Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni, priorităţi investiţionale pentru anul 2020

Publicat

pe

Constantin Dinu - primar municipiul Moreni

Moreni, al doilea municipiu al judeţului Dâmboviţa, se află în proces de dezvoltare socio-economică, edilitară şi educaţională. Proiectele pe care le derulează autorităţile locale, fie cu fonduri europene sau guvernamentale, fie cu resurse de la bugetul local sau în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, au darul de a reaşeza oraşul acolo unde îi este locul, printre localităţile urbane bine închegate, cu toate sistemele de infrastructură puse la punct, un oraş echilibrat din punct de vedere estetic şi care să dispună de o serie de obiective sociale, educative, culturale şi sportive în ton cu cerinţele europene, elemente indispensabile pregătirii tinerelor generaţii pentru viitor.

Drumul pentru atingerea acestui deziderat a fost început de actualul edil, Constantin Dinu, cu m ai mulţi ani în urmă. Investiţiile s-au derulat una după alta, dar tot mai este nevoie de altele şi altele pentru a spori confortul şi civilizaţia urbei… După cum ne-a precizat Constantin Dinu, deocamdată, bugetul pentru anul 2020 nu a fost aprobat. Se află, aşa cum cere legea, în dezbatere publică, urmând ca, cel mai probabil în data de 20 februarie, să aibă loc şedinţa Consiliului Municipal în cadrul căreia să fie adoptat bugetul, cu eventuale amendamente propuse de aleşii locali sau rezultate în urma dezbaterii publice. Cert este că primarul municipiului are în plan să continue, cu prioritate, proiectele demarate în 2019. Numim aici bazinul de înot, pe care şi-l doresc toţi morenarii – copii, tineri şi bătrâni, pentru a putea petrece timpul liber într-un mod sănătos. Obiectivul este finanţat de Compania Naională de Investiţii. Constantin Dinu doreşte ca bazinul de înot să fie definitivat până în vara acestui an.

FOTO ARHIVĂ

Lista de priorităţi a edililor este lungă. Vor continua lucrările de modernizare a DC 9A, unde se vor mai executa două podeţe, şi a străzii Căpitan Pantea Ion – unde trebuie realizat sistemul de iluminat public şi un podeţ de traversare peste un pârâu. Ambele obiective sunt finanţate de Ministerul Dezvoltării.

Din fonduri proprii, vor fi continuate şi finalizate anul acesta lucrările de reabilitare şi modernizare pe Bulvardul Petrolului. De asemenea, este în curs de execuţie drumul judeţean 710 A, care face legătura între Moreni şi comuna IL Caragiale, un obiectiv pe care îl vor finalizat cât mai repede toţi locuitorii municipiului. Banii au venit de la Ministrul Dezvoltării şi Primăria Moreni. Contractul cu firma constructoare a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani. Edilul Constantin Dinu speră să reuşeasscă să depună partea de cofinanţare atribuită administraţiei locale şi să accelereze mersul lucrărilor. Ţinta edilului ar fi fost ca, până la finele acestui an, drumul să fie gata.

FOTO ARHIVĂ

Una din marile probleme cu care s-au confruntat de-a lungul timpului locuitorii Cartierul Ţuicani a fost generată de lipsa apei potable. Şi acest neajuns este pe cale de a fi rezolvat.

„Vă pot spune, cu satisfacţia împliniri unui deziderat important, că lucrările la reţeaua de apă în acest cartier au fost realizate în proporţie de 95%. Mai trebuie montate câteva branşamente la gospodările oamenilor. Am fost ţinuţi pe loc mai mult timp de execuţia alimentării cu energie electrică a sistemului de pompare a apei. Am reuşit să luăm avizul de la Electrica şi, probabil săptămâna viitoare, vom reuşi să efectuăm şi această lucrare, după care vom da drumul la apă şi în această zonă a oraşului”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Pe lângă investiţiile „în continuare”, Primăria Moreni are programate pentru anul 2020 şi proiecte noi, pe care le vom prezenta pe larg într-un material viitor. În principal, acestea vizează instituţiile de învăţământ şi modernizarea zonei centrale a municipiului.

