Connect with us

ACTUALITATE

Ficat mărit? Află ce este și cum poate fi tratat!

Publicat

pe

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să auzi în ultimul timp pe cineva că suferă de afecțiuni ale ficatului. Nici nu este de mirare! Sărbătorile au trecut de puțin timp, mesele au fost mai mult decât pline cu bunătăți, iar organismul a fost suprasolicitat în urma acestor clipe de răsfăț.

Ca orice organ suprasolicitat, ficatul ripostează. Însă efectele suprasolicitării este posibil să nu le simți. Diagnosticul de ficat mărit, afecțiune de care tot mai mulți români se plâng, poate fi pus doar în urma unei consultații medicale sau în urma analizelor de sânge. Așadar, nu trebuie să uităm să ne programăm la un consult de rutină dacă nu ne simțim bine.

Revenind la afecțiunea anterior menționată, probabil că te întrebi: ce cauzează mărirea ficatului? care este tratamentul potrivit şi cum putem preveni (re) îmbolnăvirea lui? Îţi vom explica imediat.

Rolul ficatului în organism

Ficatul este considerat cea mai complexă „uzină” a organismului, având peste 500 de funcții, indispensabile vieții normale. Aceste funcții sunt atât de complexe încât nu există o mașinărie care să-l poată înlocui.

Acest organ metabolizează substanțele aduse prin aport de nutrienți în metaboliți necesari activităților zilnice ale organismului, pentru a da o energie constantă corpului, eliberează bila în intestinul subțire, purifică sângele prin eliminarea substanțelor nocive, cu scopul de a sprijini fiecare organ din corpul nostru. De asemenea, ajută la stimularea secreției de hormoni de organele responsabile de aceasta.

Simptomele ficatului mărit

În termeni medicali, ficatului mărit i se spune hepatomegalie şi reprezintă o creștere în volum a acestuia, indiferent de cauză. În prima fază a bolii este foarte posibil să nu ne simțim cu mult diferit fata de obicei şi să ignorăm micile semne.

Dintre principalele simptome ale afecțiunii, menționăm:
● oboseală excesivă;
● greață, senzație de vomă;
● dureri abdominale;
● tulburări de digestie;

Deși putem detecta semnalele, acestea pot anunța prezența altor afecțiuni. Cel mai bine ar fi, așa cum am spus și la începutul acestui articol, să apelăm la ajutor de specialitate. Doar un medic specialist, generalist sau gastroenterolog, poate confirma diagnosticul de ficat mărit.

Afecțiunea poate apărea ca rezultat al uneia sau a mai multor cauze: a unor tulburări de metabolism, a hepatitei cronice, a administrării de anticoncepționale orale, a consumului excesiv de alcool, a stresului, a alimentației dezorganizate, nesănătoase sau grase, de tip fast-food, etc. Medicul va detecta exact cauza și, în funcție de aceasta, va recomanda un tratament adecvat.

Tratamentul ficatului mărit

Cel mai simplu este să prevenim şi să avem un mod de viață cât mai sănătos, dar asta o ştim cu toții! În „secolul vitezei” este foarte greu să ai mereu ore fixe de trezire şi culcare, să ai întotdeauna pe masă mâncare proaspăt preparată, bio, cu toate caloriile calculate exact pentru nevoile tale.

Dacă suferi de afecțiunea anterior menționată, alimentația ta trebuie să fie bogată în vitamine şi minerale. Trebuie să eviți prăjelile, pâinea proaspătă, ciorbele şi supele grase, afumăturile, produsele lactate grase, carnea grasă de porc, mezelurile, fasolea uscată, ardeiul iute, condimentele, sucurile dulci acidulate, cafeaua, maioneza, dulciurile şi prăjiturile.

Pe lângă alimentație corectă şi odihnă, pentru menținerea sănătății ficatului ai nevoie şi de puțin ajutor. Poţi începe cu produsele naturiste de la Ayurmed! Livecom, disponibil atât în varianta tablete, cât și sirop, este un tratament 100% natural ayurvedic, ce oferă protecție naturală avansată ficatului și căilor biliare.

Produs din plante medicinale indiene, acest hepatoprotector:
● susține secreția biliară şi evacuarea normală a bilei din vezica biliară, contribuind astfel la digestia grăsimilor şi la menținerea nivelului normal al colesterolului şi al lipidelor din sânge;
● menține sănătatea funcțiilor hepatice și susține procesul fiziologic de detoxifiere a ficatului, protejând totodată celulele hepatice.
● favorizează eliminarea substanțelor toxice din organism, cum ar fi medicamentele, alcoolul și noxele;

Cura cu Livecom, tablete sau sirop, trebuie să țină minim o lună, recomandată fiind de regulă o cură de 3 luni. Siropurile pot fi administrate chiar şi copiilor începând cu vârsta de 1 an (iar tabletele pot fi administrate începând cu vârsta de 5 ani), formula lor fiind perfect compatibilă cu stomacul delicat al acestora. Descoperă mai multe informații despre produse pe ayurmed.ro! (P)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PERPLEX. Ochelari gratis pentru bugetari. Să-i vadă cu ochi buni pe șefi?!

Publicat

pe

Am mai aflat una bună. Tot de astea din lumea bugetară. Că doar aici se întâmplă minuni pe bune! După atâtea ghișefturi, facilități de tot soiul, minivacanțe prelungite, înnădite, ocolite și sulemenite, sporuri pentru tot ce se poate, mai apărură una. Slujbașul la stat va primi câte 500 de lei pentru efectuarea unui control oftalmologic. Vederea contează la tot muritorul, nu numai la bugetari! Dar, în România, se pare că numai ei au noroc. Poate, în curând, guvernanții, și ei tot bugetari, dar din aia care adună vârful spicelor, o să se gândească să le ofere gratis prezervative, ciorapi, batiste de unică folosință, umbrele, periuțe de dinți și, eventual, gumă de mestecat.

Ar fi, cică, asta cu ochelarii, o cerință europeană. Bă, da voi, hoarda care ne conduceți spre înalte culmi ale prosperității voastre, vă gândiți numai la bugetari? Păi, ce, mă, românul care trudește în privat este considerat cetățean inferior, pleavă, el nu face parte din Europa asta care, cică, ne obligă? Nu vă pute totul a discriminare?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite