Connect with us

ACTUALITATE

Mobila de bucătărie. Cum o alegem corect?

Publicat

pe

Când vorbim despre amenajarea locuinței sau reamenajarea acesteia, după caz, avem preponderent în minte două spații: livingul și bucătăria. În prezentul articol ne vom îndrepta atenția către cel din urmă, îndeosebi pentru că acesta este cel ce poate schimba radical atmosfera în întreaga casă.

Bucătăria nu este doar spațiul în care ne demonstrăm aptitudinile de bucătari ci și cel în care ne adunăm alături de cei dragi la începutul și sfârșitul fiecărei zile. De aceea trebuie să fie perfectă! Așadar, este necesar ca toate elementele ce o compun, de la tipul de mobilă de bucătărie, la electrocasnice și decorațiuni, să fie alese cu atenție, după o îndelungă documentare și căutare și, de preferat, în funcție de recomandările specialiștilor în design de interior.

Startul în amenajarea/reamenajarea acestui spațiu al locuinței este dat, de fiecare dată, de găsirea mobilierului care răspunde corect exigențelor noastre. Așadar, este vital să stabilim de la bun început stilul acestuia – modern, clasic, contemporan, rustic etc. Apoi, trebuie să ținem cont și de alți factori, pe care îi vom menționa succint în cele ce urmează.

Sfaturi privind alegerea mobilei de bucătărie

Cum conceperea bucătăriei perfecte se poate dovedi covârșitoare, este recomandat, așa cum am menționat și anterior, să apelăm la ajutor de specialitate. Chiar și-așa însă, este bine să cunoaștem cât mai multe informații despre procesul de amenajare, în special despre criteriile care influențează alegerea mobilierului pentru bucătărie.

Reclama

Iată câteva sfaturi:
● Trebuie să ne gândim la rolul pe care îl are mobila de bucătărie.
Spațiul bucătăriei este adesea organizat în zone de depozitare și zone funcționale, cum ar fi: zona de provizii, cea pentru depozitarea veselei, zona chiuvetei, zona plitei, zona destinată pregătirii alimentelor (blatul de lucru) etc.

Fiecare dintre acestea are nevoie de un anumit tip de mobilier, ce răspunde unor cerințe specifice. De exemplu, dulapurile trebuie să dispună de o compartimentare corectă și de metode inovative de depozitare, blatul trebuie să fie luminat corespunzător, materialele din jurul plitei trebuie să fie rezistente la temperaturi înalte și să fie ușor de curățat și altele.

Pentru o alegere corectă, este indicat să se conceapă o schiță detaliată încă de la început, astfel încât rolul fiecărei zone să fie bine determinat. Un real ajutor în acest proces este designerul de interior la care vom apela, acesta putându-ne recomanda, de asemenea, mai multe soluții pentru nevoile noastre.

● Este recomandat să ne îndreptăm atenția către mobila pentru bucătărie la comandă.
Cum mobila de bucătărie la comandă are un preț deseori mai ridicat, evităm să o privim ca pe o opțiune. Însă, dacă ne dorim rezultate impecabile, trebuie să ținem cont de faptul că aceasta ni le poate garanta, într-un timp mai scurt și chiar cu costuri mai reduse, dacă este să privim pe termen lung investiția.

Un mobilier realizat la comandă nu doar că va asigura echilibrul la nivel de spațiu și va valorifica fiecare milimetru din acesta, ci va contura frumusețea întregii încăperi. Alegând materiale de înaltă calitate și, de preferat, corpuri de mobilier gata asamblate din fabrică, ne vom mai bucura de încă un avantaj: durabilitate.

Reclama

● Indicat ar fi să ținem cont atât de aspectul funcțional al bucătăriei, cât și de estetica ei.
Vom avea tendința să ne lăsăm cuceriți fie de design-ul modelelor de bucătării pe care le vedem, fie de caracteristicile funcționale ale acestora. Așadar, este important să revenim asupra rolului fiecărei zone și să alegem mobilierul atât în funcție de criteriile care țin de estetică, cât și de cele de ordin funcțional.