ADMINISTRAŢIE

Constructorii rău intenționați vor primi certificat negativ și vor avea stop la intrarea în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este decis să declare război constructorilor care au demonstrat că sunt reclamagii de profesie și care, prin acțiunile de reciprocă contestare și de chemare în judecată a administrației județene, blochează proiecte importante pentru dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița.

În cadrul unui interviu video tip podcast transmis pe rețelele de socializare, Corneliu Ștefan a mărturisit că în spatele acestor societăți sunt diferiți oameni politici. Șeful administrației județene nu le-a dezvăluit deocamdată identitatea, dar a spus că va veni și acest moment al adevărului. Dâmbovițenii, a adăugat Corneliu Ștefan, au dreptul să îi cunoască, cu nume și prenume, pe cei care blochează dezvoltarea județului.

Președintele CJ a mai precizat că va trece la o analiză atentă a Legii Achizițiilor Publice, urmând să dea un certificat negativ firmelor care nu prezintă încredere, neserioase, astfel încât să nu mai poată participa la licitațiile desfășurate în Dâmbovița.

„Dacă ei cred că vin în județul nostru doar să mulgă în anumite localități și la proiectele Consiliului Județean Dâmbovița doar ne contestă, în mine au găsit un dușman. Voi fi primul președinte din istoria județului Dâmbovița care va acorda, conform Legii Achizițiilor Publice, certificat negativ de a participa la licitații în județul nostru. Să se ducă în alte județe, nu am nicio problemă, dar în județul Dâmbovița nu vor mai veni, pentru că nu o să-i mai lase legea, nu că nu-i las eu. Chiar nu este treaba noastră, ca dâmbovițeni, că se contestă locul unu cu locul doi. Dacă au o răfuială între ei, ca și firme, este treaba lor, nu este vina noastră”, a spus Corneliu Ștefan.

Aceaste probleme create de firmele de construcții țin pe loc licitația proiectului de reabilitare și modernizare a unui tronson de 5, 5 km de drum în zona montană a județului Dâmbovița, traseu indispensabil comunicării cu Stațiunea turistică Peștera-Padina din Bucegi.

„Vă dau un exemplu, drumul județean, pe partea stângă a lacului Bolboci, cum urci în stațiunea turistică. Anul trecut am alocat suma de 9 milioane lei, a fost un constructor care a contestat de 4 ori această licitație. De 4 ori s-a contestat locul 1 cu locul 2 și, mai mult decât atât, după ce a pierdut la CNSC, a patra oară, a dat în judecată Consiliul Județean.

Sunt foarte supărat. Ne-au dat în judecată pentru un proiect important pentru județul nostru și chiar sunt mâhnit de ceea ce fac. Nu sunt firme din județul nostru, nu mă interesează pe mine nici cine i-a obișnuit așa. Să nu credeți că nu știu cine sunt cei care sunt în spatele lor, cine ține de lanț această firmă. Sunt oameni politici din Dâmbovița, pe vremea respectivilor au lucrat foarte bine aceste firme, au câștigat licitații pe bandă rulantă, au fost sume decontate la zi, nu au avut nicio restanță și au făcut lucrări de proastă calitate. Voi spune toate aceste lucruri. Și voi angaja și la nivelul Consiliului Județean un expert, ca să vedem și noi ce lucrări au făcut aceștia în județ, dacă tot ne contestă. Voi merge și voi face expertize pe aceste drumuri pe care le-au făcut ei în anumite localități, drumuri comunale, drumuri județene”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de modernizare a DN71, tronsonul Târgoviște-Sinaia, merge mai departe

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Licitația pentru modernizarea DN71, tronsonul Târgoviște-Sinaia, a fost suspendată pentru a se răspunde solicitărilor de clarificare – precizează președintele CJ Dâmbovița, după ce ieri, 18 ianuarie 2022, a fost rostogolită în spațiul public informația că proiectul a fost ratat.

A punctat Corneliu Ștefan că procedura merge mai departe, așa cum reiese din informațiile publicate pe portalul electronic de achiziții publice, restul nereprezentând decât dezinformări.

„Atitudinea unora nu mai miră pe nimeni, la fel cum nu-i de mirare faptul că acești reziști mai au puțin și dispar din peisajul politic la fel de abrupt cum au apărut, dacă nu fac și ceva constructiv”, a scris președintele CJ Dâmbovița pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT