Connect with us

ACTUALITATE

Ficat mărit? Află ce este și cum poate fi tratat!

Publicat

pe

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să auzi în ultimul timp pe cineva că suferă de afecțiuni ale ficatului. Nici nu este de mirare! Sărbătorile au trecut de puțin timp, mesele au fost mai mult decât pline cu bunătăți, iar organismul a fost suprasolicitat în urma acestor clipe de răsfăț.

Ca orice organ suprasolicitat, ficatul ripostează. Însă efectele suprasolicitării este posibil să nu le simți. Diagnosticul de ficat mărit, afecțiune de care tot mai mulți români se plâng, poate fi pus doar în urma unei consultații medicale sau în urma analizelor de sânge. Așadar, nu trebuie să uităm să ne programăm la un consult de rutină dacă nu ne simțim bine.

Revenind la afecțiunea anterior menționată, probabil că te întrebi: ce cauzează mărirea ficatului? care este tratamentul potrivit şi cum putem preveni (re) îmbolnăvirea lui? Îţi vom explica imediat.

Rolul ficatului în organism

Ficatul este considerat cea mai complexă „uzină” a organismului, având peste 500 de funcții, indispensabile vieții normale. Aceste funcții sunt atât de complexe încât nu există o mașinărie care să-l poată înlocui.

Acest organ metabolizează substanțele aduse prin aport de nutrienți în metaboliți necesari activităților zilnice ale organismului, pentru a da o energie constantă corpului, eliberează bila în intestinul subțire, purifică sângele prin eliminarea substanțelor nocive, cu scopul de a sprijini fiecare organ din corpul nostru. De asemenea, ajută la stimularea secreției de hormoni de organele responsabile de aceasta.

Simptomele ficatului mărit

În termeni medicali, ficatului mărit i se spune hepatomegalie şi reprezintă o creștere în volum a acestuia, indiferent de cauză. În prima fază a bolii este foarte posibil să nu ne simțim cu mult diferit fata de obicei şi să ignorăm micile semne.

Dintre principalele simptome ale afecțiunii, menționăm:
● oboseală excesivă;
● greață, senzație de vomă;
● dureri abdominale;
● tulburări de digestie;

Deși putem detecta semnalele, acestea pot anunța prezența altor afecțiuni. Cel mai bine ar fi, așa cum am spus și la începutul acestui articol, să apelăm la ajutor de specialitate. Doar un medic specialist, generalist sau gastroenterolog, poate confirma diagnosticul de ficat mărit.

Afecțiunea poate apărea ca rezultat al uneia sau a mai multor cauze: a unor tulburări de metabolism, a hepatitei cronice, a administrării de anticoncepționale orale, a consumului excesiv de alcool, a stresului, a alimentației dezorganizate, nesănătoase sau grase, de tip fast-food, etc. Medicul va detecta exact cauza și, în funcție de aceasta, va recomanda un tratament adecvat.

Tratamentul ficatului mărit

Cel mai simplu este să prevenim şi să avem un mod de viață cât mai sănătos, dar asta o ştim cu toții! În „secolul vitezei” este foarte greu să ai mereu ore fixe de trezire şi culcare, să ai întotdeauna pe masă mâncare proaspăt preparată, bio, cu toate caloriile calculate exact pentru nevoile tale.

Dacă suferi de afecțiunea anterior menționată, alimentația ta trebuie să fie bogată în vitamine şi minerale. Trebuie să eviți prăjelile, pâinea proaspătă, ciorbele şi supele grase, afumăturile, produsele lactate grase, carnea grasă de porc, mezelurile, fasolea uscată, ardeiul iute, condimentele, sucurile dulci acidulate, cafeaua, maioneza, dulciurile şi prăjiturile.

Pe lângă alimentație corectă şi odihnă, pentru menținerea sănătății ficatului ai nevoie şi de puțin ajutor. Poţi începe cu produsele naturiste de la Ayurmed! Livecom, disponibil atât în varianta tablete, cât și sirop, este un tratament 100% natural ayurvedic, ce oferă protecție naturală avansată ficatului și căilor biliare.

Produs din plante medicinale indiene, acest hepatoprotector:
● susține secreția biliară şi evacuarea normală a bilei din vezica biliară, contribuind astfel la digestia grăsimilor şi la menținerea nivelului normal al colesterolului şi al lipidelor din sânge;
● menține sănătatea funcțiilor hepatice și susține procesul fiziologic de detoxifiere a ficatului, protejând totodată celulele hepatice.
● favorizează eliminarea substanțelor toxice din organism, cum ar fi medicamentele, alcoolul și noxele;

Cura cu Livecom, tablete sau sirop, trebuie să țină minim o lună, recomandată fiind de regulă o cură de 3 luni. Siropurile pot fi administrate chiar şi copiilor începând cu vârsta de 1 an (iar tabletele pot fi administrate începând cu vârsta de 5 ani), formula lor fiind perfect compatibilă cu stomacul delicat al acestora. Descoperă mai multe informații despre produse pe ayurmed.ro! (P)

ACTUALITATE

PERPLEX. Minunile sistemului! General, pensionat la 49 de ani fiindcă a călcat pe bec!

Publicat

pe

Nu îmi vine să plâng, deși aș putea, fiindcă trăim în țara tuturor posibilităților. Discriminarea socio-profesională este în floare în România. Țara pare împărțită în două: proști și deștepți. Muritorii de rând, pentru care se aplică legea la conservă, și protejații sistemului – bugetarii de lux. Cei care sunt considerați pavăza țării. Buricul. Beneficiarii facilităților fără număr și fără remușcare.

Am aflat, cu profundă și amețitoare stupoare, că adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a pensionat. La 49 de ani. Vârsta la care românul de rând se uită înainte cu mâna la frunte, oftează și vede că, până îi vine vremea să încaseze amărâta de pensie, care nu ajunge nici la pantoful unei indemnizații de bugetar de lux, mai are de tras cel puțin 16 ani! Asta dacă Dumnezeu îl ține sănătos.

Mai este ceva demn de reținut. Șeful de la IGSU a ieșit din sistem general. La 49 de ani! Doamne, cât de ușor se adună gradele într-un stat în care democrația începe să aibă miros de apă de ploaie. Ce să îi dorim tânărului pensionar general? Să fie sănătos, să-și poată cheltui pensia de peste 15 mii de lei lunar cu folos. Și încă ceva! Să își găsească un post călduț printr-un minister, ceva, să nu își irosească tinerețea plimbând cățelul prin parc sau jucând șah cu bătrânii în Cișmigiu. Poate se înființează și o asociație a pensionarilor tineri. Până la urmă ei sunt fruncea! Noi, restul, iarba pe care calcă specialii cu pantofii Versace.

PS – Poate ar mai fi stat omul în funcție un an-doi, dar a făcut-o și dumnealui de oaie! Deh! General! Și-a pus șoferul să își asume un accident.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Crește tariful pentru apă și canalizare începând cu 1 ianuarie 2023

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA anunță că, începând cu data de 01.01.2023, tarifele pentru serviciile de alimentare cu apă și canalizare se vor majora în conformitate cu strategia de tarifare aprobată prin Hotărârea nr.380/18.11.2021 a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Dâmbovița”, respectiv 5% – tarif apă și 12% – tarif canalizare, la care se adaugă inflația cumulată pe ultimul an, cât și în termeni reali.

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats