Connect with us

ACTUALITATE

Hidroforul electronic, performanță şi confort!

Publicat

pe

Un hidrofor funcționează ca o pompă automatizată de apă, iar rolul său este acela de a menține o presiune optimă a apei în instalația de alimentare cu apă curentă. O presiune care respectă parametrii necesarului unei locuințe poate să asigure funcționarea tuturor factorilor de consum din gospodăria respectivă. Există două tipuri de hidrofoare: electronice și clasice, principala diferență între cele două fiind dată de tipul de presostat pe care îl folosesc.

Hidrofoarele electronice au un grad mai mare de performanță decât cele mecanice pentru că mențin o presiune constantă și pentru că astfel, utilizatorul nu mai depinde de o rezervă de apă presurizată stocată în vasul de expansiune (cum este cazul celor clasice). În plus, presiunea se setează automat după ce presostatul înregistrează necesarul de debit și presiune pentru locuința alimentată cu apă. Nu se recomandă setarea presiunii de către utilizator.

În cazul unei pompe clasice utilizatorul trebuie să calculeze necesarul de debit și presiune pentru gospodăria sa, după care să seteze intervalul de presiune în funcție de care presostatul să pornească, respectiv să oprească motorul. Bineînțeles că în acest interval de presiune vor exista și variații care se vor resimți. De exemplu, în cazul unui sistem de irigații cu aspersoare, presiunea este esențială, pentru că altfel aspersoarele fie nu pornesc deloc, fie nu irigă pe raza dorită. Despre ce variante de hidrofoare există și cum să alegi potrivit nevoilor tale poți afla accesand site-ul https://www.gardenpedia.ro/.

Unde şi când este necesar hidroforul electronic?

De cele mai multe ori necesitatea lui se resimte în mediul rural, în rândul celor care încearcă o modernizare a propriei gospodării.

Reclama

Rețeaua de apă în mediul rural este adesea solicitată la maxim de către toți utilizatorii, ceea ce are drept consecință imediată o scădere semnificativă a presiunii, uneori resimțită acut la anumite ore.

De exemplu, în serile de vară, în intervalul în care vecinii tăi își udă grădina, s-ar putea să fie imposibil să faci un duș. Așa că vei constata ca ar fi util un puț sau o fântână (în cazul în care în curtea ta nu există deja o fântână – reminiscență a perioadei când nu exista rețea de alimentare cu apă la nivel local) din care să tragi apa cu ajutorul hidroforului.

Apa din pânza freatică este foarte potrivită pentru irigarea grădinii de exemplu, dar va îndeplini cu succes și alte misiuni din casă, cu condiția să fie filtrată corespunzător pentru că altfel, conținutul de metale și calcar din ea poate să afecteze instalațiile și electrocasnicele din gospodărie.

Cum funcționează hidroforul?

Acest tip de pompa realizează simultan două procese: unul de aspirație prin care trage apa din puț cu ajutorul pompei, respectiv unul de refulare prin care apa este redirecționată către conductele și consumatorii din locuința ta.

Reclama

Alegerea hidroforului

Atunci când te orientezi către un anumit model trebuie să ții cont de necesitățile din propria locuință. De regulă, la curte, alimentarea cu apă se face pentru cel puțin o baie și o bucatarie, existând, în cele mai multe cazuri, și un sistem de irigații.
Hidrofoarele diferă în funcție de:
● Puterea motorului
● Debitul de apă furnizat
● Materialele din care este fabricat
● Volumul vasului de expansiune.

Din acest motiv va trebui să fii atent la toate elementele de consum pentru a fi sigur că îți dimensionezi corect instalația de apă.

Unde şi cum se amplasează hidroforul?

În mod ideal, ar trebui să fie montat cât mai aproape de sursa de apă, într-un cămin al său propriu. În lipsa unui astfel de cămin și pornind de la premisa că este destul de voluminos și de inestetic, hidroforul nu își găsește locul în spațiul de locuit. În plus, generează și un zgomot foarte puternic.

Reclama

În măsura în care ai spațiul necesar, îl poți amplasa în garaj sau în subsolul locuinței, ținând cont de regula de bază care spune că trebuie montat deasupra nivelului de la care se captează apa, pe o suprafață plană pe care trebuie să fie fixat cu șuruburi. (P)

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

Românii își vor putea lua rețelele medicale online. Vezi când!

Publicat

pe

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii își vor putea lua rețeta online de oriunde din Europa, după ce nota platformă informatică – PIAS va deveni funcțională, probabil în 2 ani.

„Sunt foarte multe lucruri care vor facilita accesul pacientului la servicii medicale, inclusiv sistemul de programare și sistemul de accesare al diverselor specialități”, a precizat Valeria Herdea.

A mai spus șefa CNAS, citată de HotNews, că se fac demersuri pentru ca fiecare cetățean să își poată accesa dosarul medical electronic.

„Vorbim despre redimensionarea acestei platforme și reînnoirea ei. Încercăm nu doar să o redimensionăm, ci și să o facem interoperabilă: spre exemplu, toți furnizorii de servicii medicale să poată vedea dosarul electronic al pacientului și să îl poată ajuta și să simplifice viața și traseul pacientului”.

Finanțarea provine din Componenta 7 din PNRR – digitalizarea sănătății. Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectați la noua platformă PIAS.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite