Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ADI Deşeuri Dâmboviţa, replică acidă pentru concesionarul gropilor de gunoi!

Publicat

pe

Reprezentanții EuroGaz Prescom Fieni s-au supărat că jurnaliștii şi opinia publică dâmboviţeană au aflat de unele neajunsuri, probleme și neînțelegeri apărute între ADI Deșeuri și respectiva societate care administrează cele doua depozite de gunoi de la Aninoasa şi Titu. Nu le-a convenit nici faptul că s-a aflat de litigiul care are la mijloc circa 18 miliarde de lei, banii dâmbovițenilor până la urmă, despre care administratorul public al ADI, avocatul Marin Antonescu, a arătat, cu punct și virgulă, cum stau lucrurile, care sunt necazurile și cum se pot soluționa acestea, fără să fie afectat cetățeanul, cel care plătește, până la urmă, pentru prestarea unor servicii.

Mai marii de la EuroGaz au treabă și cu deontologia profesională a jurnaliștilor, dau sfaturi despre cum trebuie făcută presa, cum trebuie realizată documentarea, lucru care nu este în ordine. Mai mult, ofuscati de o fotografie în care se văd doi porci printre gunoaie, ca forma de ilustrare, îi jignesc pe gazetari, spunând că poate a fost vorba de un selfie!?

Una peste alta, EuroGaz a transmis în spațiul public informații referitoare la activitatea desfășurată în Dâmbovița, greutățile cu care se confruntă, câte sacrificii fac pentru ca lucrurile să meargă bine, deși, de 10 ani, tarifele sunt aceleași. Poziția EuroGaz nu a putut fi trecută cu vederea de conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitara ADI Deșeuri, care a ieșit cu un punct de vedere:

Am lecturat, azi 11.02.2020, un punct de vedere al S.C. Eurogas Prescom S.R.L. Fieni, Concesionar în Contractul nr. 492/538/29.11.2010 de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale și asimilabile, din județul Dâmbovița. Fiind greu să sintetizăm o idee coerentă, datorită interpretărilor interesate ale prevederilor legale în domeniu, dar și multiplelor litigii ale acestui Concesionar cu A.D.I. , notăm câteva elemente de interes public, ca răspuns la alegațiile acestuia, astfel:
1. NU putem acorda/propune măriri de tarif deoarece Contractul prevede condiționalități și obligații care nu justifică bani mai mulți decât în măsura îndeplinirii lor;
2. NU înțelegem cum, prevederi legale intrate în vigoare în 2018, se aplică în 2017, în opinia S.C. Eurogas Prescom S.R.L. Fieni, ca motiv de justificare a unei executări silite abuzive;
3. NU înțelegem cum este posibil ca facturi neînregistrate în contabilitatea acestuia să fie mai întâi puse în executare, ulterior înregistrate, la 3 ani de la emitere, din dispoziția ANAF, iar instanța să admită o asemenea cerere, deși, plata, nu figura ca obligație legală în sarcina A.D.I.;
4. NU înțelegem susținerea conform căreia aducerea de deșeuri de pe alte arii administrative n-ar fi contractual penalizabilă ci, dimpotrivă, poate chiar ”lăudabilă”.
5. NU este admisibil să nu se facă diferența între plata serviciului, cu unică sursă taxa de habitat și contribuția la economia circulară care, chiar în Ordinul Ministrului Mediului nr. 149/2019, nu relaționează cu costul serviciului încasat de Concesionar, ci este un impozit la stat, fiind facturat distinct, începând cu 2018 și nu cu 2017.
Am putea continua cu ”NU” încă multă vreme, dar trebuie și niște ”DA” hotărâți, respectiv:
– DA, se menține taxa de habitat neschimbată, la care se adiționează o contribuție la economia circulară, în funcție de conformarea voluntară la noile reglementări, începând cu iulie 2020 când se prelimină intrarea în vigoare a unui nou contract de colectare și transport al deșeurilor municipale în județul Dâmbovița;
– DA, nu cedăm presiunilor de tot felul pentru a vira mai mulți bani la Concesionar;
– DA, credem și noi că nemulțumirile S.C. Eurogas Prescom S.R.L. Fieni anunță o iminentă plecare din Contract, motivată de insatisfacția financiară, iar dacă nu se hotărăște, credem că trebuie să-i dăm sprijinul necesar;
– DA, suntem pregătiți oricând să susținem atât negațiile cât și afirmațiile cu prevederi contractuale.

UPDATE: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în calitate de membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița și parte contractantă în cadrul contractului de delegare prin concesionare a gestiunii serviciilor de depozitare tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase, susține în totalitate punctul de vedere exprimat de ADI Salubritate – se arată într-un comunicat remis către mass-media.

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!