Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Hidroforul electronic, performanță şi confort!

Publicat

pe

Un hidrofor funcționează ca o pompă automatizată de apă, iar rolul său este acela de a menține o presiune optimă a apei în instalația de alimentare cu apă curentă. O presiune care respectă parametrii necesarului unei locuințe poate să asigure funcționarea tuturor factorilor de consum din gospodăria respectivă. Există două tipuri de hidrofoare: electronice și clasice, principala diferență între cele două fiind dată de tipul de presostat pe care îl folosesc.

Hidrofoarele electronice au un grad mai mare de performanță decât cele mecanice pentru că mențin o presiune constantă și pentru că astfel, utilizatorul nu mai depinde de o rezervă de apă presurizată stocată în vasul de expansiune (cum este cazul celor clasice). În plus, presiunea se setează automat după ce presostatul înregistrează necesarul de debit și presiune pentru locuința alimentată cu apă. Nu se recomandă setarea presiunii de către utilizator.

În cazul unei pompe clasice utilizatorul trebuie să calculeze necesarul de debit și presiune pentru gospodăria sa, după care să seteze intervalul de presiune în funcție de care presostatul să pornească, respectiv să oprească motorul. Bineînțeles că în acest interval de presiune vor exista și variații care se vor resimți. De exemplu, în cazul unui sistem de irigații cu aspersoare, presiunea este esențială, pentru că altfel aspersoarele fie nu pornesc deloc, fie nu irigă pe raza dorită. Despre ce variante de hidrofoare există și cum să alegi potrivit nevoilor tale poți afla accesand site-ul https://www.gardenpedia.ro/.

Unde şi când este necesar hidroforul electronic?

De cele mai multe ori necesitatea lui se resimte în mediul rural, în rândul celor care încearcă o modernizare a propriei gospodării.

Rețeaua de apă în mediul rural este adesea solicitată la maxim de către toți utilizatorii, ceea ce are drept consecință imediată o scădere semnificativă a presiunii, uneori resimțită acut la anumite ore.

De exemplu, în serile de vară, în intervalul în care vecinii tăi își udă grădina, s-ar putea să fie imposibil să faci un duș. Așa că vei constata ca ar fi util un puț sau o fântână (în cazul în care în curtea ta nu există deja o fântână – reminiscență a perioadei când nu exista rețea de alimentare cu apă la nivel local) din care să tragi apa cu ajutorul hidroforului.

Apa din pânza freatică este foarte potrivită pentru irigarea grădinii de exemplu, dar va îndeplini cu succes și alte misiuni din casă, cu condiția să fie filtrată corespunzător pentru că altfel, conținutul de metale și calcar din ea poate să afecteze instalațiile și electrocasnicele din gospodărie.

Cum funcționează hidroforul?

Acest tip de pompa realizează simultan două procese: unul de aspirație prin care trage apa din puț cu ajutorul pompei, respectiv unul de refulare prin care apa este redirecționată către conductele și consumatorii din locuința ta.

Alegerea hidroforului

Atunci când te orientezi către un anumit model trebuie să ții cont de necesitățile din propria locuință. De regulă, la curte, alimentarea cu apă se face pentru cel puțin o baie și o bucatarie, existând, în cele mai multe cazuri, și un sistem de irigații.
Hidrofoarele diferă în funcție de:
● Puterea motorului
● Debitul de apă furnizat
● Materialele din care este fabricat
● Volumul vasului de expansiune.

Din acest motiv va trebui să fii atent la toate elementele de consum pentru a fi sigur că îți dimensionezi corect instalația de apă.

Unde şi cum se amplasează hidroforul?

În mod ideal, ar trebui să fie montat cât mai aproape de sursa de apă, într-un cămin al său propriu. În lipsa unui astfel de cămin și pornind de la premisa că este destul de voluminos și de inestetic, hidroforul nu își găsește locul în spațiul de locuit. În plus, generează și un zgomot foarte puternic.

În măsura în care ai spațiul necesar, îl poți amplasa în garaj sau în subsolul locuinței, ținând cont de regula de bază care spune că trebuie montat deasupra nivelului de la care se captează apa, pe o suprafață plană pe care trebuie să fie fixat cu șuruburi. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

La mulţi ani, dragi părinţi! La mulţi ani, dragi bunici!

Publicat

pe

de

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, trebuie să ne reamintim cu toți, mai ales reprezentanții clasei politice, cât de prețioși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor!

Această zi, dedicată dumneavoastră, părinţilor şi bunicilor noştri care aţi ajuns la vârsta înţelepciunii, este un minunat prilej de a vă transmite sentimentele mele pline de respect şi gratitudine, pentru rolul major pe care l-aţi avut în dezvoltarea comunităţilor. Ați fost, rând pe rând, deschizători de drumuri, adevăraţi sprijinitori ai noştri, iar acum ne sunteţi sfătuitori dragi şi plini de învăţăminte.

Nu există altă categorie socială care să înfrunte cu mai mare demnitate şi mai mult stoicism provocările perioadelor dificile traversate de-a lungul timpului! Astăzi, mai mult ca oricând, cred că trebuie să arătam semenilor noştri vârstnici solidaritatea şi sentimentele noastre pline de stimă.

„Cine nu are bătrâni să-i cumpere”, spune un străvechi proverb românesc, iar astăzi consider că este extrem de important să le acordăm seniorilor noștri tot respectul cuvenit. În acest context, reamintesc că PSD a votat pentru majorarea pensiilor cu 40%, așa cum prevede Legea pensiilor aflată în vigoare, însă guvernanții se opun acestei creșteri, de care persoanele vârstnice au cu adevărat mare nevoie.

Personal, am fost tot timpul în mijlocul oamenilor în vârstă din judeţul Dâmbovița, şi îi asigur şi în continuare de tot sprijinul meu. Dumnezeu să vă dea sănătate, o viaţă cât mai lungă şi plină de bucurii, alături de cei dragi!

Carmen Holban,
Deputat PSD de Dâmboviţa

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu am fi reușit să fim ceea ce suntem fără suportul seniorilor

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița, încă deputat în Parlamentul României până în momentul în care va deveni oficial președintele Consiliului Județean, astăzi – 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, a adus mulțumiri bătrânilor noștri, celor fără de care societatea românească de astăzi nu ar fi existat.

„Fără susținerea și suportul lor nu am fi reușit să fim ceea ce suntem. Le mulțumesc seniorilor pentru că ne sunt alături. Îi asigur că voi face tot ceea ce este omenește posibil pentru a le schimba viața în bine”, a scris viitorul președinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!