Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mobila de bucătărie. Cum o alegem corect?

Publicat

pe

Când vorbim despre amenajarea locuinței sau reamenajarea acesteia, după caz, avem preponderent în minte două spații: livingul și bucătăria. În prezentul articol ne vom îndrepta atenția către cel din urmă, îndeosebi pentru că acesta este cel ce poate schimba radical atmosfera în întreaga casă.

Bucătăria nu este doar spațiul în care ne demonstrăm aptitudinile de bucătari ci și cel în care ne adunăm alături de cei dragi la începutul și sfârșitul fiecărei zile. De aceea trebuie să fie perfectă! Așadar, este necesar ca toate elementele ce o compun, de la tipul de mobilă de bucătărie, la electrocasnice și decorațiuni, să fie alese cu atenție, după o îndelungă documentare și căutare și, de preferat, în funcție de recomandările specialiștilor în design de interior.

Startul în amenajarea/reamenajarea acestui spațiu al locuinței este dat, de fiecare dată, de găsirea mobilierului care răspunde corect exigențelor noastre. Așadar, este vital să stabilim de la bun început stilul acestuia – modern, clasic, contemporan, rustic etc. Apoi, trebuie să ținem cont și de alți factori, pe care îi vom menționa succint în cele ce urmează.

Sfaturi privind alegerea mobilei de bucătărie

Cum conceperea bucătăriei perfecte se poate dovedi covârșitoare, este recomandat, așa cum am menționat și anterior, să apelăm la ajutor de specialitate. Chiar și-așa însă, este bine să cunoaștem cât mai multe informații despre procesul de amenajare, în special despre criteriile care influențează alegerea mobilierului pentru bucătărie.

Iată câteva sfaturi:
● Trebuie să ne gândim la rolul pe care îl are mobila de bucătărie.
Spațiul bucătăriei este adesea organizat în zone de depozitare și zone funcționale, cum ar fi: zona de provizii, cea pentru depozitarea veselei, zona chiuvetei, zona plitei, zona destinată pregătirii alimentelor (blatul de lucru) etc.

Fiecare dintre acestea are nevoie de un anumit tip de mobilier, ce răspunde unor cerințe specifice. De exemplu, dulapurile trebuie să dispună de o compartimentare corectă și de metode inovative de depozitare, blatul trebuie să fie luminat corespunzător, materialele din jurul plitei trebuie să fie rezistente la temperaturi înalte și să fie ușor de curățat și altele.

Pentru o alegere corectă, este indicat să se conceapă o schiță detaliată încă de la început, astfel încât rolul fiecărei zone să fie bine determinat. Un real ajutor în acest proces este designerul de interior la care vom apela, acesta putându-ne recomanda, de asemenea, mai multe soluții pentru nevoile noastre.

● Este recomandat să ne îndreptăm atenția către mobila pentru bucătărie la comandă.
Cum mobila de bucătărie la comandă are un preț deseori mai ridicat, evităm să o privim ca pe o opțiune. Însă, dacă ne dorim rezultate impecabile, trebuie să ținem cont de faptul că aceasta ni le poate garanta, într-un timp mai scurt și chiar cu costuri mai reduse, dacă este să privim pe termen lung investiția.

Un mobilier realizat la comandă nu doar că va asigura echilibrul la nivel de spațiu și va valorifica fiecare milimetru din acesta, ci va contura frumusețea întregii încăperi. Alegând materiale de înaltă calitate și, de preferat, corpuri de mobilier gata asamblate din fabrică, ne vom mai bucura de încă un avantaj: durabilitate.

● Indicat ar fi să ținem cont atât de aspectul funcțional al bucătăriei, cât și de estetica ei.
Vom avea tendința să ne lăsăm cuceriți fie de design-ul modelelor de bucătării pe care le vedem, fie de caracteristicile funcționale ale acestora. Așadar, este important să revenim asupra rolului fiecărei zone și să alegem mobilierul atât în funcție de criteriile care țin de estetică, cât și de cele de ordin funcțional.

De asemenea, trebuie să luăm în calcul și modul în care mobilierul se va asorta vizual cu restul elementelor din încăpere – însă, din nou, alegerile se vor simplifica major dacă apelăm la ajutor de specialitate.

KUXA studio – servicii complete și mobilier pentru bucătăria perfectă

Pentru a-ți mobila bucătăria corect, îți recomandăm să apelezi la specialiștii KUXA studio! Cu vastă experiență pe piață, această companie pune la dispoziția ta o echipă de experți (designeri, tehnicieni, consultanți etc.) gata să te ajute să faci alegeri înțelepte și să obții bucătăria la care ai visat dintotdeauna.

Toți acești oameni care alcătuiesc echipa KUXA studio au în comun ceva: pasiunea pentru mobila de bucătărie de calitate, cu un aspect unic, diferit de tot ceea ce există pe piață la ora actuală.

Prin alegerea soluțiilor KUXA studio poți transforma spațiul de gătit și de luat masa într-un loc modern, intim și foarte practic. Indiferent că preferi mobila pentru bucătărie modernă sau clasică, la KUXA studio găsești modele cu un design atractiv și cu electrocasnice performante, dotate cu funcții moderne. Accesează site-ul kuxa.ro și contactează-i pe specialiști pentru a programa o vizită în showroom! (P)

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!