura între Moreni şi comuna IL Caragiale, un obiectiv pe care îl vor finalizat cât mai repede toţi locuitorii municipiului. Banii au venit de la Ministrul Dezvoltării şi Primăria Moreni. Contractul cu firma constructoare a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani. Edilul Constantin Dinu speră să reuşeasscă să depună partea de cofinanţare atribuită administraţiei locale şi să accelereze mersul lucrărilor. Ţinta edilului ar fi fost ca, până la finele acestui an, drumul să fie gata.

FOTO ARHIVĂ

Una din marile probleme cu care s-au confruntat de-a lungul timpului locuitorii Cartierul Ţuicani a fost generată de lipsa apei potable. Şi acest neajuns este pe cale de a fi rezolvat.

„Vă pot spune, cu satisfacţia împliniri unui deziderat important, că lucrările la reţeaua de apă în acest cartier au fost realizate în proporţie de 95%. Mai trebuie montate câteva branşamente la gospodările oamenilor. Am fost ţinuţi pe loc mai mult timp de execuţia alimentării cu energie electrică a sistemului de pompare a apei. Am reuşit să luăm avizul de la Electrica şi, probabil săptămâna viitoare, vom reuşi să efectuăm şi această lucrare, după care vom da drumul la apă şi în această zonă a oraşului”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Pe lângă investiţiile „în continuare”, Primăria Moreni are programate pentru anul 2020 şi proiecte noi, pe care le vom prezenta pe larg într-un material viitor. În principal, acestea vizează instituţiile de învăţământ şi modernizarea zonei centrale a municipiului.

ADMINISTRAŢIE

Teren de sport la standarde UEFA lângă Complexul de Natație Târgoviște

Publicat

pe

Abia am ieșit din tumultul și vraja alegerilor locale, iar primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, reales de concitadini cu un scor istoric, a pornit incursiunile de lucru pe șantierele orașului. Astăzi, edilul s-a aflat, însoțit de viceprimărița Monica Ilie și city managerul Gabriel Boriga, lângă Complexul Turistic de Natație unde municipalitatea, în colaborare cu Federația Română de Fotbal, construiește o modernă bază sportivă pentru antrenament. O investiție care va ridica ștacheta sportului dâmbovițean și național.

„Ne aflăm în imediata vecinătate a Complexului Turistic de Natație aici unde administrația publică locală este pe cale de a finaliza o investiție importantă pentru sportul târgoviștean, pentru sportul dâmbovițean. Este vorba de o bază de antrenament dedicată micilor fotbaliști ai Târgoviștei, dar și echipei Chindia, o bază de antrenament care dispune de gazon sintetic. Este o investiție realizată de către Primăria Târgoviște în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Suprafața de joc pe care ne aflăm în acest moment este omologată UEFA. Urmează, după ce se va încheia procesul de lipire, să se adauge nisipul și granulele. În două-trei săptămâni, vom discuta despre finalizarea acestei baze sportive care dispune de instalație de nocturnă, gradene, bănci de rezervă. Terenul va putea găzdui inclusiv meciuri oficiale la nivel de juniori și de tineret.

Investițiile în bazele sportive târgiviștene nu se opresc aici. Menționăm faptul că baza sportivă de la Colegiul „Constantin Carabela” este finalizată, urmând să fie montată suprafața de joc pentru sală. Mai sunt circa trei săptămâni până când se va finaliza acest obiectiv. De asemenea, în maxim două săptămâni, Clubul Sportiv Școlar din Târgoviște va beneficia de o suprafață de joc nouă. Era necesar și acolo să intervenim pentru a aduce îmbunătățiri, având în vedere faptul că sunt foarte mulți copii care frecventează acel club sportiv. Continuăm lucrările la Stadionul „Eugen Popescu”. Se lucrează în continuare la fundația de la tribuna nouă, la stâlpii pentru nocturnă și la utilități, astfel încât să reușim cât mai repede să avem un nou stadion la Târgoviște. Au fost ceva probleme la reabilitarea acestui stadion, dar le-am depășit”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Fişă de primar. Marian Şerban de la Poiana are har şi aplecare pentru administraţie

Publicat

pe

Poiana, o localitate situată în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, la circa 20 km de oraşul Titu. O aşezare în care trăiesc oameni muncitori, gospodari, legumicultori din tată-n fiu. Cu ani în urmă, am mers la Poiana pentru a vedea cum funcţionează administraţia publică locală, care sunt nevoile comunităţii, cum reacţionează edili comunei când este vorba de nou, de implementarea unor proiecte care să schimbe înfăţişarea localităţii. Nu am fost deloc mulţumit de ceea ce am găsit. Parcă totul stătea pe loc, în umbra trecutului. Apatie şi resemnare. Un sediu de primărie insalubru, dezgustător, neprimitor şi încărcat de chipuri reci. În tot acest timp, comunitatea clocotea, dornică de primenire, de schimbare.

Şi, uite aşa, pe un val al speranţei, al încrederii în bine a venit la primărie Marian Şerban. Trebuie să recunosc, la început, pe fondul neîncrederii în administraţia pe care tocmai o detronase prin vot liber, nu prea mi-a inspirtat încredere. Am crezut că este vorba de o mutare din inerţie, obişnuită, simplă, politică. M-am înşelat! Şi a fost bine.

Încet-încet, la Poiana au început schimbările. Pornind de la comunicarea cu cetăţeanul, la interacţiunea dintre funcţionarii Primăriei, modul de lucru, alt nivel de abordare. A fost un început. Şi a fost bine. Marian Şerban, simplu, fără a cerceta supremele mecanismne ale administraţiei, mai mult cu har şi aplecare, a dezgheţat comuna. Şi, de la lună la lună, de la an la an, s-au tot pus pietre la temelia creării unei comunităţi total reînnoite.

Nu facem acum inventarul tuturor obiectivelor pe care le-a conturat şi materializat, nu de puţine ori, cu eforturi extreme, în perioade când banii alocaţi nu îi ajungeau unei primării nici măcar pentru funcţionare. Ne referim doar la ultimul său mandat, când totul miroase încă a proaspăt, când obiective pe care mulţi nu le mai vedeau finalizate au fost definitivate şi puse la dispoziţia comunităţii.

La Poiana, au fost modernizate cele două şcoli, s-a construit o bază sportivă, terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, a fost modernizat iluminatul public… Drumurile din localitate, plus cele de exploatare agricolă, au fost asfaltate. Alte obiective importante le-au reprezentat extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. De asemenea, comuna a fost prinsă într-un program de cadastrare gratuită. Şi este vorba de circa 1.500 de hectare!

De curând, a fost edificat Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. S-au conturat locuri de joacă. Toate aceste investiţi au fost derulate prin fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, sau de la bugetul local.

Marian Şerban, nu se opreşte aici. Mai sunt multe de pus pe tapet. Localitata legumicultorilor are nevoie de cât mai multe repere şi embleme ale dezvoltării. Se construieşte, avându-se în vedere viitorul.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!