De asemenea, trebuie să luăm în calcul și modul în care mobilierul se va asorta vizual cu restul elementelor din încăpere – însă, din nou, alegerile se vor simplifica major dacă apelăm la ajutor de specialitate.

KUXA studio – servicii complete și mobilier pentru bucătăria perfectă

Pentru a-ți mobila bucătăria corect, îți recomandăm să apelezi la specialiștii KUXA studio! Cu vastă experiență pe piață, această companie pune la dispoziția ta o echipă de experți (designeri, tehnicieni, consultanți etc.) gata să te ajute să faci alegeri înțelepte și să obții bucătăria la care ai visat dintotdeauna.

Toți acești oameni care alcătuiesc echipa KUXA studio au în comun ceva: pasiunea pentru mobila de bucătărie de calitate, cu un aspect unic, diferit de tot ceea ce există pe piață la ora actuală.

Reclama

Prin alegerea soluțiilor KUXA studio poți transforma spațiul de gătit și de luat masa într-un loc modern, intim și foarte practic. Indiferent că preferi mobila pentru bucătărie modernă sau clasică, la KUXA studio găsești modele cu un design atractiv și cu electrocasnice performante, dotate cu funcții moderne. Accesează site-ul kuxa.ro și contactează-i pe specialiști pentru a programa o vizită în showroom! (P)

ACTUALITATE

După sintagma „un sfârșit e un început”, Ghergu a revenit la Chindia

Publicat

pe

AFC Chindia, după o rotație aproape completă în eter, fără să obțină mai nimic în palmares decât o bună comunicare în mandatul președintelui Gabriel Boriga, se întoarce pe orbita firească și l-a readus în fruntea clubului pe Marcel Ghergu.

Experiențele manageriale care i-au avut ca protagoniști pe tot soiul de băieți fițoși, cu proptele sus puse, care promiteau marea cu sarea, dar nu ne-am ales decât cu băltoace, s-au gătat odată cu Gabriel Boriga. De fapt, omul de sport Boriga, tare în manageriat baschet, volei, administrație și as în comunicare, în a-ți spune, cu tact, doar ce trebuie, a pregătit terenul pentru întoarcerea în firesc. Care a însemnat Ghergu.

Nu înțelegem care au fost resorturile ce au stat la baza detronării lui Ghergu. Cum zic unii, probabil orgoliile, dorințele, cerințele și, de ce nu, aranjamentele de culise. Cum a zis un mare dramaturg, „totul e bine când se termină cu bine, adică, în cazul AFC Chindia, cu Marcel Ghergu din nou la cârmă. Asta înseamnă că unii au recunoscut că s-a greșit când s-a luat decizia eliminării sale din schemă. Vedem pe mai departe.

Cum a zis Gabi Boriga, „un sfârșit e un început”…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

IPS Nifon a participat, alături de înalți demnitari ai statului, la aniversarea Patriarhului României

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei și exarh patriarhal, a participat, ieri – 22 iulie 2024, la Palatul Patriarhal din București, la ceremoniile legate de aniversarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia împlinirii a 73 de ani de viață și la cel de al XVII-lea an de patriarhat.

La la slujba de Te Deum care a fost oficiată în Catedrala Patriarhală, au fost prezentate mesaje de felicitare din partea autorităților de stat centrale și locale, precum și a altor instituții publice. Îi numim pe Marcel Ciolacu – premierul României și Nicolae Ciucă – președintele Senatului.

De menționat că cea mai notabilă realizare a Patriarhului Românie, un vis de veacuri al românilor, este Catedrala Națională, care a fost sfințită la o sută de ani de la Marea Unire. Părintele Patriarh Daniel a acordat o atenție deosebită predecesorilor, martirilor și sfinților români, în timpul patriarhatului său fiind canonizaţi peste 40 de sfinţi români. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite