Connect with us

ACTUALITATE

ADI Deşeuri Dâmboviţa, replică acidă pentru concesionarul gropilor de gunoi!

Publicat

pe

Reprezentanții EuroGaz Prescom Fieni s-au supărat că jurnaliștii şi opinia publică dâmboviţeană au aflat de unele neajunsuri, probleme și neînțelegeri apărute între ADI Deșeuri și respectiva societate care administrează cele doua depozite de gunoi de la Aninoasa şi Titu. Nu le-a convenit nici faptul că s-a aflat de litigiul care are la mijloc circa 18 miliarde de lei, banii dâmbovițenilor până la urmă, despre care administratorul public al ADI, avocatul Marin Antonescu, a arătat, cu punct și virgulă, cum stau lucrurile, care sunt necazurile și cum se pot soluționa acestea, fără să fie afectat cetățeanul, cel care plătește, până la urmă, pentru prestarea unor servicii.

Mai marii de la EuroGaz au treabă și cu deontologia profesională a jurnaliștilor, dau sfaturi despre cum trebuie făcută presa, cum trebuie realizată documentarea, lucru care nu este în ordine. Mai mult, ofuscati de o fotografie în care se văd doi porci printre gunoaie, ca forma de ilustrare, îi jignesc pe gazetari, spunând că poate a fost vorba de un selfie!?

Una peste alta, EuroGaz a transmis în spațiul public informații referitoare la activitatea desfășurată în Dâmbovița, greutățile cu care se confruntă, câte sacrificii fac pentru ca lucrurile să meargă bine, deși, de 10 ani, tarifele sunt aceleași. Poziția EuroGaz nu a putut fi trecută cu vederea de conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitara ADI Deșeuri, care a ieșit cu un punct de vedere:

Am lecturat, azi 11.02.2020, un punct de vedere al S.C. Eurogas Prescom S.R.L. Fieni, Concesionar în Contractul nr. 492/538/29.11.2010 de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale și asimilabile, din județul Dâmbovița. Fiind greu să sintetizăm o idee coerentă, datorită interpretărilor interesate ale prevederilor legale în domeniu, dar și multiplelor litigii ale acestui Concesionar cu A.D.I. , notăm câteva elemente de interes public, ca răspuns la alegațiile acestuia, astfel:
1. NU putem acorda/propune măriri de tarif deoarece Contractul prevede condiționalități și obligații care nu justifică bani mai mulți decât în măsura îndeplinirii lor;
2. NU înțelegem cum, prevederi legale intrate în vigoare în 2018, se aplică în 2017, în opinia S.C. Eurogas Prescom S.R.L. Fieni, ca motiv de justificare a unei executări silite abuzive;
3. NU înțelegem cum este posibil ca facturi neînregistrate în contabilitatea acestuia să fie mai întâi puse în executare, ulterior înregistrate, la 3 ani de la emitere, din dispoziția ANAF, iar instanța să admită o asemenea cerere, deși, plata, nu figura ca obligație legală în sarcina A.D.I.;
4. NU înțelegem susținerea conform căreia aducerea de deșeuri de pe alte arii administrative n-ar fi contractual penalizabilă ci, dimpotrivă, poate chiar ”lăudabilă”.
5. NU este admisibil să nu se facă diferența între plata serviciului, cu unică sursă taxa de habitat și contribuția la economia circulară care, chiar în Ordinul Ministrului Mediului nr. 149/2019, nu relaționează cu costul serviciului încasat de Concesionar, ci este un impozit la stat, fiind facturat distinct, începând cu 2018 și nu cu 2017.
Am putea continua cu ”NU” încă multă vreme, dar trebuie și niște ”DA” hotărâți, respectiv:
– DA, se menține taxa de habitat neschimbată, la care se adiționează o contribuție la economia circulară, în funcție de conformarea voluntară la noile reglementări, începând cu iulie 2020 când se prelimină intrarea în vigoare a unui nou contract de colectare și transport al deșeurilor municipale în județul Dâmbovița;
– DA, nu cedăm presiunilor de tot felul pentru a vira mai mulți bani la Concesionar;
– DA, credem și noi că nemulțumirile S.C. Eurogas Prescom S.R.L. Fieni anunță o iminentă plecare din Contract, motivată de insatisfacția financiară, iar dacă nu se hotărăște, credem că trebuie să-i dăm sprijinul necesar;
– DA, suntem pregătiți oricând să susținem atât negațiile cât și afirmațiile cu prevederi contractuale.

UPDATE: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița și parte contractantă în cadrul contractului de delegare prin concesionare a gestiunii serviciilor de depozitare tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase, susține în totalitate punctul de vedere exprimat de ADI Salubritate – se arată într-un comunicat remis către mass-media.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

Românii își vor putea lua rețelele medicale online. Vezi când!

Publicat

pe

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii își vor putea lua rețeta online de oriunde din Europa, după ce nota platformă informatică – PIAS va deveni funcțională, probabil în 2 ani.

„Sunt foarte multe lucruri care vor facilita accesul pacientului la servicii medicale, inclusiv sistemul de programare și sistemul de accesare al diverselor specialități”, a precizat Valeria Herdea.

A mai spus șefa CNAS, citată de HotNews, că se fac demersuri pentru ca fiecare cetățean să își poată accesa dosarul medical electronic.

„Vorbim despre redimensionarea acestei platforme și reînnoirea ei. Încercăm nu doar să o redimensionăm, ci și să o facem interoperabilă: spre exemplu, toți furnizorii de servicii medicale să poată vedea dosarul electronic al pacientului și să îl poată ajuta și să simplifice viața și traseul pacientului”.

Finanțarea provine din Componenta 7 din PNRR – digitalizarea sănătății. Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectați la noua platformă PIAS.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite